FacebookTwitterLinkedIn

Hoe WebResultsTool te verwijderen van het besturingssysteem?

Ook bekend als: Advertenties door WebResultsTool
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is WebResultsTool?

WebResultsTool is de naam van een adware-type toepassing die kwaliteiten heeft van een browser hijacker - het toont advertenties en promoot een valse zoekmachine (zijn adres) door de instellingen van de webbrowser te wijzigen. Om gebruikers te verleiden tot het installeren van WebResultsTool, gebruiken de ontwikkelaars een vals installatieprogramma.

WebResultsTool adware

WebResultsTool adware in detail

WebResultsTool toont advertenties die zijn ontworpen om dubieuze websites te openen (bijvoorbeeld pagina's ontworpen om bezoekers te verleiden tot het installeren van ongewenste software, het verstrekken van persoonlijke informatie). Het is mogelijk dat WebResultsTool advertenties weergeeft die zijn ontworpen om ongewenste downloads of installaties te veroorzaken.

Zoals vermeld in de inleiding paragraaf, WebResultsTool functioneert als adware en als een browser hijacker. Het verandert de instellingen van de webbrowser, zoals het adres van een standaard zoekmachine, startpagina en nieuw tabblad naar een adres van een nep-zoekmachine. Met andere woorden, WebResultsTool dwingt gebruikers om te surfen op het web met een nep-zoekmachine.

Valse zoekmachines kunnen resultaten tonen die zijn gegenereerd door legitieme en onbetrouwbare zoekmachines of hun eigen resultaten genereren. Het is belangrijk om te weten dat resultaten gegenereerd door valse zoekmachines links naar mogelijk schadelijke websites en advertenties kunnen bevatten die zijn ontworpen om mogelijk schadelijke pagina's te openen.

Een andere reden om WebResultsTool niet te vertrouwen is dat het kan worden ontworpen om browse-gerelateerde informatie (bijvoorbeeld IP-adressen, ingevoerde zoekopdrachten, bezochte websites, geolocaties) of persoonlijke informatie (bijvoorbeeld credit card gegevens, inloggegevens, telefoonnummers) te verzamelen.

Bovendien kunnen gegevens verzameld door WebResultsTool worden gebruikt voor het stelen van online accounts, identiteiten, frauduleuze aankopen, transacties of voor andere doeleinden. Daarom kan het geïnstalleerd hebben van WebResultsTool resulteren in monetair verlies, identiteitsdiefstal, problemen met betrekking tot online privacy, veiligheid bij het surfen, of andere problemen.

Overzicht Bedreiging:
Naam Advertenties door WebResultsTool
Type Bedreiging Adware, Mac malware, Mac virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), AVG (MacOS:Adload-AD [Trj]), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.l), Volledige lijst (VirusTotal)
Aanvullende  Informatie Deze toepassing behoort tot de Adload malware familie.
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

WebResultsTool in het algemeen

WebResultsTool toont advertenties en promoot een valse zoekmachine. Deze app is nutteloos en kan de reden zijn achter verschillende problemen. Gebruikers downloaden en installeren apps van dit type onbedoeld. Om deze reden worden ze mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's) genoemd. Meer adware voorbeelden zijn LeadingChannelSearch en InetImprovment.

Hoe heeft WebResultsTool zich op mijn computer geïnstalleerd?

Het is bekend dat het installatieprogramma voor WebResultsTool is ontworpen om te lijken op het installatieprogramma voor Adobe Flash Player - deze toepassing wordt gedistribueerd met behulp van een nep-installatieprogramma. In de regel promoten individuen achter nep-installateurs deze op bedrieglijke websites. Het is belangrijk om te weten dat nep-installateurs kwaadaardig kunnen zijn (ontworpen om een Trojan, ransomware of andere malware te installeren).

Bovendien is het gebruikelijk dat mogelijk ongewenste toepassingen worden gedistribueerd door ze te bundelen met gratis programma's. Met andere woorden, PUA's zijn vaak te vinden in downloaders en installers voor andere programma's als extra aanbiedingen. Meestal worden deze aanbiedingen vermeld en kunnen ze worden geweigerd via "Aangepaste", "Handmatige", "Geavanceerde" of andere instellingen.

Gebruikers downloaden en installeren PUA's samen met andere programma's wanneer ze de instellingen die downloaders en installers voor die programma's hebben niet wijzigen. In sommige gevallen downloaden of installeren gebruikers PUA's door op advertenties te klikken. Indien aangeklikt, kunnen sommige advertenties downloads of installaties veroorzaken door bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen geen gebruik te maken van downloaders of installers van derden, Peer-to-Peer netwerken (torrent clients, eMule, en andere P2P netwerken), twijfelachtige, onofficiële pagina's, en andere gelijksoortige hulpmiddelen om de programma's of bestanden te downloaden of te installeren. Programma's (en bestanden) moeten worden gedownload van officiële websites en via directe koppelingen.

Downloaders en installateurs met "Custom", "Advanced" of andere instellingen worden waarschijnlijk gebruikt om PUA's te verspreiden. Daarom is het aanbevolen om alle ongewenste aanbiedingen te weigeren en pas daarna de downloads en installaties te voltooien. Nog een manier om ongewenste downloads, installaties te vermijden is door niet te klikken op advertenties die worden weergegeven op dubieuze pagina's.

Het is gebruikelijk dat de voornoemde advertenties ontworpen zijn om andere onbetrouwbare websites te openen. In sommige gevallen kunnen ze onverwachte downloads of installaties veroorzaken. Alle verdachte, ongewenste of onbekende extensies, plug-ins en add-ons die op een browser zijn geïnstalleerd, moeten worden verwijderd.

Dergelijke programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd, moeten ook worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met WebResultsTool, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan de WebResultsTool adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.WebResultsTool/WebResultsTool
  • ~/Library/Application Support/com.WebResultsToolDaemon/WebResultsTool
  • ~/Library/LaunchAgents/com.WebResultsTool.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.WebResultsToolDaemon.plist

BELANGRIJKE OPMERKING! Malafide setups/apps die de WebResultsTool adware promoten zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te maken. Voer daarom deze acties uit voordat u verdere verwijderingsstappen onderneemt:

1) Klik op het "Preferencies" icoon in de menubalk (Dock) en selecteer "Profielen".

Verwijder schadelijke profielen toegevoegd door WebResultsTool (stap 1)

2) Zoek alle verdachte profielen (Bijv., "WebResultsTool") en verwijder ze.

Verwijder schadelijke profielen toegevoegd door WebResultsTool (stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u verder gaan met verdere verwijdering stappen voor deze browser hijacker.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe WebResultsTool adware te verwijderen met Combo Cleaner:

WebResultsTool adware verwijderen:

Verwijder WebResultsTool gerelateerde mogelijk ongewenste toepassingen van uw "Applicaties" map:

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder icoon. In het Finder venster, selecteer "Applicaties". In de map toepassingen, zoek naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties door webresultstool gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties door WebResultsTool verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties door webresultstool gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties door webresultstool gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties door webresultstool gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties door WebResultsTool QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties door WebResultsTool op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.