Voorkom de installatie van het InnfiRAT virus

Ook bekend als: InnfiRAT tool voor externe toegang
Type: Trojan
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

InnfiRAT virusverwijderingsgids

Wat is InnfiRAT?

InnfiRAT is de naam van een RAT (Remote Access or Administration Tool). Meestal wordt deze software gebruikt om de verbonden computers vanop afstand te bedienen. Er zijn echter veel gevallen waarin cybercriminelen de gebruikers proberen te misleiden om RAT's te installeren, zodat ze deze kunnen gebruiken om kwaadaardige acties uit te voeren. Om ernstige problemen te voorkomen die met dergelijke software veroorzaakt kunnen worden, raden we u ten zeerste aan om deze zo snel mogelijk uit het systeem te verwijderen.

InnfiRAT malware

Cybercriminelen gebruiken doorgaans RAT's om persoonlijke informatie te stelen en om die op één of andere manier te gebruiken om inkomsten te verkrijgen. Onderzoek toont aan dat de cybercriminelen die InnfiRAT verspreiden, proberen om de portemonnee-informatie van cryptocurrency te stelen. Ze richten zich vooral op Bitcoin, Litecoin en mogelijk andere portefeuilles. De gestolen portefeuilles kunnen gebruikt worden om frauduleuze transacties uit te voeren, waarmee de cybercriminelen de cryptocurrency-portefeuilles kunnen legen door de cryptocurrency over te dragen naar andere portefeuilles die eigendom zijn van hen of van andere partijen. Bovendien kan InnfiRAT browser-cookies stelen van browsers zoals Chrome, Mozilla, Opera (en anderen), evenals de gebruikersnamen en wachtwoorden die opgeslagen zijn in de browsers, sessiegegevens, enzovoort. De verkregen inloggegevens kunnen gebruikt worden om e-mail, bankieren, sociale netwerken en andere accounts te stelen. De gestolen accounts kunnen gebruikt worden om frauduleuze aankopen te doen, transacties uit te voeren, spam naar andere mensen te sturen, geld op te halen van mensen die op de contactpersonenlijst van het slachtoffer staan, enzovoort. Een andere functie die beschikbaar is op InnfiRAT is screenshot maken. Dit betekent dat de cybercriminelen het kunnen gebruiken om op elk gewenst moment screenshots te maken van de geopende systemen, de browsers of andere vensters. Deze genomen screenshots kunnen persoonlijke gegevens bevatten die ook voor kwaadaardige doeleinden kunnen dienen. InnfiRAT stuurt alle gestolen gegevens naar zijn C&C (command and control) server, de cybercriminelen kunnen die server gebruiken om kwaadaardige acties op een geïnfecteerde computer uit te voeren. Ze kunnen bijvoorbeeld extra malware installeren, zoals ransomware. Ransomware is een risicovolle malware die meestal ontworpen is om bestanden te coderen. Eenvoudig gezegd, om de bestanden van het slachtoffer te vergrendelen met behulp van een sterk coderingsalgoritme dat niet zonder de juiste software gedecodeerd kan worden. Gewoonlijk zijn de cybercriminelen de enige die die software hebben en zij dwingen de slachtoffers om het van hen te kopen door een bepaald losgeldbedrag te betalen. Bovendien kan InnfiRAT gebruikt worden om informatie te stelen, zoals het IP-adres van het slachtoffer, de stad, de regio, het land, enz. Het kan processen waarvan de naam tekenreeksen bevat als "chrome", "firefox", "opera", "browser" en anderen vernietigen. InnfiRAT is een behoorlijk krachtig tool die de cybercriminelen op verschillende manieren kan helpen om inkomsten te verkrijgen met behulp van de misbruikte gegevens. Om gegevens, financieel verlies, identiteitsdiefstal, verschillende gestolen accounts en/of computers die geïnfecteerd zijn met andere malware en andere problemen te voorkomen, is het vereist om deze RAT onmiddellijk te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam InnfiRAT tool voor externe toegang
Bedreigingstype Trojan voor externe toegang (RAT)
Detectie Namen Avast (Win32:Malware-gen), BitDefender (Gen:Variant.Razy.230300), ESET-NOD32 (MSIL/PSW.Agent.QOA), Kaspersky (HEUR:Trojan.MSIL.Generic), Volledige detectielijst (VirusTotal)
Payload InnfiRAT kan gebruikt worden om verschillende soorten malware te installeren.
Symptomen RAT's infiltreren in computers op een heimelijke manier en blijven stil, dus er zijn geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, softwarecracks.
Schade Gestolen bankgegevens, cryptocurrency-portefeuilles, wachtwoorden van verschillende accounts, identiteitsdiefstal, installatie van extra malware.
Verwijdering

Om InnfiRAT tool voor externe toegang verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Spyhunter.
▼ Spyhunter Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om malware te verwijderen, moet u de volledige versie van Spyhunter aankopen.

