FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw de "I know you are cheating on your partner" e-mails niet

Ook bekend als: mogelijke malware infecties
Schadeniveau: Medium

Wat is "I know you are cheating on your partner Email Scam"?

"I know you are cheating on your partner Email Scam" is een spamcampagne - een grootschalige operatie waarbij bedrieglijke e-mails per duizend worden verzonden. De e-mails die via deze campagne worden verspreid, maken gebruik van een variatie op het model van de sextortion-scam.

In deze e-mails wordt beweerd dat de ontvanger zijn partner bedriegt, en dat het bewijs van zijn ontrouw openbaar zal worden gemaakt - tenzij losgeld wordt betaald. Benadrukt moet worden dat alle beweringen in de "I know you are cheating on your partner Email Scam"-e-mails vals zijn; daarom moeten deze berichten worden genegeerd.

I know you are cheating on your partner email spam campagne

"I know you are cheating on your partner" e-mail in detail

De "I know you are cheating on your partner" scam e-mails informeren de ontvanger dat de afzender op de hoogte is van hun ontrouw. In de e-mail staat dat een losgeld van 100 USD ter waarde van Bitcoin cryptocurrency moet worden betaald - anders zal het videobewijs worden gelekt. De betaling moet binnen 48 uur worden gedaan.

Zodra de betaling is geverifieerd, verzekeren de hoaxbrieven dat de nepvideo onmiddellijk zal worden verwijderd. De e-mails beweren ook dat het indienen van klachten of het ondernemen van soortgelijke acties geen resultaat zal opleveren, aangezien de e-mail- en cryptowalletadressen van de afzender zogenaamd onvindbaar zijn. De e-mails waarschuwen dat als de ontvanger ze deelt met iemand anders, de niet-bestaande video openbaar zal worden gemaakt.

Door te vertrouwen op de "I know you are cheating on your partne" e-mails, zullen gebruikers een financieel verlies ervaren. Alle informatie die door deze oplichtingsmails wordt verstrekt is echter vals. Er bestaan geen opnames van de ontvanger, en alle dreigementen die in deze e-mails worden geuit zijn leeg.

Overzicht bedreiging:
Naam I know you are cheating on your partner Email Scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim In oplichtingsmails wordt beweerd dat er bewijs is van ontrouw van de ontvanger, dat openbaar zal worden gemaakt - tenzij er losgeld wordt betaald.
Losgeld bedrag  100 USD in Bitcoin cryptocurrency
Cybecrimineel cryptowallet adres 14VQEwhVgrPdngfWrrMvMBaK8bXDS1vnmr (Bitcoin)
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, gewijzigde wachtwoorden voor online accounts, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, bedrieglijke online pop-up advertenties, zoekmachine vergiftigingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Spamcampagnes in het algemeen

"Reminder about your dirty deeds!", "I have e-mailed you from your account", "Your cloud storage was compromised", en "This is not a formal email" zijn enkele voorbeelden van sextortion spam campagnes. De e-mails die via deze grootschalige operaties worden verstuurd, maken gebruik van verschillende oplichtingsmodellen; ze worden vaak voorgesteld als "officieel", "dringend", enzovoort.

Naast phishing en andere scams worden spammails ook gebruikt om malware te verspreiden (bv. trojans, ransomware, cryptominers, enz.). Omdat spammail zo wijdverspreid is, wordt ten zeerste aangeraden voorzichtig te zijn met inkomende e-mails en berichten.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Systemen worden geïnfecteerd via kwaadaardige bestanden die via spamcampagnes worden verspreid. Deze bestanden zijn als bijlage bij de e-mails gevoegd, of de e-mails bevatten downloadlinks van besmettelijke inhoud. Virusbestanden kunnen verschillende formaten hebben, bijvoorbeeld archieven (ZIP, RAR, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enzovoort.

