FacebookTwitterLinkedIn

Hoe CryptoClippy malware verwijderen

Ook bekend als: CryptoClippy cryptocurrency clipper
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat voor soort malware is CryptoClippy?

CryptoClippy is malware die werkt als een cryptocurrency clipper. De belangrijkste functie van deze kwaadaardige software is het controleren van het klembord van het slachtoffer en het herkennen van gevallen waarin het slachtoffer een cryptocurrency-walletadres kopieert. Eenmaal geïdentificeerd, vervangt de malware het gekopieerde walletadres door dat van de aanvaller.

CryptoClippy malware

Meer over cryptocurrency clippers

Een cryptocurrency clipper is kwaadaardige software die is ontworpen om cryptocurrency te stelen van nietsvermoedende slachtoffers. De malware werkt door het klembord van het slachtoffer te controleren, wat de tijdelijke opslagruimte is voor gekopieerde of geknipte gegevens, zoals een adres van een cryptocurrency-wallet.

Wanneer de malware ontdekt dat een slachtoffer een cryptocurrency-walletadres heeft gekopieerd, vervangt het het legitieme adres door dat van de aanvaller, waardoor de cryptocurrency-betalingen worden omgeleid naar de wallet van de aanvaller. Het slachtoffer kan zich niet bewust zijn van de kwaadaardige activiteit totdat het te laat is en het geld al is gestolen.

Meer over CryptoClippy

Naast zijn primaire functie als cryptocurrency clipper beschikt CryptoClippy over verschillende andere mogelijkheden die bedreigers helpen bij hun pogingen om cryptocurrency te stelen. Een van deze mogelijkheden is de mogelijkheid om een achterdeur te creëren via het Remote Desktop Protocol (RDP) door een RC4-gecodeerd PowerShell-script uit te voeren.

CryptoClippy beschikt over functionaliteit die gericht is op wallets van Ethereum en bitcoin. Het is bekend dat de cybercriminelen achter CryptoClippy hun inspanningen concentreren op Portugees sprekende gebruikers.

Overzicht bedreiging:
Naam CryptoClippy cryptocurrency clipper
Type bedreiging Cryptocurrency clipper
Detectienamen Avast (Win64:HacktoolX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Application.Generic.3366926), Emsisoft (Application.Generic.3366926 (B)), Kaspersky (HackTool.Win64.Knotweed.bs), Microsoft (Trojan:Win32/Wacatac.A!ml), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Geplakte cryptocurrency wallet behoort niet toe aan de beoogde ontvanger.
Verspreidingsmethodes Misleidende websites die aanbieden om een valse WhatsApp-applicatie te downloaden.
Schade Gestolen cryptofondsen.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Conclusie

Concluderend is CryptoClippy een gevaarlijke malware die zowel individuen als organisaties in gevaar brengt. Het primaire doel is het stelen van cryptocurrency door echte walletadressen te vervangen door die van de aanvaller. Daarom is het essentieel om waakzaam te blijven en passende maatregelen te nemen, zoals het gebruik van vertrouwde antivirussoftware, om zich tegen dergelijke bedreigingen te beschermen.

Voorbeelden van andere clippers zijn Laplas, Paradies en Keona.

Hoe is CryptoClippy in mijn computer geïnfiltreerd?

Bedreigers gebruiken een combinatie van Google Ads en traffic distribution systems (TDS) om nietsvermoedende gebruikers om te leiden naar valse domeinen die zich voordoen als de legitieme WhatsApp-webapplicatie, om zo de CryptoClippy-malware op hun computer af te leveren.

Het proces van de CryptoClippy-infectie begint met SEO-vergiftiging. Wanneer een gebruiker zoekt naar "WhatsApp Web", leiden de zoekresultaten hem naar een domein dat wordt gecontroleerd door de aanvaller. Vervolgens wordt het slachtoffer gevraagd een .zip-bestand te downloaden dat een .lnk-bestand bevat met schadelijke scripts.

Deze scripts voeren een reeks acties uit die uiteindelijk resulteren in de installatie van de clipper-malware.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Houd uw besturingssysteem en software altijd up-to-date. Gebruik een betrouwbaar antivirusprogramma en zorg ervoor dat het is ingesteld om uw systeem regelmatig te scannen. Wees voorzichtig met het openen van e-mailbijlagen of het klikken op links in ongevraagde e-mails van onbekende adressen.

