FacebookTwitterLinkedIn

Security Defender

Ook bekend als: Security Defender oplichting
Schadeniveau: Hoog

Security Defender verwijderingsinstructies

Wat is Security Defender?

Security Defender is een vals antivirus programma, het mag niet vertrouwd worden omdat het eigenlijk oplichterij is en uitgegeven werd door cybercriminelen. Deze valse antivirus software werd ontwikkeld om PC gebruikers bang te maken en hen ervan te overtuigen dat hun computers besmet werden met malware en virussen. Om dit misleidende doel te bereiken gebruikt Security Defender valse beveiligingsscans, valse lijsten om malware te detecteren en valse beveiligingswaarschuwingen. Dit programma installeert zich gewoonlijk op de PC's van gebruikers zonder hun toestemming en begint dan onmiddelijk een beveiligingsscan die resulteert in de detectie van verschillende 'risicovolle spyware bedreigingen'. Verder wijzigt deze software de registerinstellingen van het besmette besturingssysteem en blokkeert het de uitvoering van geïnstalleerde software. De makers van deze scam hebben de bedoeling het beeld te geven dat de geviseerde PC besmet is met risicovolle malware en dat Security Defender een veilige software oplossing kan aanbieden om deze problemen op te lossen. In feite is geen van de gedetecteerde virussen malware die echt op de computer bestaat. Dit valse programma werd ontworpen om je van het tegendeel te overtuigen en zo een gepromoot maar vals antivirus programma te kunnen verkopen.

Op het moment van onderzoek moedigde Security Defender computergebruikers aan om “Defender PRO 2015” te kopen. Cyber criminelen verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de Security Defender oplichting hopen dat PC-gebruikers in de val van de valse beveiligingsscans zullen trappen die worden uitgevoerd door deze frauduleuze software en dat ze de aangeboden programma's zullen kopen. Geen van de programma's gepromoot door Security Defender is legitiem - computergebruikers die ervoor betalen zullen hun geld verliezen en hun computer zal besmet blijven.

security defender vals antivirus programma

Het doel van Security Defender's verspreiding is PC gebruikers te overtuigen dat hun computers risico lopen en hen dan nutteloze licentiesleutels te verkopen. Betalen voor gelijk welk programma opgelijst door Security Defender staat gelijk aan het zenden van je geld naar cybercriminelen. Je zal je geld verliezen en je bankgegevens vrijgeven wat kan leiden tot verdere diefstallen van je rekening. Dit valse antivirus programma wordt gewoonlijk verspreid via valse online beveiligingsscanners. Deze pop-ups zitten ingebouwd in kwaadaardige websites. Bij het bezoeken van deze sites wordt aan PC gebruikers een bericht getoond dat stelt dat hun computers besmet werden en dat ze een antivirus software moeten downloaden en installeren om de gedetecteerde besmettingen te verwijderen. Andere misleidende methodes om Security Defender te verspreiden zijn valse software updates, valse video codecs, Trojans en drive-by downloads. Als je dit programma observeert terwijl het je PC scant op beveiligingsbesmettingen, negeer het dan en elimineer deze oplichterij van je PC. If you observe this program scanning your PC for security infections, ignore it and eliminate this scam from your PC.

Security Defender genereert valse beveiligingswaarschuwingen:

security defender genereert valse beveiligingswaarschuwingen vb 1 security defender blokkeert de toegang tot internet security defender genereert valse beveiligingswaarschuwingen voorbeeld 3 security defender genereert valse beveiligingswaarsschuwingen voorbeeld 4 security defender genereert valse beveiligingswaarschuwingen voorbeeld 5

Je beveiligingsinstellingen laten je computer risico lopen. We bevelen aan dat je niet op internet surft met de huidige instellingen. Internet Explorer kan de webpagina niet vertonen. Mogelijke redenen zijn: een kritische systeemverandering werd gedetecteerd. Dit gebeurt meestal als een systeem besmet werd met spyware. Gedetecteerde virussen wijzigen de browser instellingen en tonen advertenties of doorverwijzingen naar webpagina's. Kwaadaardig programmacode probeert van computer tot computer te verspreiden door zichzelf aan een hostprogramma te koppelen. Phishing site pogingen om je persoonlijk info te stelen. Mogelijke oplossingen: Verkrijg antivirus-software en verwijder alle dreigingen van je computer (AANBEVOLEN). Surf voort in de huidige configuratie (GEVAARLIJK).

