FacebookTwitterLinkedIn

Hoe SMSSpy malware van uw Android toestel te verwijderen

Ook bekend als: SMSSpy virus
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat is SMSSpy?

SMSSpy verwijst naar een kwaadaardige software dat zich voordoet als verschillende toepassingen van legitieme e-commerce platforms. Deze malware heeft als doel de online bankgegevens van slachtoffers te verkrijgen en zo toegang te krijgen tot de fondsen die op de rekeningen zijn opgeslagen. Op het moment dat wij onderzoek deden naar SMSSpy, was het programma uitsluitend gericht op Maleisische gebruikers. Het schadelijke programma heeft de mogelijkheid om de gegevens van acht populaire banken die hun diensten aanbieden in Maleisië te extraheren.

Volgens een rapport op ESET's welivesecurity.com website, werden campagnes die SMSSpy verspreiden voor het eerst geïdentificeerd eind 2021. De malware werd gepresenteerd als een app van Maid4u - een legitieme schoonmaakdienst, en het werd gepromoot via malvertising op Facebook.

SMSSpy malware detecties op VirusTotal

SMSSpy overzicht

De malware zelf is niet bijzonder high-end. Het vraagt gebruikers slechts om één toestemming - om inkomende sms'jes (tekstberichten) te lezen. SMSSpy zoekt toegang tot deze berichten om eventuele 2FA-processen (Two-Factor Authentication) te omzeilen door potentiële verificatiecodes te verkrijgen die door de beoogde bank zijn verzonden.

Slachtoffers kunnen echter nog steeds alle ontvangen sms-berichten zien, aangezien deze malware deze niet kan verwijderen. Dus als de bank waarschuwingen stuurt over verdachte activiteiten op hun rekeningen - zullen gebruikers de sms'jes kunnen lezen.

Zoals vermeld in de inleiding, heeft het onderzoek van ESET aan het licht gebracht dat SMSSpy eerst werd onderschreven via kwaadaardige advertenties op Facebook. De advertenties leidden slachtoffers naar valse webpagina's, die echte Maleisische sites nabootsen, bijvoorbeeld, Grabmaid, Maid4u, MaidACall, Maideasy, Maria's Cleaning, YourMaid, en PetsMore. Zes daarvan bieden schoonmaakdiensten aan, terwijl de zevende - verzorgingsproducten voor huisdieren aanbiedt.

De illegale websites zijn heel geraffineerd en imiteren nauwgezet het design van het origineel. Rechtstreeks kopen via de nepwebsites is echter niet mogelijk, en gebruikers worden geïnstrueerd om de app van de online winkel via Google Play te installeren. Maar wanneer het slachtoffer dit probeert te doen, worden ze omgeleid naar een kwaadaardige server en downloaden ze in plaats daarvan SMSSpy.

Het is opmerkelijk dat een succesvolle installatie vereist dat het apparaat de optie "Onbekende apps installeren" heeft ingeschakeld, aangezien dit niet de standaardinstelling is. Bovendien is het relevant om te vermelden dat slechts twee van de legitieme e-commerce platforms daadwerkelijk hun toepassingen op Google Play hebben.

Bij het openen vragen de kwaadaardige apps de gebruiker om zich aan te melden - en ongeacht of de verstrekte gegevens correct zijn - worden ze als zodanig geaccepteerd.

De vermommingen van SMSSpy lijken ook operationeel, d.w.z. dat gebruikers producten/diensten kunnen doorbladeren en selecteren. Wanneer slachtoffers voor hun bestelling proberen te betalen, krijgen zij twee opties te zien - bankoverschrijving of creditcard (hoewel de laatste niet operationeel was op het moment van onderzoek). De valse betalingsgateway vraagt de gebruiker om zijn bank te selecteren - Affin Bank, Bank Islam Malaysia, BSN, CIMB Bank, Maybank, Hong Leong Bank, Public Bank Berhad, of RHB. SMSSpy kan de ID's en wachtwoorden van al deze banken vastleggen.

Onmiddellijk nadat slachtoffers hun inloggegevens hebben ingevoerd, krijgen ze een valse foutmelding waarin staat dat de verstrekte gegevens onjuist waren. De inloggegevens zijn echter al naar de cybercriminelen verzonden, en het vermogen van de malware om sms-berichten te lezen zorgt ervoor dat illegale activiteiten op de rekening niet worden voorkomen door 2FA-verificatie.

