FacebookTwitterLinkedIn

TURBOMAC Adware (Mac)

Ook bekend als: Advertenties door TurboMac
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe TurboMac te verwijderen van een Mac?

Wat is TurboMac?

De TURBOMAC applicatie verrbetert zogezegd de online shopervaring en helpt geld te besparen door het vertonen van speciale voordeelaanbiedingen, kortingsbonnen enz. - "TURBOMAC is een browser add-on die een betere shopervaring biedt die leidt tot een hogere gebruikerswaarde dor het aanbieden van modifynative producten, waarnok gelijkaardige of identieke producten worden getoond van verschillende winkels met prijs modifynatives". Deze functionaliteit kan legitiem en nuttig lijken, wees je er echter van bewust dat deze app wordt geklasseerd als een mogelijk ongewenst programma van het adware-type (PUP). Na een stiekeme infiltratie van het systeem genereert TURBOMAC intrusieve online advertenties en bespioneert het de surfactiviteit op internet.

turbomac  adware

De soorten advertenties omvatten onder meer pop-ups, banners en kortingsbonnen. Geen enkele daarvan s afkomstig van de door de gebruikers bezochte websites en dus verbergen ze vaak de onderliggende webinhoud. Dit verstoort de surfervaring op internet ernstig. Bijkomend linken sommige ervan door naar onbetrouwbare websites, waarvan sommige kwaadaardige inhoud zullen bevatten. Hierdoor kan het klikken op de advertenties gegenereerd door TURBOMAC leiden tot verdere besmettingen met adware of malware. Dit mogelijk ongewenste programma monitort constant de surfactiviteit door het verzamelen van allerlei gebruikersgegevens en systeeminformatie zoals IP adressen (om de geografische locatie te bepalen), bezochte websites, bekeken pagina's enz. Veel gebruikers geloven dat deze informatie onbelangrijk is maar ze kan persoonlijke gegevens bevatten die gedeeld worden met samenwerkende externe bedrijven die deze persoonlijke gegevens vaak misbruiken om inkomsten te genereren. Dit gedrag kan leiden tot ernstige schendingen van de privacy en daarom is het ten zeerste aanbevolen de TURBOMAC adware onmiddelijk te verwijderen.

TURBOMAC is identiek aan Offerz4U en DealTop. Bijkomend deelt het veel gelijkenissen met honderden andere programma's van het adware-type zoals ShopperPro, My Search Dock en Savepath Deals. Alle claimen ze de surfervaring op internet te verbeteren maar geen ervan biedt toegevoegde waarde voor de gebruikers. Programma's van het adware-type worden enkel ontworpen om inkomsten op te leveren voor de ontwikkelaars. TURBOMAC en andere gelijkaardige apps genereren intrusieve online advertenties, veroorzaken ongewenste browser doorverwijzingen en ze verzamelen persoonlijk identificeerbare gegevens.

Hoe werd TurboMac geïnstalleerd op mijn computer?

Dit mogelijk ongewenste programma wordt meestal verspreid via een misleidende software marketing methode genaamd 'bundling'. De ontwikkelaars weten dat veel gebruikers onvoldoende opletten tijdens het downloaden en installeren van software. Om deze reden verbergen ze frauduleuze apps onder de 'Aangepast/Geavanceerd'-opties van het downloaden en installeren. Zich hier niet bewust van slaan gebruikers deze sectie vaak over, wat leidt tot de onbedoelde installatie van frauduleuze programma's.

Hoe vermijd je de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Onthoud dat veel mogelijk ongewenste programma's verborgen blijven en dat het daarom belangrijk is nauwgezet de download- en installatieprocessen te analyseren. Selecteer de 'Aangepaste' of 'Geavanceerde' instellingen en annuleer alle externe software die in deze sectie verborgen werd.

Misleidende gratis software installer gebruikt voor de verspreiding van de TurboMac adware:

turbomac adware installer

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

TURBOMAC adware verwijdering:

Verwijder aan TurboMac gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit je "Applicaties" map:

mac adware verwijdering uit de applicaties-map

Klik op het Finder-icoon. In het Finder-scherm selecteer je “Applicaties”. In de applicaties-map zoek je naar “MPlayerX”,“NicePlayer” of andere verdachte applicaties en deze sleep je naar de prullenbak. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste applicatie(s) die online advertenties veroorzaken scan je je Mac op zoek naar eventuele achtergebleven onderdelen. 

Verwijder aan de advertenties door turbomac gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door TurboMac verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door turbomac gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door turbomac gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door turbomac gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door TurboMac QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door TurboMac op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.