Er zijn veel RAT's (Remote Access Tools), maar zelfs legitieme kunnen gebruikt worden door cybercriminelen die op een kwaadaardige manier inkomsten willen verkrijgen. Voorbeelden van andere RAT's zijn Gh0st, Poison Ivy en NetWire. De verschillende RAT's kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt/bevatten verschillende functies. Hoe dan ook, meestal ondervinden slachtoffers problemen met betrekking tot de privacy, de veiligheid van browsen, de financiën, identiteitsdiefstal enzovoort. Als er een RAT op een systeem geïnstalleerd is en deze niet opzettelijk is geïnstalleerd, dan moet deze zo snel mogelijk verwijderd worden.

Hoe infiltreerde InnfiRAT in mijn computer?

In de meeste gevallen verspreiden cybercriminelen malware (of legitieme software die voor kwaadaardige doeleinden gebruikt kan worden) via email-spamcampagnes, onofficiële kanalen of tools voor het downloaden van bestanden of software, valse software-updates en software 'cracking' (activerings) tools. Om malware te verspreiden via spamcampagnes sturen ze e-mails naar een aantal mensen, deze e-mails bevatten kwaadaardige bijlagen zoals Microsoft Office-documenten, PDF-documenten, archiefbestanden (zoals ZIP, RAR), uitvoerbare bestanden zoals .exe of JavaScript-bestanden. Wanneer iemand het opent, dan veroorzaakt het de installatie van één of ander schadelijk programma. Voorbeelden van onbetrouwbare, twijfelachtige software-downloadbronnen/-kanalen zijn freeware downloadwebsites, gratis hostingpagina's voor bestanden, peer-to-peer-netwerken (torrent-clients, eMule, enzovoort) en andere vergelijkbare tools. Cybercriminelen gebruiken ze om kwaadaardige bestanden als legitiem te verbergen. De mensen die bestanden downloaden via die kanalen lopen het risico dat, indien ze geopend worden, er schadelijke software geïnstalleerd wordt. Valse software-updatetools (updaters) veroorzaken schade wanneer ze malware downloaden in plaats de daarvan geïnstalleerde programma's bij te werken of door bugs, fouten van verouderde software die op een computer geïnstalleerd is, te exploiteren. De mensen die niet-officiële activeringstools gebruiken om software gratis te activeren, infecteren ook vaak hun computers met malware. Er zijn veel soortgelijke tools die ontworpen zijn om malware te installeren in plaats van programma's te activeren.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

We raden u aan om aandachtig te zijn tijdens het downloaden, installeren, updaten van software en om zorgvuldig op het internet te surfen. Het wordt afgeraden om bestanden of programma's te downloaden met behulp van dubieuze bronnen. Ze moeten gedownload worden van officiële en betrouwbare websites. Het is ook belangrijk om de geïnstalleerde programma's alleen bij te werken via de geïmplementeerde functies of tools die ontworpen zijn door de officiële softwareontwikkelaars. Bovendien leiden niet-officiële activeringstools vaak tot de installatie van sommige malware, bovendien is het niet eens legaal om dergelijke tools te gebruiken. Bijlagen die in irrelevante e-mails zijn opgenomen, mogen niet worden geopend, vooral als ze vanaf onbekende adressen worden verzonden. Gewoonlijk vermommen cybercriminelen deze e-mails als belangrijk, officieel, enzovoort. Nog een manier om schade door kwaadaardige programma's te voorkomen, is om het besturingssysteem regelmatig te scannen met een gerenommeerde anti-spyware of antivirussoftware en om de gedetecteerde bedreigingen altijd zo snel mogelijk te verwijderen. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

InnfiRAT tool voor externe toegang onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van InnfiRAT tool voor externe toegang. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Spyhunter te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

 

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestandn op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met  Spyhunter.

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
InnfiRAT tool voor externe toegang QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van InnfiRAT tool voor externe toegang op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met InnfiRAT tool voor externe toegang

▼ VERWIJDER DEZE NU met Spyhunter

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Spyhunter:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter.