FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de CrossSign adware van uw besturingssysteem te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van CrossSign
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

 

Wat is CrossSign?

CrossSign is een malafide toepassing, die ons onderzoeksteam vond tijdens het inspecteren van nieuwe aanmeldingen bij VirusTotal. Na onze analyse van deze app, hebben we vastgesteld dat het werkt als advertentie-ondersteunde software (adware) en dat het behoort tot de AdLoad malware familie.

CrossSign adware detecties op VirusTotal

CrossSign adware overzicht

Adware kan bepaalde voorwaarden vereisen (bv. compatibele browser/systeemspecificaties of geolocatie van de gebruiker, bezoeken aan bepaalde websites, enz.) om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren (advertenties weergeven). Het maakt echter niet uit of CrossSign (of andere adware) advertenties levert - de aanwezigheid ervan op een systeem brengt de veiligheid van apparaten/gebruikers in gevaar.

Advertenties die door adware worden geleverd, promoten onbetrouwbare/schadelijke websites en software, online oplichting en zelfs malware. Sommige opdringerige advertenties kunnen stiekem software downloaden/installeren - zodra erop wordt geklikt.

Merk op dat het zeer onwaarschijnlijk is dat echte producten die u tegenkomt via deze advertenties worden ondersteund door hun eigenlijke ontwikkelaars. In plaats daarvan wordt deze promotie ondernomen door oplichters die misbruik maken van de affiliate programma's van de producten om onwettige commissies te verwerven.

Bovendien kan CrossSign browser hijacker kwaliteiten hebben - aangezien deze gebruikelijk zijn voor advertentie-ondersteunde software binnen de AdLoad familie.

Wat meer is, deze toepassing heeft waarschijnlijk capaciteiten om gegevens bij te houden, zoals de meeste adware soorten. Interessante informatie kan zijn: browsing-gerelateerde gegevens, persoonlijk identificeerbare gegevens, account log-in gegevens, financiële/bankgegevens, enz. De verzamelde gegevens worden te gelde gemaakt door verkoop aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van CrossSign of soortgelijke software op apparaten - kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van CrossSign
Type bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen (.system) Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Adware.MAC.Adload.15), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Agent.u), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (.service) Avast (MacOS:Adload-AM [Trj]), Combo Cleaner (Adware.MAC.Generic.26207), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adloa), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Agent.u), volledige lijst (VirusTotal)
Extra informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, torrent downloads.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

ActiveProcess, ZipSome, GenerateExplorer, en ProcessorProgression zijn slechts enkele voorbeelden van de adware-achtige apps die we recentelijk hebben geanalyseerd. Door advertenties ondersteunde software lijkt legitiem en biedt "nuttige" en "voordelige" functionaliteiten. Echter, deze functies werken zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - zijn ze volstrekt niet operationeel.

Hoe heeft CrossSign zich op mijn computer geïnstalleerd?

CrossSign werd op ons testsysteem geïnstalleerd door een nep Adobe Flash Player updater, die onze onderzoekers ontdekten op een scam webpagina. Adware wordt vaak gepromoot via online oplichting en bedrieglijke promotiepagina's. De meeste gebruikers komen op dergelijke sites terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door webpagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen of geïnstalleerde adware (met mogelijkheden om de browser te forceren te openen).

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om reclame-ondersteunde software te verspreiden. Wanneer op sommige van deze advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Adware wordt ook verspreid via de marketingtechniek bundeling, waarbij gewone programma's worden verpakt met ongewenste toevoegingen. Downloaden van dubieuze downloadkanalen (b.v. freeware en websites van derden, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties - verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Hoe kan ik de installatie van adware vermijden?

Wij raden sterk aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Bovendien moeten installatieprocessen met de nodige voorzichtigheid worden benaderd. Daarom is het van cruciaal belang om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te inspecteren, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle toevoegingen uit te schakelen.