Kortom, SMSSpy-infecties kunnen resulteren in ernstige privacyproblemen en aanzienlijke financiële verliezen. Als u vermoedt dat uw Android-toestel al is geïnfecteerd met deze of andere malware, raden wij u ten zeerste aan een anti-virus te gebruiken om deze onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam SMSSpy virus
Type bedreiging Android malware, kwaadaardige toepassing, ongewenste toepassing.
Detectienamen Avast-Mobile (Android:Evo-gen [Trj]), DrWeb (Android.SmsSpy.11081), ESET-NOD32 (een variant van Android/Spy.SmsSpy.UZ), Kaspersky (HEUR:Trojan-Spy.AndroidOS.SmsThief.rz), volledige lijst (VirusTotal)
Gerelateerde domeinen cleangmy[.]site, grabamaid-my[.]online, maidacalls[.]online, my-maid4us[.]site, petsmore[.]online, token2[.]club, yourmaid[.]online
Symptomen Het apparaat werkt traag, systeeminstellingen worden gewijzigd zonder toestemming van de gebruiker, er verschijnen dubieuze toepassingen, het gegevens- en batterijverbruik neemt aanzienlijk toe, browsers worden omgeleid naar dubieuze websites, er worden opdringerige advertenties geleverd.
Verspreidingsmethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, schadelijke online advertenties, social engineering, bedrieglijke toepassingen, scam websites.
Schade Gestolen persoonlijke informatie (privéberichten, logins/wachtwoorden, enz.), verminderde prestaties van het toestel, batterij is snel leeg, verminderde internetsnelheid, enorm gegevensverlies, geldverlies, gestolen identiteit (kwaadaardige apps kunnen communicatie-apps misbruiken).
Malware verwijderen (Android) Om malware-infecties te verwijderen raden onze beveiligingsonderzoekers aan uw Android-toestel te scannen met legitieme anti-malware software. Wij raden Avast, Bitdefender, ESET of Malwarebytes aan.

Banking malware voorbeelden

Wij hebben tientallen kwaadaardige programma's geanalyseerd die zich richten op Android-besturingssystemen; Octo, Escobar en Xenomorph zijn enkele voorbeelden van onze meest recente vondsten van malware voor bankieren.

Kwaadaardige software kan verschillende vaardigheden hebben in verschillende combinaties. Het stelen van bankgegevens of andere kwetsbare informatie is een gemeenschappelijk kenmerk van veel schadelijke programma's. Daarom kunnen programma's die ontworpen zijn om gegevens te stelen ook kettinginfecties veroorzaken, het scherm van het apparaat vergrendelen (screenlocker ransomware), of een aantal andere kwaadaardige acties uitvoeren.

Hoe heeft SMSSpy mijn apparaat geïnfiltreerd?

Zoals eerder beschreven, wordt SMSSpy verspreid onder het mom van apps die toebehoren aan echte e-commerce platforms (op het moment van schrijven, die welke schoonmaakdiensten en dierenverzorgingsartikelen aanbieden in Maleisië). De nepapplicaties worden gepromoot via eveneens frauduleuze websites van de geïmiteerde online winkels. Deze sites werden gepromoot via kwaadaardige Facebook-advertenties.

Malware verspreidt zich echter via verschillende technieken, en SMSSpy vormt hierop wellicht geen uitzondering. Online scams en spammail (sms'jes, e-mails, enz.) worden vaak gebruikt om kwaadaardige websites en besmettelijke bestanden (bv. archieven, uitvoerbare bestanden, PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz.)

Dubieuze downloadkanalen, zoals freeware en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere bronnen van derden - ondersteunen vaak malware (meestal vermomd als of gebundeld met reguliere inhoud).

Het is bekend dat cybercriminelen de Google Play Store misbruiken om hun schadelijke toepassingen te hosten. Valse updates en illegale softwareactiveringstools ("cracks") zijn ook populair bij de verspreiding van malware.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Wij raden ten zeerste aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met functies/tools die door legitieme ontwikkelaars worden aangeboden.

De bijlagen en koppelingen in verdachte/irrelevante e-mails en berichten - mogen niet worden geopend, omdat dat kan leiden tot een malware-infectie. Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn bij het surfen - aangezien frauduleuze en kwaadaardige inhoud meestal echt en onschadelijk lijkt.

Het is van groot belang een betrouwbaar antivirusprogramma te installeren en up-to-date te houden. Beveiligingssoftware moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en bedreigingen te verwijderen.

Vergelijking van het uiterlijk van legitieme websites (links) en valse websites die SMSSpy verspreiden (rechts); bron - welivesecurity.com:

Vergelijking officiële site (links) SMSSpy malwareverspreidende site (rechts) 1 Vergelijking officiële site (links) SMSSpy malwareverspreidende site (rechts) 2

Snelmenu:

Verwijder de browsegeschiedenis uit de Chrome-webbrowser:

De browsegeschiedenis van Chrome verwijderen in het Android-besturingssysteem (stap 1)

Tik op de knop "Menu" (drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm) en selecteer "Geschiedenis" in het geopende vervolgkeuzemenu.

