FacebookTwitterLinkedIn

Rango XP Antivirus 2014

Ook bekend als: Rango XP Antivirus 2014 scam
Schadeniveau: Hoog

Rango XP Antivirus 2014 verwijderingsinstructies

Wat is Rango XP Antivirus 2014?

Rango XP Antivirus 2014 is een valse beveiligingsscanner die stamt uit een familie van valse antivirus-programma's genaamd Braviax/FakeRean. De cyber criminelen verantwoordelijk voor het uitgeven van deze oplichterij hopen dat computergebruikers in de val van deze misleidende software zullen trappen en een licentiesleutel zullen kopen. Wanneer Rango XP Antivirus 2014 PC's infiltreert via zogezegd ontdekte beveiligingsproblemen imiteert het het gedrag van legitieme antivirus-programma's en genereert dan een lijst van zogezegd ontdekte malware en virussen. Vertrouw deze detectielijst niet - het is oplichterij. Geen van de beveiligingsbesmettingen aangegeven door Rango XP Antivirus 2014 bestaat echt op je computer.

Om de valse detectielijst realistischer te maken blokkeert dit frauduleuze programma ook de uitvoering van alle geïnstalleerde programma's en genereert het valse beveiligingswaarschuwingen via pop-up's. Deze berichten stellen dat de PC van de gebruiker risico loopt en dat de enige oplossing is Rango XP Antivirus 2014 te kopen. Koop dit programma echter nooit - de cybercriminelen zullen zo toegang krijgen tot je bankinformatie wat zou kunnen leiden tot verdere diefstallen. Frauduleuze programma's uit de Braviax/FakeRean familie zijn in staat om hun naam aan te passen afhankelijk van het besturingssysteem dat besmet werd. Bijvoorbeeld Rango XP Antivirus 2014 op een computer die gebruik maakt van het Windows 7 besturingssysteem verschijnt als Rango Win 7 Antivirus 2014.

rango xp antivirus 2014 hoofdscherm

Zoals bij alle frauduleuze antivirus programma's uit de Braviax familie wordt ook Rango XP Antivirus 2014 verspreid via beveiligingskwetsbaarheden die werden ontdekt op PC's. Andere methodes die worden gebruikt om deze frauduleuze software te verspreiden zijn onder andere het vertonen van valse online boodschappen met beveiligingswaarschuwingen, trojans en drive-by downloads. Als je ziet dat Rango XP Antivirus 2014 je computer aan het scannen is op zoek naar beveiligingsproblemen dan heb je te maken met een valse antivirussoftware die niet vertrouwd mag worden. De juiste manier om hiermee om te gaan is het programma van je PC te verwijderen. Om dit soort besmettingen te voorkomen gebruik je best legitieme antivirus en antispyware programma's en hou je je besturingssysteem en de geïnstalleerde software up-to-date (Flash, Java, enz.) Dit maakt een besmetting van je computer minder gemakkelijk voor de cybercriminelen.

Voorbeelden van valse beveiligingswaarschuwingen getoond door Rango XP Antivirus 2014:

“Systeembeveiliging bedreiging gedetecteerd. Virussen en/of spyware kunnen je systeem op dit moment beschadigen. Voorkom besmetting en het verlies van data door een gratis beveiligingsscan uit te voeren”

“Rango Win XP Antivirus 2014 heeft een programma de toegang tot internet geblokkeerd. Dit programma is besmet met Trojan-BNK.Win32.Keylogger.gen Private data kan gestolen zijn door externe partijen zoals kredietkaart-gegevens en paswoorden.”

“Rango Win XP Antivirus 2014 Alert - Systeem Gehackt! Een onbekend programma scant je systeem en register op dit moment. Identiteitsdiefstal gedetecteerd”

“Tracking software gevonden! De activiteit van je PC wordt gemonitord. Mogelijke spyware besmetting. De veiligheid van je data is misschien in gevaar. Gevoelige data kan gestolen worden. Voorkom schade door een volledige beveiligingsscan uit te voeren.”

