Vertrouw de "World Health Organization (WHO)" oplichtingsmail niet

Ook bekend als: Mogelijke malware infectie
Type: Trojan
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

"World Health Organization (WHO)"-oplichtingsmail virus verwijderingsgids

Wat is de "World Health Organization (WHO)" e-mail?

Zoals de onderzoekers hiro_ en BleepingComputer ontdekten worden er momenteel veel spammails verstuurd in naam van de "World Health Organization (WHO)" (de Wereldgezondheidsorganisatie). Die misleidende e-mails, die vermomd worden als officiële e-mails van de World Health Organization (WHO) bestaan in verschillende varianten, maar ze beweren allemaal dat ze belangrijke informatie te bevatten over de coronavirus/COVID-19 pandemie. Het doel van deze e-mails is phishing en het verspreiden van malware. Op het moment van onderzoek werden ze gebruikt om kwaadaardige programma's zoals GuLoader, HawkEye, Agent Tesla en Formbook te verspreiden. Deze e-mails kunnen echter ook gebruikt worden om andere malware te verspreiden.

World Health Organization (WHO) e-mail spamcampagne om malware te verspreiden

Hieronder bespreken we vier varianten van de "Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)"-mail, maar het is waarschijnlijk dat er meer versies zijn. Daarom kunnen de tekst en het onderwerp van deze e-mails verschillen of worden hergebruikt voor andere spamcampagnes. Evenzo kan dit model mogelijks worden gebruikt in andere oplichtingspogingen via phishing en/of om allerlei malware te verspreiden. Kort samengevat: de e-mail met het onderwerp "COVID-19 Solidariteitsreactiefonds voor WIE - NU DONEREN" vraagt aan zijn ​​ontvangers om te doneren om zo mee te helpen met de inspanningen tegen het coronavirus. Deze mail geeft een korte uitleg over wat de Wereldgezondheidsorganisatie is en welke maatregelen zij neemt om de pandemie te bestrijden. De donaties worden gedaan in Bitcoin cryptocurrency maar de cryptowallets zijn eigenlijk in handen van cybercriminelen. De tweede variant met het onderwerp "WIE" CORONAVIRUS (COV,19) VEILIGHEID&PREVENTIEVE MAATREGELEN" stelt dat het bijgevoegde bestand aanbevelingen en dagelijkse tips bevat om gezondheidsklachten  en virusinfecties te voorkomen. In plaats daarvan is de bijlage het uitvoerbare bestand van HawkEye - een malware-spionagetool. De derde variant, met als onderwerp "RE: Coronavirusziekte (COVID-19) uitbraakpreventie en genezingsupdate", beweert dat het bijgevoegde bestand een lijst is met eenvoudige instructies en veelvoorkomende, betaalbare medicatie die preventief zou werken tegen coronavirus. Dit kwaadaardige bestand wordt gebruikt om systemen te infecteren met Agent Tesla RAT. In de e-mail met het onderwerp "Nieuws omtrent corona-virus" staat dat het gearchiveerde bestand erin een e-boek bevat met de naam "Mijn gezondheid". Dat zou zogenaamd belangrijke informatie over COVID-19 bevatten, zoals de oorsprong, de stand van zaken rond het onderzoek naar het virus, transmissiescenario's, richtlijnen voor bescherming en preventie evenals aanpassingsinstructies en noodplannen voor nationale en lokale autoriteiten. In plaats van de beloofde informatie bevat het echter de GuLoader-malware. Die kan worden gebruikt om nog meer kwaadaardige programma's te downloaden/installeren. Onderzoek toonde aan dat het gebruikt wordt om de systemen te infecteren met de FormBook-spionagetool. Benadrukt moet worden dat al deze e-mails illegitiem zijn en dat hun inhoud niet mag worden vertrouwd. Daarom wordt het uitdrukkelijk afgeraden om e-mails van de "Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)" en andere soortgelijke e-mails te vertrouwen.

