Vertrouw de pagina's "Malicious Site Has Downloaded Infected Files To Your PC" niet
Geschreven door Tomas Meskauskas op
Wat voor soort zwendel is "Malicious Site Has Downloaded Infected Files To Your PC"?
Tijdens het onderzoeken van verdachte sites ontdekte ons onderzoeksteam de "Malicious Site Has Downloaded Infected Files To Your PC"-zwendel. Het doel van deze zwendel is om gebruikers te laten denken dat er schadelijke bestanden naar hun apparaten zijn gedownload. In de meeste gevallen worden dit soort scams gebruikt om onbetrouwbare en schadelijke software te promoten.
Overzicht van de zwendel "Malicious Site Has Downloaded Infected Files To Your PC"
Toen we deze zwendel onderzochten, kregen we eerst een vermeende CAPTCHA-verificatietest te zien. Nadat de test was voltooid, werden er afbeeldingen weergegeven om gebruikers te laten geloven dat er bestanden werden gedownload naar hun besturingssysteem. Deze niet-bestaande bestanden hadden titels die verband hielden met malware.
Daarna presenteerde de zwendel een pagina die zich voordeed als een Windows beveiligingswaarschuwing. De valse webpagina meldde dat een kwaadaardige site zes besmettelijke bestanden had gedownload naar de computers van de bezoekers. De vermeende risico's omvatten de diefstal van beeld-/videobestanden, inloggegevens en bankgegevens.
De zwendel riep op om op de knop "Virus verwijderen" te drukken om deze bedreigingen te elimineren. Nadat we op deze knop hadden geklikt, toonde het programma afbeeldingen die in verband worden gebracht met de zwendel "You've Visited Illegal Infected Website".
We moeten benadrukken dat al deze beweringen vals zijn en dat deze inhoud niet geassocieerd is met Windows, Microsoft of andere legitieme entiteiten. Het is relevant om te vermelden dat geen enkele website bedreigingen/problemen kan detecteren die aanwezig zijn op de apparaten van bezoekers.
Meestal worden valse viruswaarschuwingen gebruikt om software te promoten, zoals nep-antivirussen, browser-hijackers, adware en verschillende PUA's. In zeldzame gevallen worden dit soort oplichtingspraktijken gebruikt om malware te verspreiden. In zeldzame gevallen worden dit soort zwendelpraktijken gebruikt om malware te verspreiden (bijv. trojaanse paarden, ransomware, enz.) onder het mom van echte beveiligingstools.
Het is mogelijk dat deze zwendelpraktijken omleiden naar de officiële websites van legitieme producten/diensten. De motivatie hierachter is dat de scammers onwettige commissies ontvangen voor de promotie.
Maar zelfs als een zwendel leidt naar een legitieme site, is er geen garantie dat dit zo blijft. Bovendien kan het schema gebruikers naar een imitatorwebsite leiden die onbetrouwbare/gevaarlijke software aanbiedt, vermomd als bestaande en gerenommeerde producten.
Kortom, slachtoffers van scams zoals "Malicious Site Has Downloaded Infected Files To Your PC" kunnen te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.
Naam | "Malicious Site Has Downloaded Infected Files To Your PC" pop-up |
Type bedreiging | Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude |
Valse claim | Kwaadaardige website heeft geïnfecteerde bestanden gedownload op apparaten van bezoekers. |
Vermommen | Windows/Microsoft |
Verwante domeinen | grantetactic[.]com, surnenceargobsi[.]com |
Namen van detecties (grantetactic[.]com) | Avira (Malware), Volledige lijst met detecties (VirusTotal) |
Dienend IP-adres (grantetactic[.]com) | 108.62.157.31 |
Symptomen | Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscan. |
Verspreidingsmethoden | Gecompromitteerde websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen. |
Schade | Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties. |
Malware verwijderen (Windows) | Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken. |
Soortgelijke zwendelvoorbeelden
We hebben talloze online scams onderzocht; "CCLEANER AntiVirus License Has Expired", "Malwarebytes - Your PC Is Infected With 5 Viruses!", "Norton - Your PC Is Infected With 18 Viruses!", en "McAfee - You Might Recently Browsed To Compromised Websites" zijn slechts enkele voorbeelden van waarschuwingen die lijken op "Malicious Site Has Downloaded Infected Files To Your PC".
Naast virus- en foutmeldingen zijn er nog andere veelgebruikte valse meldingen, zoals waarschuwingen voor verouderde software, gecompromitteerde accounts, bezorgings-/verzendproblemen, weggeefacties, product-/dienstpromoties, loterijen, enzovoort. Omdat bedrieglijke/malafide inhoud online wijdverspreid is, raden we aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen.
Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?
