FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herken je oplichting zoals "Boxes Of Money Email Scam"?

Ook bekend als: Boxes Of Money oplichting
Schadeniveau: Medium

Wat is "Boxes Of Money"?

Na zorgvuldige analyse hebben we vastgesteld dat de e-mail in kwestie oplichterij is. Het doel van dit frauduleuze bericht is om ontvangers te misleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie of het doen van financiële transacties aan oplichters. Het wordt sterk aangeraden dat ontvangers deze e-mail negeren en verwijderen om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van deze zwendel.

Boxes Of Money email oplichterij

Meer over de "Boxes Of Money" oplichtingsmail

Deze frauduleuze e-mail begint met een verontschuldiging voor eventuele ethische problemen en stelt de afzender voor als Capt. David Jordan, een lid van de 82nd Airborne Division van het Amerikaanse leger, gestationeerd in Syrië. De afzender beweert dat hij dozen met geld heeft gedeponeerd bij een koeriersbedrijf en vraagt de ontvanger om hulp bij het veiligstellen van het geld.

De afzender benadrukt de behoefte aan vertrouwen en belooft 40% van het geld te zullen delen. De e-mail heeft als doel de ontvanger over te halen hun steun te geven door een beroep te doen op eerlijkheid en een aanzienlijke geldelijke beloning in het vooruitzicht te stellen. Het is echter belangrijk om deze e-mail te herkennen als oplichterij.

De afzender is waarschijnlijk van plan om ontvangers te misleiden en te manipuleren om persoonlijke informatie (bijv. creditcardgegevens of ID-kaartinformatie) te delen of geld te sturen. Er wordt geadviseerd om de e-mail te negeren en geen contact op te nemen met de afzender.

Samenvatting bedreiging:
Naam Boxes Of Money per e-mail
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Ontvangers kunnen geld ontvangen voor het helpen van de verzender
Vermomming Brief van een lid van het Amerikaanse leger
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Distributiemethoden Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftigingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Soortgelijke oplichtingsmails in het algemeen

De meeste frauduleuze e-mails gebruiken urgente of alarmerende taal om een gevoel van urgentie te creëren en de ontvanger onder druk te zetten om onmiddellijk actie te ondernemen. Ze bevatten meestal grammaticale fouten, spelfouten en een slechte opmaak, wat duidt op een gebrek aan professionalisme.

Zwendelmails vragen ook vaak om persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden, bankgegevens of sofinummers. Bovendien bieden ze vaak lucratieve financiële beloningen of prijzen aan om ontvangers te verleiden hun informatie te verstrekken of geldtransacties uit te voeren.

Voorbeelden van frauduleuze e-mails zijn"Proposal Letter", "You've Received A Secure File", en "New Webmail Version". Het is belangrijk om te weten dat e-mails die door cybercriminelen worden verzonden, kunnen worden gebruikt om ontvangers te verleiden tot het infecteren van hun computers.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Malware wordt via e-mail verspreid door schadelijke bestanden of koppelingen in berichten op te nemen. Deze bestanden zijn er in verschillende formaten, waaronder archieven (bijv. ZIP en RAR), uitvoerbare bestanden (bijv. .exe en .run), documenten (bijv. PDF en Microsoft Office), JavaScript-bestanden, ISO-bestanden en meer.

Het infectieproces start wanneer een gebruiker een van deze bestanden uitvoert, uitvoert of opent. Malware kan bijvoorbeeld worden ingezet via Microsoft Office-documenten door kwaadaardige macroopdrachten uit te voeren, terwijl andere bestanden aanvullende acties kunnen vereisen om de inzet van malware te activeren.

Hoe vermijd je de installatie van malware?

Zorg voor de veiligheid van je systeem door je besturingssysteem en software regelmatig bij te werken. Installeer gerenommeerde antivirussoftware en houd deze up-to-date om je te beschermen tegen nieuwe bedreigingen. Wees voorzichtig met e-mails en controleer of ze echt zijn voordat je bestanden downloadt of op links klikt.

