FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u zwendelpraktijken zoals "Your iCloud Photos And Videos Will Be Deleted"?

Ook bekend als: Your iCloud Photos And Videos Will Be Deleted phishing campaign
Schadeniveau: Medium

Wat is "Your iCloud Photos And Videos Will Be Deleted"?

Dit is een frauduleuze e-mail die zich voordoet als een melding over een iCloud-abonnement. De oplichters erachter proberen ontvangers te misleiden door valselijk te beweren dat er problemen zijn opgetreden bij de verlenging van hun iCloud-opslagabonnement, waardoor mogelijk foto's en video's worden verwijderd. Het uiteindelijke doel is het verkrijgen van persoonlijke gegevens van nietsvermoedende personen.

Your iCloud Photos And Videos Will Be Deleted email spam campagne

Meer over de "Your iCloud Photos And Videos Will Be Deleted" scam e-mail

Deze e-mail beweert een laatste waarschuwing te zijn over de mogelijke verwijdering van foto's, waarin staat dat de verlenging van het iCloud-opslagabonnement is mislukt. Het bericht impliceert dat als de ontvanger zijn betalingsgegevens niet onmiddellijk bijwerkt, zijn foto's en video's worden verwijderd.

Het bevat een link naar "betaling bijwerken" en geeft verzonnen details zoals een abonnements-ID, productinformatie en een vervaldatum. Klikken op de link leidt naar een bedrieglijke site met een neppe enquête. Na het invullen van die enquête wordt mensen gevraagd persoonlijke gegevens te verstrekken.

De gevraagde gegevens zijn onder andere voor- en achternaam, e-mailadres, telefoonnummer, staat, postcode, adres, stad, land en creditcardgegevens (creditcardnummer, vervaldatum en CVV-code). Oplichters kunnen de gestolen gegevens misbruiken voor identiteitsdiefstal, financiële fraude en andere schadelijke activiteiten.

De creditcardgegevens bieden oplichters de middelen om ongeautoriseerde transacties uit te voeren en frauduleuze activiteiten te ontplooien. Deze informatie kan worden gebruikt om online aankopen te doen, zich in te schrijven voor diensten of zelfs dubbele kaarten aan te maken voor illegale doeleinden.

Slachtoffers kunnen te maken krijgen met financiële verliezen, schade aan de kredietscore en het tijdrovende proces om ongeautoriseerde transacties op te lossen. Het is van cruciaal belang dat mensen waakzaam blijven en geen gevoelige informatie verstrekken in antwoord op ongevraagde verzoeken om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van dergelijke zwendelpraktijken.

Overzicht bedreiging:
Naam Your iCloud Photos And Videos Will Be Deleted Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim De verlenging van het iCloud-opslagabonnement is mislukt.
Vermomming Melding over iCloud-opslag
Gerelateerd domein skystarsfavouritetra4ffic[.]top
Detectienamen alphaMountain.ai (Phishing), Combo Cleaner (Phishing), CyRadar (Malicious), Fortinet (Phishing), G-Data (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Onbevoegde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam e-mails in het algemeen

Dit soort e-mails hebben meestal gemeenschappelijke kenmerken die achterdocht opwekken. Ze zijn vaak dringend en dreigen met gevolgen als er niet onmiddellijk actie wordt ondernomen, waardoor een gevoel van paniek ontstaat. Daarnaast bevatten deze e-mails vaak koppelingen of vragen om gevoelige informatie, zoals creditcardgegevens, wachtwoorden of persoonlijke informatie.

Phishing-e-mails bootsen ook vertrouwde entiteiten na, zoals banken, overheidsinstellingen of populaire online diensten, waarbij gebruik wordt gemaakt van officieel ogende logo's en e-mailformaten om ontvangers te misleiden. Het is belangrijk om te weten dat koppelingen en bijlagen in dergelijke e-mails kunnen worden gebruikt om malware af te leveren.

Voorbeelden van phishing-e-mails zijn "Mailbox Password Security Update", "SharePoint Settlement Agreement" en "DHL Agreement Documents".

Hoe infecteren spamcampagnes uw computers?

Bij deze oplichtingspraktijken maken cybercriminelen bedrieglijke e-mails die legitiem lijken en vaak vertrouwde entiteiten nabootsen, zoals banken of gerenommeerde diensten. Deze e-mails bevatten schadelijke koppelingen of bijlagen en wanneer ontvangers erop klikken of ze openen, wordt er malware op hun computers gedownload.

