FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd het klikken op links in e-mails zoals Undelivered Mails e-mail scam

Ook bekend als: Undelivered Mails spam
Schadeniveau: Medium

Wat is Undelivered Mails scam?

Oplichters gebruiken e-mail voor verschillende doeleinden. Een daarvan is om ontvangers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie. Dit soort e-mails worden phishing e-mails genoemd.

Meestal doen oplichters achter dit soort e-mails zich voor als legitieme bedrijven en proberen ze ontvangers te verleiden tot het verstrekken van inloggegevens (bijvoorbeeld gebruikersnamen, wachtwoorden), creditcardgegevens (bijvoorbeeld de naam van de kaarthouder, CVV-code, vervaldatum), of andere gevoelige gegevens.

Het is gebruikelijk dat oplichters misleidende websites gebruiken om gebruikers te verleiden tot het verstrekken van informatie. Ze vermommen bijvoorbeeld valse inlogpagina's als legitieme, officiële sites. Op de een of andere manier moeten e-mails (en links daarin) van dit type worden genegeerd.

Undelivered Mails Scam email spam campaigne

Meer over de Undelivered Mails scam

Deze e-mail is vermomd als een brief van de e-mailserviceprovider (Webmail). De oplichters erachter proberen ontvangers te laten geloven dat twaalf e-mails niet zijn afgeleverd vanwege een systeemvertraging en klikken op de hyperlink "Click Here To Release Pending Messages Inbox".

De link opent een bedrieglijke website waar gevraagd wordt om in te loggen (e-mailadres en wachtwoord). Er zijn veel voorbeelden van vergelijkbare phishing-e-mails die scammers gebruiken om e-mailaccounts te stelen.

Het is gebruikelijk dat scammers toegang tot accounts controleren op belangrijke e-mails met gevoelige informatie en deze gebruiken om andere mensen te verleiden tot het maken van geldtransacties, het verstrekken van persoonlijke informatie en voor andere kwaadaardige doeleinden (bijv. het verzenden van spam, malspam). Een ander probleem met een gestolen e-mailaccount (of ander account) is dat de inloggegevens kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot andere accounts (zoals accounts voor sociale media of games).

Dit is echter alleen een probleem als gebruikers dezelfde inloggegevens gebruiken voor meerdere accounts (daarom wordt aanbevolen om verschillende wachtwoorden te gebruiken voor verschillende accounts).

Overzicht bedreiging:
Naam Undelivered Mails Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Twaalf e-mails werden niet afgeleverd door een systeemvertraging
Vermomming Brief van e-mailprovider
Symptomen Onbevoegde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Voorbeelden van soortgelijke scams

Meer voorbeelden van phishingmails zijn "BANCO BPM Email Scam", "E-mails Rejected On Admin Server Scam" en "New App(s) Have Access To Your Microsoft Account Email Scam". De meeste hebben gemeen dat ze zijn ontworpen om eruit te zien als brieven van legitieme entiteiten en verdachte bijlagen of koppelingen bevatten.

Zoals vermeld in de eerste paragraaf, gebruiken scammers phishing e-mails om inloggegevens, creditcardgegevens en andere gevoelige informatie te ontfutselen die gebruikt kan worden om identiteiten te stelen, ongeautoriseerde aankopen en transacties te doen en voor andere kwaadaardige doeleinden. Het is belangrijk om te vermelden dat e-mail kan worden gebruikt als hulpmiddel om malware te verspreiden.

E-mails die worden gebruikt om malware te verspreiden lijken veel op e-mails die worden gebruikt om gevoelige informatie te ontfutselen. Een paar voorbeelden van e-mails die cybercriminelen gebruiken om ontvangers te verleiden tot het installeren van malware op uw computer zijn "Santander Email Virus", "Contech Email Virus" en "Air Sea Land Email Virus".

Hoe worden computers geïnfecteerd door spamcampagnes?

In de regel bevatten e-mails die worden gebruikt om malware af te leveren een schadelijke bijlage of koppeling. In beide gevallen is het hoofddoel van deze e-mails om ontvangers te verleiden tot het downloaden en openen van een schadelijk bestand.

