Hoe de ForBrowser adware uit uw browser en besturingssysteem verwijderen?

Ook bekend als: Advertenties door ForBrowser
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe ForBrowser te verwijderen van een Mac?

Wat is ForBrowser?

ForBrowser is een adware-app, het is ontworpen om opdringerige advertenties weer te geven. Meestal downloaden en installeren de mensen dit soort apps onbedoeld, om deze reden worden ze mogelijk ongewenste applicaties (ongewenste programma's) genoemd. Bovendien is adware vaak ontworpen om informatie te verzamelen over de browseractiviteiten van de gebruiker. ForBrowser zou de surfervaring op het web bijvoorbeeld moeten verbeteren door nauwkeurige zoekresultaten te leveren. Doorgaans adverteren de adware-ontwikkelaars dergelijke apps als nuttig, legitiem, enzovoort. Ze zijn echter vaak nutteloos en veroorzaken verschillende problemen.

ForBrowser adware

Voorbeelden van advertenties die door adware-apps worden weergegeven zijn: pop-upadvertenties, kortingsbonnen, enquêtes, banners, enzovoort. In de meeste gevallen hebben ze betrekking op de inhoud van bezochte websites en - wanneer erop wordt geklikt - worden de gebruikers omgeleid naar onbetrouwbare, misleidende of zelfs kwaadaardige websites. Bovendien voeren ze soms scripts uit die ongewenste downloads en/of installaties veroorzaken. Bovendien zijn apps zoals ForBrowser vaak ontworpen om verschillende details vast te leggen, bijvoorbeeld: IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites en andere details met betrekking tot het surfgedrag van de gebruiker. Hun ontwikkelaars delen deze verzamelde informatie met externen die deze meestal misbruiken om inkomsten te verkrijgen. In sommige gevallen delen de ontwikkelaars deze verzamelde gegevens met cybercriminelen. Samenvattend: het installeren van adware kan problemen veroorzaken met de veiligheid van het browsen en de privacy of leiden tot downloads of zelfs installaties van andere mogelijk ongewenste toepassingen of zelfs kwaadaardige software. Om deze redenen raden we u aan om geen apps zoals ForBrowser te downloaden of te installeren. Als sommige adware al geïnstalleerd is, dan moet deze zo snel mogelijk verwijderd worden.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Advertenties door ForBrowser
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het browsen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om Advertenties door ForBrowser verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

ForBrowser is zeer gelijkaardig aan vele andere soortgelijke apps, bijvoorbeeld: CoverOpen, WindowGroup en CoordinatorPlus. Meestal werken deze apps niet zoals ze geadverteerd worden, meestal zijn ze alleen ontworpen om advertenties weer te geven en om verschillende gegevens te verzamelen. Eenvoudig gezegd, ze zijn nutteloos en veroorzaken vaak verschillende problemen voor gebruikers.

Hoe werd ForBrowser geïnstalleerd op mijn computer?

ongewenste programma's zoals adware worden meestal gedownload en geïnstalleerd door te klikken op opdringerige advertenties of samen met andere software. In het tweede geval worden deze apps opgenomen in de setups van andere programma's. De informatie over mogelijke extra downloads of installaties wordt niet goed bekendgemaakt. Meestal is het verborgen in de instellingen van de instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" enzovoort. Mensen die alle instellingen van de instellingen ongewijzigd laten, geven (onbedoeld) toestemming om ongewenste apps te downloaden en te installeren samen met de software die ze eigenlijk wilden downloaden of installeren. Deze misleidende verspreidingsmethode wordt "bundeling" genoemd.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

We raden u aan om altijd alle instellingen (zoals "Aangepast", "Geavanceerd", "Handmatig") te controleren die beschikbaar zijn en om de selectie van aanbiedingen voor het downloaden of installeren van ongewenste apps te wissen. We raden u ook aan om het downloaden (of installeren) van software via onbetrouwbare, niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, externe downloaders, installatieprogramma's, enz. te vermijden. De veiligste manier om te downloaden is door gebruik te maken van de officiële websites en van rechtstreekse downloadlinks. Bovendien mogen opdringerige advertenties niet vertrouwd (aangeklikt) worden, vooral niet als ze worden weergegeven op onbetrouwbare, niet-officiële websites. Deze advertenties veroorzaken meestal doorverwijzingen naar onbetrouwbare websites of downloads, installaties van ongewenste apps. In de meeste gevallen kunnen de ongewenste omleidingen en de weergegeven advertenties gestopt worden door alle ongewenste apps (extensies, plug-ins of add-ons) te verwijderen die op de browser of het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met ForBrowser, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Pop-upvenster dat vertoond wordt na de ForBrowser installatie:

pop-up vertoont na de ForBrowser installatie

ForBrowser app (extensie) geïnstalleerd op de Safari browser:

ForBrowser adware geinstalleerd op Safari

ForBrowser installatie-map:

ForBrowser adware bestanden in de installatie-map

Advertenties door ForBrowser onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Advertenties door ForBrowser. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe de ForBrowser adware te verwijderen met Combo Cleaner:

ForBrowser adware verwijderen:

Verwijder de ForBrowser-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door forbrowser gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door ForBrowser verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door forbrowser gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door forbrowser gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door forbrowser gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door ForBrowser QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door ForBrowser op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met Advertenties door ForBrowser

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.