FacebookTwitterLinkedIn

Hoe SppExtComObjHook.dll virus van het besturingssysteem te verwijderen

Ook bekend als: SppExtComObjHook.dll trojan
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat is "SppExtComObjHook.dll"?

Het bestand SppExtComObjHook.dll wordt in verband gebracht met verschillende illegale software activeringshulpmiddelen zoals KMSPico, AutoKMS, Re-Loader, en KMSAuto.

Deze hulpmiddelen activeren Microsoft Windows of Office producten zonder betaling te eisen. Gewoonlijk detecteren anti-virus of anti-spyware suites het SppExtComObjHook.dll bestand als een bedreiging wanneer één van de voornoemde (of andere) activeringstools wordt geopend. Het gebruik van deze hulpmiddelen is illegaal en ze infecteren computers vaak met malware.

SppExtComObjHook.dll malware

"SppExtComObjHook.dll" overzicht

Meestal kunnen activeringstools zoals KMSAuto, KMSPico, AutoKMS en Re-Loader worden gedownload van verschillende dubieuze websites, en sommige kunnen worden voorgesteld als "officieel". Er zijn veel gevallen waarbij geïnstalleerde anti-virus of anti-spyware programma's voorkomen dat mensen gedownloade uitvoerbare bestanden openen die zogenaamd "cracking" tools installeren.

Zoals vermeld, detecteren beveiligingsprogramma's SppExtComObjHook.dll wanneer een van deze activeringstools wordt geopend. Dit alleen al geeft aan dat tools van dit type niet te vertrouwen zijn. Cybercriminelen gebruiken ze om kwaadaardige programma's te verspreiden - activeringstools downloaden en installeren malware in plaats van andere software te activeren.

Dit maakt het voor criminelen gemakkelijk om mensen te verleiden tot het installeren van malware door hen aan te moedigen hun anti-virus of anti-spyware programma's uit te schakelen voordat ze een 'activator' starten. Op die manier laten mensen toe dat malware wordt geïnstalleerd zonder dat dit wordt opgemerkt. Ongewenst downloaden en installeren van malware is niet het enige probleem dat door deze tools wordt veroorzaakt.

Ze worden vaak gebruikt om cryptocurrency mining programma's te verspreiden. Deze programma's gebruiken computerbronnen en dwingen computers overmatig stroom te verbruiken. Daarom werken geïnfecteerde computers langzamer en krijgen mensen hogere elektriciteitsrekeningen. Onthoud dat software 'cracking' tools ernstige problemen veroorzaken en dat het gebruik ervan illegaal is.

Overzicht bedreiging:
Naam SppExtComObjHook.dll trojan
Type bedreiging Trojan, Password-stealing virus, Banking malware, Spyware
Detectienamen BitDefender (Application.Hacktool.KMSAuto.U), ESET-NOD32 (een variant van Win64/HackKMS.C potentially unsafe), Kaspersky (not-a-virus:RiskTool.Win64.ProcPatcher.a), Microsoft (HackTool:Win32/AutoKMS), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Trojans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en stil te blijven, en dus zijn er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, softwarekraken.
Schade Gestolen bankgegevens, paswoorden, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer toegevoegd aan een botnet.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Illegale software activatie tool voorbeelden

KMSPico, AutoKMS, en Re-Loader zijn voorbeelden van slechts enkele activeringstools - er zijn er veel meer. Meestal worden deze tools gemaakt door verschillende cybercriminelen. Sommige verspreiden misschien geen kwaadaardige programma's, maar het is toch illegaal om ze te gebruiken. Om computerinfecties, financieel verlies en andere problemen te vermijden, raden wij u aan om alle software correct te activeren.

Hoe heeft "SppExtComObjHook.dll" mijn computer geïnfiltreerd?

Het bestand SppExtComObjHook.dll infiltreert systemen via KMSPico, AutoKMS, Re-Loader, KMSAuto of andere activeringshulpmiddelen. Ze kunnen ook infiltreren via Windows-installers waarin al een activeringstool is geïmplementeerd. Naast tools om software te 'kraken', kiezen cybercriminelen ook andere manieren om malware te verspreiden.

Bijvoorbeeld spam e-mail campagnes, trojans, onbetrouwbare software download bronnen en nep software updaters/updating tools. Met spamcampagnes sturen ze e-mails die een bijlage of websitelink bevatten. Meestal voegen cybercriminelen een Microsoft Office-document, PDF-document, archiefbestand (ZIP, RAR), uitvoerbaar bestand (.exe) of JavaScript-bestand bij.

Het belangrijkste doel van deze e-mails is om mensen te verleiden de bestanden te openen. Als ze worden geopend, installeert de bijlage een kwaadaardig programma. Een trojan is een ander kwaadaardig programma dat, indien geïnstalleerd, kettinginfecties veroorzaakt. Een van de doelen van trojaanse paarden is de verspreiding van virussen.

