FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de 404 keylogger van uw besturingssysteem

Ook bekend als: De 404 keylogger trojan
Type: Trojan
Verspreiding: Laag
Schadeniveau: Ernstig

Gids voor het verwijderen van de 404 keylogger

Wat is 404 Keylogger?

De 404 Keylogger is software die is ontworpen om toetsaanslagen te registreren, accountwachtwoorden te stelen en de computeractiviteit van gebruikers te volgen. 404 Keylogger wordt gepromoot als een legitieme tool voor bedrijven die de activiteit van klanten willen volgen (met toestemming) en als een "educatief" hulpmiddel om iets bij te leren over keyloggers. Dit type software is erg populair onder cybercriminelen. Bepaalde gepromote functies zoals antidetectie- en anti-analyse-functies zijn verdacht en suggereren dat de 404 keylogger ook werdt ontwikkeld voor kwaadaardige doeleinden.

404 Keylogger malware detection on VirusTotal

404 Keylogger kan detecteren of het wordt uitgevoerd in een virtuele of 'sandbox'-omgeving, waardoor de aanwezigheid wordt verborgen en elke analyse wordt belemmerd. Dit programma kan ook bestanden downloaden en uitvoeren en zo worden gebruikt om kettinginfecties te veroorzaken. Het kan dus worden gebruikt om extra malware te downloaden en te installeren, maar de primaire functie van 404 Keylogger is toch datadiefstal. Het kan de gebruikersactiviteit van het geïnfecteerde apparaat tot een bepaald niveau volgen. Een van de functies van deze keylogger is het maken van schermafbeeldingen, waardoor een afbeelding van de scherminhoud wordt gemaakt. Het belangrijkste kenmerk van keyloggers is, zoals de naam al aangeeft het loggen van toetsenbordaanslagen. Alle getypte gegevens worden geregistreerd. Cybercriminelen gebruiken dit meestal om inloggegevens (d.w.z. log-ins en wachtwoorden) van verschillende accounts te stelen, zoals e-mails, sociale netwerken, sociale media, cloudopslag, e-commerce (online winkel), financiële accounts enzovoort. De gestolen communicatieaccounts kunnen criminelen helpen om zich voor te doen als de gebruiker en om contacten en vrienden om leningen te vragen, of om gevaarlijke bestanden te delen en zo de infectie te verspreiden. Als er gevoelige of compromitterende inhoud wordt aangetroffen op de opslagaccounts, dan kan deze worden gebruikt om mensen te chanteren. Gekaapte e-commerce- en financiële accounts kunnen worden misbruikt om bankgegevens of creditcardgegevens te stelen, die op hun beurt kunnen worden gebruikt voor frauduleuze transacties en online aankopen. Met andere woorden, de 404 Keylogger-infecties brengen de systeemveiligheid in gevaar en kunnen resulteren in extra infecties. Bovendien kunnen mensen ernstige privacyschendingen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren. Als u vermoedt dat 404 keylogger (of andere malware) op uw systeem werd geïnstalleerd, wordt u sterk aangeraden om onmiddellijk een antivirusprogramma te gebruiken en deze malware te verwijderen.

Overzicht risico's:
Naam De 404 keylogger trojan
Type bedreiging Trojan, wachtwoordstelend virus, online banking malware, spyware.
Detectienamen BitDefender (Gen:Variant.Ursu.857091), DrWeb (Trojan.Nanocore.23), ESET-NOD32 (A Variant Of Win32/Injector.ELTL), Kaspersky (HEUR:Trojan-Spy.Win32.Noon.gen), volledige lijst (VirusTotal)
Naam van het kwaadaardige proces Gperf: generatfect hash function from a key set (de procesnaam kan verschillen).
Symptomen Trojans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren op de computer van het slachtoffer en zich verborgen te houden, en dus zijn er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Distributiemethodes Besmette e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, softwarecracks.
Schade Gestolen wachtwoorden en online bank-accounts, identiteitsdiefstal, de pc van het slachtoffer wordt onderdeel van een botnet.
Verwijdering

Om De 404 keylogger trojan verwijderen, adviseren onze malwareonderzoekers om uw computer te scannen met Malwarebytes.
▼ Malwarebytes Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.