Meestal raken computers geïnfecteerd wanneer gebruikers zelf malware activeren. Malware kan via verschillende bestanden worden afgeleverd, zoals uitvoerbare bestanden (.exe), PDF-documenten (.pdf), scripts (.js, .vbs), archieven (.zip, .rar), snelkoppelingen (.lnk), MS Office-bestanden zoals (.xls, .doc), installatiepakketten (.msi, .dmg) en HTML-bestanden (.html, .htm).

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Wees op uw hoede voor phishingmails die u proberen te verleiden tot het openen van koppelingen of bijlagen. Vermijd het openen van bestanden of links in irrelevante e-mails van onbekende adressen. Houd zowel het besturingssysteem als alle geïnstalleerde software up-to-date door regelmatig beveiligingspatches en -updates toe te passen.

Installeer gerenommeerde antivirus- en antimalwaresoftware ter bescherming tegen verschillende bedreigingen. Vermijd het klikken op verdachte advertenties of het downloaden van bestanden van onbetrouwbare bronnen, vooral als ze gehost worden op duistere pagina's. Gebruik officiële pagina's en app stores om software te downloaden.

Gebruik geen illegale software of crackingtools. Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst in de e-mail "Your iCloud Photos And Videos Will Be Deleted":

Subject: LAST ALERT: ALL YOUR PHOTOS WILL BE DELETED!

iCloud
Failed to attempt payment when renewing your
Cloud storage subscription
0 GB 48.9GB /50 GB

We failed to renew your iCloud storage
Your photos and videos will be deleted!!

Your payment method has expired: Update
your payment information!
If you don't have enough iCloud space, you can upgrade storage plan

FULL
Details of the order:
Subscription ID :    7708653
Product:    iCloud space
Expiration date:    23 October 2023

Without icloud space, you may not be able to store all your data and files in iCloud Sync Service provided by Apple which allows users to store their data, such as photos, videos, documents and more on Apple servers and you can access them from any user device

Update my payment

The iCloud-team
The iCloud Team iCloud is a service provided by Apple.

Unsubscribe

Copyright 2023

The advertiser does not manage your subscription.
The advertiser does not manage your subscription. here
or write to: 6101 Long Prairie Rd,Ste 744 #511, Flower Mound, TX, 75028

Weergave van de phishingpagina in deze e-mail (GIF):

Your iCloud Photos And Videos Will Be Deleted uiterlijk van phishing-pagina's

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Oplichters verkrijgen e-mailadressen via datalekken, kopen lijsten op het dark web of gebruiken geautomatiseerde tools om willekeurige adressen te genereren. Zodra ze een lijst hebben, gebruiken oplichters massa-emailingtechnieken, waarbij ze misleidende berichten sturen naar een groot aantal ontvangers. Hun e-mails zijn niet persoonlijk.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u uw creditcardgegevens en andere gevoelige informatie aan scammers hebt verstrekt, onderneem dan onmiddellijk actie: neem contact op met uw bank om het incident te melden, controleer uw rekeningen op ongeautoriseerde transacties en overweeg om de scam aan te geven bij de lokale autoriteiten.

Ik heb een schadelijk bestand in de bijlage van een e-mail gedownload en geopend, is uw computer geïnfecteerd?

Uw computer kan geïnfecteerd zijn als u een schadelijk bestand hebt geopend dat als bijlage bij een e-mail is gevoegd, maar de mate van infectie hangt af van het bestandstype. Een uitvoerbaar bestand (bijvoorbeeld .exe) levert bijvoorbeeld een hoger risico op om uw computer met malware te infecteren. Aan de andere kant infecteren bepaalde documentbestanden (bijv. MS Office-documenten) uw computer niet, tenzij gebruikers macroopdrachten inschakelen.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Alleen het openen van een e-mail is veilig. Het potentiële kwaad komt van het klikken op links of het openen van bijlagen in de e-mail, wat kan leiden tot systeeminfecties.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties die aanwezig waren in e-mailbijlagen?

Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties identificeren en verwijderen. Het is belangrijk op te merken dat geavanceerde malware zich vaak diep in het systeem verbergt, waardoor een volledige systeemscan nodig is voor detectie en verwijdering.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your iCloud Photos And Videos Will Be Deleted phishing campaign QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Your iCloud Photos And Videos Will Be Deleted phishing campaign op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.