FacebookTwitterLinkedIn

Hoe oplichting zoals "Mega Millions International Lottery" herkennen

Ook bekend als: Mega Millions International Lottery lottery scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Mega Millions International Lottery"?

Na onderzoek van deze e-mail, ons team vastgesteld dat het een scam e-mail geschreven door oplichters die proberen om ontvangers te laten geloven dat ze een loterij hebben gewonnen, maar hun prijs niet hebben geclaimd. Ze proberen ontvangers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie en (of) het overmaken van geld. Deze e-mail moet worden genegeerd.

Mega Millions International Lottery scam email

Meer over de "Mega Millions International Lottery" scam email

Deze e-mail beweert dat het e-mailadres van de ontvanger blijkt te behoren tot de gelukkige winnaars die geen prijsaanvraag hebben ingediend. Er staat in dat het adres van de ontvanger heeft gewonnen tijdens de Mega Millions International Lottery, Megamillions, Monthly Play, Thunder ball en Hot picks (een giveaway op het internet). De prijs waar de ontvanger zogenaamd aanspraak op kan maken is een miljoen US dollar.

De oplichters achter deze brief doen zich voor als Elizabeth Lyons, een Mega Millions International Lottery claimagent. Eenmaal gecontacteerd, kunnen ze vragen om persoonlijke informatie te verstrekken (bv. kredietkaartgegevens, identiteitskaartinformatie, adres, enz.) of om "administratie" of andere kosten te betalen.

Mensen die in dergelijke zwendel trappen, ontvangen nooit prijzen. Deze zwendelmails moeten dus als spam worden gerapporteerd en verwijderd.

Overzicht bedreiging:
Naam Mega Millions International Lottery Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Je hebt een miljoen dollar gewonnen, maar hebt de prijs niet opgeëist.
Vermomming Brief van Mega Millions Internationale Loterij claims agent
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftigingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer gelijkaardige scams

Voorbeelden van soortgelijke oplichtingsmails zijn "Qatar World Cup 2022 Pay-Out", "Google - Qatar World Cup Lottery", en "Scam Victim Compensation Funds". In de regel proberen oplichters achter dit soort e-mails geld en (of) gevoelige informatie los te krijgen. Meestal doen ze zich voor als echte mensen, legitieme bedrijven of andere entiteiten.

Het is belangrijk te vermelden dat cybercriminelen e-mail ook gebruiken om ontvangers te verleiden hun computers te infecteren.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Ontvangers infecteren computers via e-mail nadat zij schadelijke bijlagen of links hebben geopend. Gewoonlijk voegen cybercriminelen schadelijke MS Office, PDF-documenten, archieven met andere schadelijke bestanden, ISO-bestanden, JavaScript-bestanden of uitvoerbare bestanden toe. Hun doel is gebruikers ertoe te verleiden zelf malware te downloaden en uit te voeren.

Niet alle bestanden infecteren computers onmiddellijk nadat ze zijn geopend. Zo infecteren kwaadaardige MS Office-documenten computers na het inschakelen van macro-opdrachten.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Onderzoek zorgvuldig e-mails die bestanden of links bevatten, vooral wanneer afzenders onbekend zijn, en brieven niet relevant zijn. Download programma's van officiële webpagina's en geverifieerde winkels. Vertrouw geen advertenties en links op twijfelachtige websites (of meldingen van dit soort pagina's).

Houd het besturingssysteem en de geïnstalleerde software up-to-date. Voer regelmatig antivirusscans uit. Gebruik gereputeerde beveiligingssoftware voor computerbescherming. Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Mega Millions International Lottery" e-mail brief:

Subject: CONGRATS YOUR EMAIL ID HAS WON


Dear Email User

We noticed that some prize remain unclaimed and your email ID appeared to be among the lucky winners who have not filed for the claim of their award prize.

Your email ID  won during the Mega Millions International Lottery, Megamillions, Monthly Play, Thunder ball, Hot picks which is an internet giveaway program whereby email addresses extracted from the internet, and the winners selected from a ballot draw.

Note, that tickets are not sold anywhere for this program; hence, your e-mail address subsequently won you in the 3rd category, i.e. match five plus bonus.

You have been approved for over two months to claim a total sum of One Million United States Dollars, credited to file GOLDEN/9GM/327752.


Sincerely yours,
Elizabeth Lyons
Mega Millions International Lottery
International claims agent.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Oplichters stuurden dezelfde brief naar alle ontvangers. Deze e-mail is niet persoonlijk.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd opgelicht, wat moet ik doen?

Als u persoonlijke informatie zoals kredietkaartgegevens, identiteitskaartgegevens, sofinummers, enz. hebt verstrekt, neem dan zo snel mogelijk contact op met de desbetreffende autoriteiten.

Ik heb een schadelijk bestand gedownload en geopend in de bijlage van een e-mail, is mijn computer geïnfecteerd?

Als u een uitvoerbaar bestand hebt geopend, is uw computer waarschijnlijk geïnfecteerd. In andere gevallen kunt u voorkomen dat uw computer is geïnfecteerd (bijv. als u een kwaadaardig MS Office-document hebt geopend, maar geen macro-opdrachten hebt ingeschakeld).

Ik heb cryptocurrency gestuurd naar het adres dat in zo'n e-mail staat, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Helaas is het niet mogelijk om overgedragen cryptogeld terug te halen. Cryptocurrency transacties zijn onomkeerbaar.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Het is veilig om e-mails te openen zonder links of bijlagen te openen (zelfs als die bestanden of links kwaadaardig zijn).

Zal Combo Cleaner malware-infecties verwijderen die aanwezig waren in de e-mailbijlage?

Ja, Combo Cleaner scant het besturingssysteem en verwijdert malware (het kan bijna alle bekende malware detecteren). Aangezien high-end malware zich meestal diep in het systeem verstopt, is een volledige systeemscan vereist om deze te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Mega Millions International Lottery lottery scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Mega Millions International Lottery lottery scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.