FacebookTwitterLinkedIn

Hoe voorkomt u doorverwijzingen naar safari-protection.com?

Ook bekend als: Safari-protection.com pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe doorverwijzingen naar safari-protection[.]com te vermijden?

Wat is safari-protection[.]com?

Safari-protection[.]com is een adres van een website die niet vertrouwd mag worden. Deze misleidende pagina moedigt zijn bezoekers aan om de Net Shield-applicatie te downloaden die de gebruikers zou moeten beschermen tegen het stelen van persoonlijke gegevens via kwaadaardige advertenties. We raden u af om applicaties te downloaden die geadverteerd worden via (of op) misleidende websites. Bovendien bezoeken de meeste mensen websites zoals safari-protection[.]com onopzettelijk, meestal worden ze ernaar doorverwezen door potentieel ongewenste aplicaties die op hun browsers of besturingssystemen geïnstalleerd zijn.

safari-protection[.]com oplichting

Onderzoek toont aan dat safari-protection[.]com zich vooral op iPad- en iPhone-gebruikers richt, maar dergelijke pagina's worden ook vaak op Mac-computers geopend. Wanneer ze geopend worden, dan laat safari-protection[.]com aan zijn bezoekers weten dat het nodig is om de app Net Shield te downloaden en te installeren, anders kunnen er persoonlijke gegevens gestolen worden via kwaadaardige advertenties die ontworpen zijn door cybercriminelen. Er wordt vermeld dat de gestolen persoonlijke gegevens informatie met betrekking tot het bankieren kunnen bevatten. De bezoekers worden zo aangemoedigd om Net Shield zo snel mogelijk te installeren. Net Shield is een app die gedownload kan worden van de officiële App Store-website. Het is zeer waarschijnlijk dat Net Shield een legitieme toepassing is, maar het wordt niet aanbevolen om software te downloaden die gepromoot wordt via pagina's zoals safari-protection[.]com.

Meestal leiden browsers de gebruikers door naar websites zoals safari-protection[.]com wanneer er ongewenste programma's op geïnstalleerd zijn. Dit soort apps is meestal ontworpen om verschillende details te verzamelen en/of om opdringerige advertenties weer te geven. In de meeste gevallen zijn ze ontworpen om details te verzamelen zoals IP-adressen van gebruikers, geolocaties, adressen van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten en andere details met betrekking tot de surfgewoonten op het web. Heel vaak delen de mensen die de ongewenste programma's ontwikkelden alle verzamelde details met andere partijen (mogelijk cybercriminelen) die hen misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Bovendien zijn er veel gevallen waarin de geïnstalleerde ongewenste programma's hun gebruikers overladen met verschillende misleidende advertenties (coupons, banners, enquêtes, pop-ups, enz.), die, wanneer erop wordt geklikt, hen naar onbetrouwbare, potentieel kwaadaardige websites leiden of die scripts uitvoeren die verschillende ongewenste programma's downloaden of/en installeren.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Safari-protection.com pop-up
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Gebruikt IP Adres 159.89.44.166
Detectie Namen Volledige detectielijst (VirusTotal)
Gepromote Applicatie Net Shield
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorgestuurd naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browsing tracking (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar verdachte websites, verlies van privéinformatie.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Safari-protection[.]com is gelijkaardig aan thevpnsafety[.]com, safetyvpn[.]net en numberonevpn[.]com an een aantal andere soortgelijke websites. Meestal zijn deze misleidende pagina's ontworpen om de mensen te misleiden om een app te downloaden en te installeren die de systemen zou moeten beschermen, fouten zou moeten verhelpen of andere functies moet aanbieden. Zelfs als de gepromote apps legitiem zijn, is het nooit een goed idee om de misleidende pagina's te vertrouwen die gebruikt worden om er reclame voor te maken. De ongewenste programma's die deze pagina's openen, lijken ook erg op elkaar: ze worden verondersteld legitiem en nuttig te zijn, maar in de meeste gevallen openen ze schaduwrijke pagina's, verzamelen ze verschillende details en/of vertonen ze opdringerige advertenties.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Vaker wel dan niet downloaden en installeren mensen ongewenste programma's ongewild/onbedoeld. Dit gebeurt meestal wanneer ze opzettelijk of per ongeluk op een misleidende advertentie klikken die ontworpen is om een script uit te voeren dat het download- en/of installatieproces van een ongewenste app start. In andere gevallen worden de ongewenste downloads/installaties veroorzaakt door software-instellingen die de mensen downloaden van het internet. Er zijn veel gevallen waarin de setups aanbiedingen omvatten om extra apps te downloaden of te installeren, deze aanbiedingen zijn meestal verborgen in hun instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd" enzovoort. De mensen die ze ongewijzigd laten, geven aan verschillende ongewenste programma's de machtigingen om zich te downloaden of te installeren samen met andere, meestal gratis software die vrijwillig werd gedownload.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Software moet altijd worden gedownload via officiële websites en directe downloadlinks. Externe downloaders, installers, peer-to-peer netwerken (zoals eMule, torrent-clients), niet-officiële websites en andere download- of installatiebronnen/tools van dit soort mogen niet gebruikt worden. Als een download- of installatie-instelling instellingen zoals "Aangepast", "Geavanceerd", enzovoort bevat, dan moeten deze worden aangevinkt en alle aanbiedingen om extra ongewenste programma's te installeren of te downloaden moeten afgewezen worden. Verder raden we u aan niet op opdringerige advertenties te klikken, vooral niet als ze op dubieuze websites worden weergegeven. Ze kunnen leiden tot andere schaduwrijke pagina's of ongewenste downloads, installaties veroorzaken. Als deze omleidingen ook plaatsvinden zonder op een advertentie te klikken (of opdringerige advertenties worden vaak weergegeven), dan kan dit komen door reeds geïnstalleerde ongewenste programma's. Als dat het geval is, dan raden we u aan om de lijst met de geïnstalleerde browser-apps (extensies, add-ons en plug-ins) te controleren en om alle ongewenste, verdachte items te verwijderen. Hetzelfde geldt voor de programma's die op het besturingssysteem geïnstalleerd zijn. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste programma's, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de safari-protection.com pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Safari-protection.com pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan safari-protection.com pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan safari-protection.com pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan safari-protection.com pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Safari-protection.com pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Safari-protection.com pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.