Een andere aanbeveling is waakzaam te zijn tijdens het browsen - aangezien illegitiem en kwaadaardig materiaal er meestal onschuldig uitziet. Bijvoorbeeld, opdringerige advertenties lijken normaal en onschuldig, maar ze leiden om naar zeer twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dit soort advertenties en/of omleidingen ziet, controleer dan het systeem en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met CrossSign, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van het pop-up venster dat getoond wordt wanneer CrossSign adware aanwezig is op het systeem:

Pop-up weergegeven wanneer CrossSign adware aanwezigheid wordt gedetecteerd

Tekst gepresenteerd in deze pop-up:

"CrossSignd" will damage your computer.


This file was downloaded on an unknown date.


OK
Show in Finder

Screenshots van het valse Adobe Flash Player updater/installer dat gebruikt wordt om CrossSign adware te verspreiden;

Eerste installatie stap:

CrossSign adware installer (eerste stap)

Tweede installatiestap:

CrossSign adware installer (tweede stap)

Bestanden gerelateerd aan de CrossSign adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/.[random_string]/Services/com.CrossSign.service.app
  • ~/Library/LaunchAgents/com.CrossSign.service.plist
  • /Library/Application Support/.[random_string]/System/com.CrossSign.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.CrossSign.system.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! In sommige gevallen wijzigen kwaadwillige toepassingen zoals CrossSign de proxy-instellingen van het systeem, waardoor ongewenste omleidingen naar een groot aantal twijfelachtige websites worden veroorzaakt.

De omleidingen zullen waarschijnlijk blijven, zelfs na het verwijderen van de toepassing zelf. U zult ze dus handmatig moeten herstellen.

Stap 1: Klik op het tandwielpictogram in het Dock om naar de systeeminstellingen te navigeren. Als het pictogram niet in het Dock aanwezig is, kunt u het vinden in het Launchpad.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de systeeminstellingen

Stap 2: Navigeer naar de Netwerkinstellingen.

Proxy-instellingen wijzigen - ga naar de netwerkinstellingen

Stap 3: Selecteer het aangesloten netwerk en klik op "Geavanceerd...".

Proxy-instellingen wijzigen - selecteer het verbonden netwerk en klik op Geavanceerd...

Stap 4: Klik op het tabblad "Proxies" en vink alle protocollen uit. U moet ook de instellingen van elk protocol op standaard zetten - "*.local, 169.254/16".

Proxy-instellingen wijzigen - vink alle opties uit en zet hun instellingen op standaard

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

CrossSign adware verwijderen:

Verwijder CrossSign-gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand.

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van crosssign gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van CrossSign verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van crosssign gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van crosssign gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van crosssign gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de browse-ervaring en systeemprestaties verminderen. Het wordt ook beschouwd als een bedreiging voor de privacy, omdat deze software meestal gegevens kan traceren. Bovendien kunnen advertenties die door adware worden geleverd misleidend zijn en ernstige problemen veroorzaken zoals systeeminfecties, financiële verliezen, enzovoort.

Wat doet adware?

Adware is ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren. Met andere woorden, deze software maakt het mogelijk om verschillende advertenties te plaatsen op bezochte websites en/of verschillende interfaces. Bovendien zijn sommige adware types in staat om webpagina's geforceerd te openen en privégegevens te verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware ontwikkelaars genereren voornamelijk inkomsten via affiliate programma's door het promoten van verschillende websites, applicaties, producten, diensten of iets dergelijks.

Zal Combo Cleaner CrossSign adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner is in staat om apparaten te scannen en gedetecteerde adware-type apps te verwijderen. Het is relevant om te vermelden dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingssoftware) niet ideaal zou kunnen zijn. In sommige gevallen, zelfs nadat de software zelf (handmatig) is verwijderd - blijven overgebleven bestanden verborgen in het systeem. Bovendien kunnen de resterende bestanden blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het van het grootste belang om adware grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van CrossSign QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van CrossSign op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.