FacebookTwitterLinkedIn

Search.hideyoursearch.com Doorverwijzing (Mac)

Ook bekend als: search.hideyoursearch.com browser hijacker
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijder je de search.hideyoursearch.com browser hijacker vanaf een Mac?

Wat is search.hideyoursearch.com?

Identiek aan yoursafesearch.com, saferqueries.com, my-search-start.com, chumsearch.com en vele andere is search.hideyoursearch.com een valse zoekmachine voor het internet die zogezegd de zoekervaring van de gebruikers verbetert door het bieden van een betere zoekresultaten. De layout beoordelend lijkt search.hideyoursearch.com nauwelijks te verschillen van Google, Yahoo, Bing en andere legitieme zoekmachines. Om deze reden geloven velen dat search.hideyoursearch.com compleet gepast en handig is. Wees je er echter van bewust dat de website ontworpen werd om allerlei gegevens te registreren over de surfactiviteit van de gebruiker. Daarenboven promoten de ontwikkelaars hem via frauduleuze downloaders en installers die de webbrowsers gijzelen en allerlei instellingen wijzigen zonder de gebruiker om toestemming te vragen.

search.hideyoursearch.com browser hijacker op een Mac computer

Eens geïnfiltreerd gijzelt deze applicatie de webbrowsers (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) en wijzen ze de url voor nieuwe tabbladen, de startpagina en de standaard zoekmachine toe aan search.hideyoursearch.com. Deze wijzigingen zijn niet erg belangrijk. Het probleem is echter dat gebruikers ze niet ongedaan kunnen maken. Onderzoek toont aan dat de setups stiekem applicaties van derden en/of browser plugins installeren (zogenaamde helper objects). Deze apps en add-ons werden ontworpen om de vermelde instellingen terug te wijzigen telkens gebruikers ze pogen te herstellen. Het herstellen van de webbrowsers naar een eerdere toestand is daardoor onmogelijk. Gebruikers worden gewongen de search.hideyoursearch.com website te bezoeken telkens ze een nieuw browsertabblad openen of als ze op internet zoeken via de adresbalk. Daardoor wordt de surfervaring verstoord. Gebruikers moeten ook weten dat hun surfactiviteit voortdurend gemonitord wordt, want search.hideyoursearch.com en de "helper objects" verzamelen IP-adressen, zoekopdrachten, bezochte url's, bekeken pagina's en andere gelijkaardige data die persoonlijke details kan bevatten. Eens ingezameld wordt deze data gedeeld met derden. De kans is groot dat deze personen (mogelijk cybercriminelen) zullen proberen inkomsten te genereren door het misbruiken van persoonlijke gegevens. Daarom kan de informatiespionage door deze website leiden tot ernstige schendingen van de privacy en zelfs identiteitsdiefstal. Gebruikers die ongewenste doorverwijzingen ervaren naar search.hideyoursearch.com zouden alle verdachte applicaties en browser plug-ins moeten verwijderen. Deze website mag je nooit meer bezoeken.

Internet staat vol valse zoekmachines en ze zijn bijna allemaal identiek. Door het aanbieden van verscheidene 'nuttige' functies (betere zoekresultaten, weersvoorspellingen, favoriete koppelingen enz.) creëren de valse zoekmachines een legitieme indruk. Het enige en echte doel van search.hideyoursearch.com en andere gelijkaardige websites is echter het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. Om deze reden doen deze websites niets anders dan ongewenste doorverwijzingen veroorzaken en allerlei gegevens registreren. Ze zijn compleet nutteloos voor de meeste gebruikers.

Hoe werd search.hideyoursearch.com geïnstalleerd op mijn computer?

Om search.hideyoursearch.com gebruiken de promotors een misleidende marketingmethode genaamd 'bundling'. Ze weten dat gebruikers de installatie en download vaak roekeloos overhaasten en de meeste of alle stappen overslaan. Om deze reden verbergen ze de wijzigingen aan de instellingen onder de 'geavanceerde' of 'aangepaste' opties van deze processen. Door het roekeloos overslaan van deze sectie geven de gebruikers niet enkel de setups toestemming om allerlei opties te wijzigen, ze stellen ook het systeem bloot aan een risico op allerlei besmettingen en brengen hun eigen privacy.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Met het nemen van twee eenvoudige stappen kun je dit voorkomen. Overhaast ten eerste nooit de download en installatie van software. Selecteer de 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen en analyseer nauwgezet elke stap. Wijs ten tweede alle aanbiedingen voor het downloaden van bijkomende applicaties af en laat niet toe dat instellingen worden gewijzigd die irrelevant lijken voor de installatie.

Scrhermafbeelding van de search.hideyoursearch.com browser hijacker  geïnstalleerd op een Microsoft Windows besturingssysteem:

search.hideyoursearch.com website in Windows OS

Website promoot de search.hideyoursearch.com browser hijacker:

Dubieuze website promoot search.hideyoursearch.com

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers van een Mac computer te verwijderen:

Search.hideyoursearch.com doorverwijzing verwijdering:

Verwijder aan search.hideyoursearch.com gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browser hijacker verwijdering uit de map applicaties

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer je “Applicaties”. In de map applicaties zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en sleept deze naar de prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op mogelijk achtergebleven onderdelen.

Verwijder aan de search.hideyoursearch.com browser hijacker gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

search.hideyoursearch.com browser hijacker startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan search.hideyoursearch.com browser hijacker gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan search.hideyoursearch.com browser hijacker gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan search.hideyoursearch.com browser hijacker gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
search.hideyoursearch.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search.hideyoursearch.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.