FacebookTwitterLinkedIn

Hoe u oplichting zoals Earndrop herkent

Ook bekend als: Earndrop crypto scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Earndrop"?

Er is onthuld dat het hier gaat om een zwendel met betrekking tot cryptocurrency, die strategisch is opgezet om nietsvermoedende gebruikers te misleiden en te laten deelnemen aan een valse weggeefactie. Het primaire doel van de daders van deze Earndrop-fraude is het illegaal verkrijgen van cryptocurrency op frauduleuze wijze.

Earndrop scam

"Earndrop" scam in detail

Deze zwendel wordt gepromoot via X (Twitter). De misleidende berichten lokken gebruikers met een misleidende bewering over een vermeende airdrop van 25.000 dollar van de Optimism-keten. Ze moedigen mensen aan om te controleren of ze in aanmerking komen voor mogelijke onbekende droppings door een link in deze berichten te volgen.

Wanneer gebruikers op de link klikken, worden ze doorverwezen naar een misleidende website die het valse verhaal blijft promoten van het ontdekken van niet-opgeëiste airdrops voor elke portemonnee via het platform genaamd Earndrop. De website herhaalt de bewering dat Earndrop gebruikers op de hoogte zal stellen wanneer een van hun wallets een nieuwe airdrop ontvangt.

Het volgen van de stappen die op deze pagina worden beschreven, met name het verbinden van een cryptowallet, geeft toestemming voor een schadelijk smart contract dat een drainer code bevat. Eenmaal toegang verleend, initieert de drainer ongeautoriseerde transacties, wat leidt tot de uitputting van de digitale activa van de gebruiker, met name cryptocurrency, en resulteert in financiële verliezen.

Daarom raden we gebruikers ten zeerste af om hun portemonnee te koppelen via deze frauduleuze pagina om het risico op ongeautoriseerde transacties en mogelijke financiële verliezen te beperken.

Overzicht bedreiging:
Naam Earndrop crypto scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Gebruikers kunnen airdrops (weggevertjes) vinden via het platform
Vermomming Legitiem platform dat wordt verondersteld te informeren over weggeefacties
Gerelateerde domeinen earndrop[.]cash, earn-drops[.]net
Detectienamen (earndrop[.]cash) Criminal IP (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (earn-drops[.]net) alphaMountain.ai (Phishing), CyRadar (Malicious), Fortinet (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Gebrek aan officiële verificatie, onrealistische claims, te mooi om waar te zijn beloften.
Verspreidingsmethodes Post op X (Twitter), misleidende websites, malafide online pop-upadvertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Dergelijke zwendelpraktijken hebben meestal gemeenschappelijke kenmerken die erop gericht zijn het vertrouwen van gebruikers te misbruiken en hen in frauduleuze plannen te lokken. Ze maken vaak gebruik van bedrieglijke tactieken, zoals het beloven van aanzienlijke beloningen of exclusieve kansen, om mensen te verleiden tot het verstrekken van gevoelige informatie of deelname aan nepacties.

Deze zwendelpraktijken maken vaak gebruik van misleidende berichten of websites, waarbij een gevoel van urgentie of exclusiviteit wordt gecreëerd om onmiddellijke actie te stimuleren. Gebruikers wordt aangeraden voorzichtig te zijn, informatie grondig te controleren en niet in te gaan op verdachte aanbiedingen om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van deze misleidende praktijken.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Mint Fun", "Starknet Airdrop" en "New Paradigm Airdrop".

Hoe heb ik een frauduleuze website geopend?

De Earndrop-fraude wordt gepromoot via berichten op X (Twitter) die naar een misleidende pagina leiden. In andere gevallen kan oplichting worden aangetroffen via misleidende meldingen van dubieuze pagina's, advertenties en pop-ups op duistere sites en pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken (bijv. illegale filmstreamingpagina's en torrentsites).

Toepassingen met reclame kunnen ook worden gebruikt om scamwebsites te promoten. Hoe dan ook, gebruikers openen zelden opzettelijk oplichtingspagina's.

Hoe vermijdt u het bezoeken van scampagina's?

Wees voorzichtig wanneer je advertenties, pop-ups en soortgelijke inhoud tegenkomt op verdachte websites. Geef onbetrouwbare sites geen toestemming om meldingen te versturen. Vermijd het downloaden van apps van bronnen zoals onofficiële websites en app stores, P2P netwerken, downloaders van derden, etc. Haal apps van officiële websites en winkels.

Vertrouw geen online aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn. Vermijd het klikken op links in onverwachte of irrelevante e-mails of berichten. Gebruik een gerenommeerd beveiligingsprogramma en werk het besturingssysteem en de geïnstalleerde apps regelmatig bij. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

De verschijning van "Earndrop"-zwendel (GIF):

De verschijning van Earndrop scam

X (Twitter) post die de zwendel promoot:

Earndrop scam X (Twitter) post die de zwendel promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is crypto-fraude?

Een crypto-zwendel verwijst naar elke frauduleuze activiteit binnen de cryptocurrency-ruimte waarbij oplichters anderen voor financieel gewin oplichten. Oplichters gebruiken vaak bedrieglijke tactieken om mensen te verleiden gevoelige informatie te verstrekken, geld over te maken of deel te nemen aan valse investeringsmogelijkheden.

Hoe worden deze zwendelpraktijken gepromoot?

Crypto-zwendel wordt vaak gepromoot via verschillende kanalen, waaronder phishing-e-mails, sociale mediaplatforms, nepwebsites, meldingen van dubieuze pagina's, misleidende advertenties, enz. Gebruikers openen onbedoeld scamwebsites.

Beschermt Combo Cleaner me tegen oplichting?

Combo Cleaner onderzoekt vakkundig elke website die u bezoekt en herkent en markeert schadelijke websites. Dit omvat websites die speciaal zijn gemaakt voor zwendelpraktijken, waardoor snelle waarschuwingen worden gegarandeerd en de toegang tot potentieel gevaarlijke sites wordt voorkomen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Earndrop crypto scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Earndrop crypto scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.