FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u apps die werden gedownload via de oplichtingspagina AdBlocker Update?

Ook bekend als: AdBlocker Update pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u apps die werden gedownload via de 'AdBlocker Update'-pagina van een Mac?

Wat is "AdBlocker Update"?

Internet staat vol met misleidende websites die zijn ontworpen om gebruikers te overtuigen dat ze allerlei mogelijk ongewenste applicaties moeten downloaden. Deze specifieke pagina moedigt bezoekers aan om video's in de veilige modus te blijven bekijken en AdBlocker te installeren of te updaten. Onderzoek toont aan dat deze dubieuze pagina wordt gebruikt om niet één, maar meerdere ongewenste apps te adverteren. Een daarvan heet Super BlockerAd. Het wordt aanbevolen om applicaties alleen te downloaden van officiële, betrouwbare websites. Het is de moeite waard om te vermelden dat gebruikers dergelijke pagina's niet opzettelijk bezoeken, in de meeste gevallen worden ze geopend via verdachte advertenties, andere vergelijkbare sites of door reeds geïnstalleerde ongewenste apps.

AdBlocker Update-oplichting

Dergelijke misleidende pagina's zijn meestal ontworpen om gebruikers te overtuigen dat ze browserkapers, adware en andere soorten ongewenste apps moeten downloaden. Browserkapers zijn ontworpen om valse zoekmachines te promoten door browserinstellingen te wijzigen, zoals het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en de nieuwe tabbladen. In de meeste gevallen laten browserkapers niet toe dat gebruikers zelf de instellingen terug wijzigen, daarom moeten gebruikers de browserkapers eerst verwijderen. De meeste nep-zoekmachines genereren geen unieke zoekresultaten of geven misleidende resultaten weer. Dergelijke zoekmachines mogen nooit worden gebruikt. Adware is een type software dat inkomsten genereert voor de ontwikkelaar door coupons, banners, enquêtes, pop-ups en andere advertenties weer te geven. Heel vaak openen die advertenties dubieuze pagina's. In sommige gevallen veroorzaken ze ook downloads en installaties van ongewenste applicaties door bepaalde scripts uit te voeren. Daarom mag er niet op advertenties worden geklikt die door adware worden weergegeven. Het is gebruikelijk dat zowel browserkapers als adware-applicaties IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's en andere browsegegevens verzamelen. Desalniettemin zijn er ook ongewenste apps die toegang hebben tot gevoelige informatie. Het is altijd mogelijk dat de ontwikkelaars van die apps de verzamelde gegevens verkopen aan derden (mogelijk cybercriminelen) die deze zouden kunnen misbruiken om op andere manieren inkomsten te genereren. Kortom, niet-officiële pagina's die updates aanbieden enz. mogen nooit worden vertrouwd. Daarnaast kunnen dergelijke pagina's worden gebruikt om niet alleen ongewenste apps maar ook malware te verspreiden (trojans, ransomware en andere kwaadaardige software).

Samenvatting bedreiging:
Naam AdBlocker Update pop-up
Type bedreiging Phishing, oplichting, Mac-malware, Mac-virus
Valse claim Deze site vraagt gebruikers om Adblocker te installeren/updaten zodat ze verder video's kunnen kijken
Gerelateerde domeinen apple-online-guard[.]com, apple-online-security[.]com, apple-safesite[.]com, apple-safity[.]com, apple-warning[.]com, check-security[.]tech, guard-data[.]tech, guard-mobile[.]tech, guard-verify[.]tech, iphone-security[.]com, mobile-guard[.]tech, mobile-security[.]tech, mobile-update[.]tech, mobile-verify[.]tech, phone-guard[.]tech, phone-gurad[.]tech, phone-secure[.]tech, secure-mobile[.]tech, secure-validate[.]tech, security-data[.]tech, security-mobile[.]tech, tech-verify[.]tech
Gepromootte ongewenste app Super BlockerAd
Symptomen Uw Mac wordt trager dan gewoonlijk, u ziet ongewenste pop-ups met advertenties, u wordt doorverwezen naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende advertenties, gratis software installers (bundling), valse Flash Player installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Spionage van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), vertonen van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Andere voorbeelden van misleidende pagina's zijn apple-warning[.]com, apple-online-guard[.]com en guardapl[.]com. Zoals vermeld in de inleiding bezoeken gebruikers dergelijke pagina's niet opzettelijk. Als een browser dergelijke pagina's automatisch opent en/of als er op alle bezochte pagina's advertenties verschijnen, dan is de kans groot dat er al een ongewenst programma aanwezig is op de computer (en/of het besturingssysteem).

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

In de meeste gevallen worden ongewenste apps gedownload en/of geïnstalleerd via misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren of om installers van andere programma's te downloaden. Dit gebeurt als ontwikkelaars ongewenste apps opnemen als extra aanbiedingen in de downloaders en installers van andere software. Deze aanbiedingen zijn in de regel te vinden in de instellingen zoals "Geavanceerd", "Aangepast", "Handmatig". Niet alle gebruikers controleren en wijzigen deze instellingen. Dit betekent dat ze toestaan dat inbegrepen apps (PUA's) worden gedownload en/of geïnstalleerd, samen met software die ze bewust hebben gedownload en/of geïnstalleerd.

Hoe vermijdt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Gebruikers zouden bestanden en programma's moeten downloaden van officiële websites (en via directe links). Andere kanalen kunnen worden gebruikt om ongewenste, mogelijk kwaadaardige applicaties te verspreiden. Voorbeelden van onbetrouwbare download-, installatiekanalen en/of tools zijn downloaders van derden, installatieprogramma's, niet-officiële websites, gratis bestandshostingpagina's en peer-to-peer-netwerken (bijv. torrent-clients, eMule). Het wordt ook aanbevolen om setups te controleren op aanbiedingen om extra inbegrepen apps te downloaden en/of te installeren en deze te weigeren voordat de download- en/of installatieprocessen zijn voltooid. Bovendien kunnen opdringerige advertenties die op onbetrouwbare websites verschijnen, ontworpen zijn om andere pagina's van dit type te openen of scripts uit te voeren die leiden tot de installatie van ongewenste apps. Daarom mag er niet op dergelijke advertenties worden geklikt. Ongewenste, verdachte apps (extensies, add-ons, plug-ins) die op een browser zijn geïnstalleerd moeten worden verwijderd, en dit moet ook gebeuren met dergelijke software die op uw computer is geïnstalleerd. Als uw computer al is geïnfecteerd met ongewenste apps, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst in een pop-up die wordt weergegeven door deze misleidende pagina:

AdBlocker Update

 

Continue Watching In Safe Mode & Install AdBlocker

 

Install

One of the applications advertised through AdBlocker Update scam page:

adblocker update, voorbeeld van een gepromootte app

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Verwijderen van mogelijk ongewenste applicaties:

Verwijder aan TaskBrowser gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de adblocker update pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

AdBlocker Update pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan adblocker update pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan adblocker update pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan adblocker update pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
AdBlocker Update pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van AdBlocker Update pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.