Meestal proberen cybercriminelen achter e-mails van dit type ontvangers te verleiden tot het openen/uitvoeren van een schadelijk bestand uit ZIP, RAR of een ander bestand, Microsoft Office-document, PDF-document, uitvoerbaar bestand (zoals EXE) of JavaScript-bestand. Het is belangrijk om te vermelden dat cybercriminelen proberen ontvangers te laten geloven dat het ontvangen bestand een belangrijk document is (bijv. een inkooporder, factuur).

Het wordt op de een of andere manier sterk afgeraden om bestanden te openen of op links in dit soort e-mails te klikken. Het is de moeite waard om te vermelden dat niet alle schadelijke documenten computers automatisch infecteren.

Als ze worden geopend met MS Office 2010 of later, moeten deze documenten toestemming krijgen om macroopdrachten (bewerken of inhoud) in te schakelen. Oudere MS Office-versies hebben echter niet de modus "Beschermde weergave" die voorkomt dat geopende kwaadaardige documenten malware installeren zonder tussenkomst van de gebruiker.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

E-mails met koppelingen of bijlagen moeten grondig worden geanalyseerd, vooral als ze worden ontvangen van een onbekende afzender en niet relevant zijn. Het komt vaak voor dat e-mails van dit type worden gebruikt om malware af te leveren - cybercriminelen achter deze e-mails proberen ontvangers te verleiden tot het openen van schadelijke bestanden.

Bestanden en programma's mogen alleen worden gedownload van officiële pagina's en via directe links. Andere bronnen kunnen worden gebruikt om schadelijke bestanden/programma's te verspreiden. Voorbeelden van twijfelachtige bronnen zijn Peer-to-Peer netwerken (zoals torrent clients, eMule), onofficiële websites, downloaders van derden, gratis bestandshostingsites.

Het is de moeite waard om te vermelden dat nep-installateurs van derden ook kunnen worden gebruikt om malware te verspreiden. Nog iets belangrijks is om geen onofficiële tools van derden te gebruiken om software te activeren of bij te werken.

Vaak zijn deze tools gebundeld met malware (gebruikt om kwaadaardige software te verspreiden). Een ander probleem is dat het illegaal is om legitieme software te activeren met 'cracking' tools.

Geïnstalleerde programma's moeten worden geactiveerd of bijgewerkt met tools of functies die hun officiële ontwikkelaars bieden. Daarnaast is het aan te raden om de bedreigingen van het besturingssysteem regelmatig te scannen en dit te doen met een betrouwbare antivirus- of antispywaresoftware.

Als je al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we je aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de Undelivered Mails Scam e-mail:

Subject: ACCOUNT WARNING: Undelivered mails ******** Kindly rectify

Dear ********
You have [12] undelivered mails on 6/6/2021 7:19:35 a.m. This was caused due to a system delay, Rectify Below:

Click Here To Release Pending Messages Inbox

Product: ********  WebMail

Nog een voorbeeld van niet-bezorgde spam met een e-mailthema die een phishingsite promoot:

Undelivered mail-themed spam (2021-08-13)

Tekst gepresenteerd binnenin:

Subject: You have 4 non delivered e-mails

 

Attention ********,

You have {4} undelivered mails as at ********

This is due to some technical system error from Mail Server.

Please update/confirm e-mail ******** below to enable it receive your pending mails into your mailbox within 48hrs

Confirm Now

Sincerely
Mail support team.

Nog een voorbeeld van oplichterij met niet-bezorgde e-mails die een phishing-website promoten:

Undelivered mails-thema spam

Tekst gepresenteerd binnenin:

Subject: Resolve.ID #16,301134zi50


MAIL SUPPORT

Hi -,

You have (9) undelivered messages that failed to deliver to your inbox as of 9/28/2021 7:59 PM.

Follow the link below to release messages to inbox.

Release Messages

The link above will expire in 24 hours

Have a great day!

