FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd oplichting door sites waarop staat dat TROJAN Zeus2021 spyware adware gedetecteerd is

Ook bekend als: TROJAN Zeus2021 spyware adware gedetecteerd pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat is "TROJAN Zeus2021 spyware adware detected"?

"TROJAN Zeus2021 spyware adware detected" is een scam die ons onderzoeksteam heeft ontdekt tijdens het inspecteren van sites die worden gepromoot door spam browser-notificaties. Deze regeling wordt gepresenteerd als een viruswaarschuwing van Microsoft. Benadrukt moet worden dat het op geen enkele manier geassocieerd is met de Microsoft Corporation of haar producten.

Bovendien is het opmerkelijk dat geen enkele website bedreigingen/problemen op een systeem kan detecteren - daarom zijn alle sites die dit beweren oplichterij.

TROJAN Zeus2021 spyware adware gedetecteerd oplichting

"TROJAN Zeus2021 spyware adware detected" scam overzicht

Toen we een webpagina met deze scam opriepen, leek deze sterk op de officiële website van Microsoft. Vrijwel onmiddellijk verscheen er een pop-up venster bovenaan de pagina. Dit venster werd voorgesteld als de interface van Microsoft Defender (in de scam aangeduid als "Windows Security App"), die verkondigde dat er kwetsbaarheden waren gedetecteerd op het systeem.

Zonder vragen te stellen werd een valse systeemscan weergegeven die resulteerde in de "detectie" van vijf virussen. Het valse bedreigingsrapport vermeldde de mogelijke problemen die deze infecties kunnen veroorzaken en drong aan op het gebruik van een antivirus om de malware te verwijderen.

Dit soort oplichting wordt meestal gebruikt om onbetrouwbare software te promoten, zoals nep-antivirussen, adware, browser hijackers en verschillende mogelijk ongewenste programma's (Potentially Unwanted Applications). In zeldzame gevallen verspreiden dergelijke scams trojans, ransomware en andere malware onder het mom van "nuttige" hulpmiddelen.

Bovendien kan deze misleidende inhoud vragen om betalingen voor het activeren van software, het registreren of abonneren op diensten en dergelijke.

Cybercriminelen kunnen vragen om de transacties uit te voeren via dubieuze betalingsgateways die als phishingsites werken (d.w.z. de gegevens registreren die erin worden getypt). Met informatie zoals kredietkaartnummers in hun bezit - kunnen de criminelen frauduleuze transacties en online aankopen verrichten.

Een andere mogelijkheid is dat de oplichters betaalmethoden kiezen die moeilijk/onmogelijk te traceren en terug te draaien zijn (bv. cryptocurrencies, voorafbetaalde vouchers, cadeaukaarten, enz.)

Kortom, slachtoffers van oplichting zoals "TROJAN Zeus2021 spyware adware detected" kunnen systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal ondervinden.

Overzicht bedreiging:
Naam TROJAN Zeus2021 spyware adware gedetecteerd pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Systeem is geïnfecteerd met meerdere virussen.
Vermomming Systeemscan/bedreigingsrapporten van Microsoft.
Gerelateerde domeinen threatdetect[.]org
Detectienamen (threatdetect[.]org) N/A (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam voorbeelden

Het web staat vol met bedrieglijke en kwaadaardige inhoud. Oplichting komt veel voor en er worden verschillende modellen gebruikt om het vertrouwen van gebruikers te winnen en vervolgens te misbruiken.

Wij hebben duizenden online regelingen geanalyseerd; "Uw Windows 10 is geïnfecteerd met virussen", "McAfee: SECURITY ALERT", "TO CONTINUE - ADD EXTENSION TO CHROME", en "Your McAfee Subscription Has Expired" (Uw McAfee abonnement is verlopen) zijn slechts een paar voorbeelden van die vergelijkbaar zijn met "TROJAN Zeus2021 spyware adware gedetecteerd". Omdat scams zo wijdverspreid zijn, raden wij u aan voorzichtig te zijn tijdens het browsen.

