Hoe verwijdert u de ongewenste app Search Lime?

Ook bekend als: De searchlime.com doorverwijzing
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u de Search Lime browserkaper van een Mac?

Wat is Search Lime?

Browserkapers wijzigen browserinstellingen zonder toestemming van de gebruiker te vragen om zo een ​​nep-zoekmachine te promoten. Search Lime promoot het adres searchlime.com, een zoekmachine die valse zoekresultaten vertoont en dubieuze advertenties. Waarschijnlijk verzamelt deze app ook browsergegevens of andere gegevens. Search Lime is ontwikkeld door Linkury Inc, en het is niet de enige browserkaper die dit bedrijf heeft ontwikkeld. Het is opmerkelijk dat de meeste gebruikers apps zoals Search Lime obewust downloaden en installeren. Daarom worden dit mogelijk ongewenste programma's genoemd.

 Search Lime browserkaper op een Mac

Gekaapte browsers openen de gewijzigde adressen (de valse zoekmachine) telkens als gebruikers een nieuw browservenster of een nieuw tabblad openen of zoekopdrachten invoeren in de URL-balk. Dit komt doordat browserkapers na installatie dit adres instellen als het adres van de startpagina, nieuwe tabbladen en standaardzoekmachine. Sommige browserkapers kunnen echter ook zijn ontworpen om deze pagina's te promoten (valse zoekmachines) zonder de instellingen van de browser te wijzigen. Daarbij openen ze die adressen nadat ze hebben vastgesteld dat gebruikers een zoekopdracht hebben ingevoerd. Zoals vermeld in de inleiding, promoot Search Lime het adres searchlime.com. Een zoekmachine die valse, onbetrouwbare resultaten vertoont en verdachte advertenties naast de resultaten plaatst. De zoekresultaten van searchlime.com en de advertenties worden waarschijnlijk gebruikt om allerlei onbetrouwbare websites te promoten, bijvoorbeeld downloadpagina's voor adware of browserkapers, oplichtingswebsites zoals "You've Made The 9.68-Billionth Search", "Required Video Codec Is Not Installed On Your Computer" en andere kwaadaardige websites. In elk geval zijn de resultaten en advertenties van searchlime.com onbetrouwbaar.

Search Lime is mogelijk niet alleen ontworpen om gebruikers te dwingen het adres searchlime.com te bezoeken, maar ook om geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte websites, IP-adressen of andere browsergerelateerde gegevens en gevoelige informatie te verzamelen (zoals wachtwoorden, creditcardgegevens of andere persoonlijke gegevens die kunnen worden misbruikt om accounts en identiteiten te stelen of om frauduleuze aankopen te doen). Daarom wordt u sterk aanbevolen om geen apps zoals de Search Lime-browserkaper op browsers of computers te installeren.

Overzicht bedreiging:
Naam De searchlime.com doorverwijzing
Type bedreiging Browserkaper, Mac-malware, Mac-virus
IP-adres 23.101.120.195
Symptomen Uw Mac wordt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Het bespioneren van internetbrowsers (mogelijke privacyschendingen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé-informatie.
Verwijdering

Om De searchlime.com doorverwijzing verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Enkele andere voorbeelden van browserkapers die werden ontwikkeld door Linkury Inc zijn Searchlee en SafeFinder. Het is de moeite waard om te vermelden dat er veel valse zoekmachines zijn die resultaten weergeven die zijn gegenereerd door legitieme zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Het is goed om te weten dat gebruikers van gekaapte browsers het adres van een valse zoekmachine niet uit de browserinstellingen kunnen verwijderen zolang de browserkaper is geïnstalleerd. Instructies voor het verwijderen van browserkapers (en andere mogelijke ongewenste programma's) vindt u hieronder.

Hoe werd Search Lime op mijn computer geïnstalleerd?

Veel mogelijk ongewenste applicaties worden verspreid in combinatie met andere programma's, meestal programma's die gratis beschikbaar zijn op internet. Gebruikers downloaden en installeren de "gebundelde" applicaties wanneer ze de instellingen in de downloaders of installatieprogramma's niet wijzigen. Doorgaans kunnen aanbiedingen om potentieel ongewenste apps te downloaden of te installeren worden geweigerd via de "Geavanceerde", "Aangepaste", "Handmatige" of andere instellingen, of in bepaalde installers of downloaders ook door selectievakjes uit te vinken. Het is de goed om te vermelden dat mogelijk ongewenste programma's ook via misleidende advertenties kunnen worden verspreid, als die advertenties zo zijn ontworpen dat ze bepaalde scripts uitvoeren nadat erop is geklikt.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste applicaties?

Download geen apps van niet-officiële websites of via peer-to-peer-netwerken zoals torrent-clients, eMule, externe downloaders, enzovoort, en gebruik geen installatieprogramma's van derden. Download apps en bestanden alleen van officiële websites en via directe links. Voltooi ook geen downloads en installaties van programma's die ongewenste apps bevatten zonder eerst de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen te wijzigen. Klik daarnaast ook niet op advertenties die worden weergegeven door adware of op verdachte websites. Die advertenties kunnen zijn ontworpen om onbetrouwbare websites te openen of ongewenste downloads en installaties te veroorzaken. Verwijder alle onbekende, verdachte plug-ins, add-ons en extensies die al op uw browser zijn geïnstalleerd (of dergelijke programma's die op uw besturingssysteem zijn geïnstalleerd). Als uw computer al is geïnfecteerd met browserkapers, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Searchlime.com vertoont advertenties en valse zoekresultaten (GIF):

De search lime browserkaper toont op searchlime.com valse zoekresultaten en advertenties

Pop-up die kan verschijnen na installatie van de Search Lime browserkaper:

Pop-up die kan verschijnen na installatie van de Search Lime browserkaper

Tekst in deze pop-up:

"[random_number]" wants access to control "Safari". Allowing control will provide access to documents and data in "Safari", and to perform actions within that app.

