FacebookTwitterLinkedIn

Hoe interne en externe IP-adressen vinden op macOS?

Hoe interne en externe IP-adressen vinden op Mac OS X en macOS?

Een IP-adres (Internet Protocol) wordt toegekend telkens wanneer uw toestel verbinding maakt met het internet of met een lokaal netwerk. Als uw computer zowel met een lokaal netwerk als met het internet is verbonden, heeft hij een intern IP-adres dat door een lokaal netwerk wordt toegewezen en een extern IP-adres, dat het adres is van uw internetverbinding.

ip-adress-introductie

Er zijn een paar manieren om uw IP adres op Mac te vinden. Eén ervan is om het op te zoeken in de Systeemvoorkeuren. Het is waarschijnlijk een van de gemakkelijkste manieren. Een andere manier is om Terminal commando's te gebruiken om uw IP adres te tonen. Er is ook een manier om uw externe IPD adres te bekijken.

Volg de stappen in de onderstaande methodes en u zal leren hoe u het IPD adres kan vinden. Kies de methode die u het meest bevalt en volg de stappen.

Video die toont hoe u uw IP-adres op Mac kunt achterhalen

Inhoudsopgave:

Zoek uw interne IP-adres via Systeemvoorkeuren

De eerste methode, die op elke versie van het besturingssysteem zal werken, is naar de Netwerkconfiguratie in Systeemvoorkeuren te gaan.

1. Open de Systeemvoorkeuren van de Mac en zoek Netwerk.

2. Klik op het netwerk waarmee u verbonden bent, en onder de statusregel ziet u uw IP-adres.

internal-ip-address

3. Voor gedetailleerde informatie klikt u op Geavanceerd en selecteert u het TCP/IP tabblad waar u meer informatie vindt over uw netwerk.

detailed-information-ip-address-mac

[Terug naar de inhoudsopgave]

Zoek uw interne IP adres met behulp van Terminal

Deze methode is gemakkelijker en sneller voor Mac gebruikers die vertrouwd zijn met een command-line programma genaamd Terminal. Zelfs als u Terminal nog niet eerder hebt gebruikt, volgt u gewoon de instructies en vindt u het interne IP-adres.

1. Open eerst het Terminal-programma met behulp van Spotlight zoeken. U kunt Terminal ook vinden onder de map Hulpprogramma's. Open Finder, kies Toepassingen, selecteer Hulpprogramma's, en start Terminal.

terminal-spotlight

2. Wanneer Terminal is opgestart, typt u de volgende opdracht: ipconfig getifaddr en0 (om uw IP-adres te vinden als u met een draadloos netwerk bent verbonden) of ipconfig getifaddr en1 (als u met een Ethernet-netwerk bent verbonden).

Als u Mac OS X gebruikt, geeft de opdracht ipconfig |grep inet gedetailleerde informatie over de betekenis van uw computer in het netwerk. Het IP-adres wordt meestal naast de laatste inet weergegeven, maar deze opdracht werkt niet op macOS High Sierra.

internal-ip-address-mac-terminal

[Terug naar de inhoudsopgave]

Zoek uw externe IP adres

Om uw externe IP adres te vinden, zijn er twee eenvoudige methodes die werken op alle versies van het Mac besturingssysteem.

1. Open eerst Google en typ IP in zoeken. Dit zal uw externe adres weergeven.

external-ip-address-google

2. Als u kunt surfen op het internet, gebruik dan de Mac opdrachtregel. Start Terminal.

3. Voer de opdracht in: curl ifconfig.me of curl ipecho.net/plain ; echo. Deze commando's zullen uw IP-adres in Terminal weergeven.

external-ip-address-terminal

[Terug naar boven]

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Karolina Peistariene

Auteur van how-to gidsen voor Mac-gebruikers. Verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en presenteren van artikelen met probleemoplossende oplossingen voor macOS-problemen. Jarenlange macOS-ervaring in combinatie met grondige onderzoeks- en analysevaardigheden helpen Karolina om lezers te voorzien van werkende en nuttige oplossingen en om verschillende functies die Mac te bieden heeft te introduceren. Neem contact op met Karolina Peistariene.

Onze gidsen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Echter, als u ons wilt steunen kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Dit artikel in een andere taal lezen
Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware