FacebookTwitterLinkedIn

Antimalware Proven Antivirus Protection

Ook bekend als: Antimalware Valse Antivirus
Schadeniveau: Hoog

Antimalware "Proven Antivirus Protection" verwijderings-instructies

Antimalware (Proven Antivirus Protection) is een vals antivirus-programma dat stamt uit een familie van frauduleuze beveiligingsprogramma's genaamd "WinWebSec". Dit programma infiltreert in het besturingssysteem van de gebruiker door gebruik te maken van exploitatie-pakketten die worden verspreid via kwaadaardige websites, downloads en geïnfecteerde e-mail berichten. Exploitatie-pakketten maken gebruik van beveiligingskwetsbaarheden in verouderde software om de computer van de gebruiker te infecteren. Na succesvolle infiltratie voeren de exploitatie-pakketten Antimalware "Proven Antivirus Protection" uit, een vals anti-virusprogramma dat de PC gebruiker zal proberen te misleiden om de nutteloze volledige versie van het programma te kopen. Dit frauduleuze anti-virusprogramma is een imitatie van legitieme anti-virussoftware - het voert valse computerbeveiligingsscans uit en rapporteert niet-bestaande beveiligingsinfecties om zo de PC-gebruikers bang te maken dat hun besturingssysteem is geïnfecteerd met risicovolle malware en virussen. 

Om de veronderstelde gevonden beveiligingsbedreigingen re verwijderen vraagt Antimalware "Proven Antivirus Protection" om de volledige versie van dit programma aan te kopen. PC-gebruikers moeten dit programma niet kopen. Het is complete oplichting. Het kopen staat gelijk aan geld zenden naar cyber-criminelen, en daarbij zou je ook creditcard informatie weggeven die kan leiden tot diefstal van iemands bankrekening. 

Schermvoorbeeld van Antimalware "Proven Antivirus Protection" tijdens het uitvoeren van een valse beveiligingsscan.

Antimalware

Eerder ontdekte varianten van Antimalware "Proven Antivirus Protection" frauduleuze anti-virusprogramma's waren Antivirus Security Pro genaamd. Cybercriminelen die verantwoordelijk waren voor het creëren van deze frauduleuze programma's hopen dat PC-gebruikers zullen geloven dat hun computers geïnfecteerd zijn met risicovolle malware en dat ze hun programma's zullen kopen om deze veronderstelde ontdekte beveiligingsdreigingen te verwijderen. In de werkelijkheid is geen enkele van de door deze programma's gevonden beveiligingsinfecties echt aanwezig in het besturingssysteem van de gebruiker - valse dreigingsdetectie samen met valse beveiligingswaarschuwingen worden gebruikt om de PC-gebruikers te verleiden tot het kopen van totaal nutteloze programma's.

Schermvoorbeeld van Antimalware "Proven Antivirus Protection" betalingspagina:

Antimalware

Computer-gebruikers moeten dit programma niet kopen. Het is totale oplichting. De beste manier om iemands computer te beschermen is gebruik maken van legitieme anti-virus en anti-spywareprogramma's. In de meeste gevallen worden frauduleuze anti-virusprogramma's verspreid via exploitatie-pakketten, vermits ze rekenen op verouderde software om computers te kunnen infiltreren. PC-gebruikers zouden altijd hun geïnstalleerde programma's up-to-date moeten houden, dit kan het risico dat het besturingssysteem wordt geïnfecteerd door een frauduleus anti-virusprogramma sterk doen afnemen. 

Schermvoorbeel van dit frauduleuze programma tijdens het blokkeren van internet-browsers:

Antimalware

Valse beveiligingswaarschuwingen die worden gegenereerd door Antimalware "Proven Antivirus Protection":

Windows Beveilings Waarschuwing - Windows rapporteert dat de computer geïnfecteerd is. Anti-virussoftware helpt je computer te beschermen tegen virussen en andere beveilingsbedreigingen. Klik hier om je computer te scannen. Je systeem zou nu risico kunnen lopen.

Antimalware Waarschuwing - Infiltratie Waarschuwing. Waarschuwing, je computer wordt aangevallen door een Internet virus. Het kan een aanval zijn om paswoorden te stelen, een trojaanse aanval of gelijkaardig. 

