FacebookTwitterLinkedIn

Hoe MetaStealer van je Mac verwijderen

Ook bekend als: MetaStealer informatiedief
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Ernstig

Wat voor soort malware is MetaStealer?

MetaStealer is een type malware dat is ontworpen voor Mac-gebruikers. Het primaire doel is om gevoelige informatie van zijn slachtoffers te verkrijgen. Deze kwaadaardige software is gebouwd met behulp van de programmeertaal Go. Eenmaal geïnfiltreerd vormt MetaStealer een aanzienlijke bedreiging voor de privacy en veiligheid van Mac-gebruikers.

MetaStealer malware

MetaStealer overzicht

In 2023 is er een toename van infostealers die zich richten op macOS-gebruikers, met als een van de prominente bedreigingen de MetaStealer-malware. Deze malware heeft onderscheidende kenmerken waarmee het zich onderscheidt van andere recente infostealers. Opmerkelijk is de doelbewuste aanval op zakelijke gebruikers van macOS via social engineering-tactieken, waarbij aanvallers zich voordoen als nepklanten om slachtoffers te verleiden tot het uitvoeren van schadelijke payloads.

Deze lokmiddelen hebben vaak de vorm van schijfimagebundels met schijnbaar bedrijfsgerelateerde bestandsnamen, waardoor een ongebruikelijk patroon voor macOS-malware ontstaat. De belangrijkste executable in MetaStealer-bundels is een Intel x86 Mach-O met gecodeerde Go-broncode.

Hoewel zwaar versluierd, blijven sommige functionele aspecten zichtbaar, waaronder functies voor het exfiltreren van de sleutelhanger, het extraheren van opgeslagen wachtwoorden en het ophalen van bestanden. Intrigerend genoeg richten sommige versies van MetaStealer zich op Telegram- en Meta-services. Het is ook bekend dat MetaStealer (sommige versies) zich voordoet als een TradingView toepassing.

MetaStealer vormt een aanzienlijke bedreiging voor de gegevensbeveiliging door gevoelige informatie te stelen, wat kan leiden tot identiteitsdiefstal, financiële verliezen en privacyschendingen. Wanneer MetaStealer zich richt op zakelijke gebruikers, kan het de bedrijfsactiviteiten verstoren, eigendomsgegevens compromitteren en resulteren in financiële tegenslagen en schade aan de reputatie van de organisatie.

Samenvatting bedreiging:
Naam MetaStealer informatiedief
Type bedreiging Informatie ontvreter
Opsporingsnamen Avast (MacOS:Agent-XZ [Trj]), Combo Cleaner (Trojan.Generic.33936513), Emsisoft (Trojan.Generic.33936513 (B)), Kaspersky (UDS:Trojan-PSW.OSX.HashBreaker.c), Symantec (OSX.Trojan.Gen), Volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Informatiedieven zijn ontworpen om heimelijk te infiltreren in de computer van het slachtoffer en stil te blijven, waardoor er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar zijn op een geïnfecteerde machine.
Distributiemethoden Valse toepassingen, DMG-bestanden verkregen uit duistere bronnen, geïnfecteerde e-mailbijlagen, schadelijke online advertenties, social engineering, software 'cracks'.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, financieel verlies en nog veel meer.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Concluderend kan worden gesteld dat MetaStealer een zorgwekkende evolutie vertegenwoordigt in het landschap van op macOS gerichte infostealers en het aanpassingsvermogen en de geavanceerdheid van hedendaagse cyberbedreigingen aantoont. Deze malware richt zich doelbewust op zakelijke gebruikers via social engineering-tactieken en het gebruik van versluieringstechnieken en onderstreept daarmee zijn potentieel voor uitgebreide gegevensdiefstal en bedrijfsspionage.

Omdat cybercriminelen hun strategieën blijven verfijnen, zijn waakzame cyberbeveiligingspraktijken en proactieve detectie van bedreigingen noodzakelijk om bescherming te bieden tegen de verraderlijke impact van MetaStealer en soortgelijke kwaadaardige software op zowel individuen als organisaties.

Meer voorbeelden van malware die gericht is op Mac-gebruikers zijn XLoader, JokerSpy, en Geacon.

Hoe is MetaStealer op mijn computer geïnstalleerd?