De searchlime.com doorverwijzing onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De searchlime.com doorverwijzing. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De Search Lime doorverwijzing verwijderen:

Verwijder aan Search Lime gerelateerde mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

Verwijderen van de mac browserkaper uit uw map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de searchlime.com doorverwijzing gerelateerde bestanden en mappen:

Finder Ga naar de map-commando

Klik op het Finder icoon, vanaf de menubalk kies je Ga naar en klik op Ga naar Map...

step1Controleer of er door de adware aangemaakte bestanden in de  /Library/LaunchAgents map zitten:

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 1

In de Ga naar Map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

Adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en deze verplaats je naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door malware zijn onder andere - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist” enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met het zelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er door adware aangemaakte bestanden in de /Library/Application Support map zitten:

Verwijder adware uit de application support map stap 1

In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de application support map stap 2In dee “Application Support”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “MplayerX” of “NicePlayer”. Vervolgens verplaats je deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de ~/Library/LaunchAgents map:

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 1


In de Ga naar Map-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

Verwijder adware uit de ~launch agents map stap 2

In de “LaunchAgents”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden gegenereerd door adware - “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, etc. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er door adware gegenereerde bestanden aanwezig zijn in de /Library/LaunchDaemons map:

verwijder adware uit de launch daemons map stap 1In de Ga naar Map-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Verwijder adware uit de launch daemons map stap 2In de “LaunchDaemons”-map zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist” enz. Vervolgens verplaats je deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

 Na het verwijderen van bestanden en mappen gegenereerd door de adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De searchlime.com doorverwijzing startpagina en standaard zoekmachine verwijderen uit internetbrowsers:

safari browser iconVerwijder kwaardaardige extensies uit Safari:

Verwijder aan de searchlime.com doorverwijzing gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari browser. In de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Eens deze gelokaliseerd zijn klik je op de "Verwijderen'-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig kunt verwijderen uit je Safari-browser, je hebt ze niet nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je startpagina in de safari-browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het "Algemeen"-tabblad. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in (bijvoorbeeld www.google.com) in het veld "Startpagina". Je kunt ook klikken op de "Huidige Pagina Instellen"-knop om de website die je op dit moment bezoekt als startpagina in te stellen.  

Wijzig je standaard zoekmachine:

changing the default Internet search engine in Safari browser

In het scherm met de "Voorkeuren" selecteer je het tabblad "Zoeken". Hier zie je een uitklapbaar menu genaamd "Zoekmachine:". Selecteer eenvoudig de zoekmachine van je voorkeur uit het keuzemenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je hier lezen hoe Safari te resetten.

firefox browser iconVerwijder kwaadaardige plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de searchlime.com doorverwijzing gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op "Menu openen" (de knop met drie horizontale lijnen). Vanuit het menu kies je "Add-ons".

Verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens je die hebt gelokaliseerd klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je alle extensies veilig uit Mozilla Firefox kunt verwijderen, ze zijn niet nodig voor een normale werking van de browser.

Wijzig je startpagina:

Wijzig de startpagina van mozilla firefox

Om de startpagina te wijzigen klik je op de knop "Menu openen" (drie horizontale lijnen) en kies je "Voorkeuren" in het uitklapmenu. Om je startpagina in te stellen typ je de URL in van de website van je voorkeur (bijvoorbeeld: www.google.com) in de Startpagina Pagina.

Wijzig de standaard zoekmachine:

mozilla firefox about config

In de URL-adresbalk typ je "about:config" en klik je op de "Ik beloof voorzichtig te zijn!"-knop.

wijzig de standaard zoekmachine in mozilla firefox

In het "Zoek:"-veld typ je de naam van de browser hijacker. Klik rechts op elk van de gevonden instellingen en klik op de "Resetten"-knop in het uitklapmenu.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties dan kan je hier lezen hoe Mozilla Firefox te resetten.

chrome-browser-iconVerwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome:

Verwijder aan de searchlime.com doorverwijzing gerelateerde Google Chrome add-ons:

Verwijder kwaadaardige google chrome extensies stap 1

Open Google Chrome en klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijne) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. Uit het uitklapmenu kies je "Meer tools" en selecteer je "Extensies".

verwijder kwaadaardige Google Chrome extensies stap 2

In het "Extensions"-venster zoek je recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je deze gelokaliseerd hebt klik je op de "Prulenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig extensies kunt verwijderen uit je Google Chrome browser - je hebt er geen enkele nodig om de browser normaal te kunnen gebruiken.

Wijzig je startpagina:

wijzig je Google Chrome startpagina

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de sectie "Bij het opstarten" klik je op de "Pagina's instellen"-link vlakbij de "Open een specifieke pagina of een set pagina's"-optie. Verwijder de URL van de browser hijacker (bv. trovi.com) en voer de URL van je voorkeur in (bijvoorbeeld google.com).

Wijzig de standaard zoekmachine:

Wijzig de standaard zoekmachine in Google Chrome

Klik op het "Chrome menu"-icoon (drie horizontale lijnen) en kies "Instellingen". In de "Zoek"-sectie klik je op "Zoekmachines beheren...". In het geopende venster verwijder je de ongewenste zoekmachine door op de "X"-knop ernaast te klikken. Selecteer de zoekmachine van je voorkeur uit de lijst en klik op de knop "Als standaard instellen" er net naast.

  •  Als je problemen blijft hebben met ongewenste browser doorverwijzingen en advertenties kun je hier lezen hoe je Google Chrome te resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De searchlime.com doorverwijzing QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De searchlime.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De searchlime.com doorverwijzing

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.