Spyware waarschuwing - Er zijn ernstige bedreigingen gedetecteerd op je computer. Je privacy en persoonlijke data zijn mogelijk niet veilig. Wil je je PC schoonmaken en beschermen?

Internet Explorer Waarschuwing - Deze website bezoeken kan schade toebrengen aan je computer! Meest waarschijnlijke oorzaken: de website bevat zwakke plekken die kwaadaardige code kunnen uitvoeren op je computer, verdachte netwerk-activiteit gedetecteerd, er is mogelijk spyware actief op je computer. Wat je kan proberen: aankopen voor veilig internetsurfen, controleer je computer op virussen en malware, meer informatie.

Antimalware "Proven Antivirus Protection" verwijdering:

Dit valse anti-virusprogramma blokkeert de uitvoering van geïnstalleerde programma's, gijzelt Internet browsers (Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox) en schakelt taakbeheer uit. Om dit frauduleuze programma te verwijderen scan je de computer met een niet-besmette gebruikersaccount. Download aanbevolen anti-spyware software en voer een volledige systeemscan uit. Indien je computer slechts één gebruikersaccount heeft, activeer de Gast-gebruiker en voer vanaf deze account een scan uit.

Windows 7 gebruikers:

Om de Gast-gebruiker te activerenr: Klik op het "Windows logo" (Startknop) en selecteer "Controle Paneel":

Antimalware verwijdering stap 1

In het geopende scherm klik op "Gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen" (in de "Gebruikers Accounts en Familie-beveiliging" sectie):

Antimalware verwijdering stap 2

In het geopende scherm selecteer "Gast" en klik op de "Aanzetten" knop:

Antimalware verwijdering stap 3

Herstart je computer en log-in met de nieuw aangemaakte "Gast-account":

Antimalware verwijdering stap 5

Download aanbevolen anti-spyware software en voer een volledige systeemscan uit. Na het verwijderen van Antimalware "Proven Antivirus Protection" frauduleuze anti-virus kan je de computer herstarten en verder je gebruikelijke gebruikersaccount gebruiken. Als je niet elke keer het gebruikersaccount selectie-scherm wilt zien bij het opstarten van je besturingssysteem, deactiveer dan de "Gast"-gebruiker door naar het controlepaneel te gaan, te klikken op "Gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen" en "Gast-account" te selecteren. In het geopende scherm klik je op "Gast-account uitschakelen". 

Antimalware verwijdering stap 6

 

Windows XP gebruikers kunnen de Gast-gebruiker activeren door naar het controlepaneel te navigeren (Klik "Start" en selecteer "Controlepaneel"), en te klikken op "Gebruikersaccounts". In het geopende scherm klik je op "Gast" en selecteer "Gast-account uitschakelen". Herstart je computer en log in op de nieuw gecreëerde Gast-account. Download aanbevolen anti-spyware software om Antimalware "Proven Antivirus Protection" van de computer te verwijderen.

Windows 8 users kunnen deze handleiding gebruiken die toont hoe gebruikersaccounts te maken en verwijderen.

Als je de verwijderaar niet kunt uitvoeren, probeer dan deze alternatieve installer te downloaden. (Deze is hernoemd naar iexplore.exe - de meeste valse anti-virusprogramma's blokkeren het uitvoeren van programma's met deze naam niet)

Optionele methode om aanbevole anti-spyware programma's te downloaden:

Als je je Internet browsers niet kan openen: Klik op Start en dan op Uitvoeren. (Klik op het Windows logo in Windows 7 en Windows Vista)

In Windows XP, als het Uitvoeren-dialoogscherm verschijnt typ dan deze tekst in:  www.pcrisk.com/download-spyware-remover en druk vervolgens op ENTER. In Windows 7 en Windows Vista kan je deze regel direct in het zoekveld intypen en dan op Enter drukken.

download de verwijderaar via de uitvoeren-dialoog windows xpdownload verwijderaar via uitvoeren-dialoog Windows 7

Na het drukken op Enter zal het Bestand downloaden dialoogvenster van aanbevolen anti-spyware software verschijnen. Klik op uitvoeren en volg de instructies op het scherm.

