FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd oplichting door "Your Windows 10 is infected with viruses" websites

Ook bekend als: Your Windows 10 is infected with viruses pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat is de "Your Windows 10 is infected with viruses" pop-up?

Tijdens een routine-inspectie van malafide websites ontdekten onze onderzoekers de website masterofkeeps[.]xyz, die ons op zijn beurt inlichtte over de zwendel met "Uw Windows 10 is geïnfecteerd met virussen". Bij deze zwendel wordt ten onrechte beweerd dat de apparaten van bezoekers zijn geïnfecteerd om het vertrouwen van gebruikers te winnen en vervolgens te misbruiken. Dergelijke oplichtingspraktijken worden meestal gebruikt om onbetrouwbare/schadelijke software aan te prijzen en/of geld te krijgen via fraude.

Hoewel "Your Windows 10 is infected with viruses" (Uw Windows 10 is geïnfecteerd met virussen) de namen van echte producten/bedrijven bevat, wordt het op geen enkele manier in verband gebracht met Microsoft Corporation of McAfee Corp.

Your Windows 10 is infected with viruses scam

"Your Windows 10 is infected with viruses" scam overzicht

Op verschillende malafide websites wordt misleidende inhoud aangeprezen. We kwamen "Your Windows 10 is infected with viruses" (Uw Windows 10 is geïnfecteerd met virussen) tegen op de website masterofkeeps[.]xyz, maar het wordt waarschijnlijk gehost door talloze anderen.

Deze zwendel bestaat uit meerdere pop-upvensters. De bovenste pop-up bootst Windows 10-systeemberichten grafisch na. Hierin staat dat het apparaat is beschadigd door "virussen en andere kwaadaardige toepassingen". De gebruiker wordt aangemoedigd om de schade te herstellen, en het is duidelijk dat dit proces moet worden gestart door op de knop "Licentie vernieuwen" te drukken. Dit venster waarschuwt ook tegen het sluiten van de website.

De andere pop-ups zijn vermomd als de interface, systeemscan, en bedreigingswaarschuwingen die door de McAfee anti-virus worden weergegeven. Een interessant detail is dat de valse interface die van Norton anti-virus nabootst in plaats van McAfee.

Zoals vermeld in de inleiding, zijn al deze beweringen vals. Bovendien kan geen enkele site bedreigingen detecteren die aanwezig zijn op het apparaat van een bezoeker; daarom zijn alle sites die dit beweren oplichterij.

Meestal worden dit soort regelingen gebruikt om nep-antivirusprogramma's, browser-hijackers, adware en diverse PUA's (mogelijk ongewenste programma's) aan te prijzen. Deze inhoud kan worden gepresenteerd als of gebundeld met een legitiem product (bijv. McAfee, Norton, enz.).

Soms kunnen dergelijke scams doorverwijzen naar de officiële download webpagina's van echte software - deze promotie wordt echter gedaan zonder de goedkeuring van de ontwikkelaars. Oplichters maken vaak gebruik van bedrieglijke/betwistbare middelen om inhoud te pushen en misbruiken zo de affiliate programma's om onwettige commissies te verwerven.

Deze oplichters kunnen gebruikers ook vragen om betalingen te verrichten, bv. om software te activeren, een account te registreren, zich te abonneren op een dienst, enz. Cybercriminelen kunnen slachtoffers vragen om te betalen via betalingsgateways die als phishing-websites fungeren of via moeilijk/onmogelijk te traceren methoden (bv. contant geld verstopt in pakketten, cryptocurrencies, cadeaubonnen, enz.)