De browsegeschiedenis van Chrome verwijderen in het Android-besturingssysteem (stap 2)

Tik op "Browsegegevens wissen", selecteer het tabblad "ADVANCED", kies het tijdsbereik en de gegevenssoorten die u wilt wissen en tik op "Gegevens wissen".

[Terug naar de inhoudsopgave]

Schakel browsermeldingen in de Chrome-webbrowser uit:

Browsermeldingen uitschakelen in de Chrome-browser in het Android-besturingssysteem (stap 1)

Tik op de knop "Menu" (drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm) en selecteer "Instellingen" in het geopende vervolgkeuzemenu.

Browsermeldingen uitschakelen in de Chrome-browser in het Android-besturingssysteem (stap 2)

Scroll naar beneden tot u de optie "Site-instellingen" ziet en tik erop. Scroll naar beneden tot u de optie "Meldingen" ziet en tik erop.

Browsermeldingen uitschakelen in de Chrome-browser in het Android-besturingssysteem (stap 3)

Zoek de websites die browsermeldingen leveren, tik erop en klik op "Wissen & resetten". Dit zal de verleende toestemmingen voor deze websites om meldingen te leveren verwijderen. Als u dezelfde site echter opnieuw bezoekt, kan deze opnieuw om toestemming vragen. U kunt kiezen of u deze toestemming wilt geven of niet (als u kiest om te weigeren zal de website naar de "Geblokkeerd" sectie gaan en u niet langer om de toestemming vragen).

[Terug naar de inhoudsopgave]

Reset de Chrome webbrowser:

Chrome-browser terugzetten naar standaard in Android-besturingssysteem (stap 1)

Ga naar "Instellingen", scroll naar beneden tot u "Apps" ziet en tik erop.

Chrome-browser terugzetten naar standaard in Android-besturingssysteem (stap 2)

Scroll naar beneden totdat u "Chrome" applicatie vindt, selecteer het en tik op "Opslag" optie.

Chrome-browser terugzetten naar standaard in Android-besturingssysteem (stap 3)

Tik op "BEWERK GEHEUGEN", vervolgens op "ALLE GEGEVENS WISSEN" en bevestig de actie door op "OK" te tikken. Let op dat het resetten van de browser alle gegevens verwijdert die erin zijn opgeslagen. Dit betekent dat alle opgeslagen logins/wachtwoorden, browsegeschiedenis, niet-standaardinstellingen en andere gegevens worden gewist. U zult ook opnieuw moeten inloggen op alle websites.

[Terug naar de inhoudsopgave]

Verwijder de browsergeschiedenis van de Firefox webbrowser:

Browsergeschiedenis verwijderen van Firefox in het Android-besturingssysteem (stap 1)

Tik op de knop "Menu" (drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm) en selecteer "Geschiedenis" in het geopende vervolgkeuzemenu.

Browsergeschiedenis verwijderen van Firefox in het Android-besturingssysteem (stap 2)

Scroll omlaag tot u "Privégegevens wissen" ziet en tik erop. Selecteer de gegevenssoorten die u wilt verwijderen en tik op "GEGEVENS WISSEN".

[Terug naar de inhoudsopgave]

Schakel browsermeldingen in de webbrowser Firefox uit:

Browsermeldingen uitschakelen in de Firefox-webbrowser op het Android-besturingssysteem (stap 1)

Bezoek de website die browsermeldingen levert, tik op het pictogram dat links van de URL-balk wordt weergegeven (het pictogram is niet noodzakelijk een "Slot") en selecteer "Site-instellingen bewerken".

Browsermeldingen uitschakelen in de Firefox-webbrowser op het Android-besturingssysteem (stap 2)

In de geopende pop-up kiest u de optie "Meldingen" en tikt u op "CLEAR".

[Terug naar de inhoudsopgave]

Reset de Firefox webbrowser:

Resetten van Firefox-browser in het Android-besturingssysteem (stap 1)

Ga naar "Instellingen", scroll naar beneden tot u "Apps" ziet en tik erop.

Resetten van Firefox-browser in het Android-besturingssysteem (stap 2)

Scroll naar beneden totdat u "Firefox" applicatie vindt, selecteer het en tik op "Opslag" optie.

