FacebookTwitterLinkedIn

Can't Close Google Chrome Virus (Mac)

Ook bekend als: "Can't Close Google Chrome" systeemfout
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe 'Can't close Google Chrome' te verwijderen van een Mac?

Wat is 'Can't close Google Chrome'?

Als het Google Chrome-venster (de browser) zichzelf blijft heropenen nadat het gesloten werd, dan is het zeer waarschijnlijk dat dit veroorzaakt wordt door een adware-app die op uw computer aanwezig is. Eén van de adware-apps waarvan bekend is dat ze dit probleem veroorzaakt, is MacSecurityPlus. Zoals de meeste potentieel ongewenste apps (PUA's), levert het een verscheidenheid aan opdringerige advertenties op en verzamelt het informatie over de surfgewoonten van zijn gebruikers. Het is vermeldenswaard dat de meeste mensen onbedoeld adware-apps downloaden en installeren.

Can't close Google Chrome adware

MacSecurityPlus voorkomt niet alleen dat de Mac-gebruikers Google Chrome kunnen sluiten, maar overlaadt ze ook allerlei adware met verschillende pop-upadvertenties, kortingsbonnen, banners, enquêtes en andere ongewenste dingen. Meestal verbergen deze niet alleen de onderliggende inhoud van de bezochte websites, maar als ze worden aangeklikt openen ze ook dubieuze websites. In sommige gevallen kan het downloaden en installeren van ongewenste software de installatie van schadelijke software veroorzaken. Bovendien werken PUA's vaak als tool voor dataspionage. Om preciezer te zijn, ze verzamelen verschillende gegevens, zoals IP-adressen, geolocaties, URL's van bezochte websites, ingevoerde zoekopdrachten en andere gegevens met betrekking tot het surfgedrag van de gebruikers. Bovendien delen de ontwikkelaars gewoonlijk alle verzamelde gegevens met andere partijen (mogelijk cybercriminelen) die deze misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Om problemen met de privacy, de browserveiligheid of zelfs identiteitsdiefstal te voorkomen, raden wij u aan om MacSecurityPlus en alle andere geïnstalleerde ongewenste apps te verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "Can't Close Google Chrome" systeemfout
Bedreigingstype Mac malware, Mac virus
Symptomen Uw Mac werd langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar kwaadaardige websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar schaduwrijke websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Als adware-apps opzettelijk gedownload en geïnstalleerd worden, dan is dat meestal omdat hun ontwikkelaars ze promoten als nuttige, handige apps. Helaas veroorzaken deze apps na installatie verschillende problemen. Met andere woorden, in de meeste gevallen leveren ze geen van de beloofde functies en zijn ze alleen ontworpen om inkomsten te verkrijgen voor hun ontwikkelaars (en andere partijen). Dit is niet het enige geval waarin het onmogelijk is om een browser te sluiten vanwege een geïnstalleerde adware-app, meer daarover leest u in dit artikel.

Hoe werd 'Can't close Google Chrome' geïnstalleerd op mijn computer?

Sommige potentieel ongewenste apps kunnen gedownload worden van hun websites. In de meeste gevallen veroorzaken mensen dergelijke downloads en installaties echter onbedoeld. Het komt voor dat sommige aangeklikte opdringerige advertenties scripts uitvoeren die bedoeld zijn om ongewenste downloads/installaties te veroorzaken, of wanneer ontwikkelaars een misleidende marketingmethode gebruiken die 'bundeling' wordt genoemd, met andere woorden wanneer ze ongewenste apps opnemen in de setups van andere software. De ontwikkelaars verbergen de PUA's meestal in de "Aangepaste", "Geavanceerde", "Handmatige" en andere vergelijkbare opties/instellingen voor het downloaden of installeren. Er zijn veel gevallen waarin mensen de installaties (en downloads) van ongewenste apps veroorzaken door eenvoudigweg de stappen van de installatie over te slaan en alle beschikbare instellingen ongewijzigd laten.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Wees zorgvuldig bij elke softwaredownload- en/of installatieprocedure: controleer alle beschikbare instellingen en opties (zoals "Aangepast", "Geavanceerd") en vink extra meegeleverde (gebundelde) apps uit. Het is niet aan te raden om software te downloaden met softwaredownloaders van externe partijen, torrent-clients, eMule (of andere P2P-netwerken), van dubieuze websites, enzovoort. We raden u aan om niet op advertenties te klikken, vooral niet als deze weergegeven worden op dubieuze pagina's met inhoud zoals gokken, pornografie, dating voor volwassenen enzovoort. Als er op geklikt wordt, dan leiden ze hun gebruikers immers vaak door naar onbetrouwbare websites of veroorzaken ze ongewenste downloads en installaties. Als dergelijke omleidingen plaatsvinden, zelfs zonder dat er op ongewenste advertenties geklikt wordt, dan is de kans groot dat ongewenste applicaties dit veroorzaken. Controleer dan wat de geïnstalleerde extensies en add-ons in uw browser zijn en verwijder alle verdachte waarden. Het wordt aanbevolen om ook de lijst met de geïnstalleerde programma's op het besturingssysteem te controleren. Als uw computer al geïnfecteerd is met 'Can't close Google Chrome', dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

GIF die laat zien hoe MacSecurityPlus Google Chrome opnieuw opent na het sluiten ervan:

MacSecurityPlus heropent Google Chrome

BELANGRIJK!

Om MacSecurityPlus volledig van uw Mac te verwijderen, voert u deze twee stappen uit (als u de Combo Cleaner-app geïnstalleerd hebt, kunt u de eerste stap overslaan):

STAP 1: Selecteer de optie "Go" in de menubalk en klik op "Ga naar map...". Kopieer en plak dit pad "/Users/Test/Library/Application Support/.dir/MacSecurityPlus.app/Contents/MacOS/MacSecurityPlus" en klik op "Go". Zoek het "MacSecurityPlus" uitvoerbare bestand en verwijder het. Open vervolgens Taakbeheer, zoek en verwijder het "MacSecurityPlus"-proces.

hoe mac security plus te verwijderen stap 1

STAP 2: Ga nu naar de map "/Users/test/Library/Application Support/.dir/" door dezelfde functie "Ga naar map" en verwijder "MacSecurityApp.app" en de twee "AppleScript_ChromeLog..."-bestanden.

hoe mac security plus te verwijderen stap 2

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe het "Can't Close Google Chrome"-probleem te verwijderen met Combo Cleaner:

Can't close Google Chrome adware verwijderen:

Verwijder alle aan Can't close Google Chrome gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "can't close google chrome" systeemfout gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Can't Close Google Chrome" systeemfout verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "can't close google chrome" systeemfout gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "can't close google chrome" systeemfout gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "can't close google chrome" systeemfout gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Can't Close Google Chrome systeemfout QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Can't Close Google Chrome" systeemfout op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.