Wanneer besmettelijke bestanden worden geopend, wordt de infectieketen in gang gezet. Microsoft Office-documenten veroorzaken bijvoorbeeld infecties door kwaadaardige macroopdrachten uit te voeren. Dit proces begint op het moment dat een document wordt geopend in Microsoft Office-versies. Nieuwere versies hebben een "Beschermde weergave"-modus die automatische uitvoering van macro's voorkomt. In plaats daarvan kunnen gebruikers macro-opdrachten handmatig inschakelen (d.w.z. bewerken/inhoud).

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Om besmetting van het systeem via spam-mail te voorkomen, wordt het uitdrukkelijk afgeraden verdachte en irrelevante e-mails te openen - met name bijlagen of koppelingen die daarin worden aangetroffen. Het wordt aanbevolen om Microsoft Office-versies te gebruiken die na 2010 zijn uitgebracht.

Malware wordt ook verspreid via dubieuze downloadkanalen (bijv. onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, etc.), illegale activeringstools ("cracks"), en nep-updates. Daarom is het belangrijk om alleen van officiële/geverifieerde bronnen te downloaden en programma's te activeren/updaten met hulpprogramma's van legitieme ontwikkelaars.

Om de veiligheid van het apparaat en de gebruiker te garanderen, is het van cruciaal belang dat een gerenommeerd antivirusprogramma wordt geïnstalleerd en bijgewerkt. Deze software moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen te verwijderen. Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "I know you are cheating on your partner" scam e-mail:

********,

 

Its so shameful how people cant be satisfied. I know you are cheating on your partner,

 

To avoid loosing  all kindly send 100$ worth of bitcoin to this [Bitcoin-wallet] :14VQEwhVgrPdngfWrrMvMBaK8bXDS1vnmr

 

If you fail to do this i will expose you .

 

After receiving a confirmation of your payment, I will delete the video right away, and that's it, you will never hear from me again.
You have 2 days (48 hours) to complete this transaction.
Once you open this e-mail, I will receive a notification, and my timer will start ticking 8/23/2021 12:43:32 a.m.

 

Any attempt to file a complaint will not result in anything, since this e-mail cannot be traced back, same as my bitcoin id.
I have been working on this for a very long time by now; I do not give any chance for a mistake.

 

If, by any chance I find out that you have shared this message with anybody else, I will broadcast your video as mentioned above

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijder ik malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

kwaadaardig proces draait op de computer van de gebruiker voorbeeld

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt gevonden dat er verdacht uitziet, moet u verdergaan met deze stappen:

manual malware removal step 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van autoruns toepassing

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere malen op de toets F8 op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 7 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Windows 8 starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" selecteert u Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het "Geavanceerde opstartopties menu". Klik op de knop "Problemen oplossen", en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". In het scherm met geavanceerde opties klikt u op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Herstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm "Opstartinstellingen". Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 8 Veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 8 opstart in "Veilige modus met netwerkverbindingmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het pictogram Power. Klik in het geopende menu op "Herstart" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "Kies een optie" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

In het menu "Geavanceerde opties" selecteert u "Opstartinstellingen" en klikt u op de knop "Herstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

windows 10 veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

manual malware removal step 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak autoruns.zip uit en run autoruns.exe

manual malware removal step 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" bovenaan en verwijder het vinkje bij "Lege Locaties Verbergen" en "Windows Entries Verbergen" opties. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Klik bovenaan op 'Opties' en vink de opties 'Lege locaties verbergen' en 'Windows-entries verbergen' uit

manual malware removal step 5Check de lijst die door de Autoruns toepassing en zoek het malware bestand dat u wilt elimineren.

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te vermijden dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam ervan en kiest u "Verwijderen".

zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen

Na het verwijderen van de malware via de Autoruns toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.

zoeken naar een malware bestand op uw computer

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat malwareverwijdering dan over aan antivirus- en anti-malwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om infectie te voorkomen dan te proberen later malware te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates voor het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
mogelijke malware infecties QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van mogelijke malware infecties op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.