Cybercriminelen verspreiden malware via peer-to-peer netwerken (zoals torrents, eMule enzovoort), freeware download websites, gratis file hosting sites, onofficiële websites en andere dergelijke tools. Ze proberen mensen te verleiden tot het downloaden en openen van kwaadaardige bestanden die vermomd zijn als legitiem.

Als ze daarin slagen, downloaden en installeren mensen uiteindelijk computerinfecties. Valse (onofficiële) programma's voor software-updates veroorzaken computerinfecties door gebruik te maken van bugs/fouten in verouderde software of door malware te downloaden (en te installeren) in plaats van de beloofde updates, fixes, enz.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Download, installeer en update software, en surf op een verantwoordelijke manier op het web. Het is niet veilig om bijlagen (of webkoppelingen) te openen die voorkomen in e-mails die van onbekende, verdachte e-mailadressen zijn ontvangen. Als ze irrelevant lijken, moeten ze worden genegeerd en moet de inhoud ongeopend blijven.

Wij raden u aan geïnstalleerde software up-to-date te houden, maar gebruik alleen geïmplementeerde functies of hulpmiddelen die door officiële ontwikkelaars worden geleverd. Hetzelfde geldt voor de activering van software. Deze hulpmiddelen zijn illegaal en kunnen niet worden vertrouwd. Vermijd bovendien het downloaden van software uit onbetrouwbare of onofficiële bronnen.

De beste manier om te downloaden is het gebruik van officiële webpagina's en directe downloadlinks. Zorg er bovendien voor dat u anti-spyware of anti-virussoftware hebt geïnstalleerd en dat deze te allen tijde is ingeschakeld. Als u denkt dat uw computer reeds geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Website die KMSAuto activeringstool promoot:

website die KMSAuto activatie tool promoot

Screenshot van KMSAuto program:

KMSAuto program

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijder ik malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

Malware proces draait in Taakbeheer

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt gevonden dat er verdacht uitziet, moet u verdergaan met deze stappen:

manual malware removal step 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

Autoruns applicatie weergave

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere malen op de toets F8 op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Windows 7 of Windows XP uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 7 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Windows 8 starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" selecteert u Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het "Geavanceerde opstartopties menu". Klik op de knop "Problemen oplossen", en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". In het scherm met geavanceerde opties klikt u op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Herstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm "Opstartinstellingen". Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 8 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 8 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het pictogram Power. Klik in het geopende menu op "Herstart" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "Kies een optie" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

In het menu "Geavanceerde opties" selecteert u "Opstartinstellingen" en klikt u op de knop "Herstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 10 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 10 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

manual malware removal step 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak Autoruns.zip archief uit en voer Autoruns.exe toepassing uit

manual malware removal step 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" bovenaan en verwijder het vinkje bij "Lege Locaties Verbergen" en "Windows Entries Verbergen" opties. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Vernieuw Autoruns toepassing resultaten

manual malware removal step 5Check de lijst die door de Autoruns toepassing en lokaliseer het malware bestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te vermijden dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam ervan en kiest u "Verwijderen".

Verwijder malware in Autoruns

Na het verwijderen van de malware via de Autoruns toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.

Zoek naar malware en verwijder het

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat malwareverwijdering dan over aan antivirus- en anti-malwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om infectie te voorkomen dan te proberen later malware te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates voor het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is "SppExtComObjHook.dll"?

"SppExtComObjHook.dll" is een bestand dat geassocieerd wordt met illegale software activatie tools ("cracks"). Naast het feit dat deze "cracking" tools illegaal zijn, worden ze vaak gebundeld met (of gebruikt als vermomming voor) malware. Daarom kan de aanwezigheid van SppExtComObjHook.dll op een systeem een indicatie zijn van een trojan, ransomware, cryptominer, of een andere malware infectie.

Mijn computer is geïnfecteerd met malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Nee, de meeste kwaadaardige programma's hoeven niet geformatteerd te worden om verwijderd te worden.

Wat zijn de grootste problemen die malware kan veroorzaken?

De bedreigingen van malware zijn afhankelijk van de mogelijkheden van het programma en de modus operandi van de cybercriminelen. In het algemeen kan malware meerdere systeeminfecties, verminderde systeemprestaties of -storingen, permanent gegevensverlies, hardwareschade, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal veroorzaken.

Wat is het doel van malware?

In de meeste gevallen gebruiken cybercriminelen malware om inkomsten te genereren. Deze software kan echter ook worden gebruikt om de criminelen te amuseren, processen te verstoren (bijv. websites, diensten, bedrijven, enz.), persoonlijke vendetta's uit te voeren, of politiek/geopolitiek gemotiveerde aanvallen te lanceren.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Ja, Combo Cleaner is ontworpen om bedreigingen te detecteren en te verwijderen. Het is in staat om vrijwel alle bekende malware-infecties te verwijderen. Het moet echter worden benadrukt dat geavanceerde kwaadaardige programma's zich meestal diep in systemen verbergen - daarom is het uitvoeren van een volledige systeemscan van het grootste belang.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
SppExtComObjHook.dll trojan QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van SppExtComObjHook.dll trojan op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.