FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd oplichting door valse "Norton Subscription will renew today" e-mails

Ook bekend als: Norton Subscription Will Renew Today spam
Schadeniveau: Medium

Wat is de "Norton Subscription will renew today" e-mail?

"Norton Subscription will renew today" verwijst naar een e-mailspamcampagne. Deze e-mails zijn vermomd als kennisgevingen voor abonnementsverlenging van NortonLifeLock. Benadrukt moet worden dat deze e-mails nep zijn en dat geen van hun beweringen waar is. Ze zijn ook op geen enkele manier verbonden met Norton AntiVirus of NortonLifeLock.

Norton Subscription will renew today email spam campaign

"Norton Subscription will renew today" email scam overzicht

In de frauduleuze e-mails staat dat de ontvangers een rekening van 349,99 USD krijgen voor de verlenging van hun Norton-abonnement. Het bedrag zal binnen 24 uur worden afgeschreven. Als gebruikers het abonnement willen annuleren of denken dat het om een ongeautoriseerde transactie gaat, kunnen ze contact opnemen met de factureringsafdeling en hun geld terugkrijgen.

Benadrukt moet worden dat deze e-mails nep zijn, en dat de ontvangers geen bedrag in rekening wordt gebracht. Als de oplichtings e-mails echter worden vertrouwd, kan dat resulteren in een aantal ernstige problemen.

Spamcampagnes zoals "Norton Subscription will renew today" fungeren vaak als oplichting met betrekking tot technische ondersteuning en/of terugbetaling. De zwendel begint wanneer gebruikers worden overgehaald om te bellen met nep-ondersteuningsmedewerkers/technici. De cybercriminelen vragen de slachtoffers vervolgens om hen op afstand toegang te verlenen (via het gebruik van legitieme software) tot hun apparaten. Zodra de toegang tot stand is gebracht, kan het oplichtingsmodel variëren.

Oplichters kunnen slachtoffers verleiden tot het vrijgeven van privégegevens (bv. persoonlijk identificeerbare gegevens, gebruikersnamen/wachtwoorden van accounts, creditcardgegevens, enz.) door er gewoon om te vragen, door te beweren dat ze het niet kunnen zien terwijl het wordt ingetypt, via phishingwebsites, enz.

Cybercriminelen kunnen ook echte beveiligingssoftware verwijderen, frauduleus te kopen programma's installeren (nepantivirussen, enz.), of zelfs het systeem infecteren met malware (bv. trojans, ransomware, enz.). Deze acties kunnen worden uitgevoerd onder valse beweringen van het verlenen van technische ondersteuning zoals - het verwijderen van producten, het verwijderen van virussen, het handmatig opzeggen van abonnementen, enz.

Ondertussen, bij terugbetalingsfraude - worden slachtoffers gevraagd om het terugbetalingsbedrag zelf in te typen terwijl ze het scherm niet kunnen zien. Door de HTML van de bankrekeningen van slachtoffers te bewerken, wekken criminelen de indruk dat het terugbetaalde bedrag veel hoger is dan het afgesproken bedrag.

In feite blijft het geld op de rekening ongewijzigd, en is het slechts om slachtoffers te dwingen hun eigen geld naar de oplichters over te maken. Wanneer slachtoffers dus het bedrag terugstorten waarvan zij denken dat het te veel is, verliezen zij in feite hun eigen geld.

Bovendien eisen cybercriminelen meestal dat het extra geld wordt overgemaakt op een manier die moeilijk/moeilijk te traceren is, zodat slachtoffers hun geld niet kunnen teruggeven en ze vervolging kunnen ontlopen. Veelgebruikte tactieken zijn onder meer het vragen om het bedrag te betalen in digitale valuta (bijv. cadeaubonnen, voorafbetaalde vouchers, cryptocurrencies, enz.) of in contant geld dat verborgen zit in pakketten en verzonden wordt.

Kortom, het vertrouwen op de e-mails "Norton Subscription will renew today" of soortgelijke zwendelpraktijken - kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Norton Subscription will renew today Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim In frauduleuze e-mails wordt beweerd dat het Norton-abonnement van de ontvanger binnen 24 uur automatisch zal worden verlengd.
Vermomming Scam emails worden gepresenteerd als meldingen van Norton.
Scammer telefoonnummer +1 (802) 221-0108
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, gewijzigde wachtwoorden voor online accounts, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, bedrieglijke online pop-up advertenties, zoekmachine vergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Spamcampagnes in het algemeen

"Norton cloud Subscription activated", "Download The Pending Mails Manually", "Sharpsmart Inc. Email Scam", "Your Outlook Account Was Logged In", en "WalletConnect Email Scam" zijn enkele voorbeelden van spamcampagnes.

