FacebookTwitterLinkedIn

Csrss.exe Virus

Ook bekend als: csrss.exe trojan
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Csrss.exe virus verwijderingsgids

Wat is Csrss.exe?

Csrss.exe, ook wel bekend als Client Service Runtime Process, is een legitiem en belangrijk proces dat wordt uitgevoerd in de Windows-besturingssystemen. Het echte bestand csrss.exe bevindt zich in "C:\Windows\System32\" en meestal is het normaal om het in Taakbeheer te zien, omdat het een belangrijk onderdeel van het besturingssysteem is.

Csrss.exe malware

Op verschillende versies van Windows heeft csrss.exe verschillende rollen. Eén van de functies is bijvoorbeeld het uitvoeren van de afsluitprocedure. Het is dus een cruciaal proces van het Windows-besturingssysteem. Het is een veelgebruikt proces en cybercriminelen hebben de neiging dergelijke processen te gebruiken om hun schadelijke processen (bestanden) te verbergen. Helaas veroorzaakt dit soms foutpositieve resultaten van de virusscan. Met andere woorden, soms detecteren antivirusengines legitieme processen als kwaadaardig, vooral omdat cybercriminelen hun schadelijke bestanden een vergelijkbare naam geven. Het is mogelijk dat ze het csrss.exe-proces zouden gebruiken om een ​​computerinfectie te verhullen. Het bestand heeft dan een lichtjes andere naam, bijvoorbeeld "Csrss.exe" in plaats van "csrss.exe", of er ontbreekt een letter, of er is er een te veel. Als dit bestand zich in een andere map dan "C:\Windows\System32\" bevindt, betekent dit dat dit geen systeembestand is en dat het een kwaadaardig bestand is. Het is eenvoudig om te controleren of het proces in Taakbeheer schadelijk is of niet. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het proces (in dit geval het "Client Server Runtime Process") en selecteert u de optie "Bestandslocatie openen" in het vervolgkeuzemenu. Als het bestand zich bevindt waar het zou moeten zijn (in de map "\Windows\System32"), dan kan het worden vertrouwd. Het zou trouwens een systeemproces-icoon moeten hebben, niet één zoals in het screenshot hierboven. Als het proces echter schadelijk lijkt, moet het bestand dat het uitvoert onmiddellijk worden verwijderd. Het kan een trojan zijn die ontworpen werd om andere infecties te verspreiden en/of om bepaalde persoonlijke gegevens te stelen, zoals bankgegevens. Infecties met kwaadaardige programma's kunnen ernstige privacyschendingen, financieel verlies en andere problemen veroorzaken. Als er een reden is om aan te nemen dat een computer geïnfecteerd is, dan raden we u ten zeerste aan om onmiddellijk een virusscan uit te voeren met de geïnstalleerde antivirus- of antispywaresoftware.

Bedreigingsoverzicht:
Naam csrss.exe trojan
Bedreigingstype Trojan, Paswoord-stelend virus, Banki malware, Spyware
Detectie Namen (csrss.exe) Avast (Win32:Malware-gen), BitDefender (Trojan.GenericKD.31875920), ESET-NOD32 (een Variant van Win32/Kryptik.GRYU), Kaspersky (Trojan-DDoS.Win32.Windigo.am), Volledige Lijst (VirusTotal)
Symptomen Trojans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en te wachen, dus er zijn geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine
Verspreidingsmethoden Geïnfecteerde e-mailbijlagen, schadelijke online advertenties, social engineering, softwarekraks.
Schade Gestolen bankgegevens en wachtwoorden, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer wordt toegevoegd aan een botnet.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het is heel gewoon voor cybercriminelen om computerbesmettingen te vermommen door de namen van enkele legitieme systeemprocessen te gebruiken. Helaas worden hierdoor vaak belangrijke bestanden verwijderd die eigenlijk niet schadelijk waren. Hier zijn enkele voorbeelden van andere foutpositieve detecties: Fuerboos, Trojan.gen.npe.2 en ERDNT.LOC.

Hoe infiltreerde Csrss.exe in mijn computer?

Verschillende computerinfecties kunnen op verschillende manieren worden verspreid, enkele van de meest populaire methoden zijn: spamcampagnes, valse software-updaters, onbetrouwbare, onofficiële softwaredownloadbronnen/-tools, trojans en 'cracking'-programma's voor software. Om malware via spamcampagnes te verspreiden, versturen cybercriminelen e-mails met geïnfecteerde bijlagen. Het belangrijkste doel van deze e-mails is om de ontvangers te misleiden tot het downloaden en openen (uitvoeren) van de bijlage. Door ze te openen, geven mensen toestemming om kwaadaardige programma's te downloaden en te installeren. Valse software-updaters worden gebruikt om verschillende virussen te verspreiden door ze te gebruiken als tools om computerinfecties te installeren in plaats van updates of fixes. Ze kunnen ook de systemen infecteren door verouderde software met bugs (fouten) te exploiteren. Peer-to-peer-netwerken (zoals eMule, torrent-clients, enz.), niet-officiële websites, gratis hostingsites voor bestanden of freeware-downloadwebsites en andere soortgelijke bronnen worden vaak gebruikt om schadelijke uitvoerbare bestanden als legitieme en onschadelijke bestanden voor te stellen. Door ze te gebruiken, kunnen mensen eenvoudig worden misleid om zelf virussen te installeren. Eenvoudig gezegd is het mogelijk dat een gedownload en geopend bestand een virus is. Trojans zijn schadelijke programma's die ontworpen zijn om kettinginfecties te veroorzaken. Zodra ze geïnstalleerd zijn, verspreiden ze andere infecties. Veel mensen gebruiken softwarecracks om betaalde software-activeringen te omzeilen. Helaas gebruiken veel cybercriminelen deze tools ook om schadelijke programma's te verspreiden. In plaats van software te activeren, kunnen deze tools malware-installaties veroorzaken.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

We adviseren om elke ontvangen e-mail zorgvuldig te analyseren, vooral als deze een bijlage of een websitelink bevat. E-mails die irrelevant zijn en een onbekend of verdacht afzendadres hebben, moeten worden genegeerd. Dit is echter alleen van toepassing op e-mails met bijgevoegde bestanden of links. Bovendien is de veiligste manier om software te downloaden via officiële en betrouwbare websites. Alle andere tools zoals externe downloaders, peer-to-peer-netwerken, onofficiële/twijfelachtige websites mogen niet gebruikt of vertrouwd worden. Update alle software met behulp van de geïmplementeerde functies en/of tools die aangeboden worden door de officiële softwareontwikkelaars, gebruik hiervoor geen updaters van externe partijen. Merk op dat verschillende 'cracking'-programma's illegaal zijn en vaak leiden tot installaties van risicovolle virussen. Een ander belangrijk beveiligingselement is om een ​​betrouwbare anti-spyware- of antivirussoftware te installeren en deze altijd ingeschakeld te houden. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus  met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 Veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

 

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan op 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestanden op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
csrss.exe trojan QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van csrss.exe trojan op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.