Hupigon, Guildma, Pekraut en Cardinal zijn enkele voorbeelden van andere kwaadaardige programma's die kettinginfecties kunnen veroorzaken (d.w.z. die andere malware kunnen downloaden en installeren). Deze software kan ook andere kwaadaardige functionaliteiten hebben, zoals: diefstal van bestanden, van browsergegevens en andere toepassingen, keylogging (registratie van toetsaanslagen), video- en audio-opnames maken via een gehackte webcam of microfoon, enzovoort. Ongeacht hoe malware werkt, het einddoel is altijd hetzelfde: geld opleveren voor de verantwoordelijke cybercriminelen. Malwarebesmettingen moeten als erg risicovol worden behandeld en ze moeten onmiddellijk worden verwijderd.

Hoe besmette 404 Keylogger mijn computer?

404 Keylogger heeft een promotiewebsite waar mensen het voor een beperkte tijd kunnen kopen, voor een bedrag van enkele honderden tot duizenden euro's. Hoe deze keylogger wordt verspreid, hangt af van de cybercriminelen die er gebruik van maken. Over het algemeen wordt malware verspreid via spamcampagnes, illegale activeringstools ("cracking"), nepupdaters en niet-vertrouwde downloadkanalen. De term "spamcampagne" verwijst naar een grootschalige operatie waarbij duizenden misleidende e-mails worden verzonden. Deze berichten worden meestal vermomd als "officiële", "belangrijke", "dringende" berichten enz. Ze bevatten besmettelijke bestanden als bijlage of in een verwijzende weblink. Virusbestanden kunnen verschillende formaten hebben (bijv. archiefbestanden en uitvoerbare bestanden, pdf- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enz. Als ze worden uitgevoerd of anderszins geopend, dan wordt het infectieproces gestart. In plaats van betaalde software te activeren, kunnen illegale activeringstools ("cracks") schadelijke software downloaden / installeren. Valse updaters infecteren systemen door misbruik te maken van fouten in verouderde software of door simpelweg malware te installeren in plaats van de beloofde updates. Onbetrouwbare downloadbronnen zoals niet-officiële en gratis websites voor het hosten van bestanden, peer-to-peer-deelnetwerken (BitTorrent, eMule, Gnutella, enz.) en andere externe downloaders kunnen malware aanbieden als downloads, vermomd als of gebundeld met normale software.

Hoe voorkomt u de installatie van malware

Het wordt sterk afgeraden om verdachte of irrelevante e-mails te openen, en dan vooral niet de bijlagen of links daarin, omdat dit kan leiden tot systeeminfecties. Downloads mogen alleen worden uitgevoerd via officiële en geverifieerde downloadkanalen. Bovendien wordt u geadviseerd om software te activeren en bij te werken met tools en software die door legitieme ontwikkelaars worden aangeboden. Illegale activeringstools ("cracks") en updaters van derden mag u hier niet voor gebruiken, want deze verspreiden malware. Om de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker te garanderen, is het belangrijk dat er een betrouwbare antivirus- / antispywaresoftware is geïnstalleerd die up-to-date wordt gehouden en die wordt gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen en problemen te verwijderen. Als u denkt dat uw computer al is geïnfecteerd, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Malwarebytes om de geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Screenshot van het 404 keylogger-proces in Windows Taakbeheer ("Gperf: generatfect hash function from a key set" - de procesnaam kan verschillen):

404 Keylogger process on Task Manager (Gperf: generatfect hash function from a key set)

Screenshot van de website die de 404 Keylogger promoot:

Website used to promote 404 Keylogger

De 404 keylogger trojan onmiddellijk en automatisch verwijderen: Het handmatig verwijderen van malware kan een lang en gecompliceerd proces zijn, en soms is hier professionele computerkennis voor nodig. Malwarebytes is een professionele tool voor het automatisch verwijderen van malware, en is aanbevolen voor het verwijderen van De 404 keylogger trojan. Download het door op de knop hieronder te klikken:
Malwarebytes DOWNLOADEN De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijdert u malware handmatig?

Handmatig verwijderen van malware is een gecompliceerde taak, meestal is het beter om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Malwarebytes te gebruiken. Als u malware handmatig wilt verwijderen, moet u eerst de naam kennen van de malware die u probeert te verwijderen. Hier een voorbeeld van een verdacht programma dat op de computer van de gebruiker wordt uitgevoerd:

kwaadaardig proces uitgevoerd op de gebruikte computer vb

Als u de lijst met programma's op uw computer hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met behulp van taakbeheer en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, gaat u verder met de volgende stappen:

manual malware removal step 1 Download het programma Autoruns. Dit programma toont toepassingen die automatisch starten, register- en bestandssysteemlocaties:

screenshot van de autorun applicatie

manual malware removal step 2Herstart uw computer in Veilige Modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Tijdens het opstartproces van je computer druk je verschillende keren op de F8 toets op je toetsenbord tot het Geavanceerde Opties menu van Windows verschijnt. Dan selecteer je Veilige Modus met netwerk uit de lijst en druk je op ENTER.

