FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door valse "CCLEANER AntiVirus License Has Expired"-sites

Ook bekend als: "CCLEANER AntiVirus License Has Expired" pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "CCLEANER AntiVirus License Has Expired"?

Tijdens het onderzoeken van spam met browsermeldingen ontdekte ons onderzoeksteam de oplichting "CCLEANER AntiVirus License Has Expired". Deze misleidende inhoud maakt gebruik van schriktactieken om software te promoten.

Het is opmerkelijk dat dit soort programma's weliswaar kunnen worden gebruikt om echte producten/diensten te promoten, maar dat ze vaker worden geïmplementeerd bij het promoten van onbetrouwbare en potentieel kwaadaardige applicaties.

CCLEANER AntiVirus License Has Expired scam

"CCLEANER AntiVirus License Has Expired" scam overzicht

Deze zwendel beweert dat de licentie voor "CCLEANER AntiVirus" is verlopen. De gebruiker wordt gewaarschuwd dat hij hierdoor het risico loopt op "virussen, malware en identiteitsdiefstal".

Hoewel het waar is dat apparaten een groter risico lopen op infecties en andere problemen als gevolg van de afwezigheid van beveiligingssoftware, worden deze verklaringen gebruikt om gebruikers bang te maken om de goedgekeurde app zonder veel nadenken te downloaden/installeren. De regeling in kwestie belooft ook een korting van 70% op de licentieverlenging.

Benadrukt moet worden dat deze zwendel op geen enkele manier geassocieerd is met het echte CCleaner-hulpprogramma of de ontwikkelaar ervan – Piriform Software.

Hoewel het programma ten tijde van het onderzoek doorverwees naar de officiële site van CCleaner, is dit ongebruikelijk. Deze "promoties" voor echte producten/diensten worden gemotiveerd door oplichters die onwettige commissies proberen te verkrijgen uit dit misbruik van partnerprogramma's.

Er moet worden vermeld dat er geen garanties zijn dat "CCLEANER AntiVirus License Has Expired" zal blijven doorverwijzen naar de website van CCleaner. Bovendien zou het plan de slachtoffers naar imitatiesites kunnen leiden die de originelen nauw nabootsen, maar toch onbetrouwbare/schadelijke software ondersteunen.

Dit soort oplichting pusht meestal dubieuze programma's, voornamelijk valse antivirusprogramma's, adware, browserkapers en verschillende PUA's. We hebben zelfs voorbeelden gevonden van dergelijke programma's die malware verspreiden, zoals Trojans, ransomware, cryptocurrency-miners en andere kwaadaardige programma's.

Daarom raden we ten zeerste aan om alleen inhoud te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Laat u niet verleiden door aanbiedingen met kortingen, aangezien deze mogelijk niet van toepassing zijn en u het risico loopt uw apparaat te infecteren, nep-apps te kopen of andere ernstige problemen te ervaren.

Samenvattend kunnen gebruikers, door te vertrouwen op oplichting zoals "CCLEANER AntiVirus License Has Expired", systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam "CCLEANER AntiVirus License Has Expired" pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim De CCleaner-licentie van de gebruiker is verlopen en moet worden verlengd voor voortdurende apparaatbescherming.
Vermomming CCleaner
Gerelateerd domein productpageonline[.]com, yourpersonaloffers[.]com, yourpersonaldiscount[.]com
VirusTotal Detecties en dienende IP Addressen productpageonline[.]com (188.240.52.20), yourpersonaloffers[.]com (188.240.52.20), yourpersonaldiscount[.]com (188.240.52.20)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, hoax-computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, frauduleuze online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste applicaties.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaaridge scam voorbeelden

"Malwarebytes - Your PC Is Infected With 5 Viruses!", "WARNING!(1)", "Norton - Your PC Is Infected With 18 Viruses!" – zijn slechts een paar voorbeelden van oplichting die lijkt op "CCLEANER AntiVirus License Has Expired".

Sommige van deze programma's maken ook gebruik van valse systeemscans die ernstige bedreigingen op de apparaten van gebruikers 'detecteren'. Er moet worden benadrukt dat geen enkele website problemen kan ontdekken in de systemen van bezoekers – daarom zijn degenen die dergelijke beweringen doen oplichting.

Hoe heb ik een oplichtingswebsite geopend?

We hebben de melding "CCLEANER AntiVirus License Has Expired" gevonden via een spambrowsermelding. Andere soorten spam, zoals e-mails, DM's/PM's, sms'jes, berichten op sociale media/forums, enz., worden echter ook gebruikt bij promotie van oplichting. Voor dit doel worden ook opdringerige advertenties gebruikt.

