FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat je wordt opgelicht door nep "InQubeta Token Presale" websites

Ook bekend als: "InQubeta Token Presale" crypto drainer
Schadeniveau: Medium

Wat is de nep "InQubeta Token Presale" website?

Na inspectie van dit "InQubeta Token Presale" evenement, hebben we vastgesteld dat het nep is. Deze zwendel imiteert het InQubeta platform (inqubeta.co) en gebruikt een nep "voorverkoopevenement" als lokmiddel.

Gebruikers die misleid worden door deze imitatorpagina stellen hun digitale portemonnees bloot aan een cryptocurrency drainer. Daarom kunnen slachtoffers van dit plan alle of het grootste deel van de fondsen verliezen die zijn opgeslagen in de gecompromitteerde cryptowallets. Er moet worden benadrukt dat deze zwendel niet is geassocieerd met het echte InQubeta of andere bestaande platforms en entiteiten.

InQubeta Token Presale oplichterij

BelANGRIJKE OPMERKING: Wij beoordelen geen cryptoprojecten, doe alsjeblieft je eigen onderzoek als je geld investeert.

Federal Trade Comission (FTC) stelt dat sinds het begin van 2021 meer dan 46.000 mensen hebben gemeld dat ze meer dan $1 miljard aan crypto hebben verloren door oplichting - dat is ongeveer één op elke vier dollars die verloren zijn gegaan, meer dan elke andere betaalmethode.

Nep "InQubeta Token Presale" website overzicht

De zwendel is een visuele kopie van InQubeta (inqubeta.co) - een platform voor AI (Kunstmatige Intelligentie) cryptocrowdfunding met een fractioneel investeringssysteem. Echter, ongeacht de visuele gelijkenis, zijn websites die deze regeling uitvoeren nep en zijn ze op geen enkele manier geassocieerd met het InQubeta platform of andere entiteiten.

Dit programma organiseert een nep voorverkoopevenement waarbij gebruikers een bonus van 15% kunnen krijgen met de opgegeven promotiecode. Als er op de knop "CLAIM PRESALE TOKENS" wordt geklikt, wordt er gevraagd om een cryptocurrency-portemonnee te koppelen. Als je dit doet, worden scripts uitgevoerd voor een crypto drainer, die automatische overschrijvingen uitvoert van portemonnees van slachtoffers naar portemonnees die eigendom zijn van cybercriminelen.

Drainers kunnen de waarde van digitale portemonnees schatten en de diefstal ervan prioriteren. De transacties kunnen onschuldig lijken, waardoor ze lange tijd onopgemerkt blijven.

Bovendien kunnen deze transacties niet worden teruggedraaid omdat ze bijna niet te traceren zijn. Daarom kunnen slachtoffers van oplichting zoals de nep "InQubeta Token Presale" hun geld niet terugkrijgen.

Samenvatting bedreiging:
Naam "InQubeta Token Presale" crypto drainer
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude, Cryptocurrency Drainer
Vermomming Voorverkoop evenement op InQubeta
Gerelateerd domein airdrop-inqubeta.pages[.]dev
Detectienamen (airdrop-inqubeta.pages[.]dev) CDRF (kwaadaardig), Emsisoft (phishing), MalwareURL (phishing), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Distributiemethoden Gecompromitteerde websites, spam op sociale media, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Geldelijk verlies
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Cryptocurrency drainer oplichterij voorbeelden

"Nep OpenSea Marktplaats", "Fake SaitaSwap", en "Ethereum Gas Fee Refunds" zijn slechts een paar van onze nieuwste artikelen over crypto drainers.

Oplichting met cryptocurrency's werkt meestal op een van de volgende drie manieren: geld aftappen van blootgestelde digitale portemonnees, inloggegevens voor cryptocurrency's proberen te achterhalen en gebruikers misleiden om handmatig geld over te maken naar portemonnees die eigendom zijn van de oplichter.

Er worden verschillende nepplatforms en valse beweringen gebruikt om het vertrouwen van slachtoffers te winnen en vervolgens te misbruiken. Bijvoorbeeld valse informatie met betrekking tot nieuwe munt-/tokenpromoties, airdrops/giften, portefeuille-/accountproblemen, verdachte activiteitdetecties, beveiligingsupdates, enz.