Rango Win XP Antivirus 2014 frauduleuze antivirus voert een valse computerbeveiligingsscan uit:

rango xp antivirus 2014 voert een valse computerbeveiligingsscan uit

Rango XP Antivirus 2014 blokkeert de toegang tot internet:

Internet Explorer waarschuwing. Het bezoeken van deze site kan een beveiligingsrisico vormen voor je systeem!
Mogelijke redenen zijn onder andere:


Gevaarlijke code gevonden in de pagina's van deze site die ongewenste software in je systeem installeert.
Verdachte en mogelijk ongewenste netwerkactiviteit gedetecteerd.
Spyware besmetting in je systeem.
Klachten van andere gebruikers over deze site.
Poort- en systeemscans uitgevoerd door de site die je bezoekt.

Wat je kan doen:


Verkrijg een kopie van “Rango XP Antivirus 2014” om je PC te beschermen terwijl je op internet surft (AANBEVOLEN)
Voer een spyware, virus en malware scan uit
Surf verder zonder beveiligngsscan uit te voeren (GEVAARLIJK)

rango xp antivirus 2014 blokkeert de toegang tot internet

Rango XP Antivirus 2014 blokkeert de uitvoering van geïnstalleerde programma's:

Rango XP Antivirus 2014 heeft een programma de toegang tot internet geblokkeerd. Dit programma is besmet met de Trojan-BNK.Win32.Keylogger.gen Private data kan gestolen worden door externe partijen, zoals kredietkaart-gegevens en paswoorden.

rango xp antivirus 2014 blokkeert de uitvoering van geïnstalleerde programma's

Rango XP Antivirus 2014 toont een vals Windows Action Center:

Rango XP Antivirus 2014 rapporteert dat het momenteel uitgeschakeld is. Antivirus software helpt je computer te beschermen tegen virussen en ander beveiligingsproblemen. Klik 'Aanbevelingen' voor suggesties van welke acties je kan ondernemen.

 rango xp antivirus 2014 toont een vals security center scherm

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Rango XP Antivirus 2014 verwijdering:

Start je computer in Veilige modus met netwerkmogelijkheden: Klik op Start, klik op Afsluiten, op Opnieuw starten, klik nu op OK. Terwijl je computer opstart druk verschillende keren op de F8 toets op het toetsenbord tot je het Windows-menu Geavanceerde opties te zien krijgt. Selecteer Veilige modus met netwerk uit de lijst.

Windows XP starten in Veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows XP te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Na het opstarten van je computer in Velige Modus met Netwerk, probeer je de aanbevolen anti-malware software te downloaden en uit te voeren. Als de download geblokkeerd wordt volg dan de instructies hieronder.

Belangrijk! Rango XP Antivirus 2014 frauduleuze antivirusbeschadigt het Windows Security Center en de Windows Defender diensten. Na het verwijderen van dit valse antivirus programma download je daarom best de registerherstellingen die hieronder getoond worden. Na het downloaden dubbelklik je op elk ervan en klik je op 'JA' (wanneer gevraagd wordt om de data samen te voegen).

Windows XP registerherstel voor braviax/fakerean

 

Opmerking: Als je de verwijderaar niet kan uitvoeren, klik er dan rechts op en selecteer 'uitvoeren als administrator'. Als de installatie van de malware verwijderaar faalt of als je de .exe bestanden niet kan openen, probeer dan één van de alternatieve download locaties hieronder:

 • Locatie 1 (het bestand werd hernoemd naar "iexplore.exe", omdat de meeste spyware dit niet blokkeert)
 • Locatie 2

Als je na of voor het verwijderen van dit valse antivirus programma niet in staat bent om andere geïnstalleerde software uit te voeren heeft Rango XP Antivirus 2014 je .exe bestandskoppelingen op je besturingssysteem aangepast. Om dit te herstellen download je de registerherstelling (link hieronder). Bewaar deze op je computer, dubbelklik erop, klik 'Ja' en dan 'OK', na het opnieuw opstarten van je PC zouden je bestandskoppelingen opnieuw moeten werken.

