FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat uw e-mailaccount wordt gestolen via valse e-mail met webmailbeveiligingswijzigingen

Ook bekend als: "Webmail Security Changes" phishing email
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "Webmail Security Changes"?

"Webmail Security Changes" werd door onze inspectie onthuld als een spam-e-mail. Deze mail wordt gepresenteerd als een kennisgeving van de e-mailserviceprovider van de ontvanger met betrekking tot ongeautoriseerde wijzigingen aan het e-mailaccount. Deze phishing mail richt zich op de inloggegevens van ontvangers om hun e-mailaccounts te stelen.

Webmail Security Changes email spam campaigne

"Webmail Security Changes" e-mail scam overzicht

De spam-e-mail met als onderwerp "Attention : E-mail Authentication [recipient's_email_address]" (kan variëren) informeert de ontvanger dat ongeautoriseerde wijzigingen zijn aangebracht aan zijn e-mailaccount. De mail instrueert de ontvanger om de wijzigingen te bekijken - om te voorkomen dat u permanent wordt afgemeld bij het account.

Zoals eerder vermeld, is deze "Webmail Security Changes" e-mail vals. Toen we de door deze mail gepromote site onderzochten, hebben we dus vastgesteld dat de webpagina werkt als een phishing-scam. De website is vermomd als een aanmeldingspagina voor een e-mailaccount. De inloggegevens (d.w.z. e-mail en het bijbehorende wachtwoord) die op deze site worden ingevoerd, worden geregistreerd en verzonden naar de cybercriminelen achter deze spamcampagne.

Er moet worden vermeld dat oplichters via gekaapte e-mails de bij hen geregistreerde inhoud kunnen stelen. Gestolen accounts en platforms kunnen op verschillende manieren worden misbruikt.

Cybercriminelen kunnen bijvoorbeeld de identiteit van eigenaren van sociale accounts stelen (bijv. e-mails, sociale netwerken, sociale media, boodschappers, enz.) en hun contacten/vrienden om leningen of donaties vragen, oplichting promoten en zelfs malware verspreiden door kwaadaardige bestanden/koppelingen. Financiële accounts (bijv. online bankieren, e-commerce, cryptocurrency-portemonnees, enz.) kunnen worden gebruikt om frauduleuze transacties en/of online aankopen te doen.

Samengevat, door een e-mail als "Webmail-beveiligingswijzigingen" te vertrouwen, kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Als u uw inloggegevens hebt vrijgegeven, verander dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer hun officiële ondersteuning.

Overzicht bedreiging:
Naam "Webmail Security Changes" phishing email
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Als gevolg van ongeautoriseerde wijzigingen aan het e-mailaccount van de ontvanger, kunnen ze de toegang ertoe permanent verliezen.
Gerelateerde domeinen muenchnernotizen[.]info
Detectienamen (muenchnernotizen[.]info) Combo Cleaner (Malware), Emsisoft (Phishing), ESET (Phishing), Fortinet (Malware), Kaspersky (Phishing), Sophos (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (muenchnernotizen[.]info) 104.21.6.141
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, gewijzigde wachtwoorden voor online accounts, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, technieken voor zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Phishing spam campagne voorbeelden

We hebben duizenden spam-e-mails geïnspecteerd; "SaphetyDoc email scam", "Scam Activities In African Nations" en "DHL - A Parcel Was Sent To You" zijn slechts enkele voorbeelden van phishing.

Deze e-mail wordt gebruikt om verschillende vormen van oplichting mogelijk te maken en zelfs om malware te verspreiden (bijv. Trojaanse paarden, ransomware, cryptocurrency-miners, enz.). Deze berichten kunnen op verschillende manieren worden vermomd, waaronder als e-mails van legitieme bedrijven, bedrijven, organisaties, autoriteiten en andere entiteiten.

