FacebookTwitterLinkedIn

Hoe het probleem van een zwart scherm bij het opstarten op te lossen op een Mac?

Hoe lost u Mac Booted Into Black Screen Error op?

Het is geen verrassing dat veel mensen er geen tijd voor hebben, en zelfs kleine problemen met hun Mac kunnen lijken op een echte hardwarestoring. Deze fouten zijn echter softwaregerelateerd en kunnen in veel gevallen worden opgelost zonder uw computer naar de service te brengen.

black-screen-introductie

Een, niet vaak voorkomend, maar zeer verontrustend probleem is wanneer uw computer willekeurig in een volledig zwart scherm laadt. Dit laat echt een indruk achter dat u computer een hardware reparatie nodig heeft, maar u moet een aantal probleemoplossing en oplossingstips proberen voordat u uw computer in onderhoud neemt.

Dit artikel zal een aantal populaire tips beschrijven over wat te doen als uw Mac opstart in een volledig zwart scherm.

Inhoudsopgave:

Reset de systeembeheerscontroller

De eerste stap waarmee u moet beginnen is het resetten van uw SMC. Deze stap kan veel problemen oplossen die worden veroorzaakt door de voeding, ventilatoren, warmte, slaapproblemen en problemen met het beeldscherm.

Voor de meeste Apple laptopmodellen die na 2012 zijn gefabriceerd, is het pad om SMC te resetten hetzelfde, en moet u deze stappen volgen:
1. Sluit de Mac af en sluit uw voedingsadapter aan. In de meeste gevallen zal dit uw MagSafe zijn.
2. Houd vervolgens de Shift-, Control-, Option- en Power-toetsen enkele seconden lang ingedrukt.
3. Laat tenslotte alle toetsen tegelijk los en start uw computer op de gebruikelijke manier op.

retina-smc-reset

Bezitters van Macs die in 2012 of eerder zijn uitgebracht, moeten hier zoeken naar aanwijzingen voor het resetten van SMC, daar vindt u ook andere problemen die door SMC worden veroorzaakt en hoe u deze kunt resetten.

[Terug naar de inhoudsopgave]

Probeer een toetsencombinatie uit

Omdat uw scherm zwart is, lijkt het misschien alsof u niets met uw computer kunt doen, maar dat is eigenlijk niet waar. Zelfs als uw scherm niets meer laat zien, herkent uw Mac waarschijnlijk nog steeds de signalen van uw toetsenbord. In sommige gevallen helpt deze simpele paar knoppen volgorde om een zwart scherm probleem op te lossen.

1. Druk één keer op de aan/uit-knop of de uit-knop - dit roept het dialoogvenster met de aan/uit-opties op, dat u niet kunt zien.
2. Druk op de S-knop - dit is de opdracht om uw Mac in slaapstand te zetten.
3. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat u hoort dat de harde schijf wordt uitgezet. Wacht ongeveer 15 seconden, en start dan uw computer op de gebruikelijke manier.

sleep-force-shuttdown

Deze oplossing lost het probleem met het zwarte scherm niet gegarandeerd op, maar soms werkt het, dus het is altijd het proberen waard.

[Terug naar de inhoudsopgave]

Reset de PRAM van uw Mac

Als geen van de bovenstaande stappen u heeft geholpen, kunt u ook proberen uw PRAM te resetten. PRAM heeft een relatief gelijkaardig doel als SMC, maar het enige verschil is dat het informatie in het geheugen opslaat. Het proces om PRAM te resetten is ook vergelijkbaar met NVRAM.

1. Herstart uw Mac en zodra u de boot him hoort, houdt u de combinatie van de toetsen Command, Option, P, en R samen ingedrukt.
2. Op het moment dat u weer het opstartgeluid hoort, laat u de toetsen los. Dit zal u melden dat het PRAM opnieuw is ingesteld, dus laat uw computer zoals gewoonlijk opstarten.

pram-reset-mac

Na deze stappen zou uw Mac moeten opstarten zonder een foutmelding op het volledig zwarte scherm.

[Terug naar de inhoudsopgave]

Voer uw wachtwoord in, druk op Return

Tenslotte, als u nog steeds een zwart scherm probleem ervaart, kunt u proberen dit alternatief, en van de eerste look hopeloze methode, maar veel mensen melden het helpt hen ook. Alles wat u eigenlijk hoeft te doen in deze methode is inloggen zoals het zou alles goed werkt.

1. Wanneer de Mac in het zwart opstart, voert u het wachtwoord in dat u zou gebruiken om in te loggen op uw Mac zoals gebruikelijk.
2. Wanneer u het wachtwoord heeft ingevoerd, drukt u op de Return-toets op uw toetsenbord. Als deze truc voor u werkte, zou u het onmiddellijk merken omdat het zwarte scherm zal verdwijnen en uw gebruikelijke bureaublad laadt.

[Terug naar boven]

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Karolina Peistariene

Auteur van how-to gidsen voor Mac-gebruikers. Verantwoordelijk voor het verzamelen, analyseren en presenteren van artikelen met probleemoplossende oplossingen voor macOS-problemen. Jarenlange macOS-ervaring in combinatie met grondige onderzoeks- en analysevaardigheden helpen Karolina om lezers te voorzien van werkende en nuttige oplossingen en om verschillende functies die Mac te bieden heeft te introduceren. Neem contact op met Karolina Peistariene.

Onze gidsen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Echter, als u ons wilt steunen kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Dit artikel in een andere taal lezen
Verwijderen van virussen en malware

Deze pagina bevat informatie over hoe besmetting met malware en virussen te voorkomen.

Verwijderen van malware