FacebookTwitterLinkedIn

Hoe beschermt u zich tegen oplichting zoals"Amazon - Your Account Has Been Locked"

Ook bekend als: Amazon - Your Account Has Been Locked phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat is "Amazon - Your Account Has Been Locked"?

Toen we de e-mail bekeken, identificeerden we deze als een phishing-poging om ontvangers te misleiden zodat ze persoonlijke informatie vrijgaven. Vermomd als een officiële melding van Amazon, bevat de frauduleuze e-mail een link die leidt naar een vervalste pagina. Ontvangers wordt dringend geadviseerd deze e-mail te negeren en er geen interactie mee aan te gaan om mogelijke risico's te beperken.

Amazon - Your Account Has Been Locked email spam campagne

Meer over de "Amazon - Your Account Has Been Locked" scam e-mail

De frauduleuze e-mail, die afkomstig lijkt te zijn van Amazon, heeft als onderwerpregel "YOUR ACCOUNT HAS BEEN LOCKED". Er wordt beweerd dat het account van de ontvanger is opgeschort vanwege verdachte activiteiten, waarbij specifiek wordt verwezen naar ongebruikelijke transacties.

De e-mail dringt er bij de ontvanger op aan om hun account te deblokkeren door hun accountgegevens te verifiëren om hun identiteit te bevestigen. Deze phishingpoging is ontworpen om mensen te verleiden tot het verstrekken van gevoelige persoonlijke gegevens onder het mom van het oplossen van een vermeende blokkering van hun account.

Na het klikken op de knop "Verifieer uw account" in de e-mail worden ontvangers doorgestuurd naar een bedrieglijke webpagina die is ontworpen om de aanmeldingspagina van Amazon na te bootsen. Op deze frauduleuze pagina worden nietsvermoedende gebruikers gevraagd om hun e-mailadres of telefoonnummer in te voeren, samen met hun wachtwoord - waarmee ze in feite hun inloggegevens aan de oplichters geven.

Met de gestolen inloggegevens van Amazon kunnen scammers ongeautoriseerde toegang krijgen tot de Amazon account van het slachtoffer en mogelijk frauduleuze aankopen doen met opgeslagen betaalmethoden of toegang krijgen tot gevoelige bestelinformatie.

Ook kunnen oplichters de account gebruiken om instellingen te wijzigen, zoals verzendadressen of contactgegevens, waardoor leveringen worden omgeleid en het voor de eigenaar van de account moeilijker wordt om ongeautoriseerde transacties te detecteren.

Als het slachtoffer dezelfde inloggegevens op meerdere platforms gebruikt, kunnen scammers proberen toegang te krijgen tot andere accounts, zoals e-mail, bankieren of sociale media, wat leidt tot verdere privacyschendingen en mogelijke financiële verliezen.

Overzicht bedreiging:
Naam Amazon - Your Account Has Been Locked Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Amazon-account van ontvanger is geblokkeerd
Vermomming Melding van Amazon
Symptomen Onbevoegde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Soortgelijke oplichtingsmails in het algemeen

Phishing-e-mails gebruiken meestal dringende of alarmerende onderwerpregels om een gevoel van onmiddellijke bezorgdheid te creëren, waardoor ontvangers worden aangespoord om snel actie te ondernemen. De hoofdtekst van de e-mail bevat vaak grammaticale fouten of inconsistenties, waaruit een gebrek aan professionaliteit blijkt.

Dergelijke e-mails bevatten ook vaak bedrieglijke links of knoppen die, als erop wordt geklikt, gebruikers omleiden naar frauduleuze websites die zijn ontworpen om legitieme websites na te bootsen. In de regel vragen oplichters om gevoelige informatie, zoals inloggegevens of persoonlijke gegevens, onder het mom van dringende zaken.

Enkele voorbeelden van e-mails die worden gebruikt om informatie te stelen zijn "WELL Earn Eligibility", "Netflix - Update Your Payment Details" en "Cashier Check". Het is belangrijk om te weten dat links en bestanden in dit soort e-mails kwaadaardig kunnen zijn.

