FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u oplichting zoals McAfee subscription has expired e-mail scam

Ook bekend als: mogelijke malware infecties
Schadeniveau: Medium

Wat is 'McAfee subscription has expired e-mail scam'?

Oplichters achter deze e-mail proberen gebruikers te laten geloven dat hun McAfee-abonnement is verlopen en een andere bedrieglijke pagina te openen waarin wordt beweerd dat hun computers zijn geïnfecteerd. Oplichters kunnen deze e-mail gebruiken om ontvangers te verleiden tot het betalen voor nepabonnementen of -diensten, het installeren van louche software, of voor andere doeleinden.

McAfee subscription has expired email scam

McAfee subscription has expired email scam in detail

Oplichters beweren dat het McAfee-abonnement is verlopen en dat ontvangers gebruik kunnen maken van een "beperkte aanbieding" en slechts 29,99 dollar betalen voor een vernieuwd tweejarig abonnement. De hyperlink "Nu kopen" in hun e-mail opent een misleidende website die is ontworpen om een valse systeemscan uit te voeren en een bericht weer te geven waarin wordt beweerd dat een computer is geïnfecteerd met meerdere virussen.

Deze oplichtingscampagne kan worden gebruikt om ontvangers te verleiden nepsoftware te kopen of te betalen voor onnodige diensten, gevoelige informatie te verstrekken of soortgelijke doeleinden. Oplichters kunnen het ook gebruiken om reclame te maken voor legitieme McAfee-software en onrechtmatige commissies te innen uit een partnerprogramma.

Overzicht bedreiging:
Naam McAfee Subscription Has Expired Email Scam.txt
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim McAfee abonnement is verlopen
Vermomming E-mail van McAffee of een legitieme vertegenwoordiger
Gerelateerd domein loumous[.]com
Detectienamen (loumous[.]com) Avira (Phishing), Combo Cleaner (Phishing), CyRadar (Malicious), Sophos (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, gewijzigde wachtwoorden voor online accounts, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, bedrieglijke online pop-up advertenties, zoekmachine vergiftigingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

E-mail scams in het algemeen

Fraude via e-mail is meestal vermomd als een e-mail van een legitieme onderneming, organisatie of andere entiteit. Oplichters gebruiken ze om ontvangers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie en (of) toegang op afstand tot computers, het betalen voor valse software/diensten, en andere doeleinden.

Meer voorbeelden van e-mailscams zijn "MojeBanka Email Scam", "You Have Received An Encrypted Message Email Scam", "Norton Subscription Will Renew Today Email Scam". E-mails kunnen ook worden gebruikt om ontvangers te verleiden hun computer te infecteren.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Wanneer e-mails worden gebruikt om malware af te leveren, bevatten ze kwaadaardige bijlagen of websitelinks. Hoe dan ook, het doel van dergelijke e-mails is om ontvangers te verleiden tot het uitvoeren van malware/het openen van schadelijke bestanden. Bedreigers kunnen MS Office, PDF-documenten, uitvoerbare bestanden, JavaScript-bestanden, archiefbestanden en andere bestanden gebruiken om kwaadaardige software te verspreiden.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Open geen bestanden en websitelinks in e-mails die van onbekende e-mailadressen afkomstig zijn. Vooral als de ontvangen e-mails niet relevant zijn. Download bestanden en software alleen van legitieme bronnen zoals officiële pagina's, platforms. Gebruik altijd tools, functies gemaakt/geleverd door officiële ontwikkelaars om de geïnstalleerde software bij te werken en te activeren.

Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de McAfee abonnement is verlopen e-mail scam:

Subject: Your McAfee subscription has expired


McAfee Total Protection - 5 Devices

Your McAfee subscription has expired

Two years of premium antivirus, safe web browsing and password manager with VPN.

Protect your computer and avoid fraud McAfee. We have put together a limited offer especially for you.

CA$ 29.99 for 2 years subscription.

Email: -
Discount: (80%) only today

LIMITED TIME OFFER: March 15, 2021

Buy now

Regards
Account support

unsubscribe

Louche website die het McAfee - Your PC is infected with 5 viruses! scam bericht promoot:

mcafee subscription has expired email scam louche website

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Deze e-mail is niet persoonlijk. Oplichters hebben het ook naar andere mensen gestuurd. Meestal gebruiken scammers e-mails uit gelekte databases voor hun e-mail scam campagnes.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door deze e-mail werd misleid, wat moet ik doen?

Als u inloggegevens hebt verstrekt (zoals e-mailadressen, gebruikersnamen, wachtwoorden), verander dan zo snel mogelijk alle wachtwoorden. Neem in andere gevallen contact op met de desbetreffende autoriteiten (als u creditcardgegevens, sofinummers of andere gegevens hebt verstrekt).

Is het mogelijk om een computer te infecteren door een e-mail te openen?

Nee, het openen van een e-mail op zich is volkomen onschadelijk. Het klikken op links en het openen van bijlagen in schadelijke e-mails kan er echter wel toe leiden dat een computer met malware wordt geïnfecteerd. Het hangt af van het type bestand dat wordt gebruikt om malware te verspreiden.

Kan Combo Cleaner malware-infecties verwijderen die worden veroorzaakt door e-mails?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware detecteren en verwijderen. Het is belangrijk te weten dat high-end malware zich diep in het besturingssysteem kan verbergen. Daarom moet het systeem worden gescand met een volledige scan.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
mogelijke malware infecties QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van mogelijke malware infecties op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.