Hoe verwijdert u de Disk Clean Pro app?

Ook bekend als: De mogelijk ongewenste applicatie Disk Clean Pro
Type: Mac Virus
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Medium

Hoe verwijdert u Disk Clean Pro van een Mac?

Wat is Disk Clean Pro?

Disk Clean Pro wordt geadverteerd als een erg handige app die ongewenste bestanden en gegevens verwijdert, overtollige bestanden opschoont en belangrijke bestanden veilig houdt. Deze app wordt echter gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste applicatie (mogelijk ongewenst programma). Apps worden gecategoriseerd als mogelijke ongewenste programma's wanneer het waarschijnlijk is dat gebruikers ze onbewust zouden downloaden of installeren. Meestal downloaden of installeren gebruikers dergelijke apps onbedoeld omdat ze via verdachte methoden worden verspreid.

Disk Clean Pro ongewenste applicatie

Disk Clean Pro belooft functionaliteit zoals het opschonen van ongewenste bestanden, van logboeken, duplicaten, de browsegeschiedenis en cookies en enkele andere functies. Deze app is echter niet gratis. Het verwijdert geen gedetecteerde items / problemen als een computer wordt gescand met een gratis versie. Aangezien het is gecategoriseerd als mogelijk ongewenst programma, wordt aangeraden om geen geld te betalen voor de activering of registratie. Het is gebruikelijk dat apps van dit type zijn ontworpen om gebruikers te misleiden zodat ze douden betalen voor de volledige versies door hen nepscanresultaten te tonen. Een ander probleem bij mogelijke ongewenste programma's is dat ze vaak samen met andere dergelijke programma's worden verspreid zoals, browserkapers en adware.

Browserkapers wijzigen browserinstellingen / promoten valse zoekmachines (de adressen daarvan). Meestal wijzigen ze instellingen zoals het adres van de standaardzoekmachine, de homepage en de nieuwe tabbladen. Bovendien staan browserkapers gebruikers vaak niet toe om wijzigingen aan te brengen in die instellingen. Daarom moet eerst de ongewenste app worden verwijderd. Apps van het adware-type vertonen coupons, banners, enquêtes, pop-ups en andere advertenties. Die advertenties zijn vaak ontworpen om verdachte websites te openen, of zelfs om ongewenste apps te downloaden en / of te installeren door een bepaald script uit te voeren.

Overzicht risico's:
Naam De mogelijk ongewenste applicatie Disk Clean Pro
Type bedreiging Mogelijk ongewenst programma (mogelijk ongewenste app), Mac-malware, Mac-virus
Zogenaamde functionaliteit Disk cleaner
Detectienamen Avast (MacOS:TuneUpMyMac-D [PUP]), AVG (MacOS:TuneUpMyMac-D [PUP]), Elastic (Malicious (high Confidence)), Kaspersky (HEUR:Hoax.OSX.Optimizer.gen), Microsoft (mogelijk ongewenst programma:Win32/Presenoker), volledige detectielijst (VirusTotal)
Symptomen Een programma waarvan u zich niet herinnert dat u het had geïnstalleerd, verschijnt plotseling op uw computer. Een nieuwe applicatie voert computerscans uit en geeft waarschuwingsberichten weer over 'gevonden problemen'. Vraagt om betaling om de zogenaamd gevonden problemen op te lossen.
Distributiemethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse Flash Player-installatieprogramma's.
Schade Financiële verliezen (onnodige aankoop van valse software), ongewenste pop-ups met waarschuwingen, trage computerprestaties.
Verwijdering

Om De mogelijk ongewenste applicatie Disk Clean Pro verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Combo Cleaner.
▼ Combo Cleaner Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.

Concluderend, als een app als Disk Clean Pro wordt gecategoriseerd als mogelijk ongewenst programma, dan is het mogelijk dat deze is ontworpen om gebruikers te misleiden zodat ze zouden betalen voor de activering / registratie door nepscanresultaten te tonen, of op een andere manier. Niet alle mogelijke ongewenste programma's zijn echter hetzelfde. Sommigen kunnen legitiem zijn. Hoe dan ook, het wordt aangeraden om alleen gerenommeerde, bekende apps te gebruiken. Enkele voorbeelden van andere mogelijke ongewenste programma's die lijken op Disk Clean Pro are Macfaster Pro, PowerMyMac en PowerSuite.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Het is gebruikelijk dat ongewenste apps worden verspreid via downloaders en installers van andere programma's. In dergelijke gevallen worden mogelijke ongewenste programma's als aanvullende aanbiedingen in de setups opgenomen. Wanneer gebruikers programma's downloaden en installeren zonder de "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen te wijzigen, of bepaald selectievakjes uit te vinken, downloaden en / of installeren ze ook aangeboden mogelijke ongewenste programma's. Deze distributiemethode voor mogelijk ongewenste programma's staat bekend als "bundelen". In sommige gevallen worden dergelijke apps verspreid via misleidende advertenties. Gebruikers downloaden en / of installeren mogelijke ongewenste programma's wanneer ze op advertenties klikken die zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste apps?

Dit kan worden voorkomen door bestanden en programma's alleen te downloaden van officiële websites en via directe links, en niet via andere bronnen (zoals peer-to-peer-netwerken, niet-officiële pagina's, externe downloaders). Er mogen ook geen installatieprogramma's van derden worden gebruikt. Ongewenste downloads en / of installaties kunnen ook worden vermeden door aanbiedingen voor het downloaden en / of installeren van extra meegeleverde apps af te wijzen voordat downloads en / of installaties van allerlei programma's worden voltooid. Bovendien kunnen ongewenste downloads en / of installaties worden voorkomen door advertenties die op verdachte websites verschijnen niet te vertrouwen. Als een ongewenste, verdachte extensie, plug-in of add-on al op een browser is geïnstalleerd of een dergelijk programma op het besturingssysteem geïnstalleerd, dan moet het worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijke ongewenste programma's, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van de toepassing Disk Clean Pro (GIF):

Weergave van Disk Clean Pro - mogelijk ongewenste app (GIF)

Website promoting Disk Clean Pro application:

disk clean pro ongewenste app - promotie

De mogelijk ongewenste applicatie Disk Clean Pro onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Combo Cleaner is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De mogelijk ongewenste applicatie Disk Clean Pro. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Combo Cleaner DOWNLOADEN (Mac) De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

De mogelijk ongewenste apps verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste applicaties uit uw map "Applicaties":

De mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de de mogelijk ongewenste applicatie disk clean pro gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

De mogelijk ongewenste applicatie Disk Clean Pro verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan de mogelijk ongewenste applicatie disk clean pro gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan de mogelijk ongewenste applicatie disk clean pro gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan de mogelijk ongewenste applicatie disk clean pro gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De mogelijk ongewenste applicatie Disk Clean Pro QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De mogelijk ongewenste applicatie Disk Clean Pro op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De mogelijk ongewenste applicatie Disk Clean Pro

▼ VERWIJDER DEZE NU met Combo Cleaner (Mac)

Platform: macOS

Oordeel van de redactie over Combo Cleaner:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 3 dagen beschikbaar.