Nog een voorbeeld van oplichting met een bezorgingsthema:

Mail delivery failure-thema spam (2021-11-12)

Tekst gepresenteerd binnenin:

Subject: 3rd Notice : 12 incoming mails could not be delivered : please review!!!

Dear - ,

You have reached your E-Mail storage bandwidth limit for account -.   Most of your incoming mails will now be placed on hold.
 
CLICK TO RE-VALIDATE YOUR EMAIL

After re-validating your email account all your incoming emails on hold will be delivered to your mailbox.

Regards.
Email Account Server {C} 2021

-

This message is auto-generated from E-mail - security server, and replies sent to this email can not be delivered.

Screenshot van de gepromote phishing site:

Phishing-site gepromoot via spam met als thema een mislukte e-mailbezorging (2021-11-12)

Nog een voorbeeld van niet-bezorgde spam met een e-mailthema die een phishingsite promoot:

Niet-bezorgde spam met e-mailthema die reclame maakt voor een phishing-website (2021-11-19)

Tekst gepresenteerd binnenin:

Subject: Release Undelivered Mail

Email Delivery Notice
 
User:  -

You have 7 undelivered mail
Time : 11/18/2021 5:12:40 p.m.
This is due to a system error
 
Release All Undelivered Mail
 
However, if you do not release all undelivered mail, it will be completely wiped from - data base.

- Support Team
 

This message is auto-generated from E-mail security server, and replies sent to this email can not be delivered.This email is meant for: -

Copyright © 2021 - • Web Admin •

Screenshot van de gepromote phishing site:

Phishing-site gepromoot via niet-bezorgde spam met e-mailthema (2021-11-19)

Nog een voorbeeld van niet-bezorgde spam met een e-mailthema die een HTML-bestand verspreidt dat wordt gebruikt voor phishing:

Undelivered mail-thema spam (2021-12-07)

Tekst gepresenteerd binnenin:

Subject: You have (4) pending messages

 

New notification for "-".

    
You have (4) new pending messages from your inbox because this version will soon expire, Please download attachment for the new version for free as soon as possible in order to prevent the loss of  any future emails.

The system generated this notice on 2021/06/12

Do not reply to this automated message.

Screenshot van het bijgevoegde HTML bestand ("New_Version.html"):

HTML bestand gedistribueerd met behulp van niet-bezorgde spam met e-mailthema (2021-12-07)

Nog een voorbeeld van een mislukte e-mailaflevering met een spam-e-mail die wordt gebruikt om een phishingsite te promoten:

Your sent message was not delivered to recipient's inbox spam

Tekst gepresenteerd binnenin:

Subject: Message Delivery Report (Wednesday, 09 March, 2022)

Your sent message was not delivered to recipient's inbox.
DELIVER MESSAGE INBOX NOW

Microsoft ®

© 2022
Unsubscribe

Screenshot van de geprmote promoted phishing site (valse Microsoft website):

Phishing-site gepromoot via Uw verzonden bericht is niet bezorgd in de spambox van de ontvanger

Nog een voorbeeld van niet-afgeleverde spam in afwachting van aflevering die wordt gebruikt om een phishingsite te promoten:

In afwachting van spam met e-mailthema

Tekst gepresenteerd binnenin:

Subject: Mail System Error - Returned Mail - ********


Dear: ********

1 pending sent messages couldn't be delivered

* Action Required.    
* How to Fix It.

Click here to view undelivered sent messages.

Created Date: 4/6/2022 1:00:00 p.m.
********  Your best Mail Service.

Screenshot van de gepromote phishing site:

Phishing-site gepromoot via in behandeling zijnde spam met e-mailthema

Nog een voorbeeld van niet-bezorgde spam met een e-mailthema die wordt gebruikt om een phishingsite te promoten:

Undelivered mail-thema spam (2022-04-26)

Tekst gepresenteerd binnenin:

Subject: Undelivered Mail Returned to Sender


This is the mail system at host ********.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. Details.

You can find the the possible reasons of the undelivered message letter here:
View Emails

Please, do not reply to this message.