Omdat deze e-mail vaak voorkomt en goed is opgesteld, raden we u ten zeerste aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mails, DM's/PM's, sms'en en andere berichten.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Spam-e-mails kunnen schadelijke bestanden bevatten als bijlagen of downloadlinks. Deze bestanden kunnen documenten zijn (bijv. PDF, Microsoft Office, Microsoft OneNote, etc.), archieven (bijv. RAR, ZIP, etc.), uitvoerbare bestanden (bijv. .exe, .run, etc.), JavaScript, enzovoort. voort.

Wanneer een kwaadaardig bestand wordt uitgevoerd, uitgevoerd of op een andere manier wordt geopend, wordt de infectieketen gestart. Microsoft Office-documenten infecteren bijvoorbeeld apparaten door kwaadaardige macro-opdrachten uit te voeren, terwijl besmettelijke Microsoft OneNote-bestanden vereisen dat gebruikers op ingesloten bestanden/links klikken.

Hoe de installatie van malware voorkomen?

We raden ten zeerste aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mails en andere berichten. De bijlagen en links in verdachte/irrelevante e-mail mogen niet worden geopend, omdat ze kwaadaardig kunnen zijn. Het is essentieel om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht, aangezien deze de "Beveiligde weergave"-modus hebben die automatische uitvoering van macro-opdrachten verhindert.

Aangezien malware echter niet uitsluitend via spammail wordt verspreid, raden we ook aan waakzaam te zijn tijdens het browsen, aangezien valse en kwaadaardige inhoud meestal onschadelijk lijkt.

Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële en geverifieerde bronnen. Het is net zo belangrijk om software te activeren en bij te werken met legitieme functies/tools, aangezien illegale activeringstools ("cracks") en updates van derden malware kunnen bevatten.

We moeten benadrukken dat het installeren en up-to-date houden van een betrouwbaar antivirusprogramma essentieel is voor de integriteit van het apparaat en de privacy van gebruikers. Er moeten beveiligingsprogramma's worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen/problemen te verwijderen. Als u al schadelijke bijlagen heeft geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in de "Webmail Security Changes" spam-e-mail:

Subject: Attention : E-mail Authentication -
 
webmail

 

An Unauthorized security changes has been made on your e-mail : - on 3/6/2023 12:40:44 a.m.


kindly review the changes made on -  portal to prevent permanent log out .


Review recent activity


Cp
Copyright © 2023 cPanel, Inc.

Screenshot van de phishing-website gepromoot door de spamcampagne "Webmail Security Changes":phishing-website gepromoot door de spamcampagne Webmail Security Changes

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spammails zijn niet persoonlijk. Deze brieven worden verspreid in massale campagnes – daarom ontvangen duizenden gebruikers identieke mails.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door deze spam-e-mail, wat moet ik doen?

Als u uw inloggegevens hebt vrijgegeven, verander dan onmiddellijk de wachtwoorden van alle mogelijk blootgestelde accounts en informeer hun officiële ondersteuning. En als u andere privé-informatie heeft verstrekt (bijv. ID-kaartgegevens, creditcardnummers, enz.), neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Ik heb een spam-e-mail gelezen maar heb de bijlage niet geopend. Is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, alleen het openen van een e-mail zal geen systeeminfectieketens in gang zetten. Malware download- en installatieprocessen worden geactiveerd wanneer schadelijke bijlagen of koppelingen worden geopend.

Ik heb een bestand gedownload en geopend als bijlage bij een spam-e-mail. Is mijn computer geïnfecteerd?

Als het bestand een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, enz.) – hoogstwaarschijnlijk ja – was uw apparaat geïnfecteerd. En als het een document was (.doc, .xls, .one, .pdf, etc.), had u misschien een infectie kunnen voorkomen. Voor deze indelingen kunnen aanvullende acties nodig zijn (bijv. macro-opdrachten inschakelen, klikken op ingesloten inhoud, enz.) om het downloaden/installeren van malware te starten.

Zal Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen verwijderen?

Ja, Combo Cleaner is in staat om vrijwel alle bekende malware-infecties te detecteren en te verwijderen. Merk op dat aangezien geavanceerde kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verbergen, het uitvoeren van een volledige systeemscan een must is.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Webmail Security Changes phishing email QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Webmail Security Changes" phishing email op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.