Als je je browser niet kan openen (Internet Explorer,  Mozilla Firefox, Google Chrome):

Rango XP Antivirus 2014 gijzelt Internet browsers, wijzigt registerinstellingen en schakelt de uitvoering van programma's uit. Voor die gevallen hebben onze ontwikkelaars een op maat gemaakte installer gemaakt - handig voor als je niet meer op internet kan surfen of geen .exe bestanden meer kan uitvoeren. Het start als een MS-Dos programma, voert een registerherstel uit en voert dan de installer uit. De installer werd getest op Windows 7, Windows Vista en XP besturingssystemen besmet met de meest voorkomende soorten spyware.

Om deze installer te gebruiken, klik op de knop met het Windows logo (Start) 

 

Downloaden van de installer op Windows XP stap 1 - toegang
In het zoekveld type je de volgende link: www.pcrisk.com/installer.com en vervolgens druk je op ENTER.

Downloading installer on Windows XP step 2 - using


Rango XP Antivirus 2014 zal een valse beveiligingswaarschuwing genereren nadat je op ENTER hebt gedrukt. Negeer dit en klik "Nee, blijf onbeschermd...".

Het download-dialoogvenster zal verschijnen en melden dat je dit bestand (installer.com) aan het downloaden bent. Klik Uitvoeren, wacht tot de download voltooid is en volg dan de instructies op het scherm. Windows zal je misschien waarschuwen dat het gevaarlijk is om onbekende bestanden te openen. Negeer deze waarschuwingen.

Als je internet browsers werken, gebruik dan deze knop om de op maat gemaakte installer te downloaden.

Belangrijk! Rango XP Antivirus 2014 frauduleuze antivirus beschadigt het Windows Security Center en de Windows Defender diensten. Na het verwijderen van dit valse antivirus programma download je daarom best de registerherstellingen die hieronder getoond worden. Na het downloaden dubbelklik je op elk ervan en klik je op 'JA' (wanneer gevraagd wordt om de data samen te voegen).

 

Als de installatie of het downloaden faalt:

Als het nog altijd niet mogelijk is om de de verwijderingstool te downloaden of te installeren download dan het registerherstel-bestand. Het maakt de normale uitvoering van programma's opnieuw mogelijk en herstelt fouten in de web browser. Klik op de link hieronder en wanneer de download compleet is, klik op uitvoeren en vervolgens OK.

Als de installatie van de malware verwijderaar faalt, probeer dan onze Op maat gemaakte installer uit, gemaakt door onze technici om besmettingen te omzeilen en de verwijderaar toch te kunnen installeren.

Als je met de besmette computer geen toegang hebt tot je internet browsers gebruik dan een andere niet-besmette computer om deze verwijderaar te downloaden en gebruik verwijderbare media (zoals een CD, USB, enz.) om het naar de besmette PC te transfereren. Merk op dat dit frauduleuze programma ook de uitvoering van programma's blokkeert. Als je een niet-besmette PC gebruikt om de verwijderaar te downloaden, download dan ook de registerhersteller (download link hieronder). Transfereer beide bestanden naar de besmette computer, voer eerst het registerherstel uit en doe dan een volledige scan met de aanbevolen verwijderaar.

Rango XP Antivirus 2014verwijdering (optionele methode):

Rango XP Antivirus 2014 blokkeert de uitvoering van alle geïnstalleerde software. Dit maakt het verwijderen ervan erg moeilijk. De beste manier om dit frauduleuze programma te verwijderen is in te loggen op een niet besmette gebruikersaccount en van daaruit een beveiligingsscan uit te voeren. Als deze beschikbaar is log je in op de 'Gast'-account en volg je de verwijderingsstappen die je hieronder ziet. Als je 'Gast'-account niet geactiveerd is volg dan deze stappen:

Klik "Start", selecteer "Instellingen" en klik op "Controle Paneel".