Zwendelwebsites kunnen worden geopend via sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken; deze kunnen worden geforceerd geopend bij toegang of wanneer er op gehoste inhoud wordt geklikt (bijv. knoppen, pop-ups, tekstinvoervelden, advertenties, enz.) Daarnaast worden spam-browsermeldingen en opdringerige advertenties gebruikt om zwendel te promoten.
Het verkeerd spellen van de URL van een website kan leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een bedrieglijke pagina. Een andere promotor is adware, die dergelijke inhoud kan pushen via advertenties of door het forceren van het openen van websites die deze inhoud hosten. Spam wordt in het algemeen gebruikt om online zwendel te promoten (bijv. forum- en sociale-mediaposts, e-mails, DM's/PM's, sms'jes, enz.)
Hoe vermijd je het bezoeken van scamwebsites?
We raden u ten zeerste aan om waakzaam te zijn tijdens het surfen, aangezien frauduleuze en schadelijke inhoud er meestal legitiem en onschuldig uitziet. Opdringerige advertenties en spam-browsermeldingen kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar toch omleiden naar onbetrouwbare/betwistbare websites (bijv. scam-promoting, gokken, adult dating, pornografie, etc.).
We raden af om sites te gebruiken die illegale programma's/media of andere dubieuze diensten aanbieden (bijv. illegaal streamen, Torrenting, enz.), omdat deze webpagina's meestal gebruikmaken van malafide advertentienetwerken.
Een andere aanbeveling is om aandacht te besteden aan URL's en ze zorgvuldig te typen. Om te voorkomen dat je ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet je ervoor zorgen dat verdachte webpagina's deze niet afleveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enzovoort). Negeer of weiger in plaats daarvan de levering van meldingen (druk bijvoorbeeld op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enzovoort).
Om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke software het systeem infiltreert - download alleen van officiële/geverifieerde bronnen en behandel installaties met zorg (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, bestudeer de beschikbare opties en gebruik de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" om extra apps, extensies, enz. uit te schakelen).
Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te elimineren.
Tekst die wordt weergegeven in de scam "Malicious Site Has Downloaded Infected Files To Your PC":
Windows
Security system
Attention!
A malicious site has just downloaded (6) infected files to your PC.
Your passwords, bank details, photo and video files can be stolen
[Delete virus]
Click the button to delete infected files
Het verschijnen van "Malicious Site Has Downloaded Infected Files To Your PC" pop-up zwendel (GIF):
Onmiddellijke automatische malwareverwijdering:
Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner
De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.
Snelmenu:
- Wat is "Malicious Site Has Downloaded Infected Files To Your PC" pop-up?
- Hoe herkent u een pop-up scam?
- Hoe werken pop-up scams?
- Hoe verwijdert u valse pop-ups?
- Hoe voorkomt u valse pop-ups?
- Wat moet u doen als u in een pop-up scam geluisd bent?
Hoe herkent u een pop-up scam?
Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.
Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.
Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:
- Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
- Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
- Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
- Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
- Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.
Voorbeeld van een pop-up scam:
Hoe werken pop-up scams?
Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.
Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.
Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?
In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.
In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.
Hoe voorkom ik valse pop-ups?
Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.
Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.
Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?
Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.
- Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
- Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
- Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
- Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.
Veelgestelde vragen (FAQ)
Wat is pop-up zwendel?
Pop-upzwendel definieert inhoud die wordt gebruikt om gebruikers te misleiden tot het uitvoeren van specifieke acties. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid/verschrikt om software te downloaden/installeren, producten te kopen, zich op diensten te abonneren, geldtransacties uit te voeren, privégegevens vrij te geven, valse hulplijnen te bellen, enzovoort.
Wat is het doel van een pop-up zwendel?
Pop-upzwendel is ontworpen om inkomsten te genereren. Cybercriminelen profiteren voornamelijk door geld te verkrijgen door middel van misleiding, het verkopen of misbruiken van gevoelige informatie, het verspreiden van malware en het promoten van inhoud (bijv. websites, applicaties, producten, diensten, enz.).
Waarom kom ik valse pop-ups tegen?
Pop-upoplichting wordt gehost op dubieuze websites. De meeste bezoekers komen hiertoe via omleidingen die worden gegenereerd door sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's, opdringerige advertenties, spammeldingen in de browser of geïnstalleerde adware. Daarnaast kan online zwendel worden gepromoot via verschillende soorten spam (bijv. e-mails, PM's/DM's, sms'jes, berichten op sociale media/forums, enz.)
Beschermt Combo Cleaner me tegen pop-upoplichting?
Combo Cleaner kan de websites die je bezoekt scannen en malafide, bedrieglijke/oplichtende en kwaadaardige pagina's detecteren. Als je zo'n site bezoekt, word je onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd.
▼ Toon discussie