Online zwendel kan slecht of vakkundig in elkaar zitten en zelfs legitieme sites perfect kopiëren. Daarom raden we waakzaamheid bij het browsen en beleggen ten zeerste aan.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

Online scams worden voornamelijk onderschreven via malvertising (opdringerige advertenties), spam (bijv, e-mails, sms'jes, PM's/DM's, browser-meldingen, sociale media/forum posts, enz.), webpagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, typosquatting (verkeerd gespelde URL's) en adware.

Om verder te gaan op de technieken die vaak worden gebruikt in crypto-specifieke zwendelpromotie, wordt deze bedrieglijke inhoud vaak onderschreven via spam op sociale media. Deze posts en privé/directe berichten kunnen worden gemaakt met behulp van accounts die gestolen zijn van echte beroemdheden, beïnvloeders, ondernemers, projecten, bedrijven, enz.

Een andere veelgebruikte methode is malvertising, meer bepaald opdringerige pop-upadvertenties. Sommige van deze pop-ups zijn zelf volledig operationele drainers; ze verleiden gebruikers tot het "verbinden" van digitale portefeuilles door verschillende voordelen te beloven. Het is relevant om te vermelden dat deze advertenties zijn aangetroffen op legitieme websites die gecompromitteerd waren.

Hoe vermijd je het bezoeken van scamwebsites?

Het is essentieel om voorzichtig te zijn tijdens het browsen. Let daarom op URL's en typ ze zorgvuldig. Wees op je hoede voor advertenties en online aanbiedingen die te mooi klinken om waar te zijn. Sta niet toe dat dubieuze pagina's browsermeldingen geven; in plaats daarvan negeer of weiger je dergelijke verzoeken van hen (d.w.z. klik op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Gebruik geen websites die illegale software/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. illegaal streamen/downloaden, Torrenting, enz.), aangezien deze webpagina's meestal gebruikmaken van malafide advertentienetwerken. Wees waakzaam met inkomende e-mails/berichten en open geen bijlagen of koppelingen in verdachte/irrelevante e-mails.

Download alleen van officiële/geverifieerde bronnen en behandel installaties met zorg (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, inspecteer de opties, gebruik de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" en meld je af voor extra apps, extensies, hulpprogramma's, etc.) - om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke programma's systemen infiltreren.

Als je computer al geïnfecteerd is, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te elimineren.

Het verschijnen van een valse "InQubeta Token Presale" website (GIF):

Verschijning van InQubeta Token Presale oplichterij (GIF)

Screenshot van de officiële InQubeta website (inqubeta.co):

Verschijning van de echte InQubeta website (inqubeta.co)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is online oplichting?

Een "online scam" verwijst naar een soort bedrieglijke inhoud die op het internet wordt gehost. Het doel is om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties, bijvoorbeeld het verbinden van cryptowallets met cryptocurrency-drainers, het uitvoeren van monetaire transacties, het verstrekken van gevoelige informatie, het downloaden/installeren van software, het kopen van producten, het abonneren op diensten, enzovoort.

Wat is het doel van online zwendel?

Online zwendel is ontworpen om inkomsten te genereren voor cybercriminelen. Er kan winst worden gemaakt door geld te verkrijgen door middel van misleiding, het onderschrijven van inhoud (bijv. sites, producten, diensten, enz.), het verkopen/misbruiken van privégegevens en het verspreiden van malware.

Ik heb digitale tegoeden verloren aan de "InQubeta Token Presale"-zwendel, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Deze transacties zijn onomkeerbaar omdat ze praktisch niet te traceren zijn. Daarom kunnen slachtoffers van oplichting zoals dit nep "InQubeta Token Presale" evenement het gestolen geld niet terugkrijgen.

Waarom kom ik online zwendel tegen?

Wijdverspreide promotiemethoden zijn onder andere: spam (bijv, berichten op sociale media, DM's/PM's, e-mails, sms'jes, browsermeldingen, enz.), opdringerige advertenties, websites die malafide advertentienetwerken gebruiken, typosquatting (verkeerd getypte URL's) en adware.

Beschermt Combo Cleaner me tegen online oplichting?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen en malafide, bedrieglijke/oplichtende en kwaadaardige pagina's detecteren. Als je zo'n webpagina bezoekt, word je onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geweigerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
InQubeta Token Presale crypto drainer QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "InQubeta Token Presale" crypto drainer op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.