FacebookTwitterLinkedIn

Hoe oplichterspraktijken zoals "500 CUBEs verzamelen" herkennen

Ook bekend als: Nep "Verzamel 500 CUBEs" weggeefactie
Schadeniveau: Medium

Wat voor oplichterij is "500 CUBEs verzamelen"?

Onze analyse van de pagina (in-online[.]eu) die wordt gepromoot via e-mail heeft aangetoond dat het een oplichtingswebsite is die zich voordoet als een pagina waarop een cryptocurrency weggeefactie wordt gehouden. Er wordt beweerd dat individuen beloningen kunnen ontvangen in ruil voor deelname. Het ware doel van deze zwendelpagina is echter het stelen van cryptocurrency van deelnemers.

Collect 500 CUBEs oplichterij

BelANGRIJKE OPMERKING: Wij beoordelen geen cryptoprojecten, doe alsjeblieft je eigen onderzoek als je geld investeert.

Federal Trade Comission (FTC) stelt dat sinds het begin van 2021 meer dan 46.000 mensen hebben gemeld dat ze meer dan $1 miljard aan crypto hebben verloren door oplichting - dat is ongeveer één op elke vier dollars die verloren zijn gegaan, meer dan elke andere betaalmethode.

"Verzamel 500 CUBEs" oplichterij in detail

In de frauduleuze e-mail waarin deze valse giveaway wordt gepromoot, worden ontvangers gefeliciteerd met hun succesvolle deelname aan recente quests op Layer3. De e-mail zegt dat ze in aanmerking komen om 500 CUBEs te verzamelen en hun beloning van 1.000 USDC op Base te claimen. De ontvangers wordt gevraagd om in te loggen op hun Layer3-account via de meegeleverde link.

De meegeleverde link ("Claim Now" knop) leidt naar een misleidende pagina die bezoekers instrueert om hun portemonnee aan te sluiten om de vermeende beloningen te claimen. Door een portemonnee "aan te sluiten" wordt echter in feite een kwaadaardig contract ondertekend dat een cryptocurrency drainer activeert. Zodra deze drainer is uitgevoerd, kan hij geld overmaken van de portemonnee van het slachtoffer naar die van de oplichter.

Het is belangrijk om te weten dat cryptocurrency-transacties onomkeerbaar zijn. Slachtoffers die hun digitale tegoeden verliezen door oplichting, kunnen hun geld dus niet terugkrijgen. Gebruikers moeten dus voorzichtig zijn met platforms die gratis cryptocurrency aanbieden en nooit investeren in een cryptocurrency-project zonder grondig onderzoek en inzicht in de bijbehorende risico's.

Samenvatting bedreiging:
Naam Nep "Verzamel 500 CUBEs" weggeefactie
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Deelnemers kunnen 500 CUBE's ontvangen en hun beloning van 1.000 USDC claimen op Base
Vermomming Legitieme cryptocurrency weggever
Gerelateerd domein in-online[.]eu
Opsporingsnamen N/A (VirusTotal)
Symptomen Onofficieel domein, gebrek aan officiële verificatie, onrealistische claims, te mooi om waar te zijn beloften.
Distributiemethoden Gecompromitteerde sociale media-accounts, gekaapte WordPress-sites, malafide online pop-upadvertenties, phishingmails, ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Vergelijkbare zwendel in het algemeen

Samengevat gebruiken oplichters achter zwendelpraktijken met cryptocurrency-drainers aanbiedingen of gratis cryptocurrency (of vergelijkbare aanbiedingen) als lokaas. Ze hebben ook de neiging om hun zwendelwebpagina's te vermommen als legitieme platforms (vaak bestaande platforms nabootsend). Een van de meest verontrustende aspecten van deze zwendel is de onomkeerbare aard van cryptocurrency-transacties, aangezien het terugkrijgen van verloren geld als gevolg van fraude een enorme uitdaging kan zijn, zo niet helemaal onmogelijk.

Mensen moeten dus voorzichtig zijn wanneer ze verleidelijke aanbiedingen tegenkomen en altijd onderzoek doen naar cryptoplatforms voordat ze transacties doen, wallets aansluiten of andere acties ondernemen. Voorbeelden van soortgelijke scms zijn de "Mint Blockchain Wallet Connect", "HALO Portfolio Tracker", en "Aerodrome $veAERO Voting Rewards" platformen.