 

Virus detectie waarschuwing. Het systeem heeft vastgesteld dat beveilingsinstellingen werden gewijzigd door malware. Dit is gevaarlijk, het kan de computer exploiteren en toegang bieden tot gebruikersbestanden. Een scan is nodig om een oplossing te bieden.

 

Kritische systeemdreiging ontdekt. Systeemscan is compleet. WIndows heeft 34 kritische systeemobjecten ontdekt. Deze kunnen je pyvacy of je computer schade toebrengen. Mogelijke gevolgen zijn onder andere: bankgegevens en kredietkaartinformatie kan gestolen worden door trojans. Systemen kunnen de commando's van een aanvaller uitvoeren. Spambots kunnen je pc gebruiken om wereldwijd emails te zenden. Bescherming tegen virussen, kwaadaardige en ongewenste software - werd niet gevonden. Om alle bedreigingen te verwijderen en je PC te beschermen zal je antivirus software moeten installeren en een real-time bescherming instellen.

 

Systeem aanval gedetecteerd. Onbekend programma probeert persoonlijke info te stelen, je privacy te schenden of je PC te beschadigen.

Security Defender valse antivirus voert een valse computerbeveiligingsscan uit:

Security Defender voert een valse computerbeveiligingsscan uit

Security Defender genereert lijsten met niet bestaande beveilgingsproblemen om zo computergeberuikers te misleiden en hen te doen geloven dat hun PC's besmet zijn met risicovolle malware:

Security Defender toont valse resultaten van beveiligingsscans

Security Defender moedigt gebruikers aan om een beveiligingsprogramma te kopen (“Defender PRO 2015") en zo de 'gedetecteerde' malware (niet echt aanwezig op de computer van de gebruiker) te verwijderen. wa to remove the previously 'detected' malware:

security defender oplichting promoot de defender pro 2015 een niet bestaande antivirus programma

Een schermafbeelding van een website die Defender PRO 2015 promoot (een vals antivirusprogramma gepromoot door Security Defender):

defender pro 2015 valse antivirus website

Een betalingspagina voor het verkopen van Defender PRO 2015, een niet bestaand antivirus programma (op het moment van onderzoek was de prijs van dit frauduleuze antivirus programma $69.95 - PC gebruikers die daar reeds voor betaald hebben zouden hun kredietkaart-uitgever moeten contacteren en de kosten betwisten, verklarend dat ze misleid werden om dit valse antivirus programma te kopen:

Defender pro 2015 scam betalingspagina

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Security Defender verwijderen via Veilige Modus met Netwerk:

Start je computer in Veilige Modus. Klik Start, Klik Uitschakelen, Klik Herstarten, Klik OK. Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers:

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Startscherm, type Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op de 'Geavanceerde opstartopties, in het geopende "Algemene PC Instellingen"-scherm selecteer je Geavanceerde Opstart. Klik op de "Herstart Nu"-knop. Je computer zal herstarten in het "Geavanceerde Opstart optie-menu". Klik op de "Problemen Oplossen"-knop en dan op de knop "Geavanceerde Opties". In het scherm met geavanceerde opties klik je op "Opstart Instellingen". Klik op de "Herstarten"-knop. Je PC zal herstarten in het scherm met de Opstart-instellingen. Druk op "5" om in Veilige Modus met Netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus Met Netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Na het opstarten van je computer in Velige Modus met Netwerk, probeer je de aanbevolen anti-malware software te downloaden en uit te voeren. Als de download geblokkeerd wordt volg dan de instructies hieronder.

Opmerking: Als je de verwijderaar niet kan uitvoeren, klik er dan rechts op en selecteer 'uitvoeren als administrator'. Als de installatie van de malware verwijderaar faalt of als je de .exe bestanden niet kan openen, probeer dan één van de alternatieve download locaties hieronder:

 • Locatie 1 (het bestand werd hernoemd naar "iexplore.exe", omdat de meeste spyware dit niet blokkeert)
 • Locatie 2

Als je na of voor het verwijderen van dit valse antivirus programma niet in staat bent om andere geïnstalleerde software uit te voeren heeft Security Defender je .exe bestandskoppelingen op je besturingssysteem aangepast. Om dit te herstellen download je de registerherstelling (link hieronder). Bewaar deze op je computer, dubbelklik erop, klik 'Ja' en dan 'OK', na het opnieuw opstarten van je PC zouden je bestandskoppelingen opnieuw moeten werken.