Veilige Modus met Netwerk

Video die toont hoe Windows 7 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 8 gebruikers: Ga naar het Windows 8 Start Scherm, typ Geavanceerd, in de zoekresultaten selecteer je Instellingen. Klik op geavanceerde startopties, in het geopende 'Algemene PC-instellingen' scherm selecteer je Geavanùceerde Opstart. Klik op de 'Nu herstarten'-knop. Je computer zal nu herstarten in het 'Geavanceerde Opstartopties menu'. Klik op de 'Probleemoplosser'-knop, klik dan op de 'Geavanceerde Opties'-knop. In het geavanceeerde opties scherm klik op 'Opstartinstellingen'. Klik op de 'Herstarten'-knop. Je PC zal nu herstarten naar het Opstart Instellingen scherm. Druk F5 om in Veilige Modus met netwerk te starten.

Windows 8 Veilige Modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 8 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het Power-icoon. In het geopende menu klik je op herstarten terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt. In het 'Kies een optie'-scherm klik je op 'Problemen oplossen' en selecteer je de 'Geavanceerde opties'. In het 'Geavanceerde-opties menu selecteer je opstartinstellingen en klik je op de 'Herstarten'-knop. In het volgende scherm moet je op de F5-knop drukken. Zo zal je besturingssysteem in veilige modus met netwerk herstart worden.

windows 10 veilige modus met netwerk

Video die toont hoe Windows 10 te starten in "Veilige Modus met Netwerk":

manual malware removal step 3Pak het archiefbestand uit en voer het bestand Autoruns.exe uit.

pak autoruns.zip uit en voer autoruns.exe uit

manual malware removal step 4Klik in de Autoruns-applicatie bovenaan op "Opties" en verwijder de vinkjes bij "Hide Empty Locations" en "Hide Windows Entries". Na deze procedure klikt u op het pictogram "Refresh".

Klik bovenaan 'Options' en vink 'Hide Empty Locations' en 'Hide Windows Entries' uit

manual malware removal step 5Controleer de lijst van de Autoruns-applicatie en zoek het malwarebestand uit dat u wilt verwijderen.

Schrijf het volledige pad en de naam op. Merk op dat sommige malware de procesnamen verbergt onder legitieme Windows-procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u 'Delete'.

lokaliseer de te verwijderen malware-bestanden

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-applicatie (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende opstart van het systeem), moet u de malwarenaam op uw computer zoeken. Zorg dat u verborgen mappen en bestanden inschakelt voordat u doorgaat. Als u het bestand van de malware vindt, verwijder het dan.

zoeken naar malware-bestandn op uw computer

Start uw computer opnieuw op in normale modus. Door deze stappen te volgen, kunt u eventuele malware van uw computer verwijderen. Merk op dat voor het handmatig verwijderen van malware een grondige computerkennis noodzakelijk is. Het wordt daarom aanbevolen om de verwijdering van malware over te laten aan antivirus- en antimalwareprogramma's. Deze stappen werken mogelijk niet met geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om besmettingen te voorkomen dan achteraf malware te moeten verwijderen. Om ervoor te zorgen dat uw computer veilig blijft, moet u steeds de meest recente updates van het besturingssysteem installeren en antivirussoftware gebruiken.

Om zeker te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we u aan deze te scannen met Malwarebytes

Klik om een reactie te plaatsen

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
De 404 keylogger trojan QR code
Een QR code (Quick Response Code) is een code die door toestellen kan gelezen worden en die URL's en andere informatie bevat. Deze code kan gelezen worden met de camera van een smartphone of tablet. Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van De 404 keylogger trojan op je mobiele toestel.
Door ons aanbevolen:

Maak vandaag nog komaf met De 404 keylogger trojan

▼ VERWIJDER DEZE NU met Malwarebytes

Platform: Windows

Oordeel van de redactie over Malwarebytes:
Zeer goed!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of je computer besmet is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Malwarebytes kopen. Beperkte proefperiode van 14 dagen beschikbaar.