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

De zwendel die in ons artikel wordt beschreven, wordt gepromoot via e-mail. Een bedrieglijke pagina wordt geopend via de opgegeven link. Het komt ook vaak voor dat pagina's die zijn ontworpen om cryptodrainers te activeren, worden gepromoot via gestolen social media accounts of gekaapte WordPress webpagina's.

Bovendien kunnen gebruikers op zwendelpagina's terechtkomen via websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken. Deze netwerken worden vaak gebruikt door torrentsites, illegale filmstreamingpagina's en soortgelijke sites. Misleidende advertenties op dubieuze pagina's, meldingen van onbetrouwbare websites, misleidende pop-ups, enz. kunnen gebruikers ook naar scamwebsites leiden.

Soms kan men oplichting tegenkomen via advertenties die gegenereerd worden door geïnstalleerde adware. Over het algemeen openen gebruikers zelden opzettelijk websites die scams hosten.

Hoe vermijd je het bezoeken van scampagina's?

Klik niet op links in ongevraagde e-mails of berichten en wees sceptisch over aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn. Vermijd interactie met advertenties en andere pop-ups op duistere websites en sta niet toe dat dergelijke pagina's je meldingen sturen. Download applicaties (en bestanden) van betrouwbare bronnen, zoals officiële websites en app stores.

Dubbelcheck de URL's van webpagina's op inconsistenties voordat je verder gaat. Houd alle programma's en het besturingssysteem up-to-date en gebruik een gerenommeerd beveiligingsprogramma. Als je computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De oplichtingswebsite "Verzamel 500 CUBEs" (GIF):

Verschijning van Collect 500 CUBEs zwendel

E-mail waarin deze zwendel wordt gepromoot:

Collect 500 CUBEs Scam-e-mail die deze zwendel promoot

Tekst in deze e-mail:

Subject: Reclama tus 500 monedas Cube

Layer3
Collect 500 CUBEs

Dear ,

We are excited to inform you that you have participated successfully in our recent quests on Layer3. Now, it's time to collect your 500 CUBEs and claim your reward of 1,000 USDC on Base.

To collect your CUBEs and claim your reward, please follow these steps:

aLog in to Layer3: Access your account on the Layer3 platform using your wallet.
aNavigate to the Rewards Hub: Go to the Rewards Hub section to view your earned CUBEs and other rewards.
aClaim Your CUBEs: Find the option to claim your collected CUBEs and follow the prompts.
aClaim Your USDC: Look for the specific reward option to claim the 1,000 USDC and complete the transaction.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is cryptozwendel?

Een cryptofraude is een frauduleus plan met cryptocurrencies waarbij oplichters individuen misleiden om bepaalde acties uit te voeren. Meestal doen oplichters achter dergelijke zwendelpraktijken zich voor als legitieme cryptocurrency-diensten (bijv. cryptobeurzen) of persoonlijkheden.

Wat is het doel van een crypto-zwendel?

De meeste cryptozwendels zijn ontworpen om nietsvermoedende mensen te verleiden tot het overmaken van geld of het verstrekken van persoonlijke informatie. Oplichters gebruiken ook valse webpagina's om gebruikers te verleiden cryptocurrency drainers te activeren die ontworpen zijn om hun portemonnee leeg te halen.

Waarom kom ik scamwebsites tegen?

Gebruikers kunnen oplichtingspagina's tegenkomen via platforms die onbetrouwbare advertentienetwerken gebruiken (zoals torrentsites), links die worden gedeeld vanaf gehackte sociale media-accounts of advertenties die worden weergegeven door schadelijke apps. Frauduleuze e-mails, gecompromitteerde webpagina's, misleidende online advertenties en meldingen van onbetrouwbare pagina's worden ook gebruikt om nietsvermoedende gebruikers te lokken.

Beschermt Combo Cleaner me tegen oplichting?

Combo Cleaner kan onbetrouwbare websites detecteren, waaronder pagina's die zwendel hosten. Deze app geeft een waarschuwing weer en beperkt de toegang tot een scam-website wanneer deze wordt gedetecteerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Nep Verzamel 500 CUBEs weggeefactie QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Nep "Verzamel 500 CUBEs" weggeefactie op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.