Samenvatting bedreiging:
Naam Mogelijke malware infectie
Type bedreiging Trojan, wachtwoord-stelend virus, bank-malware, spyware.
Hoax De e-mails zijn vermomd als mails van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), met zogenaamd belangrijke informatie over het Coronavirus/COVID-19.
Detectienamen (bijlage tweede variant)
Avast (Script:SNH-gen [Trj]), BitDefender (Trojan.GenericKD.33548953), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Injector.Autoit.FDW), Kaspersky (Trojan-Spy.MSIL.Heye.ln), volledige detectielijst (VirusTotal)
Detectienamen (bijlage vierde variant)
Avast (Win32:Trojan-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.33550406), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Injector.ELDS), Kaspersky ( Trojan-Spy.Win32.Noon.awjt), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Trojans zijn ontworpen om heimelijk in de computer van het slachtoffer te infiltreren en te wachten, dus zijn er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Payload GuLoader, HawkEye, Agent Tesla en Formbook en mogelijks andere kwaadaardige programma's.
Distributie methodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, software 'cracks'.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan een botnet.
Verwijdering

Om Mogelijke malware infectie verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Deze misleidende/oplichtingsmails worden met duizenden tegelijk verzonden tijdens kwaadaardige spamcampagnes. Deze e-mail wordt meestal vermomd als "officieel", "belangrijk", "dringend", "prioritair" of ze maken misbruik van de huidige situatie. Met de toenemende bezorgdheid bij het publiek over de coronavirus/COVID-19 pandemie, hebben cybercriminelen ervoor gekozen om dit onderwerpen te misbruiken. De e-mails van de "Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)" zijn hiervan slechts enkele voorbeelden naast "COVID-19-oplossing aangekondigd door de WHO", "Coronavirus-gezichtsmasker", "COVID-19-verzekeringsplan van CIGNA" en tientallen andere. Alle misleidende e-mails dienen slechts één doel: inkomsten opleveren voor de cybercriminelen.

Hoe besmette de "World Health Organization (WHO)-oplichtingsmail" mijn computer?

Systemen worden besmet via kwaadaardige bestanden in deze misleidende e-mails. Deze inhoud kan aan de e-mails worden gehecht of erin worden gelinkt (d.w.z. downloadlinks). Besmettelijke bestanden kunnen verschillende formaten hebben, b.v. Microsoft Office- en PDF-documenten, archiefbestanden (ZIP, RAR enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run enz.), JavaScript, enz. Wanneer deze bestanden worden geopend (uitgevoerd) dan start het infectieproces. Met andere woorden: het openen ervan activeert het downloaden/installeren van malware. Zo infecteren Microsoft Office-documenten de systemen door kwaadaardige macro-opdrachten uit te voeren. Na het openen vraagt het document namelijk aan zijn gebruikers om macro-opdrachten in te schakelen (dat wil zeggen om bewerken mogelijk te maken) en zodra dat is gebeurd begint de infectie. In releases van MS Office-programma's van vóór 2010 wordt dit proces gestart op het moment dat het besmettelijk document wordt geopend.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Verdachte en/of irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, vooral niet als deze zijn ontvangen van verdachte/onbekende afzenders. De bijlagen of links in dergelijke mails kunnen leiden tot risicovolle besmettingen. Bovendien wordt het aanbevolen om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht. Aangezien deze nieuwere versies de modus "Beveiligde weergave" hebben, die voorkomt dat macro-opdrachten worden uitgevoerd zodra een document wordt geopend. Afgezien van spamcampagnes, wordt malware ook vaak verspreid via onbetrouwbare downloadkanalen (bijv. niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-sharing-netwerken en andere externe downloaders) en via illegale activeringstools ("cracks") en valse updates. Daarom wordt het geadviseerd om altijd uw producten te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Bovendien mag alle software alleen worden geactiveerd en bijgewerkt met de tools/functies die geleverd worden door de legitieme ontwikkelaars. Om de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruikers te garanderen, is het cruciaal om een ​​betrouwbare antivirus-/antispywaresuite te hebben geïnstalleerd. Deze programma's moeten up-to-date worden gehouden, gebruikt worden om regelmatige systeemscans uit te voeren en om de gedetecteerde bedreigingen/problemen te verwijderen. Als u de bijlage met virus in een e-mail die zogenaamd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) afkomstig was al hebt geopend, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de eerste variant van de "World Health Organization (WHO)"-oplichtingsmail:

Betreft: COVID-19 Solidariteitsreactiefonds voor de WHO - DONEER NU

 

Wereldgezondheidsorganisatie

We worden allemaal getroffen door de groeiende COVID-19-pandemie.
Het is een ongekende gezondheidsuitdaging en we weten dat mensen en organisaties overal ter wereld willen helpen.
De Wereldgezondheidsorganisatie leidt en coördineert deze wereldwijde inspanningen,
en ondersteunen landen om de pandemie te voorkomen, op te sporen en erop te reageren.

De grootste behoefte op dit moment is ervoor te zorgen dat alle landen voorbereid zijn,
vooral degenen met de zwakste gezondheidsstelsels.
Donaties ondersteunen het werk van de WHO om de verspreiding van het virus te volgen en te begrijpen;
om ervoor te zorgen dat patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben en om eerstelijnsmedewerkers essentiële benodigdheden en informatie krijgen
en om de inspanningen om vaccins, tests en behandelingen te ontwikkelen en te versnellen.

Zie hieronder voor informatie over andere manieren om te geven, belastingaftrekbaarheid en opties voor het geven aan bedrijven en stichtingen.

Nu kunt u ons helpen door een bedrag te doneren met de
BITCOIN NETWERK

Doneer nu met Bitcoin-betaling.

World Health Organization bitcoin address (BTC Wallet) voor
donaties:
16gmYrbqMr4SZeA7SqNVmirhnhDG3maYPK
Online donaties via bitcoin zijn fiscaal aftrekbaar in de Verenigde Staten en Europa.
Voor zover wettelijk toegestaan.

De Wereldgezondheidsorganisatie accepteert cheques of overschrijvingen van
ergens in de wereld.
Het is de Wereldgezondheidsorganisatie niet toegestaan ​​om belastingvoordelen aan te bieden aan donoren
die betalen.

Neem contact op per mail als u vragen heeft.

Screenshot van de tweede variant van de "World Health Organization (WHO)"-oplichtingsmail, die gebruikt wordt om de HawkEye malware te verspreiden:

World Health Organization (WHO) e-mail tweede variant

Tekst gepresenteerd in deze e-mail:

 

Betreft: W.H.O. "CORONAVIRUS(COV,19) VEILIGHEID&PREVENTIEMAATREGELEN

Goedendag!
  
Met betrekking tot de ‘Medische uitbraak’ in de wereld omdat Coronavirus (CoV) over de hele wereld dreigt oproer te veroorzaken; weten we dat dit een stressvolle tijd is en willen we allemaal weten wat we nu kunnen doen om onszelf en ons gezin te beschermen om te voorkomen dat we aan deze ziekte worden blootgesteld.
 
Bij de WHO (WORLD HEALTH ORGANISATION/Wereldgezondheidsorganisatie) geven we echt om de gezondheid en veiligheid van alle mensen in de wereld, daarom hebben we in de bijlage enkele dagelijkse gezondheids- en paraatheidsstappen gemarkeerd/aanbevolen die de hele wereld kan volgen en die veilig zijn :
  
Hoofdkantoor van de WHO
Handen en stenen
De Wereldbank/Alejandro Lipszyc

Neem voor meer informatie over gezonde instellingen contact op met:

Interventions for Healthy Environments Unit (IHE)
Dienst Volksgezondheid en Milieu (PHE)
Wereldgezondheidsorganisatie
20 Avenue Appia
1211 Genève 27
Zwitserland
Faxnummer: +41 22 791 13 83 Let op: gezonde instellingen
E-mail: [email protected]

Screenshot van detecties op VirusTotal van de kwaadaardige bijlage die verspreid wordt via deze variant:

Tweede variant van de World Health Organization (WHO)-mail kwaadaardige bijlage (bevat HawkEye)

De derde variant van de "World Health Organization (WHO)"-oplichtingsmail, die Agent Tesla RAT verspreidt (GIF):

Derde variant World Health Organization (WHO) e-mail (verspreid Agent Tesla) GIF

Tekst in deze e-mail:

Betreft: RE: Coronavirusziekte (COVID-19) uitbraakpreventie en genezingsupdate.