Download software van betrouwbare bronnen zoals officiële websites en legitieme winkels. Vermijd het downloaden van bestanden en programma's van andere bronnen en het klikken op advertenties en links op duistere pagina's. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Valse website die CryptoClippy (nep WhatsApp applicatie) verspreidt:

CryptoClippy malware valse WhatsApp-downloadpagina

Het LNK-bestand met het doelveld dat het commando bevat om CryptoClippy te downloaden/uit te voeren (bron: Unit 42 Blog):CryptoClippy malware eigenschappen van het snelkoppelingsbestand

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijdert u malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

Malwareproces dat wordt uitgevoerd in Taakbeheer

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer, en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, moet u doorgaan met deze stappen:

handmatige stap voor het verwijderen van malware 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont auto-start toepassingen, register en bestandssysteem locaties:

Autoruns applicatie-uiterlijk

handmatige stap voor het verwijderen van malware 2Herstart uw computer in de veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer op in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van de computer meerdere keren op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet, en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Voer Windows 7 of Windows XP uit in Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 7 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Start Windows 8 is veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, selecteer in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het menu "Geavanceerde opstartopties". Klik op de knop "Problemen oplossen" en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". Klik in het scherm met geavanceerde opties op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Opnieuw opstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm Opstartinstellingen. Druk op F5 om op te starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Voer Windows 8 uit in Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 8 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows logo en selecteer het Power icoon. In het geopende menu klikt u op "Herstarten" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "een optie kiezen" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

Selecteer in het menu "Geavanceerde opties" "Opstartinstellingen" en klik op de knop "Opnieuw opstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Dit zal uw besturingssysteem opnieuw opstarten in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Voer Windows 10 uit in Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 10 opstart in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige stap voor het verwijderen van malware 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak het Autoruns.zip-archief uit en voer de toepassing Autoruns.exe uit

handmatige stap voor het verwijderen van malware 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" aan de bovenkant en schakel de opties "Lege locaties verbergen" en "Windows Entries verbergen" uit. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Vernieuw de resultaten van de Autoruns-toepassing

handmatige stap voor het verwijderen van malware 5Bekijk de lijst die door de Autoruns toepassing en zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam ervan opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u "Verwijderen".Verwijder malware in Autoruns

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.Zoek naar malware en verwijder deze

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat handmatige bedreiging verwijdering vereist geavanceerde computer vaardigheden. Als u niet over deze vaardigheden beschikt, laat het verwijderen van malware dan over aan antivirus- en antimalwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmetting te voorkomen dan te proberen malware later te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de laatste updates van het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met CryptoClippy malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Nee, het is niet nodig om extreme maatregelen te nemen zoals het formatteren van het opslagapparaat om malware zoals CryptoClippy te elimineren. Het kan worden verwijderd met andere methoden (met behulp van antivirussoftware of handmatig).

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

Malware kan problemen veroorzaken zoals identiteitsdiefstal en financieel en gegevensverlies, systeemcrashes, productiviteitsverlies, aanvallen op andere systemen, verlies van persoonlijke accounts en meer.

Wat is het doel van CryptoClippy-malware?

CrryptoClippy-malware is ontworpen om cryptocurrency te stelen door het klembord van het slachtoffer te controleren en authentieke cryptocurrency-walletadres te vervangen door walletadressen van de aanvaller.

Hoe is CryptoClippy malware mijn computer geïnfiltreerd?

CryptoClippy-malware infiltreert de computer van een slachtoffer via SEO-vergiftiging en verkeersomleiding vanaf valse domeinen die zich voordoen als de legitieme WhatsApp-webtoepassing. Eenmaal op de schadelijke website worden slachtoffers gevraagd een .zip-bestand te downloaden dat een .lnk-bestand bevat, dat bestaat uit schadelijke scripts. Deze scripts zetten een reeks gebeurtenissen in gang waardoor de CryptoClippy-malware wordt geïnstalleerd.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen, maar het is belangrijk op te merken dat sommige hoogwaardige malware zich diep in het systeem kan verbergen. Daarom wordt aanbevolen om een volledige systeemscan uit te voeren om volledige detectie en verwijdering van alle aanwezige malware op het systeem te garanderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
CryptoClippy cryptocurrency clipper QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van CryptoClippy cryptocurrency clipper op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.