Nextoptim.com POP-UP doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: nextoptim.com pop-up
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe "nextoptim.com" te verwijderen van een Mac?

Wat is nextoptim.com?

Gelijkaardig aan loadoages.com, is nextoptim.com een frauduleuze site die ontworpen is om doorverwijzingen naar andere onbetrouwbare (potentieel schadelijke) websites te veroorzaken. De meeste gebruikers bezoeken nextoptim.com onbedoeld; ze worden omgeleid door opdringerige advertenties (voortgebracht door andere dubieuze sites) of mogelijk ongewenste adware-programma's (PUP's) die infiltreren zonder toestemming. Naast het veroorzaken van omleidingen, brengen mogelijk ongewenste programma's opdringerige advertenties met zich mee en controleren ze de surfactiviteit op het web.

nextoptim.com oplichting

De geïnfiltreerde MOP's openen nieuwe browsertabbladen/vensters en verwijzen door naar nextoptim.com. De gebruikers worden dan onmiddellijk omgeleid naar een andere willekeurige website. Er is een grote kans dat ten minste één van deze sites schadelijke inhoud bevat. Daarom kunnen doorverwijzingen van en naar nextoptim.com resulteren in verschillende computerinfecties. Daarnaast leveren PUP's opdringerige advertenties op (kortingsbonnen, banners, pop-ups, enzovoort) die ook kunnen doorverwijzen naar kwaadaardige websites en die zelfs scripts kunnen uitvoeren die ontworpen zijn om PUP's/malware te downloaden en te installeren. Zelfs één enkele toevallige klik kan leiden tot risicovolle systeeminfecties. Deze advertenties worden weergegeven met behulp van tools die het plaatsen van grafische inhoud van externe partijen op elke bezochte site mogelijk maken. Ze verbergen vaak de inhoud van de websites, waardoor de browserervaring aanzienlijk wordt verstoord. Een ander nadeel is dataspionage. Uit onderzoek blijkt dat mogelijk ongewenste programma's informatie verzamelen, zoals zoekopdrachten, bezochte websites, bekeken pagina's, IP-adressen, toetsaanslagen, enzovoort. Deze verzamelde gegevens bevatten meestal persoonlijke gegevens die ontwikkelaars delen met externe partijen. Deze mensen (mogelijk cybercriminelen) genereren inkomsten door misbruik te maken van deze privé-informatie. Het installeren van apps voor dataspionage kan daarom leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Om deze redenen moet u alle PUP's onmiddellijk verwijderen.

Bedreigingsoverzicht:
Naamnextoptim.com pop-up
BedreigingstypeMac-malware, Mac-virus
SymptomenUw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt doorverwezen naar kwaadaardige websites.
Verspreidings- methodenMisleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
SchadeU wordt bespioneerd tijdens het surfen op het internet (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, doorverwijzingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om nextoptim.com pop-up verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Er zijn tientallen potentieel ongewenste adware-programma's, die allemaal vrijwel identiek zijn. Door een breed scala aan "nuttige functies" aan te bieden, proberen PUP's een schijn van legitimiteit te creëeren. Deze applicaties worden enkel ontworpen om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars. In plaats van enige meerwaarde te bieden voor de reguliere gebruikers genereert adware opdringerige advertenties en registreert het gevoelige gegevens. Daarmom vormen ze een directe bedreiging voor uw privacy en uw veiligheid op het internet.

Hoe werden mogelijk ongewenste programma's geïnstalleerd op mijn computer?

Onderzoek toont aan dat veel PUP's zonder toestemming kunnen infiltreren, omdat de ontwikkelaars ze verspreiden met behulp van een misleidende marketingmethode die 'bundeling' wordt genoemd of door het leveren van opdringerige advertenties. "Bundelen" is eigenlijk de geheime installatie van programma's van externen samen met reguliere software/apps. Ontwikkelaars verbergen "gebundelde" PUP's in verschillende secties (meestal de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen) van de download- en installatieprocessen. Gebruikers overhaasten zich vaak bij het volgen van deze procedures en ze slaan stappen over. Sommigen zullen waarschijnlijk ook op allerlei advertenties klikken, zonder de mogelijke gevolgen ervan te begrijpen. Op deze manier stellen veel gebruikers hun systemen bloot aan allerlei infecties en brengen ze hun privacy in gevaar.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen, moet u zeer voorzichtig zijn bij het downloaden en installeren van software en tijdens het surfen op het internet. Selecteer de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen en analyseer elk venster van de download- en installatiedialogen zorgvuldig. Meldt u af voor alle aanvullende programma's en aanbiedingen en weiger om deze te downloaden/installeren. We raden aan om uw applicaties alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Externe downloaders en installers leveren geld op voor hun ontwikkelaars door het promoten van PUP's en daarom mogen deze tools nooit worden gebruikt. Het is ook belangrijk om te weten dat opdringerige advertenties vaak legitiem lijken, maar éénmaal aangeklikt, verwijzen ze door naar dubieuze websites (voor gokken, pornografie, erotische dating en dergelijke). Als u dergelijke advertenties tegenkomt, verwijder dan onmiddellijk alle dubieuze applicaties en browser plug-ins. De sleutel tot computerveiligheid is voorzichtigheid.

nextoptim.com pop-up onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van nextoptim.com pop-up. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen:

Verwijder PUP-gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applications":

mac adware verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster “Applicaties”. Zoek in de map met toepassingen naar “MPlayerX”,“NicePlayer”, of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele achtergebleven onderdelen. 

Verwijder aan de nextoptim.com pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

nextoptim.com pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan nextoptim.com pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan nextoptim.com pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan nextoptim.com pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
nextoptim.com pop-up QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van nextoptim.com pop-up op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met nextoptim.com pop-up

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.