Ernst & Young Email virus

Ook bekend als: TrickBot trojan
Type: Andere
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

"Ernst & Young Email Virus" verwijderingsgids

Wat is "Ernst & Young Email Virus"?

"Ernst & Young Email Virus" staat geklasseerd als e-mailspamcampagne die cybercriminelen gebruiken om een gevaarlijk trojanviruste verspreiden - TrickBot. Het principe achter deze spamcampagne is eenvoudig - oplichters sturen deze e-mail naar een groot aantal mensen en presenteren de mail als legitieme en belangrijke informatie. Het doel van deze spamcampagne is het besmetten van computers met malware door zoveel mogelijk gebruikers te misleiden en te overtuigen de bijlage te openen.

Ernst & Young Email Virus malware

Volgens de e-mail verzonden door verzender Caroline Artis van Ernst & Young (wellicht een slachtoffer van identiteitsdiefstal) is deze e-mail een laatste waarschuwing. Zo wordt er vermeld dat een achterstallige betaling van £12.481,73 binnen veertien dagen moet worden betaald. Zo niet, dan zullen de Ernest & Young in beroep gaan bij het County Court. Er is een downloadlink voorzien waarmee de ontvangers zogezgd het document kunnen downloaden en de "factuurgegevens" kunnen bekijken. Zoals we in de inleiding hebben vermeld, is dit oplichterij en we raden het downloaden en openen van bestanden via de meegeleverde link niet aan. De meeste cybercriminelen doen zich voor als vertegenwoordigers van een aantal bekende bedrijven, in dit geval Ernst & Young. Merk op dat noch het eigenlijke Ernst & Young, noch de gebruikte identiteit (Caroline Artis) hier iets mee te maken heeft. Het doel van deze e-mailcampagne is om mensen te verleiden tot het openen van de meegeleverde bijlage die het TrickBot virus zal downloaden en installeren. Dit virus werd ontworpen om websites te kapen als gebruikers die op hun computer bezoekenen de inhoud van die websites aan te passen. Deze wijzigingen stellen TrickBot virus in staat om bankgegevens, logins en wachtwoorden van persoonlijke accounts te verzamelen. Hoe meer gegevens worden verzameld, hoe meer schade kan worden aangericht. De cybercriminelen gebruiken de verzamelde informatie om inkomsten te genereren. Dataspionage zoals die van TrickBot veroorzaakt tal van financiële problemen en privacyschendingen. Als u de bijlage al hebt geopend in de "Ernst & Young Email Virus"-mail, dan is er een grote kans dat uw computer al besmet is. U moet uw systeem dan onmiddellijk scannen met een gerenommeerde anti-virus/anti-spyware software.

Veel virussen lijken op TrickBot, zoals bijvoorbeeld FormBook, Emotet en Adwind. De meeste virussen kunnen in sommige opzichten anders zijn, maar vaak veroorzaken ze veiligheids-, privacy- en andere problemen. Als u denkt dat u het slachtoffer bent van één van deze virussen, dan moet u deze zo snel mogelijk verwijderen.

Hoe besmette het "Ernst & Young Email Virus" mijn computer?

BMO account report, HMRC, Confidential Fax (en andere) zijn allemaal e-mailspamcampagnes die sterk op mekaar lijken. Al deze spamcampagnes verspreiden een kwaadaardig bestand dat wordt gepresenteerd in de vorm van een Microsoft Office-document. De "Ernst & Young Email Virus" spamcampagne wordt gebruikt om een Excel (.xls) document te profileren. Bij het openen vraagt het meestal om toestemming van de gebruiker om macro's in te schakelen. Eenmaal ingeschakeld, activeren deze bepaalde commando's die het TrickBot-virus downloaden en installeren. Dit werkt echter alleen met Microsoft Office en diens bestandsformaten. Het virus kan niet worden gedownload en geïnstalleerd als het document wordt geopend met behulp van een ander product dan Microsoft Office. Daarom zouden gebruikers van andere platformen in principe veilig moeten zijn.

Hoe de installatie van malware te vermijden?

Het is belangrijk om elke ontvangen e-mail (met bijlagen) zorgvuldig te analyseren. Vooral als de e-mail wordt verzonden vanaf een verdacht e-mailadres. Open geen bijlagen die worden aangetroffen in e-mails van onbekende of verdachte afzenders. Ook is het belangrijk om een gerenommeerde anti-virus en/of anti-spyware software te installeren en voortdurend te gebruiken. Bovendien is het niet aan te raden om Microsoft Office-documenten te openen met Microsoft Office-versies ouder dan MS Office 2010. Nieuwere versies (MS Office 2010 en later) hebben de "Protected View" modus die voorkomt dat gedownloade bestanden (zoals kwaadaardige e-mailbijlagen) worden gedownload en geïnstalleerd door virussen zoals TrickBot. Als u de bijlage "Ernst & Young Email Virus" toch al hebt geopend, dan raden we u aan om een scan uit te voeren met Spyhunter om de automatisch geïnfiltreerde malware te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Ernst & Young Email Virus" e-mail:

Onderwerp: FW: Achterstallige factuur!
Achterstallige factuur!
Laatste waarschuwing
Ik schrijf u naar aanleiding van mijn brief, met betrekking tot de achterstallige factuur zoals hierboven beschreven.
Het bedrag van £12.481,73 staat nog open op uw rekening. Als het volledige bedrag niet binnen veertien dagen is ontvangen, heeft het EY geen andere keuze dan een gerechtelijke procedure aan te vatten via de arrondissementsrechtbank.
een kopie van de factuur bijgevoegd hebben voor uw referentie, u kunt deze link downloaden/bekijken via deze link:
Caroline Artis
Senior Londense partner
+44 (0)20 7951 4084


[email protected]

Kwaadaardige bijlage die werd verstuurd via de "Ernst & Young Email Virus" spamcampagne:

Kwaadaardige bijlage die wordt verspreid via de Ernst & Young Email Virus spamcampagne

TrickBot trojan onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van TrickBot trojan. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe malware handmatig te verwijderen?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Spyhunter te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van task manager/taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

schermafbeelding van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP and Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in 'Veilige Modus met Netwerk':

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan 'Opties' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt/enable hidden files and folders voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Spyhunter.