Gebruik veilige browserpraktijken, zoals het vermijden van twijfelachtige websites, afzien van interactie met verdachte advertenties of pop-ups en wees voorzichtig met het downloaden van software van onbetrouwbare bronnen. Vertrouw op officiële bronnen of betrouwbare app stores om software te downloaden en blijf bij gerenommeerde websites.

Als je al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te elimineren.

Tekst uit de e-mailbrief "Boxes Of Money":

Subject: I hope i can Trust you???106.117.223.246


Hello Friend,
 
Greetings,
 
I apologize if the content of my email is contrary to your moral ethics but I find it pleasurable to offer you my partnership in business. My names is Capt. David Jordan U.S. ARMY with the 82nd Airborne Division, Airborne infantry division of the United States Army specializing in joint forcible operations. Based at Fort Bragg, North Carolina, the 82nd Airborne Division is the primary fighting arm of the XVIII Airborne Corps. I was deployed from Afghanistan to Syria on 28th June 2021.
 
Can you Assist me? As you must agree with me it has been hell here in Syria trying to keep the boxes of money safe from people's eyes for all these while and with this opportunity, I deposited the boxes with Delivery company they know nothing about the contents, all I need is your trust 100% I can send the boxes to you.
 
So if you can assure me of your honesty, I will go ahead and send the boxes to you for safe keeping through Delivery company till my coming back home and I will gladly give you 40% of the money.
 
As soon as I receive your response, I will explain the source of the Money. I wait your reply as to proceed immediately via email capt.davidjordan@gmail.com
 
Thanks for your cooperation, God bless you and America !!
 
Best Regards,
Capt. David Jordan
US ARMY. (Presently in Syria).

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Oplichters sturen identieke berichten naar een groot aantal ontvangers, met als doel ten minste één persoon uit de doelgroep te misleiden. Deze spam e-mails zijn niet gepersonaliseerd en worden massaal verspreid in de hoop nietsvermoedende slachtoffers te vinden.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door deze e-mail, wat moet ik doen?

Als je accountgegevens hebt gedeeld, is het cruciaal om alle wachtwoorden te wijzigen. In het geval dat je aanvullende persoonlijke informatie hebt vrijgegeven, zoals creditcardgegevens of ID-kaartinformatie, is het raadzaam om onmiddellijk contact op te nemen met de relevante autoriteiten.

Ik heb een schadelijk bestand gedownload en geopend dat als bijlage bij een e-mail was gevoegd.

Als het bestand in kwestie een uitvoerbaar bestand was, kan het een infectie hebben veroorzaakt. Als het echter een document als PDF of DOC was, is het mogelijk dat je de infectie hebt voorkomen, omdat het openen van het document niet altijd voldoende is voor malware om het systeem binnen te dringen.

Ik heb cryptocurrency gestuurd naar het adres dat in zo'n e-mail staat, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Door de aard van deze transacties zijn ze bijna onmogelijk te traceren, waardoor het geld niet kan worden teruggevorderd.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend. Is mijn computer geïnfecteerd?

Het openen van een e-mail is niet schadelijk of gevaarlijk voor uw systeem. Voorzichtigheid is echter geboden bij interactie met de inhoud van de e-mail, zoals het klikken op koppelingen of het openen van bijgevoegde bestanden, omdat deze acties mogelijk kunnen leiden tot systeeminfecties of andere beveiligingsrisico's.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties die aanwezig waren in e-mailbijlagen?

Combo Cleaner kan de meeste bekende malware-infecties detecteren en effectief verwijderen. Het is belangrijk op te merken dat geavanceerde malware zich vaak diep in het systeem verbergt. Daarom wordt het sterk aanbevolen om een volledige systeemscan uit te voeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Boxes Of Money oplichting QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Boxes Of Money oplichting op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.