FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door e-mails waarin wordt beweerd dat uw e-mailopslag is overschreden

Ook bekend als: You Have Used Up Your Mail Storage spam
Schadeniveau: Medium

Wat is de "you have used up your mail storage" e-mail scam?

"You have used up your mail storage" is de naam van een e-mailspamcampagne. In deze e-mails wordt beweerd dat de e-mailaccounts van de ontvangers zullen worden geblokkeerd wegens overschrijding van de opslaglimieten - tenzij ze worden bijgewerkt. Het doel van deze spammail is een phishing-website te pushen die vermomd is als een aanmeldingspagina voor een e-mailaccount.

You have used up your mail storage email spam campaigne

"You have used up your mail storage" email scam overzicht

De "you have used up your mail storage" scam mails informeren de ontvangers dat zij geen e-mails zullen ontvangen omdat hun accounts de opslaglimiet hebben bereikt. Om berichten te blijven ontvangen, worden de ontvangers geïnstrueerd hun e-mailaccounts te upgraden.

De link in deze spambrieven - leidt naar een phishing-website, die vermomd is als een aanmeldingspagina voor e-mailaccounts. Door te proberen via deze site in te loggen, geven gebruikers onbedoeld hun e-mailwachtwoorden door aan de oplichters achter deze spamcampagne.

E-mailaccounts zijn het doelwit omdat ze geassocieerd zijn met (bv. gebruikt om zich te registreren) andere platforms, diensten, enz. Daarom kan via gestolen e-mails controle worden verkregen over de inhoud die ermee verbonden is.

Communicatieaccounts (bv. e-mails, sociale media, messengers, enz.) kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om malware te verspreiden door schadelijke bestanden of links te delen. Oplichters kunnen deze platforms ook gebruiken om de contactpersonen/vrienden om leningen te vragen - onder het mom van echte eigenaars.

Financieel gerelateerde accounts (bv. online bankieren, digitale portemonnees, e-commerce, enz.) kunnen worden gebruikt om ongeoorloofde transacties en/of online aankopen te doen.

Kortom, door te vertrouwen op phishing-spammails kunnen gebruikers te maken krijgen met ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam you have used up your mail storage Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Zwendel mails beweren dat de ontvanger geen e-mails zal ontvangen, totdat hij de opslagruimte van zijn e-mailaccount bijwerkt.
Gerelateerde domeinen qxxcifwcvh.web[.]app
Detectienamen (qxxcifwcvh.web[.]app) N/A (VirusTotal)
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online wachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, malafide online pop-up advertenties, zoekmachinevergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Spamcampagnes in het algemeen

"Office 365 Email Scam", "Your email account has been reported for spam abuse", en "Network Solutions Email Scam" zijn een paar voorbeelden van phishing e-mails.

Deze e-mail kan een breed scala aan vermommingen gebruiken en gericht zijn op uiteenlopende informatie. Naast phishing en andere zwendel worden spamcampagnes ook gebruikt om malware te verspreiden (bv. ransomware, trojans, cryptocurrency miners, enz.). Omdat spammail zo wijdverbreid is, is voorzichtigheid met inkomende e-mails en berichten sterk aan te raden.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Spammails kunnen besmettelijke bestanden bevatten of downloadlinks van dergelijke bestanden. Virusbestanden kunnen uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), archieven (RAR, ZIP, enz.), Microsoft Office- en PDF-documenten, JavaScript, enz. zijn. Wanneer ze worden geopend - wordt het downloaden/installeren van malware in gang gezet.

Microsoft Office-documenten bijvoorbeeld veroorzaken infecties door het uitvoeren van kwaadaardige macro-opdrachten. Dit proces vindt onmiddellijk plaats wanneer documenten worden geopend in Microsoft Office-versies van vóór 2010. Latere versies hebben de modus "Beschermde weergave", die dit voorkomt; in plaats daarvan kunnen gebruikers handmatig macro's inschakelen (d.w.z. bewerken/inhoud).

Het is opmerkelijk dat kwaadaardige documenten vaak berichten bevatten die bedoeld zijn om gebruikers te misleiden om macro-opdrachten toe te staan.

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

Verdachte en irrelevante e-mails mogen niet worden geopend. Het wordt uitdrukkelijk afgeraden om bijlagen en links in deze e-mails te openen/klikken, omdat ze systeeminfecties kunnen veroorzaken. Het wordt aanbevolen om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht.

Malware wordt ook verspreid via dubieuze downloadkanalen (bv. Peer-to-Peer sharing netwerken, onofficiële en freeware websites, enz.), illegale activeringstools ("cracks") en valse updates. Daarom is het van cruciaal belang te downloaden van officiële/gecontroleerde bronnen en programma's te activeren/updaten met tools van legitieme ontwikkelaars.

Het is van het grootste belang dat een betrouwbaar antivirusprogramma wordt geïnstalleerd en bijgewerkt. Deze software moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en bedreigingen te verwijderen. Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "you have used up your mail storage" scam e-mail:

Subject: Your Email Storage is Filled Up

 

Greetings ********

 

We write to inform you that you have used up your mail storage
limit of 99.0 gigabytes as defined by your system Admin.

 

You will be blocked from receiving and mailings E-mails
if not upgraded today.

 

Kindly Add more storage with the link below for immediate upgrade to receive
additional storage space.

 

ADD MORE STORAGE


Regards,

******** Service Administrator

Screenshot van de phishing website die wordt gepromoot via de "you have used up your mail storage" spam campagne:

You have used up your mail storage scam email gepromoot phishing website

Een ander voorbeeld van een e-mail met een opslagthema waarin een phishing-site wordt gepromoot:

You're out of storage and may not receive new emails spam gepromoot phishing site

Tekst binnenin:

Subject: Your Mail Account is out of storage

 

You're out of storage and may not receive new emails


- has exceeded the storage limit.
Kindly upgrade your mailbox for free to continue using your email account or risk deactivation.
 
12 incoming emails are placed on pending because of low storage size.
 
 
Increase Storage Limit


Note: This account might be deactivated in 24hours!

2022 - Mailbox. All rights reserved.

Screenshot van de gepromote phishing site:

Phishing-site gepromoot via You're out of storage and may not receive new emails spam

Een ander voorbeeld van de "You Have Used Up Your Mail Storage" scam e-mail die een phishing site promoot:

You Have Used Up Your Mail Storage scam email (2022-09-06)

Tekst binnenin:

Subject: Attention: your - Account storage is almost full


Your storage is 99% full
14.85 GB Used     15 GB

You've used 14.85 GB of the  15 GB of storage that's available in your - Once it's full, you won't be able to:
Send and receive emails on your  -     
Upload new files to  -     
Edit or create new files using  - ,     
Back up new photos and videos to  -     
Get more storage

 
Not ready to get more storage?
Delete files to free up space.

Screenshot van de gepromote phishing site:

Phishing-site gepromoot via You Have Used Up Your Mail Storage scam email (2022-09-06)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spammails worden op grote schaal per duizenden tegelijk verzonden. Daarom zijn de e-mails onpersoonlijk en ontvangen veel gebruikers ze.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze spam e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u accountgegevens hebt verstrekt - wijzig dan de wachtwoorden van alle bedreigde accounts en neem contact op met de officiële ondersteuning. Als de verstrekte informatie van een andere persoonlijke aard was (bijv. ID- of creditcardgegevens, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de betreffende autoriteiten.

Ik heb een spam e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het openen van een spam e-mail is ongevaarlijk. De bijlagen of links in dergelijke e-mails zetten infectieketens in gang wanneer ze worden geopend.

Ik heb een bestand in een spam e-mail gedownload en geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Als het bestand een uitvoerbaar bestand was, dan zeker wel. Maar als het een document was (bijv. .doc, .pdf, etc.), is er mogelijk geen infectie opgetreden, omdat voor dergelijke bestanden aanvullende acties nodig zijn (bijv. inschakelen van macro-opdrachten).

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner detecteert en verwijdert bijna alle bekende malware-infecties. Het is opmerkelijk dat geavanceerde kwaadaardige software de neiging heeft zich diep in het systeem te verbergen. Daarom is het cruciaal om een volledige systeemscan uit te voeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
You Have Used Up Your Mail Storage spam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van You Have Used Up Your Mail Storage spam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.