Resetten van Firefox-browser in het Android-besturingssysteem (stap 3)

Tik op "GEGEVENS WISSEN" en bevestig de actie door op "WISSEN" te tikken. Let op dat het resetten van de browser alle gegevens verwijdert die erin zijn opgeslagen. Dit betekent dat alle opgeslagen logins/wachtwoorden, browsegeschiedenis, niet-standaardinstellingen en andere gegevens zullen worden verwijderd. U zult ook opnieuw moeten inloggen op alle websites.

[Terug naar de inhoudsopgave]

Verwijder mogelijk ongewenste en/of kwaadaardige toepassingen:

Ongewenste/malijke toepassingen van het Android-besturingssysteem verwijderen (stap 1)

Ga naar "Instellingen", scroll naar beneden tot u "Apps" ziet en tik erop.

Ongewenste toepassingen van het Android-besturingssysteem verwijderen (stap 2)

Scroll naar beneden totdat u een mogelijk ongewenste en/of kwaadaardige toepassing ziet, selecteer deze en tik op "Verwijderen". Als u om de een of andere reden de geselecteerde toepassing niet kunt verwijderen (u krijgt bijvoorbeeld een foutmelding), kunt u proberen de "Veilige modus" te gebruiken.

[Terug naar de inhoudsopgave]

Start het Android toestel op in "Veilige modus":

De "Veilige modus" in het Android besturingssysteem schakelt tijdelijk alle toepassingen van derden uit. Het gebruik van deze modus is een goede manier om verschillende problemen te diagnosticeren en op te lossen (bv. kwaadaardige toepassingen verwijderen die gebruikers verhinderen wanneer het toestel "normaal" draait).

Android-toestel opstarten in veilige modus

Druk op de "Power" knop en houd deze ingedrukt totdat u het "Power off" scherm ziet. Tik op het pictogram "Uitschakelen" en houd het ingedrukt. Na een paar seconden verschijnt de optie "Veilige modus" en kunt u deze uitvoeren door het apparaat opnieuw op te starten.

[Terug naar de inhoudsopgave]

Controleer het batterijverbruik van verschillende toepassingen:

Het batterijverbruik van verschillende toepassingen in het Android-besturingssysteem controleren (stap 1)

Ga naar "Instellingen", scroll omlaag tot u "Apparaatonderhoud" ziet en tik erop.

Het batterijverbruik van verschillende toepassingen in het Android-besturingssysteem controleren (stap 2)

Tik op "Batterij" en controleer het gebruik van elke toepassing. Legitieme toepassingen zijn ontworpen om zo weinig mogelijk energie te verbruiken om de beste gebruikerservaring te bieden en energie te besparen. Daarom kan een hoog batterijverbruik erop wijzen dat de toepassing kwaadaardig is.

[Terug naar de inhoudsopgave]

Controleer het dataverbruik van verschillende applicaties:

Controle van het gegevensgebruik van verschillende toepassingen in het Android-besturingssysteem (stap 1)

Ga naar "Instellingen", scroll naar beneden tot u "Verbindingen" ziet en tik erop.

Controle van het gegevensgebruik van verschillende toepassingen in het Android-besturingssysteem (stap 2)

Scroll naar beneden tot u "Data usage" ziet en selecteer deze optie. Net als bij de batterij zijn legitieme toepassingen ontworpen om het gegevensgebruik zo veel mogelijk te beperken. Dit betekent dat een enorm gegevensgebruik kan wijzen op de aanwezigheid van een kwaadaardige toepassing. Merk op dat sommige kwaadaardige toepassingen ontworpen kunnen zijn om alleen te werken wanneer het toestel is verbonden met een draadloos netwerk. Om deze reden moet u zowel het mobiele als het Wi-Fi-gegevensgebruik controleren.

Controle van het gegevensgebruik van verschillende toepassingen in het Android-besturingssysteem (stap 3)

Als u een toepassing vindt die veel gegevens gebruikt, ook al gebruikt u die nooit, dan raden wij u sterk aan die zo snel mogelijk te verwijderen.

[Terug naar de inhoudsopgave]

Installeer de laatste software-updates:

Het up-to-date houden van de software is een goede praktijk als het gaat om de veiligheid van het apparaat. De fabrikanten van het toestel brengen voortdurend verschillende beveiligingspatches en Android-updates uit om fouten en bugs te verhelpen die door cybercriminelen kunnen worden misbruikt. Een verouderd systeem is veel kwetsbaarder, en daarom moet u er altijd voor zorgen dat de software van uw toestel up-to-date is.

Software-updates installeren in het Android-besturingssysteem (stap 1)

Ga naar "Instellingen", scroll naar beneden tot u "Software-update" ziet en tik erop.