Hoe heb ik een oplichterssite geopend?

We hebben een site gevonden die "TROJAN Zeus2021 spyware adware detected" promoot via een spam browser melding. Gebruikers gaan zelden opzettelijk naar bedrieglijke webpagina's, en dergelijke meldingen zijn slechts één methode die cybercriminelen gebruiken om ze te onderschrijven. Bedrieglijke pagina's kunnen worden geopend via verkeerd getypte URL's, en ze worden ook gepromoot via opdringerige advertenties.

Websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken kunnen omleidingen naar onbetrouwbare pagina's veroorzaken (inclusief pagina's die zwendelpraktijken uitvoeren). Adware staat er ook om bekend online scam aan te moedigen. Deze software kan advertenties weergeven die oplichterij promoten of misleidende sites forceren te openen.

Hoe vermijdt u websites van oplichters?

Wij raden u af websites te bezoeken die twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, enz.), omdat deze vaak gebruik maken van malafide advertentienetwerken, die op hun beurt verschillende online zwendelpraktijken promoten.

Misleidende inhoud wordt ook gepusht door browser notification spam. Daarom is het belangrijk geen toestemming te geven voor verdachte websites die deze leveren. In plaats van te klikken op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of soortgelijke opties - negeer of weiger verzoeken om meldingen af te leveren (d.w.z., druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Om te voorkomen dat adware wordt geïnstalleerd (die op zijn beurt oplichting promoot), raden wij aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/betrouwbare bronnen. Bovendien raden wij aan om bij het installeren de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de opties "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en af te zien van alle toevoegingen.

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "TROJAN Zeus2021 spyware adware gedetecteerd" scam's pop-up:

Windows Firewall Protection


Your PC is infected with 5 viruses!


Scan results: TROJAN Zeus2021, spyware, adware detected.


- TROJAN found on this PC will most likely copy and delete all data from hard drives.


- Spyware will attempt to collect logins, passwords and banking details.


- Adware usually replaces search results with false and scammy websites.


It is highly recommended to use antivirus immediately!


[Proceed...]


Unprotected PCs are 93% more vulnerable to suffer from malware.

Screenshot van een browsermelding waarin de "TROJAN Zeus2021 spyware adware detected" zwendel wordt aangeprezen:

TROJAN Zeus2021 spyware adware gedetecteerd zwendel gepromoot via een browser melding

Weergave van de "TROJAN Zeus2021 spyware adware detected" pop-up scam (GIF):

Verschijning van TROJAN Zeus2021 spyware adware gedetecteerde zwendel (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Pop-up scams zijn in wezen berichten die bedoeld zijn om gebruikers ertoe te verleiden specifieke acties uit te voeren. Slachtoffers kunnen bijvoorbeeld worden verleid tot het downloaden/installeren van software, het vrijgeven van privégegevens, het verrichten van geldtransacties, het bellen van valse hulplijnen, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Oplichting heeft tot doel inkomsten te genereren ten koste van hun slachtoffers. Oplichters kunnen winst maken door geld te verkrijgen via misleiding, (waarschijnlijk valse of schadelijke) toepassingen te promoten, gevoelige informatie te misbruiken of te verkopen, malware te verspreiden, enzovoort.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Pop-up scam wordt gepromoot op malafide websites, waartoe gebruikers meestal onbedoeld toegang krijgen. De meeste bezoekers komen op deze sites terecht via verkeerd getypte URL's of omleidingen die worden veroorzaakt door spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties, webpagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken of geïnstalleerde adware.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner scant de websites die u bezoekt, en is in staat om kwaadaardige websites te detecteren (inclusief websites die zwendelpraktijken promoten). Als u dus zo'n site tegenkomt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt de toegang tot de site beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
TROJAN Zeus2021 spyware adware gedetecteerd pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van TROJAN Zeus2021 spyware adware gedetecteerd pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.