FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u een oplichting zoals Kaspersky - Uw PC is geïnfecteerd met 5 virussen!

Ook bekend als: Kaspersky - Uw PC is geïnfecteerd met 5 virussen! scam
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Kaspersky - Your PC is infected with 5 viruses!"?

We zijn deze pop-up scam tegengekomen bij het onderzoeken van andere pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken (sites die louche advertenties tonen en onbetrouwbare pagina's openen). Het doel van deze scam is bezoekers te laten geloven dat hun computer is geïnfecteerd met virussen en een antivirusabonnement te kopen.

Kaspersky - Your PC is infected with 5 viruses! scam

"Kaspersky - Your PC is infected with 5 viruses!" scam in detail

Na onderzoek van deze pop-up scam, kwamen we erachter dat de pagina die het levert is ontworpen om een valse systeemscan uit te voeren en bezoekers een lijst met valse detecties te presenteren. Er wordt beweerd dat een computer is geïnfecteerd met vijf virussen. Er wordt ook een bericht weergegeven waarin staat dat het Kaspersky-antivirusabonnement is verlopen.

Kaspersky is legitieme antivirussoftware. Het heeft niets te maken met deze scam (de ontwikkelaars gebruiken dergelijke pagina's niet voor reclame). Zoals de meeste gelijkaardige scams die valse meldingen van legitieme antivirussoftware tonen, wordt deze gebruikt om onwettige commissies te innen.

Overzicht bedreiging:
Naam Kaspersky - Uw PC is geïnfecteerd met 5 virussen! scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Computer is geïnfecteerd met vijf virussen
Vermomming Melding van Kaspersky antivirus
Gerelateerd domein localdatadefence[.]com
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Soortgelijke oplichting in het algemeen

De meeste bedrieglijke websites die bezoekers met schrikaanjagende tactieken verleiden tot het downloaden of kopen van software, zijn vermomd als legitieme websites. Ze gebruiken echte logo's, namen van legitieme bedrijven (of producten), enz. Geen van deze pagina's is echter betrouwbaar.

Voorbeelden van soortgelijke pagina's zijn "TROJAN Zeus2021 Spyware Adware Detected", "Your Windows 10 Is Infected With Viruses" (Uw Windows 10 is geïnfecteerd met virussen), "Your Computer Is Disabled. Please Call Microsoft.". Vrij vaak proberen oplichters achter dergelijke pagina's bezoekers ertoe te verleiden het opgegeven nummer te bellen. Ze proberen op afstand toegang te krijgen tot computers, geld te ontfutselen, malware te verspreiden, enz.

Hoe heb ik een scam website geopend

Websites die pop-up scams leveren worden geopend via misleidende advertenties, illegale streaming, torrent sites, en soortgelijke pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. Ze kunnen ook worden gepromoot met behulp van valse "Download"-knoppen die op louche websites worden weergegeven of met zoekmachinevergiftigingstechnieken. Soms worden ze geopend door geïnstalleerde onbetrouwbare apps.

Hoe voorkomt u dat u scam-pagina's bezoekt?

Bezoek geen cracked software download sites, illegale film streaming pagina's, torrent sites, enz., en klik niet op advertenties die op dit soort websites verschijnen. Download apps en bestanden van legitieme bronnen zoals officiële pagina's en platforms. Vertrouw geen downloads van andere bronnen.

Controleer downloaders en installers altijd op extra meegeleverde apps en deselecteer deze voordat u software downloadt of installeert. Sta niet toe dat onbetrouwbare websites meldingen weergeven. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van "Kaspersky - Uw PC is geïnfecteerd met 5 virussen!" pop-up scam (GIF):

Weergave van Kaspersky - Your PC is infected with 5 viruses! scam

Tekst in een pop-up venster:

kaspersky

Your PC is infected with 5 viruses!

ACTION REQUIRED!

Your Kaspersky Subscription Has Expired!

Renew now to keep your pc protected.

If your PC is unprotected, it is at risk for viruses and other malware.

[Proceed...]

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Het is een nep-virus, een nep-foutmelding of een andere melding waarin websitebezoekers worden aangespoord bepaalde handelingen te verrichten.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Oplichters gebruiken het om gevoelige informatie te ontfutselen, op afstand toegang te krijgen tot computers, malware te verspreiden. Ook kan een pop-up scam worden gebruikt om bezoekers te verleiden te betalen voor onnodige (of neppe) software of diensten.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

In het algemeen worden websites die pop-up scams vertonen onbedoeld bezocht. Ze worden geopend via louche advertenties of andere onbetrouwbare websites, nepknoppen. In andere gevallen worden deze sites gepromoot via dubieuze apps of met zoekmachine vergiftiging technieken.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan websites scannen en kwaadaardige websites detecteren. Websites die pop-up scams weergeven vallen ook onder deze categorie. Combo Cleaner zal u dus waarschuwen voor onbetrouwbare pagina's en de toegang ertoe beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Kaspersky - Uw PC is geïnfecteerd met 5 virussen! scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Kaspersky - Uw PC is geïnfecteerd met 5 virussen! scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.