FacebookTwitterLinkedIn

Apex Legends virus

Ook bekend als: Aurora Cheat trojan voor externe toegang
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Apex Legends virusverwijderingsgids

Wat is Apex Legends?

De Aurora Cheat-tool wordt voorgesteld als een zogenaamde 'injector' voor de Apex Legends-videogame. Het zou de gebruikers in staat stellen om functies in te schakelen zoals voorspelling van de spelersbeweging, afstandsbesturing, aimbot, enzovoort. In feite infecteert het echter een Remote Access Trojan (RAT) in de computers van z'n gebruikers.

Apex Legends malware

Bij het downloaden en openen/uitvoeren extraheert deze tool het bestand "Mesyeas.exe" in de map "C:\Program Files (x86)\Microsoft Zpaxhu\" en voert het uit. Dit bestand is een trojan voor toegang vanop afstand dat de toetsaanslagen registreert en deze verzendt naar de cybercriminelen die deze RAT ontwikkelden. Eén toetsaanslag is één enkele druk op een toets op het toetsenbord. Een RAT die werkt als een geïnstalleerde toetsaanslag geeft cybercriminelen de toegang tot alles wat er met de geïnfecteerde computer getypt is, inclusief wachtwoorden van online banken, e-mailaccounts, games, enzovoort. Het laten stelen van deze informatie door cybercriminelen kan leiden tot ernstig financieel verlies en privacyschendingen voor de slachtoffers. Mensen die de Aurora Cheat-tool/"injector" gebruiken, infecteren hun computers met een trojan voor externe toegang. Als deze infectie op uw systeem bestaat, verwijder deze cheat-tool en RAT dan onmiddellijk.

Bedreigingsoverzicht:
Naam Aurora Cheat trojan voor externe toegang
Bedreigingstype Remote Access Trojan, wachtwoord-stelend virus, banking malware, spyware.
Detectie Namen (APEX-AC.exe) Avast (Win32:Evo-gen [Susp]), ESET-NOD32 (een variant van Win32/Packed.FlyStudio.AA potentially unwanted), Kaspersky (Backdoor.Win32.Farfli.bjsj), Malwarebytes (RiskWare.FlyStudio), volledige detectielijst (VirusTotal)
Payload Mesyeas.exe remote access trojan (RAT)
Gerelateerde Domeinen
h[.]data; ocsp.pki.jemmylovejenny[.]tk; pki.jemmylovejenny[.]tk; sf.symcb[.]com; sjh[.]sx; t1.symcb[.]com; tl.symcb[.]com; uam[.]do; vip.d0.baidupan[.]com; wfop[.]th; y.l[.]sx
Symptomen Trojans zijn ontworpen om heimelijk in de computer van het slachtoffer te infiltreren en te wachten. Er zijn dus geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, softwarecracks.
Schade Gestolen bankgegevens en wachtwoorden, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan een botnet.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Er zijn veel RAT's op het internet. Enkele andere voorbeelden zijn H-WORM, CrimsonRAT, en Megalodon. Cybercriminelen gebruiken deze tools om vanop afstand toegang te krijgen tot computers en om de gegevens te stelen die ze kunnen gebruiken om inkomsten te verkrijgen. Ze kunnen ook de computers infecteren met andere kwaadaardige programma's zoals ransomware.

Hoe besmette Apex Legends mijn computer?

In dit specifieke geval verspreiden de cybercriminelen de Remote Access Trojan via de "injector" (Aurora Cheat) voor het Apex Legends-spel. Zodra deze tool geopend/gestart is, installeert het het bovengenoemde trojan-programma waarmee decybercriminelen de persoonlijke gegevens van slachtoffers kunnen registreren. Merk echter op dat kwaadaardige programma's ook verspreid worden via spamcampagnes (e-mails), andere trojan-programma's, onbetrouwbare software-downloadbronnen, onofficiële software-updatetools en software die programma's kraken.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

Download software altijd van officiële en betrouwbare websites, vermijd het gebruik van P2P (Peer-to-Peer) netwerken, dubieuze websites en andere vergelijkbare bronnen. Update de geïnstalleerde software met behulp van de geïmplementeerde functies of tools die geleverd worden door de officiële ontwikkelaars. Gebruik geen 'krakende' tools voor software, aangezien dit illegaal is en ze vaak schadelijke programma's downloaden en installeren in plaats van de activering van de betaalde software te omzeilen. Vermijd het openen van bijlagen in irrelevante e-mails met verdachte, onbekende afzenders. Laat een gerenommeerde anti-virus of anti-spyware suite installeren en houd deze ingeschakeld. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Kwaadaardig bestand ("Mesyeas.exe") die de RAT-installatie veroorzaakt:

apex legendsbestand die de installatie van de remote access tool veroorzaakt

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

 

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestanden op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Aurora Cheat trojan voor externe toegang QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Aurora Cheat trojan voor externe toegang op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.