Kortom, door te vertrouwen op de "Your Windows 10 is infected with viruses"-zwendel, kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Your Windows 10 is infected with viruses pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Windows 10 is infected.
Vermomming Windows 10 systeemalarm en McAfee anti-virus systeemscan en bedreigingsrapporten.
Gerelateerde domeinen masterofkeeps[.]xyz, safepc[.]xyz, defender-scan[.]xyz, systemsecuritys[.]com, safemacpc[.]xyz, reserve-availability[.]cfd, situationalawareness[.]sbs, cleaningupdate[.]xyz, systemopc[.]xyz, defensivereaction[.]cfd, updatepcmc[.]xyz, severalsituations[.]click, cleantraf[.]xyz, estimatorone[.]xyz
Detectienamen (masterofkeeps[.]xyz) N/A (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam voorbeelden

"Install the extension for Chrome to protect your privacy", "McAfee - Your PC might be vulnerable", en "Your McAfee Subscription Has Expired" zijn slechts enkele voorbeelden van oplichtingspraktijken die lijken op "Uw Windows 10 is geïnfecteerd met virussen". Het internet zit vol met misleidende en schadelijke inhoud. Omdat scams online zo wijdverbreid zijn, adviseren wij u om voorzichtig te zijn bij het surfen.

Hoe heb ik een oplichterssite geopend?

Zwendelpraktijken worden vaak gepromoot door spam-browsermeldingen en opdringerige advertenties. Misleidende webpagina's kunnen ook worden benaderd via verkeerd getypte URL's. Sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken zorgen vaak voor omleidingen naar oplichtingspagina's op het moment dat deze worden ingevoerd of wanneer op knoppen, koppelingen, advertenties of andere gehoste inhoud wordt geklikt. Adware onderschrijft ook online zwendel. Deze software kan advertenties weergeven die dergelijke websites promoten of ze geforceerd openen.

Hoe vermijdt u websites van oplichters?

Wij raden u af sites te bezoeken die illegale of twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegale inhoud streamen/bekijken, enz.), aangezien zij meestal gebruik maken van malafide advertentienetwerken, die vaak oplichting promoten.

Spam browser meldingen worden ook gebruikt om misleidende inhoud te promoten. Druk daarom niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of soortgelijke opties die door twijfelachtige sites worden gepresenteerd. In plaats daarvan raden wij u aan verzoeken om meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. te klikken op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Verder is het, om te voorkomen dat adware wordt geïnstalleerd (waarvan bekend is dat deze online zwendel onderschrijft), belangrijk om alleen te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Bij het installeren adviseren wij om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en af te zien van alle toevoegingen - om te voorkomen dat gebundelde adware in het systeem wordt toegelaten.

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in "Your Windows 10 is infected with viruses" scam pop-up:

WARNING!


Your Windows 10 is infected with Viruses and other malicious applications. Viruses must be removed and system damage repaired.


It is necessary to run the Virus removal procedure immediately, please proceed.


**If you leave this site your computer will remain damaged and vulnerable**


[Renew License]

Screenshot van "Your Windows 10 is infected with viruses" scam's achtergrond pagina:

Your Windows 10 is infected with viruses scam webpage background

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Pop-up scams zijn in wezen berichten die ontworpen zijn om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties, bv. het betalen van frauduleuze vergoedingen, het downloaden van bestanden, het aankopen van (waarschijnlijk onbetrouwbare of schadelijke) software, het vrijgeven van privégegevens, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

De meeste oplichtingspraktijken hebben als enige doel inkomsten te genereren op kosten van hun slachtoffers. Cybercriminelen kunnen winst maken door geld te verkrijgen via misleiding, software te promoten, gevoelige informatie te misbruiken of te verkopen, malware te verspreiden, enzovoort.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Pop-up scams worden gehost door verschillende malafide webpagina's, die zelden opzettelijk worden geopend. De meeste gebruikers komen ze tegen via verkeerd getypte URL's of omleidingen die worden veroorzaakt door spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties, websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken of geïnstalleerde advertentie-ondersteunde software (adware).

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen en malafide, bedrieglijke en kwaadaardige websites detecteren. Daarom wordt u onmiddellijk gewaarschuwd, en wordt de toegang tot dergelijke sites beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Windows 10 is infected with viruses pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Your Windows 10 is infected with viruses pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.