Software-updates installeren in het Android-besturingssysteem (stap 2)

Tik op "Updates handmatig downloaden" en controleer of er updates beschikbaar zijn. Zo ja, installeer ze dan onmiddellijk. We raden u ook aan om de optie "Updates automatisch downloaden" in te schakelen - het systeem zal u dan waarschuwen zodra er een update is uitgebracht en/of deze automatisch installeren.

[Terug naar de inhoudsopgave]

Zet het systeem terug in de standaard toestand:

Het uitvoeren van een "Factory Reset" is een goede manier om alle ongewenste applicaties te verwijderen, de standaardinstellingen van het systeem te herstellen en het apparaat in het algemeen schoon te maken. U moet er echter rekening mee houden dat alle gegevens op het apparaat worden verwijderd, inclusief foto's, video-/audiobestanden, telefoonnummers (opgeslagen op het apparaat, niet op de SIM-kaart), SMS-berichten, enzovoort. Met andere woorden, het toestel wordt teruggezet naar zijn oorspronkelijke staat.

U kunt ook de basissysteeminstellingen herstellen en/of alleen de netwerkinstellingen.

Het Android-besturingssysteem terugzetten naar de standaardinstellingen (stap 1)

Ga naar "Instellingen", scroll naar beneden tot u "Over telefoon" ziet en tik erop.

Het Android-besturingssysteem terugzetten naar de standaardinstellingen (stap 2)

Scroll naar beneden tot u "Reset" ziet en tik erop. Kies nu de actie die u wilt uitvoeren:
"Instellingen resetten" - alle systeeminstellingen terugzetten naar standaard;
"Netwerkinstellingen resetten" - alle netwerkgerelateerde instellingen terugzetten naar de standaardinstellingen;

[Terug naar de inhoudsopgave]

Schakel toepassingen uit die beheerdersrechten hebben:

Als een kwaadaardige applicatie privileges op beheerdersniveau krijgt, kan dat het systeem ernstig beschadigen. Om het apparaat zo veilig mogelijk te houden, moet u altijd controleren welke apps dergelijke privileges hebben en de apps uitschakelen die dat niet zouden moeten.

Android-toepassingen uitschakelen die beheerdersbevoegdheden hebben (stap 1)

Ga naar "Instellingen", scroll omlaag tot u "Vergrendelscherm en beveiliging" ziet en tik erop.

Android-toepassingen uitschakelen die beheerdersbevoegdheden hebben (stap 2)

Scroll omlaag tot u "Andere beveiligingsinstellingen" ziet, tik erop en tik vervolgens op "Apparaatbeheer-apps".

Android-toepassingen uitschakelen die beheerdersbevoegdheden hebben (stap 3)

Identificeer toepassingen die geen beheerdersrechten mogen hebben, tik erop en tik vervolgens op "DEACTIVATE".

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn Android apparaat is geïnfecteerd met SMSSpy malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Nee, dergelijke drastische maatregelen zijn niet nodig voor de verwijdering van SMSSpy.

Wat zijn de grootste problemen die SMSSpy malware kan veroorzaken?

De bedreigingen die een stuk van kwaadaardige software vormt - hangt af van zijn functionaliteiten en de cybercriminelen modus operandi. SMSSpy richt zich op bankgegevens; vandaar, zijn primaire bedreigingen omvatten ernstige privacykwesties en financiële verliezen.

Wat is het doel van SMSSpy malware?

Op basis van de capaciteiten van SMSSpy (d.w.z. het stelen van inloggegevens van banken) is het duidelijk ontworpen om inkomsten te genereren ten koste van de slachtoffers. Hoewel winst de meest voorkomende motivatie achter malware-aanvallen is, kan deze software ook worden gebruikt om: de cybercriminelen te amuseren, bepaalde processen te verstoren (bijv. websites, diensten, bedrijven, enz.), politiek/geopolitiek gemotiveerde aanvallen uit te voeren, of persoonlijke vendetta's uit te voeren.

Hoe heeft de SMSSpy-malware mijn apparaat geïnfiltreerd?

Malware wordt voornamelijk verspreid via online scam, drive-by (stiekeme en bedrieglijke) downloads, spamberichten (bijv. e-mails, sms'jes, enz.), malvertising, dubieuze downloadbronnen (bijv. onofficiële en freewarewebsites, P2P-sharingnetwerken, enz.), illegale programmaactiveringsprogramma's ("cracking") en nepupdates. Bovendien kunnen sommige kwaadaardige programma's zichzelf verspreiden via lokale netwerken of niet-aangesloten opslagmedia (bijv. externe harde schijven, USB-flashstations, enz.).

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
SMSSpy virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van SMSSpy virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.