- Windows 7

Security Defender verwijdering (optionele methode):

Security Defender blokkeert de uitvoering van alle geïnstalleerde software. Dit maakt het verwijderen ervan erg moeilijk. De beste manier om dit frauduleuze programma te verwijderen is in te loggen op een niet besmette gebruikersaccount en van daaruit een beveiligingsscan uit te voeren. Als deze beschikbaar is log je in op de 'Gast'-account en volg je de verwijderingsstappen die je hieronder ziet. Als je 'Gast'-account niet geactiveerd is volg dan deze stappen:

Windows 7 gebruikers:

Om de Gast-gebruiker te activeren: Klik op het "Windows logo" (Startknop) en selecteer "Controle Paneel":

Antimalware verwijdering stap 1

In het geopende scherm klik op "Gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen" (in de "Gebruikers Accounts en Familie-beveiliging" sectie):

Antimalware verwijdering stap 2

In het geopende scherm selecteer "Gast":

Antimalware verwijdering stap 3

In het volgende scherm klik je op de "Aanzetten"-knop.

Windows 7 gastaccount activeren

Windows 8 gebruikers:

Klik rechts in de linkerbenedenhoek van het scherm. In het menu voor snelle toegang, selecteer Controle Paneel.

Het gastaccount aanzetten in Windows 8 stap 1 - toegang tot het Controle Paneel

In het geopende scherm klik je op "Verander account-type" (onder "Gebruikersaccounts en Familie-bescherming").

Gastaccount aanzetten in Windows 8 stap 2 - klik op Verander accounttype in Gebruikersaccounts

In het geopende scherm klik op "Gast".

Het gastaccount aanzetten in Windows 8 stap 3

In het volgende scherm klik je op de "Aanzetten"-knop.

Het Gast-account aanzetten in Windows 8 - Stap 4

 

Herstart je PC, wanneer het Windows inlogscherm verschijnt selecteer je de "Gast"-account en dan ga je verder met de hieronder vermelde verwijderingsstappen.

Na ingelogd te hebben op je Gast-account download je de aanbevolen malware verwijderingssoftware en voer je een volledige systeemscan uit om dit valse antivirusprogramma van je PC te verwijderen.

Manuele Security Defender verwijderingsinstructies

Sommige spyware kan het blokkeren van spyware verwijderaars blokkeren. Als je niet kunt downloaden vanaf de standaardlocatie gebruik dan één van de onderstaande alternatieve download locaties:

 • Locatie 1 (het bestand werd hernoemd naar "iexplore.exe" omdat de meeste spyware dit bestand niet blokkeert)
 • Locatie 2

Als de installatie van de verwijderaar niet lukt probeer dan de op maat gemaakte installer te downloaden die door onze technici werd gebouwd om zo spyware besmettingen te omzeilen. Download de op maat gemaakte installer

Als je nog steeds niet kan downloaden of de spyware-verwijderingssoftware niet kan uitvoeren, volg dan de volgende stappen:

Stap 1

Sommige varianten van deze spyware wijzigen de instellingen van de systeemproxy zodat je geen toegang hebt tot internet (of website adressen worden doorverwezen naar kwaadaardige of phishing websites). Om de proxy-instellingen terug te herstellen naar standaard, download het volgende programma en voer het uit:

Step 2
Security Defender wijzigt het Hosts bestand van het systeem. Het Hosts bestand wordt gebruikt om de namen van websites om te zetten naar IP adressen. Wanneer het wordt aangepast kan de gebruiker doorverwezen worden naar kwaadaardige sites, ondanks dat hij de juiste URL's ziet in de adresbalk. Als het Hosts bestand wordt gewijzigd is het moeilijk te zien welke websites echt zijn en welke vals. Om dit te herstellen download je de Microsoft Fix It tool, die je Hosts bestand zal herstellen naar de Windows standaard. Voer deze tool uit nadat je het gedownload hebt en volg de instructies op het scherm. Download link hieronder:

Stap 3
Dat is alles! Je kan nu Malware remover proberen te downloaden of installeren als je het reeds gedownload hebt. In de meeste gevallen is dit succesvol. Indien niet rapporteer je het probleem best op ons FORUM en onze technici zullen proberen je te helpen.