Turning on a guest user on Windows XP step 1 - accessing Control Panel

In het geopende scherm klik op "Gebruikersaccounts".

De gastaccount inschakelen op Windows XP stap 2 - toegang tot de gebruikersaccounts

In het geopende scherm selecteer "Gast"

De gastaccount inschakelen in Windows XP stap 3

In het volgende scherm klik je op de "Gastaccount inschakelen"-knop.

Schakel de gastaccount in op Windows XP stap 4

Herstart je PC, wanneer het Windows inlogscherm verschijnt selecteer je de "Gast"-account en dan ga je verder met de hieronder vermelde verwijderingsstappen.

Na ingelogd te hebben op je Gast-account download je de aanbevolen malware verwijderingssoftware en voer je een volledige systeemscan uit om dit valse antivirusprogramma van je PC te verwijderen.

Manuele Rango XP Antivirus 2014 verwijderingsinstructies

Sommige spyware  kan het blokkeren van spyware verwijderaars blokkeren. Als je niet kunt downloaden vanaf de standaardlocatie gebruik dan één van de onderstaande alternatieve download locaties:

 • Locatie 1 (het bestand werd hernoemd naar "iexplore.exe" omdat de meeste spyware dit bestand niet blokkeert)
 • Location 2

Als de installatie van de verwijderaar niet lukt probeer dan de op maat gemaakte installer te downloaden die door onze technici werd gebouwd om zo spyware besmettingen te omzeilen. Download de op maat gemaakte installer

Als je nog steeds niet kan downloaden of de spyware-verwijderingssoftware niet kan uitvoeren, volg dan de volgende stappen:

 

Step 1
Download het registerherstel voor de Rango XP Antivirus 2014 malware. Deze hersteller verwijdert alle registerwaarden die de uitvoering van programma's blokkeren. Om deze te downloaden klik je op onderstaande link. Na het downloaden dubbelklik je op de xp_av_fix.reg file, klik Ja en vervolgens OK.

Stap 2
Sommige varianten van deze spyware wijzigen de instellingen van de systeemproxy zodat je geen toegang hebt tot internet (of website adressen worden doorverwezen naar kwaadaardige of phishing websites). Om de proxy-instellingen terug te herstellen naar standaard, download het volgende programma en voer het uit:

Stap 3
Rango Win 7 Antivirus 2014 wijzigt het Hosts bestand van het systeem. Het Hosts bestand wordt gebruikt om de namen van websites om te zetten naar IP adressen. Wanneer het wordt aangepast kan de gebruiker doorverwezen worden naar kwaadaardige sites, ondanks dat hij de juiste URL's ziet in de adresbalk. Als het Hosts bestand wordt gewijzigd is het moeilijk te zien welke websites echt zijn en welke vals. Om dit te herstellen download je de Microsoft Fix It tool, die je Hosts bestand zal herstellen naar de Windows standaard. Voer deze tool uit nadat je het gedownload hebt en volg de instructies op het scherm. Download link hieronder:

Stap 4
Dat is alles! Je kan nu Malware remover proberen te downloaden of installeren als je het reeds gedownload hebt. In de meeste gevallen is dit succesvol. Indien niet rapporteer je het probleem best op ons FORUM en onze technici zullen proberen je te helpen.

Belangrijk! Rango Win 7 Antivirus 2014 frauduleuze antivirus beschadigt het Windows Security Center. Na het verwijderen van dit valse antivirus programma download je daarom best de registerherstellingen die hieronder getoond worden. Na het downloaden dubbelklik je op elk ervan en klik je op 'JA' (wanneer gevraagd wordt om de data samen te voegen).

