Search.borderov.com doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: Borderov browserkaper
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe de search.borderov.com browserkaper te verwijderen van een Mac?

Wat is search.borderov.com?

Search.borderov.com is een valse webzoekmachine gelijkaardig aan search.parazipper.com, search.gilpierro.com, search.teritwoo.com, en vele andere. Door verbeterde zoekresultaten aan te bieden, creëert search.borderov.com de indruk van legitimiteit en bruikbaarheid. Het is echter vermeldenswaard dat ontwikkelaars deze site promoten door een misleidende applicatie genaamd Borderov te gebruiken, die zonder toestemming in het systeem infiltreert en de instellingen van de webbrowser ongemerkt aanpast. Bovendien registreren zowel search.borderov.com als Borderov continu informatie over de surfactiviteit van de gebruikers op de website.

search.borderov.com browserkaper op een Mac computer

Borderov richt zich op de meest populaire webbrowsers: Safari, Mozilla Firefox en Google Chrome. Na succesvolle infiltratie kent Borderov de homepage, de standaardzoekmachine en de URL-opties voor nieuwe tabbladen toe aan search.borderov.com. Deze veranderingen zijn niet veelbetekenend. Niettemin kunnen de gebruikers ze niet terugdraaien. Uit onderzoek is gebleken dat Borderov telkens opnieuw deze wijzigingen doorvoert wanneer iemand probeert dit te veranderen. Tenzij deze browserkaper dus wordt verwijderd, wordt het herstellen van de browsers naar hun vorige status onmogelijk. Gebruikers hebben geen andere keuze dan search.borderov.com te bezoeken telkens ze een nieuw browsertabblad openen of op het internet zoeken via de adresbalk. Als gevolg hiervan neemt de kwaliteit van de surfervaring op internet aanzienlijk af. Het is belangrijk om te weten dat zowel search.borderov.com als Borderov ontworpen zijn om informatie over de surfactiviteit van de gebruikers op te slaan. De verzamelde gegevens bevatten vaak persoonlijke informatie. Maar nog belangrijker is dat deze informatie gedeeld wordt met derden (mogelijk cybercriminelen). Deze personen genereren inkomsten door de verkregen informatie te misbruiken. Daarom kan het bijhouden van gegevens leiden tot ernstige privacyschendingen of zelfs tot identiteitsdiefstal. Gebruikers die doorverwijzingen tegenkomen naar search.borderov.com moeten de Borderov-browserkaper onmiddellijk verwijderen en nooit meer terugkeren naar deze website.

Zoals hierboven vermeld, is search.borderov.com vrijwel identiek aan een aantal andere valse webzoekmachines. In feite lijken alle valse zoekmachines sterk op elkaar. De meeste bieden verbeterde resultaten en (in sommige gevallen) ook andere "handige functies" (snelle toegang tot populaire websites, lokale weersvoorspelling, enzovoort). Deze claims zijn echter slechts pogingen om een legitieme en nuttige indruk te creëren. Het enige echte doel van elke valse zoekmachine is inkomsten te genereren voor de ontwikkelaars. Daarom bieden ze geen toegevoegde waarde voor de gewone gebruiker, verstoren ze de surfervaring op internet en vormen ze een directe bedreiging voor uw privacy en veiligheid tijdens het surfen op het web.

Hoe werd search.borderov.com geïnstalleerd op mijn computer?

Borderov heeft een officiële promotie-website. Het infiltreert echter vaak zonder toestemming in het systeem, omdat de ontwikkelaars het waarschijnlijk verspreiden via de "bundling"-methode. Een onopvallende en stiekeme installatie van applicaties van derden samen met reguliere applicaties. De ontwikkelaars zijn niet eerlijk genoeg om de installatie van de ongewenste apps adequaat te onthullen. Om deze reden worden die vaak verborgen achter allerlei secties (meestal de  "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen) van download- en installatieprocessen. Alsof dat niet genoeg is gedragen gebruikers zich vaak achteloos tijdens deze processen en stellen ze zelf hun systeem bloot aan een risico op gevaarlijke infecties waardoor hun eigen privacy in gevaar wordt gebracht.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Om deze situatie te voorkomen moeten gebruikers zeer voorzichtig zijn bij het surfen op internet en tijdens het downloaden/installeren van software. Het is erg belangrijk om elke afzonderlijke download- en installatiestap zorgvuldig te analyseren en extra inbegrepen programma's te weigeren. Het wordt geadviseerd om software alleen te downloaden van officiële bronnen, met behulp van directe downloadlinks. Ongewenste apps worden ook verspreid via opdringerige advertenties die doorverwijzen naar kwaadaardige sites en die scripts uitvoeren die ontworpen werden om kwaadaardige programma's te downloaden/installeren. Als u dus advertenties tegenkomt die doorverwijzen naar dubieuze websites, verwijder dan onmiddellijk alle verdachte applicaties en browserplug-ins. De belangrijkste redenen voor computerbesmettingen zijn een gebrek aan kennis en roekeloos gedrag - de sleutel tot veiligheid is voorzichtigheid. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met  Spyhunter om deze automatisch te verwijderen.

Misleidende applicatie-installer die de Borderov browserkaper promoot:

Misleidende installer die search.borderov.com promoot

Website die search.borderov.com promoot:

Dubieuze website die search.borderov.com promoot

De extensie van de Borderov-browserkaper in de Safari webbrowser:

Borderov browserkaper

Borderov browserkaper onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Spyhunter is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van Borderov browserkaper. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Spyhunter DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om malware te verwijderen moet je een volledige versie kopen van Spyhunter. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe adware en browserkapers van een Mac-computer verwijderd kunnen worden:

search.borderov.com omleiding verwijderen:

Verwijder search.borderov.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties" :

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties, zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer”, of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de borderov browserkaper gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Borderov browserkaper startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan borderov browserkaper gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan borderov browserkaper gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan borderov browserkaper gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.