Cybercriminelen maken gebruik van sluwe tactieken om gebruikers te verleiden tot het infecteren van hun computers met MetaStealer. Ze vertrouwen voornamelijk op social engineering-technieken, zoals het zich voordoen als nepklanten of het gebruik van verleidelijke bestandsnamen, om slachtoffers te misleiden en kwaadaardige payloads te lanceren. De malware wordt vaak verborgen in schijfimagebundels met bestandsnamen die doen denken aan zakelijke relevantie, waardoor een gevoel van legitimiteit wordt gecreëerd om zakelijke gebruikers te verleiden.

Deze social engineering-tactieken spelen in op het vertrouwen van het slachtoffer, waardoor ze de vermomde malware uitvoeren. Zodra MetaStealer is uitgevoerd, krijgt het ongeautoriseerde toegang tot het macOS-systeem van het slachtoffer en begint het met het stelen van informatie. Valse apps zoals TradingView worden ook gebruikt om MetaStealer af te leveren.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Blijf bij het downloaden van software bij officiële app stores en geautoriseerde websites en vermijd gekraakte of illegaal gekopieerde versies van onbetrouwbare bronnen. Wees voorzichtig met e-mailbijlagen of koppelingen, vooral als de afzender onbekend is of als de e-mail argwaan wekt. Werk uw besturingssysteem, software en toepassingen regelmatig bij.

Gebruik gerenommeerde antivirus- of antimalwaresoftware om bedreigingen te identificeren en te verijdelen, en houd deze beveiligingstools up-to-date om de nieuwste malwarestammen te bestrijden. In sommige gevallen worden slachtoffers wijsgemaakt dat de schadelijke payload verband houdt met hun lopende onderhandelingen met vermeende klanten.

Als je computer al geïnfecteerd is, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te elimineren.

MetaStealer malware vermomd als TradingView toepassing:

MetaStealer malware vermomd als TradingView toepassing

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe je adware en browser hijackers verwijdert van een Mac-computer:

Ongewenste toepassingen verwijderen:

Verwijder potentieel ongewenste toepassingen uit je map "Toepassingen":

Handmatig verwijderen van schadelijke Mac-programma's

Klik op het pictogram Zoeker. Selecteer in het Finder-venster "Toepassingen". Zoek in de map Toepassingen naar "MPlayerX","NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenbak. Nadat je de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken hebt verwijderd, scan je je Mac op resterende ongewenste onderdelen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met MetaStealer malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

In het geval van een MetaStealer malware-infectie op je apparaat, moet het formatteren van je opslag worden beschouwd als een drastische maar krachtige oplossing voor het verwijderen ervan. Het moet echter worden gezien als een laatste redmiddel, omdat formatteren zal resulteren in het volledig wissen van alle gegevens op het opslagapparaat. Voordat je formatteren overweegt, is het raadzaam om alternatieve methoden te verkennen, zoals het gebruik van gerenommeerde beveiligingssoftware zoals Combo Cleaner.

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

Malware vormt een aantal belangrijke bedreigingen voor individuen en organisaties. Deze omvatten inbreuken op gegevens en diefstal, wat leidt tot identiteitsdiefstal en financiële verliezen; systeem- en netwerkstoringen, wat resulteert in uitvaltijd en verminderde productiviteit; en de mogelijkheid van de verspreiding van aanvullende malware, waardoor een cascade-effect van zwakke plekken in de beveiliging en verdere cyberaanvallen ontstaat.

Wat is het doel van MetaStealer malware?

Het primaire doel van MetaStealer-malware is het heimelijk stelen van gevoelige informatie van macOS-gebruikers. Deze kwaadaardige software is speciaal ontworpen om macOS-systemen te infiltreren en waardevolle gegevens te verzamelen, waaronder inloggegevens, persoonlijke informatie en vertrouwelijke bestanden.

Hoe is MetaStealer malware mijn computer binnengedrongen?

Cybercriminelen maken gebruik van sluwe tactieken, met name vertrouwen op social engineering methoden, om gebruikers te strikken in het onbewust infecteren van hun computers met MetaStealer. Ze doen zich voor als frauduleuze klanten of lokken slachtoffers met misleidende bestandsnamen, allemaal binnen de context van schijnbaar zakelijk belang. Valse apps (bijv. TradingView) worden ook gebruikt om MetaStealer te verspreiden.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het is echter cruciaal op te merken dat geavanceerde malware zich vaak diep in de kern van het systeem verbergt. Daarom is het uitvoeren van een uitgebreide systeemscan noodzakelijk om deze verborgen bedreigingen te ontdekken en aan te pakken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
MetaStealer informatiedief QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van MetaStealer informatiedief op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.