Hoe infecteren spamcampagnes uw computers?

E-mails die worden gebruikt om malware af te leveren, bevatten een koppeling of bijlage die, wanneer erop wordt geklikt of deze wordt geopend, een kwaadaardig script kan uitvoeren of malware kan installeren op de computer van de ontvanger. Deze malware kan variëren van virussen en ransomware tot spyware, waardoor de aanvaller onbevoegde toegang kan krijgen, gevoelige informatie kan stelen of de functionaliteit van het systeem kan aantasten.

Malware kan worden afgeleverd via verschillende bestandstypen die bij e-mails zijn gevoegd, met veelvoorkomende indelingen zoals uitvoerbare bestanden (.exe), Microsoft Word-documenten (.doc, .docx), archieven (.zip, .rar), Excel-spreadsheets (.xls, .xlsx) en JavaScript-bestanden (.js).

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Wees voorzichtig met irrelevante e-mails, vooral die van onbekende of onverwachte afzenders. Klik niet op links of download geen bijlagen van onbetrouwbare bronnen. Installeer gereputeerde antivirus- en antimalwaresoftware en werk deze regelmatig bij om potentiële bedreigingen te detecteren en te verwijderen. Ga niet in op advertenties, pop-ups, knoppen en links op verdachte websites.

Download inhoud (bestanden en apps) van officiële webpagina's of app stores. Vermijd het gebruik van illegale software of crackingtools. Schakel automatische updates voor uw besturingssysteem in.

Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in de e-mail "Amazon - Your Account Has Been Locked":

Subject: YOUR ACCOUNT HAS BEEN LOCKED

amazon

Dear Client,

YOUR ACCOUNT HAS BEEN LOCKED

Due to suspicious activity including several unusual transactions on your Amazon Acount your Acount is suspended until further notice.

To unfreeze your account, please verify your account information IMMEDIATELY to confirm your identity.

Verify Your Account

Schermafbeelding van de phishingpagina die in deze campagne is gebruikt:

Amazon - Your Account Has Been Locked email scam phishingpagina

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Criminelen sturen identieke mails naar duizenden ontvangers, in de hoop dat ze iemand kunnen misleiden. Deze spam e-mails zijn niet gepersonaliseerd en worden breed verspreid in de hoop een kwetsbaar doelwit te vinden.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door deze e-mail, wat moet ik doen?

Ga naar de officiële website van Amazon en verander onmiddellijk uw wachtwoord. Kies een sterk en uniek wachtwoord dat u nog niet eerder ergens anders hebt gebruikt. Meld het phishing-incident bij Amazon en eventuele relevante autoriteiten.

Ik heb een bestand in de bijlage van een e-mail gedownload en geopend, is uw computer geïnfecteerd?

De waarschijnlijkheid van infectie varieert afhankelijk van het bestandstype dat is geopend. Bijvoorbeeld, het openen van uitvoerbare bestanden kan leiden tot een onmiddellijke infectie van uw computer, terwijl kwaadaardige documentbestanden over het algemeen extra gebruikersinteractie vereisen, zoals het inschakelen van macro's, om de infectie te laten plaatsvinden.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Het openen van een e-mail is meestal geen bron van zorg. Het echte risico ontstaat wanneer personen actief interactie hebben met de e-mail, zoals klikken op links of het openen van bijgevoegde bestanden.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties die aanwezig waren in e-mailbijlagen?

Combo Cleaner blinkt uit in het identificeren en verwijderen van verschillende bekende malware-infecties. Het is echter belangrijk om te weten dat geavanceerde malware zich diep in het systeem kan verstoppen. Daarom is het uitvoeren van een grondige volledige systeemscan essentieel voor een effectieve verwijdering.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Amazon - Your Account Has Been Locked phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Amazon - Your Account Has Been Locked phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.