Host or domain name not found.
Name service error for name=xn--baslangc-zkb.com.tr type=AAAA: Host not found

Reporting-MTA: dns; forward103p. ********.
X-Yandex-Queue-ID: 1BA7718C0BB8
X-Yandex-Sender: rfc822; ********
Arrival-Date: Wed, 26 APR 2022 14:12:19 +030

Screenshot van de gepromote phishing site:

Phishing-site gepromoot via niet-bezorgde spam met e-mailthema (2022-04-26)

Nog een voorbeeld van niet-bezorgde spam met een e-mailthema die een phishingsite promoot:

Undelivered mail-thema spam (2022-05-14)

Tekst gepresenteerd binnenin:

Subject: Notification - Incoming Error


Incoming Server Error

-

The mail server encountered an error and failed to deliver your incoming important (12) emails. Some incoming messages (12) are stuck on the server.


Kindly use the button below to fix the error.

Retrieve (12) Emails to Inbox

Email is strictly for the attention of -
Copyright© 2022 -

Nog een voorbeeld van niet-bezorgde spam met een e-mailthema die een phishingsite promoot:

Undelivered mail-thema spam (2022-06-21)

Tekst gepresenteerd binnenin:

Subject: You Have (7) New Undelivered Messages


Dear ********,

You have (7) new undelivered mail due to some error in ********  IMAP/POP3 mail server. We recommend you move messages to inbox and fix errors immediately to avoid more blockage.
 
Move message to inbox


All messages will deleted automatically without no response pending additional verification to free up your storage capacity and release all your pending messages.
******** web service.

Nog een voorbeeld van niet-bezorgde spam met een e-mailthema die een phishingsite promoot:

Niet-bezorgde spam met een e-mailthema die wordt gebruikt om een phishing-site te promoten (2022-09-08)

Tekst gepresenteerd binnenin:

Subject: Message Server Failure!
 
You have undelivered messages.     

You have 15 emails not delivered to your inbox on 06/09/2022
This is because your  - account has exceeded the
disk space limit. To avoid disruptions of your Email Services, add disk space to release undelivered Email messages to your inbox.


RELEASE MESSAGES  
ADD DISK SPACE HERE

-  server

Screenshot van de gepromote phishing site:

Phishing-site gepromoot via niet-bezorgde spam met e-mailthema (2022-09-08)

Nog een voorbeeld van een e-mail van de spamcampagne "Undelivered Mails":

Undelivered Mails-thema spam (2023-02-22)

Tekst gepresenteerd binnenin:

Subject: Action required ********

 

******** Notification.

You have (25) incoming messages that could not be delivered to ********

Kindly resolve these email issues to avoid missing important mails.

********     ********     25 messages
Action Required Pending
    
High Priority.

Proceed To Resolve

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Cybercriminelen hebben mogelijk uw e-mailadres verkregen via een datalek. Phishingmails zijn niet persoonlijk. Meestal worden ze willekeurig naar een groot aantal e-mailadressen gestuurd.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u uw gebruikersnaam en wachtwoord aan scammers hebt gegeven, verander dan zo snel mogelijk uw wachtwoorden. Neem ook contact op met de serviceprovider van de getroffen account en breng hen op de hoogte van de situatie.

Ik heb een schadelijk bestand in de bijlage van een e-mail gedownload en geopend, is uw computer geïnfecteerd?

Als het bestand uitvoerbaar was, is de kans op infectie groot. Als het echter een document was in formaten zoals .pdf of .doc, kunt u besmetting hebben voorkomen omdat het openen van het document niet altijd leidt tot infiltratie van malware in het systeem.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Het openen van een e-mail is volledig veilig. Als u echter op koppelingen in de e-mail klikt of bijlagen opent, kan het systeem geïnfecteerd raken.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties uit e-mailbijlagen?

Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Geavanceerde malware verbergt zich meestal diep in het systeem. Daarom is het noodzakelijk om een volledige systeemscan uit te voeren om de juiste detectie en verwijdering te garanderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Undelivered Mails spam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Undelivered Mails spam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.