 

Geachte ******

Zoek het bijgevoegde bestand met de instructies voor medicijnen die u moet nemen om dit dodelijke virus te voorkomen en te genezen
Coronavirusziekte (COVID-19).

Dit is een instructie van de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) om te helpen bij het bestrijden van het coronavirus.
OPMERKING: na ontvangst van deze e-mail bekijkt u het bijgevoegde bestand en volgt u de instructies.
Stuur deze mail alstublieft door naar uw familieleden en vrienden om ons te helpen om iedereen te bereiken met informatie over hoe te vechten
tegen dit virus met eenvoudige en betaalbare instructies.

 

Bedankt
Met vriendelijke groet
Directeur WHO (Wereldgezondheidsorganisatie)
Dr. Tedros Adhanom W.H.O

Veriforce en PEC Safety gaan samen. Kom meer te weten.

Deze e-mail is vertrouwelijk en is uitsluitend bedoeld voor gebruik door de ontvanger. Als u niet de beoogde ontvanger bent, dan moet u er rekening mee houden dat u deze e-mail ten onrechte hebt ontvangen en dat elk gebruik, verspreiding, doorsturen, afdrukken of kopiëren van deze e-mail ten strengste verboden is.

Screenshot van de vierde variant van de "World Health Organization (WHO)"-oplichtingsmail, die GuLoader verspreid (die de FormBook-malware injecteert):

Vierde variant van de World Health Organization (WHO) e-mail

Teks in deze e-mail:

Onderwerp: Nieuws over het corona-virus

 

Corona-virusupdates
Wat betreft het uitbreken van de ziekte van Corona-virus (COVID-19), brengt de Wereldgezondheidsorganisatie u het e-boek en de handleiding van het Corona-virus.

In dit E-Book (Mijn gezondheid) vindt u het volledige onderzoek/de oorsprong van het corona-virus en de aanbevolen gids die u moet volgen om uzelf en anderen te beschermen.

Begeleiding om kinderen en zaken te beschermen;

Deze leidraad biedt kritische overwegingen en praktische checklists om kinderen veilig te houden. Het adviseert ook nationale en lokale autoriteiten over het aanpassen en uitvoeren van noodplannen voor onderwijsvoorzieningen.

Kritische paraatheid en responsacties voor COVID-19;

De WHO heeft vier transmissiescenario's gedefinieerd voor COVID-19. Mijn gezondheid E-book beschrijft de paraatheid, gereedheid en respons voor elk transmissiescenario.

Fundamentele beschermingsmaatregelen tegen het nieuwe coronavirus;

1. Blijf op de hoogte met de meest recente informatie over de COVID-19-uitbraak, beschikbaar op het E-Book dat bij deze mail is gevoegd en via uw nationale en lokale volksgezondheidsinstantie.

2. Vermijd het aanraken van ogen, neus en mond
Waarom? Handen raken veel oppervlakken aan en kunnen virussen oppikken. Eénmaal besmet kunnen de handen het virus overdragen naar uw ogen, neus of mond.

3. Oefen ademhalingshygiëne
Dit beschermt u en helpt ook om de verspreiding van virussen en andere infecties te voorkomen.

U kunt het bijgevoegde Mijn gezondheid Zip-bestand nu downloaden en openen vanaf een Windows-computer.

U ontvangt deze e-mail omdat uw leven telt zoals dat van iedereen. Meld u aan voor meer updates op de WHO-website (www.who[.]int).

Bedankt voor uw hulp om de wereld een beetje gezonder te maken.

Screenshot van detecties op VirusTotal van de kwaadaardige bijlage die verspreid wordt via deze variant:

World Health Organization (WHO) e-mail kwaadaardige bijlage (bevat GuLoader die besmet met FormBook) van de vierde variant

Mogelijke malware infectie onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Mogelijke malware infectie. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Malwarebytes te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestandn op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Malwarebytes.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mogelijke malware infectie QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mogelijke malware infectie op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Mogelijke malware infectie

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.