FacebookTwitterLinkedIn

Hoe TrafficStealer verwijderen uit het besturingssysteem

Ook bekend als: TrafficStealer traffic app
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Ernstig

Wat is TrafficStealer?

De TrafficStealer-malware maakt gebruik van open container-API's om webverkeer om te leiden naar specifieke sites en de interactie van gebruikers met advertenties te manipuleren. Door het gebruik van Docker-containers genereert dit programma winst door verkeer naar betaalde bestemmingen te sturen. Hoewel de software legitiem lijkt, bevat deze gecompromitteerde elementen.

TrafficStealer ongewenste toepassing

TrafficStealer overzicht

TrafficStealer wordt geassocieerd met een dienst die "traffic monetization" biedt. De dienst biedt betaling aan gebruikers die software installeren die het netwerkverkeer van meerdere mobiele app-gebruikers omleidt via de containerapplicatie. In dit model kunnen abonnees geld verdienen door hun netwerkverkeer door hun netwerk te leiden.

Wanneer gebruikers zich voor de dienst registreren, krijgen zij een uniek token toegewezen dat als identificatiecode dient. Deze code wordt gebruikt om de mogelijke inkomsten uit het sturen van verkeer via hun netwerk op te halen.

Nadat de software of container van de aanvaller is geïnstalleerd of geactiveerd, wordt het verkeer dat via het als proxy fungerende apparaat van de abonnee loopt, onzichtbaar. De werking van TrafficStealer is gebaseerd op een combinatie van technieken. De softwareontwikkelaars beweren dat het verkeer dat zij genereren niet illegaal is, maar zij ontkennen ook de eigendom van elk verkeer dat op de client wordt gecreëerd.

De technieken van TrafficStealer omvatten webcrawling en kliksimulatie. Bij web crawling wordt het internet gescand om websites met hoge advertentie-inkomsten te vinden. Eenmaal geïdentificeerd, gebruiken cybercriminelen het netwerk om verkeer naar deze sites te leiden. Kliksimulatie genereert nepklikken op advertenties die op gerichte websites worden weergegeven om de betrokkenheid te vergroten en de advertentie-inkomsten voor aanvallers te verhogen.

De communicatie tussen de server en de klanten is versleuteld en er wordt een ongebruikelijke TCP-poort gebruikt, wat argwaan kan wekken. Legitieme klanten die hun advertentieprestaties willen evalueren, kunnen worden verplicht te betalen voor het gebruik van het verkeer, en zij kunnen ook onbekend verkeer via hun netwerken laten omleiden.

Om de officiële dienst te gebruiken, moeten gebruikers een account aanmaken om een token en een unieke ID voor de lokale dienstuitvoering aan te maken. Het is echter bekend dat de aanvallers achter TrafficStealer hun token hard coderen en als parameter doorgeven tijdens het aanmaken van containers.

Deze ontdekking van TrafficStealer in een container laat zien hoe dreigingsactoren populaire platforms exploiteren. Abonnees maken mogelijk niet de beloofde winst en onwetende gebruikers genereren mogelijk inkomsten voor aanvallers zonder hun medeweten.

Dit resulteert in verliezen uit kosten voor clouddiensten. Gebruikers hebben geen controle over het verkeer dat hun netwerk als proxy gebruikt, en hun IP-adres kan zonder hun toestemming worden gelogd voor criminele activiteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam TrafficStealer traffic app
Type bedreiging Unwanted application, Mac malware, Mac virus
Veronderstelde functionaliteit Traffic monetizer
Detectienamen (Installer) ALYac (Trojan.OSX.Agent), Combo Cleaner (Application.MAC.Generic.1625), Emsisoft (Application.MAC.Generic.1625 (B)), Kaspersky (Not-a-virus:UDS:Server-Proxy.OSX.Monetizer), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (Traffmonetier app) Arcabit (Application.MAC.Generic.D659 [many]), Combo Cleaner (Application.MAC.Generic.1625), Emsisoft (Application.MAC.Generic.1625 (B)), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:Server-Proxy.OSX.Monetizer.gen), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Een programma dat u zich niet herinnert te hebben geïnstalleerd is plotseling op uw computer verschenen. Een nieuwe toepassing voert computerscans uit en geeft waarschuwingsberichten over 'gevonden problemen'. Vraagt om betaling om de zogenaamd gevonden fouten te verwijderen.
Verspreidingsmethodes Toepassingen die gecompromitteerde elementen bevatten
Schade Geldverlies, trage computerprestaties.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Samenvatting