Andere programma's waarvan geweten is dat ze Antimalware "Proven Antivirus Protection" kunnen verwijderen:

Samenvatting:

De valse antivirus programma's (ook bekend als "frauduleuze antivirus programma's" of "scareware") zijn applicaties die proberen computergebruikers ertoe te verleiden te betalen voor hun niet-bestaande volledige versies om zo de zogenaamde ontdekte beveiligingsbesmettingen te verwijderen (hoewel de computer eigenlijk virusvrij is). Deze valse programma's worden gemaakt door cybercriminelen die ze ontwerpen om eruit te zien als legitieme antvirus-software. Meestal infiltreren deze frauduleuze antivirus programma's de computers van gebruikers via pop-up schermen of waarschuwingen als gebruikers op internet surfen. Deze misleidende boodschappen zorgen ervoor dat computergebruikers een frauduleus antivirus programma op hun computer downloaden. Andere bekende tactieken die gebruikt worden om scareware te verspreiden zijn onder andere exploitatiekits, besmette e-mailberichten, online advertentienetwerken. drive-by downloads of zelfs rechtstreekse telefoontjes naar gebruikers waarin gratis ondersteuning wordt aangeboden.

Een computer die besmet is met een vals antivirus programma kan ook andere malware bevatten, veel frauduleuze antivirusprogramma's worden immers gebundeld met Trojans en exploitatiekits. Het is goed op te merken dat bijkomende malware die de besturingssystemen van gebruikers infiltreer op de computers van de slachtoffers blijft staan of deze nu betalen voor de niet bestaande volledige versies van de software of niet. Hier zijn een paar voorbeelden van valse beveiligingswaarschuwingen die worden gebruikt voor de verspreiding van antimalware valse antivirus:

Valse pop-up gebruikt voor de verspreiding van een frauduleuze antivirus voorbeeld 1

Valse pop-up gebruikt voor de verspreiding van een frauduleuze antivirus voorbeeld 2

Computergebruikers die geconfronteerd worden met frauduleuze beveiligingssoftware zouden de volledige versie nooit mogen kopen. Het betalen voor een licentiesleutel of een vals antivirus programma zou gelijk staan met het sturen van je geld en bankinformatie naar cybercriminelen. Gebruikers die hun krediekaart-info of andere gevoelige informatie reeds hebben ingegeven wanneer ze daarom werden gevraagd door deze frauduleuze software zouden de uitgever van hun kredietkaart moeten verwittigen dat ze misleid werden en frauduleuze software aangekocht hebben.

Schermafbeelding van een webpagina die gebruikt wordt om computergebruikers te misleiden en te laten betalen voor een niet bestaande volledig versie van antimalware valse antivirus en andere frauduleuze antivirus programma's:

Voorbeeld van een webpagina die gebruikt wordt om betalingen te verrichten voor valse antivirus programma's

Om je computer te beschermen tegen antimalware valse antivirus en andere frauduleuze antivirus programma's zouden computergebruikers:

  • Hun besturingssysteem bijgewerkt moeten houden evenals alle geïnstalleerde programma's.
  • Legitieme antivirus en anti-spyware programma's gebruiken.
  • Opletten met het klikken op links in sociale netwerksites en e-mailberichten.
  • Geen online pop-up berichten vertrouwen die stellen dat hun computer besmet is en die aanbieden beveiligingssoftware te downloaden.

Symptomen die erop wijzen dat je besturingssysteem besmet is met een vals antivirus programma:

  • Intrusieve beveiligingswaarschuwing in pop-up berichten.
  • Waarschuwingen die vragen om een betalende versie van een programma te installeren om de zogezegd ontdekte malware te kunnen verwijderen.
  • Computer die traag werkt.
  • Windows updates is uitgeschakeld.
  • De taakbeheerder is geblokkeerd.
  • De internet browsers zijn geblokkeerd of kunnen geen websites van legitiem antivirus aanbieders bezoeken.

Als je bijkomende informatie hebt over antimalware valse antivirus of hoe het te verwijderen gelieve deze informatie dan te delen in de commentaren hieronder.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/7375-antimalware-proven-antivirus-protection

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Antimalware Valse Antivirus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Antimalware Valse Antivirus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.