Andere tools waarvan geweten is dat ze Security Defender kunnen verwijderen:

Samenvatting:

De valse antivirus programma's (ook bekend als "frauduleuze antivirus programma's" of "scareware") zijn applicaties die proberen computergebruikers ertoe te verleiden te betalen voor hun niet-bestaande volledige versies om zo de zogenaamde ontdekte beveiligingsbesmettingen te verwijderen (hoewel de computer eigenlijk virusvrij is). Deze valse programma's worden gemaakt door cybercriminelen die ze ontwerpen om eruit te zien als legitieme antvirus-software. Meestal infiltreren deze frauduleuze antivirus programma's de computers van gebruikers via pop-up schermen of waarschuwingen als gebruikers op internet surfen. Deze misleidende boodschappen zorgen ervoor dat computergebruikers een frauduleus antivirus programma op hun computer downloaden. Andere bekende tactieken die gebruikt worden om scareware te verspreiden zijn onder andere exploitatiekits, besmette e-mailberichten, online advertentienetwerken. drive-by downloads of zelfs rechtstreekse telefoontjes naar gebruikers waarin gratis ondersteuning wordt aangeboden.

Een computer die besmet is met een vals antivirus programma kan ook andere malware bevatten, veel frauduleuze antivirusprogramma's worden immers gebundeld met Trojans en exploitatiekits. Het is goed op te merken dat bijkomende malware die de besturingssystemen van gebruikers infiltreer op de computers van de slachtoffers blijft staan of deze nu betalen voor de niet bestaande volledige versies van de software of niet. Hier zijn een paar voorbeelden van valse beveiligingswaarschuwingen die worden gebruikt voor de verspreiding van security defender oplichting:

Valse pop-up gebruikt voor de verspreiding van een frauduleuze antivirus voorbeeld 1

Valse pop-up gebruikt voor de verspreiding van een frauduleuze antivirus voorbeeld 2

Computergebruikers die geconfronteerd worden met frauduleuze beveiligingssoftware zouden de volledige versie nooit mogen kopen. Het betalen voor een licentiesleutel of een vals antivirus programma zou gelijk staan met het sturen van je geld en bankinformatie naar cybercriminelen. Gebruikers die hun krediekaart-info of andere gevoelige informatie reeds hebben ingegeven wanneer ze daarom werden gevraagd door deze frauduleuze software zouden de uitgever van hun kredietkaart moeten verwittigen dat ze misleid werden en frauduleuze software aangekocht hebben.

Schermafbeelding van een webpagina die gebruikt wordt om computergebruikers te misleiden en te laten betalen voor een niet bestaande volledig versie van security defender oplichting en andere frauduleuze antivirus programma's:

Voorbeeld van een webpagina die gebruikt wordt om betalingen te verrichten voor valse antivirus programma's

Om je computer te beschermen tegen security defender oplichting en andere frauduleuze antivirus programma's zouden computergebruikers:

 • Hun besturingssysteem bijgewerkt moeten houden evenals alle geïnstalleerde programma's.
 • Legitieme antivirus en anti-spyware programma's gebruiken.
 • Opletten met het klikken op links in sociale netwerksites en e-mailberichten.
 • Geen online pop-up berichten vertrouwen die stellen dat hun computer besmet is en die aanbieden beveiligingssoftware te downloaden.

Symptomen die erop wijzen dat je besturingssysteem besmet is met een vals antivirus programma:

 • Intrusieve beveiligingswaarschuwing in pop-up berichten.
 • Waarschuwingen die vragen om een betalende versie van een programma te installeren om de zogezegd ontdekte malware te kunnen verwijderen.
 • Computer die traag werkt.
 • Windows updates is uitgeschakeld.
 • De taakbeheerder is geblokkeerd.
 • De internet browsers zijn geblokkeerd of kunnen geen websites van legitiem antivirus aanbieders bezoeken.

Als je bijkomende informatie hebt over security defender oplichting of hoe het te verwijderen gelieve deze informatie dan te delen in de commentaren hieronder.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8803-security-defender

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Security Defender oplichting QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Security Defender oplichting op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.