TrafficStealer is een type malware dat internetverkeer omleidt naar specifieke websites en gebruikersinteracties manipuleert met advertenties. Het wordt meestal uitgevoerd via gecontaineriseerde toepassingen en kan door bedreigers worden gebruikt om inkomsten te genereren door het verkeer om te leiden naar bronnen waar geld aan wordt verdiend.

De software maakt gebruik van verschillende technieken zoals webcrawling en kliksimulatie om de betrokkenheid bij advertenties te vergroten, wat resulteert in hogere advertentie-inkomsten voor aanvallers. TrafficStealer kan worden gebruikt om onwetende gebruikers uit te buiten die zonder hun medeweten of toestemming inkomsten genereren voor aanvallers.

Hoe heeft TrafficStealer zich op mijn computer geïnstalleerd?

Het is bekend dat bedreigingsactoren een app genaamd Traffmonetizer gebruiken om webcrawling en kliksimulatie uit te voeren. De app zelf lijkt legitiem, maar bevat gecompromitteerde elementen. Hij is beschikbaar op de officiële website, Google Play en mogelijk ook op andere platforms.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download alleen apps van officiële websites en app stores zoals Google Play of Apple App Store. Lees recensies en controleer beoordelingen voordat u een app downloadt. Vermijd het downloaden van apps met negatieve recensies of lage beoordelingen. Controleer de toestemmingen die de app vraagt voordat u de app downloadt.

Houd het besturingssysteem en de apps van uw toestel up-to-date. Wees op uw hoede voor aanbiedingen van gratis apps, want die kunnen adware of malware bevatten. Vertrouw geen advertenties en pop-ups op dubieuze websites. Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van Traffmonetizer applicatie:

TrafficStealer malware Traffmonetizer app

Traffmonetizer's installer:

TrafficStealer malware Traffmonetizer installer

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die laat zien hoe u adware en browserkapers van een Mac-computer verwijdert:

Mogelijk ongewenste toepassingen verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":Handmatige verwijdering van kwaadaardige Mac-applicaties

Klik op het Finder-pictogram. Selecteer in het Finder-venster "Toepassingen". Zoek in de map Toepassingen naar "MPlayerX","NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenbak. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op resterende ongewenste onderdelen.

Verwijder aan de trafficstealer traffic app gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

TrafficStealer traffic app verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan trafficstealer traffic app gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan trafficstealer traffic app gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan trafficstealer traffic app gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met TrafficStealer malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Het formatteren van uw opslagapparaat kan malware zoals TrafficStealer effectief verwijderen van uw computer. Echter, voordat u een dergelijke drastische stap neemt, kunt u proberen anti-malware software uit te voeren om de malware te verwijderen.

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

De gevolgen van malware kunnen variëren en kunnen bestaan uit identiteitsdiefstal, financieel verlies, gegevensverlies, verminderde computerprestaties en de mogelijkheid van bijkomende infecties.

Wat is het doel van TrafficStealer?

Het doel van TrafficStealer is het omleiden van internetverkeer naar bepaalde websites en het manipuleren van gebruikersinteractie met advertenties om inkomsten te genereren voor de aanvaller. Het gebruikt open container-API's en Docker-containers om dit doel te bereiken.

Hoe is malware in mijn computer geïnfiltreerd?

Malware kan uw computer infiltreren via phishing-e-mails, kwetsbaarheden in de software, geïnfecteerde downloads, drive-by downloads, social engineering-tactieken, schadelijke advertenties, enz.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen, maar het is belangrijk op te merken dat geavanceerde malware vaak diep in het systeem verborgen zit. Daarom is het essentieel om een volledige systeemscan uit te voeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
TrafficStealer traffic app QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van TrafficStealer traffic app op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.