FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de SkilledPanelSearch applicatie?

Ook bekend als: Advertenties van SkilledPanelSearch
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u SkilledPanelSearch van een Mac?

Wat is SkilledPanelSearch?

SkilledPanelSearch vertoont advertenties en wijzigt de browserinstellingen om een valse zoekmachine te promoten. Daarom is SkilledPanelSearch niet enkel een adware-app maar ook een browserkaper. Apps van dit type zijn vaak ontworpen om informatie te verzamelen met betrekking tot de surfactiviteit van gebruikers, of zelfs meer persoonlijke informatie. Meestal installeren gebruikers apps zoals SkilledPanelSearch onbewust en onbedoeld op hun browsers of computers. Daarom worden SkilledPanelSearch en andere apps van dit type potentieel ongewenste applicaties (mogelijke ongewenste programma's) genoemd. Deze app wordt verspreid via een misleidende installer die lijkt op een Adobe Flash Player-installer.

SkilledPanelSearch adware

Apps zoals SkilledPanelSearch geven vaak advertenties weer op de websites die hun gebruikers bezoeken. Gebruikers die op die advertenties klikken, openen dubieuze websites of de advertenties voeren bepaalde scripts uit die ongewenste software downloaden of zelfs installeren. Gewoonlijk geven adware-apps banners, kortingsbonnen, pop-upadvertenties, enquêtes of andere advertenties weer. Bovendien verandert SkilledPanelSearch de instellingen van de webbrowser, het kaapt deze door het adres van de standaardzoekmachine, startpagina en nieuwe tabblad te wijzigen in het adres van een nep-zoekmachine. Zo worden gebruikers van de SkilledPanelSearch-app gedwongen om een ​​bepaald adres te bezoeken telkens als ze een gekaapte browser openen, zoekopdrachten invoeren in de URL-balk of een nieuw tabblad openen. Het is goed om te weten dat de meeste browserkapers zijn ontworpen om te voorkomen dat gebruikers de instellingen veranderen. Eerst moeten gebruikers dus de browserkapers verwijderen.

Het is mogelijk dat SkilledPanelSearch browsergerelateerde gegevens verzamelt, bijvoorbeeld ingevoerde zoekopdrachten, URL's van bezochte websites, geolocaties, Internet Protocol-adressen of andere van dit soort details. Bovendien is het mogelijk dat SkilledPanelSearch ook gevoelige gegevens verzamelt, bijvoorbeeld creditcardgegevens, opgeslagen wachtwoorden of andere persoonlijke informatie. Dergelijke informatie kan worden misbruikt om identiteiten en online accounts te stelen, frauduleuze aankopen of transacties te doen of voor andere doeleinden. Daarom is het sterk aan te raden om geen apps zoals SkilledPanelSearch op uw browser of besturingssysteem te installeren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van SkilledPanelSearch
Type bedreiging Adware, Mac-malware, Mac-virus
Detectienamen Avast (MacOS:Adload-AD [Trj]), BitDefender (Gen:Variant.Adware.MAC.Rload.5), ESET-NOD32 (een variant van OSX/TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.OSX.Cimpli.l), volledige lijst (VirusTotal)
Extra info Deze app is afkomstig uit de Adload malware-groep.
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Met andere woorden, adware-applicaties hebben één hoofddoel: geld opleveren voor hun ontwikkelaars. Meestal doen ze dit door online advertenties te vertonen. Het is echter gebruikelijk dat apps van dit type bepaalde adressen promoten door de instellingen van de browser te wijzigen en dat ze ook allerlei gegevens verzamelen. Programma's zoals SkilledPanelSearch zijn vrijwel altijd nutteloos voor hun gebruikers, en ze kunnen problemen veroorzaken zoals privacyschendingen, onveilige situaties op internet enz. Andere voorbeelden van adware zijn AdvancedSprint, ValidMemory en RecordMapper.

Hoe werd SkilledPanelSearch op mijn computer geïnstalleerd?

SkilledPanelSearch wordt verspreid als een valse Adobe Flash Player installer via een aantal verdachte websites. Men moet beseffen dat dergelijke misleidende installers soms ook  malware verspreiden (zoals trojans, ransomware). Ook is het gebruikelijk dat gebruikers adware of andere mogelijke ongewenste programma's downloaden en installeren via setups van andere programma's waarbij dit soort apps in de downloaders en installers zijn opgenomen (gebundeld met andere programma's). Meestal kunnen aanbiedingen om mogelijk ongewenste programma's te downloaden of te installeren worden geweigerd door het uitvinken van selectievakjes, via de "Aangepaste", "Geavanceerde" of andere instellingen. Wanneer gebruikers deze instellingen niet controleren en wijzigen, laten ze toe dat mogelijke ongewenste programma's worden gedownload of geïnstalleerd samen met andere legitieme programma's (programma's die worden gebundeld met de mogelijk ongewenste programma's). In sommige gevallen worden ongewenste downloads en installaties veroorzaakt door het aanklikken van misleidende advertenties die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Het wordt aanbevolen om software enkel te downloaden van officiële en betrouwbare websites (en via directe links). Externe downloaders (en installatieprogramma's), niet-officiële websites, peer-to-peer-netwerken (bijv. Torrent-clients, eMule) en andere vergelijkbare bronnen / kanalen voor het downloaden (of installeren) van applicaties zijn niet betrouwbaar - ze kunnen worden gebruikt om mogelijk schadelijke apps te verspreiden. Het is ook raadzaam om downloaders en installatieprogramma's altjd te controleren op gebundelde applicaties en ongewenste aanbiedingen te weigeren voordat u downloads en installaties voltooit. Bovendien is het aanbevolen om advertenties die op verdachte websites worden weergegeven, niet te vertrouwen. Meestal worden die advertenties gebruikt om onbetrouwbare websites te promoten of zelfs om mogelijk ongewenste programma's te verspreiden. Installeer dus geen ongewenste, verdachte extensies, plug-ins of add-ons op uw browser of op het besturingssysteem. Als uw computer al is geïnfecteerd met SkilledPanelSearch, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Bestanden gerelateerd aan SkilledPanelSearch adware die verwijderd moeten worden:

  • ~/Library/Application Support/com.SkilledPanelSearch/
  • ~/Library/Application Support/com.SkilledPanelSearchDaemon/AuraSearch
  • ~/Library/LaunchAgents/com.SkilledPanelSearch.plist
  • ~/Library/LaunchDaemons/com.SkilledPanelSearch.plist

BELANGRIJK! De frauduleuze setups/apps die de macLauncher adware promoten, zijn ontworpen om een nieuw apparaatprofiel te creëren. Voer daarom, voordat u verdere verwijderingsstappen neemt, deze acties uit:
1) Klik op het pictogram "Voorkeuren" in de menubalk en selecteer "Profielen"

Verwijder frauduleuze profielen die macLauncher promoten (Stap 1)

2) Selecteer het "macLauncher" profiel en verwijder het.

Verwijder frauduleuze profielen die de macLauncher promoten (Stap 2)

3) Voer een volledige systeemscan uit met Combo Cleaner anti-virus suite.

Na het uitvoeren van deze acties, kunt u doorgaan met verdere verwijderingsstappen voor deze adware.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De SkilledPanelSearch adware verwijderen:

Verwijder aan SkilledPanelSearch gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties"

De mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de advertenties van skilledpanelsearch gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Advertenties van SkilledPanelSearch verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan advertenties van skilledpanelsearch gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan advertenties van skilledpanelsearch gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan advertenties van skilledpanelsearch gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Advertenties van SkilledPanelSearch QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van SkilledPanelSearch op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.