Windows XP registry fix for braviax/fakerean

 

Andere programma's waarvan geweten is dat ze Rango XP Antivirus 2014 kunnen verwijderen:

Samenvatting:

De valse antivirus programma's (ook bekend als "frauduleuze antivirus programma's" of "scareware") zijn applicaties die proberen computergebruikers ertoe te verleiden te betalen voor hun niet-bestaande volledige versies om zo de zogenaamde ontdekte beveiligingsbesmettingen te verwijderen (hoewel de computer eigenlijk virusvrij is). Deze valse programma's worden gemaakt door cybercriminelen die ze ontwerpen om eruit te zien als legitieme antvirus-software. Meestal infiltreren deze frauduleuze antivirus programma's de computers van gebruikers via pop-up schermen of waarschuwingen als gebruikers op internet surfen. Deze misleidende boodschappen zorgen ervoor dat computergebruikers een frauduleus antivirus programma op hun computer downloaden. Andere bekende tactieken die gebruikt worden om scareware te verspreiden zijn onder andere exploitatiekits, besmette e-mailberichten, online advertentienetwerken. drive-by downloads of zelfs rechtstreekse telefoontjes naar gebruikers waarin gratis ondersteuning wordt aangeboden.

Een computer die besmet is met een vals antivirus programma kan ook andere malware bevatten, veel frauduleuze antivirusprogramma's worden immers gebundeld met Trojans en exploitatiekits. Het is goed op te merken dat bijkomende malware die de besturingssystemen van gebruikers infiltreer op de computers van de slachtoffers blijft staan of deze nu betalen voor de niet bestaande volledige versies van de software of niet. Hier zijn een paar voorbeelden van valse beveiligingswaarschuwingen die worden gebruikt voor de verspreiding van rango xp antivirus 2014 scam:

Valse pop-up gebruikt voor de verspreiding van een frauduleuze antivirus voorbeeld 1

Valse pop-up gebruikt voor de verspreiding van een frauduleuze antivirus voorbeeld 2

Computergebruikers die geconfronteerd worden met frauduleuze beveiligingssoftware zouden de volledige versie nooit mogen kopen. Het betalen voor een licentiesleutel of een vals antivirus programma zou gelijk staan met het sturen van je geld en bankinformatie naar cybercriminelen. Gebruikers die hun krediekaart-info of andere gevoelige informatie reeds hebben ingegeven wanneer ze daarom werden gevraagd door deze frauduleuze software zouden de uitgever van hun kredietkaart moeten verwittigen dat ze misleid werden en frauduleuze software aangekocht hebben.

Schermafbeelding van een webpagina die gebruikt wordt om computergebruikers te misleiden en te laten betalen voor een niet bestaande volledig versie van rango xp antivirus 2014 scam en andere frauduleuze antivirus programma's:

Voorbeeld van een webpagina die gebruikt wordt om betalingen te verrichten voor valse antivirus programma's

Om je computer te beschermen tegen rango xp antivirus 2014 scam en andere frauduleuze antivirus programma's zouden computergebruikers:

 • Hun besturingssysteem bijgewerkt moeten houden evenals alle geïnstalleerde programma's.
 • Legitieme antivirus en anti-spyware programma's gebruiken.
 • Opletten met het klikken op links in sociale netwerksites en e-mailberichten.
 • Geen online pop-up berichten vertrouwen die stellen dat hun computer besmet is en die aanbieden beveiligingssoftware te downloaden.

Symptomen die erop wijzen dat je besturingssysteem besmet is met een vals antivirus programma:

 • Intrusieve beveiligingswaarschuwing in pop-up berichten.
 • Waarschuwingen die vragen om een betalende versie van een programma te installeren om de zogezegd ontdekte malware te kunnen verwijderen.
 • Computer die traag werkt.
 • Windows updates is uitgeschakeld.
 • De taakbeheerder is geblokkeerd.
 • De internet browsers zijn geblokkeerd of kunnen geen websites van legitiem antivirus aanbieders bezoeken.

Als je bijkomende informatie hebt over rango xp antivirus 2014 scam of hoe het te verwijderen gelieve deze informatie dan te delen in de commentaren hieronder.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/8401-rango-xp-antivirus-2014

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Rango XP Antivirus 2014 scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Rango XP Antivirus 2014 scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.