FacebookTwitterLinkedIn

Hoe voorkomt u dat uw browser hecktasit.club opent?

Ook bekend als: hecktasit.club browserkaper
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe de hecktasit.club browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is hecktasit.club?

Hecktasit.club is het adres van een valse zoekmachine en een website die nicetab.live opent. Nicetab.live is een downloadpagina van de NiceTab StartPage browserkaper. Meestal worden valse zoekmachines gepromoot via malafide downloaders en installers die zijn ontworpen om de browserinstellingen te wijzigen. Met andere woorden, mensen gebruiken meestal niet opzettelijk valse zoekmachines. Ook zijn de meeste van hen ontworpen om informatie te verzamelen met betrekking tot de surfgewoonten/activiteiten op internet van de gebruikers.

hecktasit.club browserkaper op een Mac computer

De frauduleuze downloaders en installers die geassocieerd worden met de valse zoekmachine hecktasit.club promoten het door de browserinstellingen te wijzigen. In de meeste gevallen veranderen ze het adres van de standaardzoekmachine, de startpagina en het nieuw tabblad. In dit geval worden deze instellingen gewijzigd naar nicetab.live. Het is echter mogelijk dat de setups die nicetab.live promoten niet altijd wijzigingen aanbrengen in de browserinstellingen. Maar de gekaapte browser detecteert wanneer de gebruikers zoekopdrachten invoeren en leiden deze om naar nicetab.live. Deze valse zoekmachine levert geen unieke resultaten, het stuurt zijn gebruikers door naar Google (biedt de zoekresultaten aan van een legitieme zoekmachine). Het is vermeldenswaard dat de meeste malafide setups ontworpen zijn om "helperobjecten" (extensies, plug-ins of add-ons) te installeren die voorkomen dat de gebruikers de door hen aangebrachte wijzigingen ongedaan kunnen maken. Met andere woorden, deze "helperobjecten" staan de ​​gebruikers niet toe een bepaald adres (zoals nicetab.live) te verwijderen uit de bovengenoemde instellingen. Meestal kan dit alleen gebeuren nadat ze eerst verwijderd zijn. Bovendien zijn zowel nicetab.live als de "helper-objecten" ontworpen om browsegegevens te verzamelen. Bijvoorbeeld IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, geolocaties, enzovoort. Het is altijd mogelijk dat de opgenomen gegevens ook persoonlijke, gevoelige informatie bevatten. Alsof dat niet genoeg is, hebben de ontwikkelaars van valse zoekmachines (en apps die deze promoten) de neiging om de verzamelde informatie te verkopen aan externen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Dit betekent dat de gebruikers blootgesteld worden aan risicovolle problemen met betrekking tot de veiligheid van het browsen en de privacy of zelfs identiteitsdiefstal kunnen meemaken. Als nicetab.live wordt geopend tijdens het surfen op het web met een standaardbrowser, dan moeten alle ongewenste apps (extensies, plug-ins en/of add-ons) die erop geïnstalleerd zijn zo snel mogelijk verwijderd worden. Het is ook vermeldenswaard dat dezelfde browserkapende setup die nicetab.live promoot ook gebruikt  wordt om mc.fastsearch.me te promoten.

Bedreigingsoverzicht:
Naam hecktasit.club browserkaper
Bedreigingstype Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
Detectie Namen Volledige lijst (VirusTotal)
Gebruikt IP Adres 162.255.119.130
Symptomen Uw Mac werkt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn veel verschillende valse zoekmachines op het internet. Ze zouden de browserervaring moeten verbeteren en zouden de gebruikers soms handige functies aanbieden. Valse zoekmachines leveren echter geen meerwaarde op voor de reguliere gebruikers. Meestal zijn ze alleen bedoeld om de gebruikers om te leiden naar schaduwrijke pagina's en om verschillende informatie te verzamelen. De mensen die dergelijke zoekmachines gebruiken, kunnen verschillende problemen ondervinden. Daarom mogen valse zoekmachines niet vertrouwd/gebruikt worden.

Hoe werd hecktasit.club geïnstalleerd op mijn computer?

De ontwikkelaars promoten valse zoekmachines via malafide downloaders/installers (download- en/of installatie-instellingen). Deze misleidende promotiemethode wordt "bundeling" genoemd. Deze methode wordt gebruikt om de mensen te misleiden om de browserinstellingen te wijzigen en/of om ongewenste software te installeren. Meestal wordt de informatie over de wijzigingen van de browserinstellingen geplaatst in "Aangepast", "Geavanceerd" en andere soortgelijke instellingen van de verschillende download-/installatie-instellingen. Wanneer mensen programma's downloaden en installeren zonder die instellingen te controleren, dan staan ze frauduleuze downloaders en/of installatieprogramma's toe om de browserinstellingen te wijzigen (downloaden, verschillende ongewenste software installeren). Misleidende advertenties kunnen ook leiden tot ongewenste downloads/installaties. Echter, alleen wanneer de mensen erop klikken en als ze ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Het is niet aanbevolen om te downloaden (en te installeren) via niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, externe downloaders, installatieprogramma's en andere dergelijke kanalen. De veiligste manier om bestanden en programma's te downloaden is via officiële websites en directe links. Het is ook belangrijk om alle instellingen te controleren die beschikbaar zijn in de downloader of installer en om aanbiedingen te weigeren om ongewenste (extra inbegrepen) software te downloaden/installeren en/of om de browserinstellingen te wijzigen. Opdringerige advertenties die op dubieuze websites worden weergegeven, mogen niet worden vertrouwd (aangeklikt). Ze linken gebruikers door naar onbetrouwbare websites of veroorzaken ongewenste downloads/installaties. Om te voorkomen dat een browser onbetrouwbare sites opent en/of advertenties weergeeft, moet u alle ongewenste, onbekende of verdachte extensies, plug-ins en add-ons die erop geïnstalleerd zijn, verwijderen. Als dergelijke software op het besturingssysteem geïnstalleerd is, dan moet deze ook verwijderd worden. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

De frauduleuze installatie die ontworpen is om hecktasit.club te promoten:

installatie promoot hecktasit.club valse zoekmachine

Bij directe toegang opent hecktasit.club nicetab.live (GIF):

hecktasit.club geeft een website weer die de NicetTab Startpage browserkaper promoot

BELANGRIJK! De frauduleuze setups/apps die de website hecktasit.club promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel aan te maken. Voer daarom de volgende acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen onderneemt:

1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

hecktasit.club voorkeuren stap 1

2) Selecteer het "MC Search" profiel en verwijder het.

hecktasit.club voorkeuren stap 2

3) Voer een volledige systeemscan uit met de Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u doorgaan met de verdere verwijderingsstappen voor deze browserkaper.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

hecktasit.club doorverwijzing verwijderen:

Verwijder de hecktasit.club-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applications":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de hecktasit.club browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

hecktasit.club browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan hecktasit.club browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan hecktasit.club browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan hecktasit.club browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
hecktasit.club browserkaper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van hecktasit.club browserkaper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.