Bovendien kan een verkeerd gespelde website-URL ervoor zorgen dat gebruikers op een misleidende pagina terechtkomen. Sites die frauduleuze advertentienetwerken gebruiken, kunnen frauduleuze webpagina's geforceerd openen bij toegang of wanneer op gehoste inhoud wordt geklikt (bijvoorbeeld knoppen, tekstinvoervelden, links, advertenties, enz.). Bovendien kan adware oplichtingsadvertenties weergeven en/of websites waarop deze advertenties draaien geforceerd openen.

Hoe kunt u voorkomen dat u oplichtingswebsites bezoekt?

Het is essentieel om voorzichtig te zijn tijdens het browsen. We raden u af sites te gebruiken die illegale inhoud of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijvoorbeeld torrenting, illegaal streamen/downloaden, enz.), aangezien deze webpagina's doorgaans inkomsten genereren via frauduleuze advertentienetwerken.

Klik niet op verdachte advertenties of meldingen, want ondanks hun onschadelijke uiterlijk kunnen ze doorverwijzen naar zeer twijfelachtige websites (bijvoorbeeld reclame voor oplichting, dating voor volwassenen, pornografie, enz.).

Om te voorkomen dat verdachte pagina's spam met browsermeldingen weergeven, staat u de bezorging ervan niet toe (d.w.z. klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz.). Negeer of weiger in plaats daarvan meldingen van dergelijke sites (d.w.z. druk op "Blokkeren", "Blokkeer meldingen", enz.). Let op URL's en typ ze zorgvuldig.

Download bovendien alleen van officiële/betrouwbare bronnen en ga zorgvuldig om met installaties (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, kies 'Aangepaste/Geavanceerde' instellingen, meld u af voor extra apps, extensies, tools, enz.) – om te voorkomen dat gebundelde/gevaarlijke software infiltreert het systeem.

Als uw computer al is geïnfecteerd, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in de oplichting "CCLEANER AntiVirus License Has Expired":

Your CCLEANER AntiVirus license has expired!


Your CCLEANER AntiVirus license for Windows recently expired, date: January 02, 2024.


Once your CCLEANER AntiVirus license expires, your computer is vulnerable to viruses, malware, and identity theft.


Protect your computer and your family from constantly evolving threats targeting computers...
Discount applied (January 09, 2024)


Your device and your current license entitle you to 70% DISCOUNT


CCLEANER Antivirus 2024
20.9.139 (up to 10 devices)


Current license:
4RJW-TC5M-W7RK-PED1


RENEW YOUR LICENSE AND REACTIVATE YOUR PROTECTION

Weergave van de "CCLEANER AntiVirus License Has Expired" pop-up scam (GIF):

Weergave van de CCLEANER AntiVirus License Has Expired scam (GIF)

Screenshot van een spammelding waarin reclame wordt gemaakt voor de pop-upoplichting "CCLEANER AntiVirus License Has Expired":

spammelding waarin reclame wordt gemaakt voor de pop-upoplichting CCLEANER AntiVirus License Has Expired

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upfraude?

Pop-upfraude zijn misleidende berichten die zijn ontworpen om gebruikers ertoe te verleiden specifieke acties uit te voeren. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid tot het downloaden/installeren van software, het kopen van producten, het uitvoeren van geldtransacties, het vrijgeven van gevoelige gegevens, het bellen van valse ondersteuningslijnen, het abonneren op diensten, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-upfraude?

Het doel van pop-upfraude is om inkomsten te genereren voor hun ontwerpers. Oplichters profiteren voornamelijk door geld te verkrijgen door middel van bedrog, het misbruiken of verkopen van privé-informatie, het promoten van inhoud (bijvoorbeeld sites, producten, diensten, enz.) en het verspreiden van malware.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upfraude wordt uitgevoerd op misleidende webpagina's. De meeste bezoekers hebben toegang tot deze sites via omleidingen die worden gegenereerd door spambrowsermeldingen, opdringerige advertenties, websites die gebruik maken van frauduleuze advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's of geïnstalleerde adware.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-upfraude?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen op misleidende/kwaadaardige inhoud. Als u een dergelijke pagina bezoekt, wordt u daarom onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang daartoe geblokkeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
CCLEANER AntiVirus License Has Expired pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "CCLEANER AntiVirus License Has Expired" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.