Deze mail kan verschillende vermommingen dragen en verschillende oplichtingsmodellen gebruiken. Naast phishing en andere oplichtingspraktijken worden deze e-mails ook gebruikt om malware te verspreiden. Omdat spammail zo wijdverspreid is, is het sterk aan te raden voorzichtig te zijn met inkomende e-mails en berichten.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Systemen worden geïnfecteerd via schadelijke bestanden die als bijlagen of downloadlinks in spam-e-mails worden verspreid. Deze bestanden kunnen Microsoft Office- en PDF-documenten zijn, archieven, uitvoerbare bestanden, JavaScript, enz. Wanneer de bestanden worden geopend, wordt de infectieketen in gang gezet.

Microsoft Office-documenten veroorzaken bijvoorbeeld infecties door kwaadaardige macroopdrachten uit te voeren. Dit proces begint wanneer een document wordt geopend in Microsoft Office-versies van vóór 2010. Latere versies hebben een "Protected View"-modus die dit automatische proces verhindert; in plaats daarvan kunnen gebruikers macro's handmatig inschakelen (d.w.z. bewerken/inhoud). Het is opmerkelijk dat virulente documenten vaak berichten bevatten die zijn ontworpen om gebruikers te verleiden macro-opdrachten toe te staan.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Verdachte en irrelevante e-mails moeten niet worden geopend. De bijlagen en koppelingen die in deze e-mails worden aangetroffen - mogen niet worden geopend, omdat ze systeeminfecties kunnen veroorzaken. Het wordt aanbevolen om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht.

Naast spammail wordt malware verspreid via dubieuze downloadkanalen (bijv. onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, etc.), illegale activerings ("cracking") tools, en nep-updates. Daarom is het belangrijk om altijd van officiële/geverifieerde bronnen te downloaden en programma's te activeren/updaten met tools van legitieme ontwikkelaars.

Het is van cruciaal belang om een betrouwbare antivirusprogramma te installeren en up-to-date te houden. Deze software moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen/problemen te verwijderen. Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst die wordt gepresenteerd in de oplichtings-e-mail "Norton Subscription will renew today":

Subject: Your Order ID:#8900658469

 

Norton
Invoice No: NORTON1152438536

 

Your Subscription with NORTON LIFE-LOCK will Renew Today and $349.99 is about to Debit from your account by Today.The Debited Amount will be reflected within the next 24 HOURS on you A/C statement. If you feel this is an unauthorized transaction or you want to cancel the subscription, please contact out billing department as soon as possible.

 

Billed To
Customer ID: 3101760967
Invoice Number: NORTON1152438536
Renewal Date: November 02 2021

 

Description | Quantity | Unit Price | Total
Norton Life-Lock Protection Service | (One Year Subscription) | $349.99 | $349.99
Subtotal $349.99
Sales Tax $0.00
Total $349.99

 

If you didn't authorize this Charge, you have 24 Hrs. To cancel & get an instant refund of your annual subscription, please contact out customer care : +1 (802) 221-0108

 

Thanks

 

Official NortonTM Support Centre

 

Copyright © 1997 - 2021 NortonLifeLock Inc. All rights reserved NORTON Support LLC

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spam e-mails zijn niet persoonlijk. Dezelfde e-mail wordt door duizenden gebruikers ontvangen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze spam e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u accountgegevens hebt verstrekt - wijzig de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en neem onverwijld contact op met de officiële ondersteuning. En als de vrijgegeven informatie van een andere persoonlijke aard was (bv. identiteitskaartgegevens, kredietkaartnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de desbetreffende autoriteiten.

Ik heb cybercriminelen toestemming gegeven om op afstand toegang te krijgen tot mijn computer, wat moet ik doen?

Als u cybercriminelen hebt toegestaan om op afstand toegang te krijgen tot uw apparaat, moet u eerst de verbinding met internet verbreken. Ten tweede moet u de software voor toegang op afstand de-installeren (bijvoorbeeld AnyDesk, Team Viewer, enzovoort). En als laatste, voer een volledige systeemscan uit en verwijder alle gedetecteerde bedreigingen.

Ik heb een spambericht gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het lezen van een spambericht leidt niet tot het downloaden/installeren van malware. Systemen worden geïnfecteerd wanneer de bestanden die via spam-e-mails worden verspreid (bijv. bijlagen, downloadlinks) - worden geopend.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat was bijgevoegd bij een spambericht, is mijn computer geïnfecteerd?

Of uw systeem is geïnfecteerd, hangt af van het formaat van het bestand. Als het een uitvoerbaar bestand was, hoogstwaarschijnlijk - ja. Maar als het een document was (bijv. .doc, .pdf, enz.), had u misschien een infectie kunnen voorkomen. Deze indelingen kunnen extra handelingen vereisen (bijv. het inschakelen van macro-opdrachten) om het downloaden/installeren van malware te starten.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het is opmerkelijk dat kwaadaardige software van hoge kwaliteit meestal diep verborgen zit in systemen. Daarom is het cruciaal om een volledige systeemscan uit te voeren.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Norton Subscription Will Renew Today spam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Norton Subscription Will Renew Today spam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.