FacebookTwitterLinkedIn

Hoe u kunt voorkomen dat u in scams zoals "Truist Online Banking Profile" trapt

Ook bekend als: Truist Online Banking Profile phishing-campagne
Schadeniveau: Medium

Wat is "Truist Online Banking Profiel"?

Deze e-mail is geïdentificeerd als frauduleuze communicatie, in het bijzonder een phishing-poging georkestreerd door oplichters die proberen gevoelige informatie van ontvangers te verkrijgen. Hun doel is om ontvangers te misleiden zodat ze het bijgevoegde bestand openen en de gevraagde informatie verstrekken. Daarom wordt sterk aangeraden dat ontvangers deze e-mail negeren.

Truist Online Banking Profile spam e-mailcampagne

Meer over de "Truist Online Banking Profile"-oplichtingsmail

De phishing-e-mail doet zich voor als een automatisch bericht met betrekking tot het online bankprofiel van de ontvanger. Het beweert een belangrijke beveiligingsupdate te zijn en dringt er bij de ontvanger op aan om zijn e-mailadres en telefoonnummer te bevestigen om er zeker van te zijn dat de accountgegevens up-to-date zijn en om het risico op identiteitsdiefstal te verkleinen.

Het bericht benadrukt het tijdgevoelige karakter en waarschuwt dat het niet voldoen aan de eisen binnen 24 uur kan resulteren in het annuleren van inkomende en uitgaande transacties. Om de identiteit te verifiëren, worden ontvangers geïnstrueerd om een beveiligd bijlagebestand te downloaden en te openen.

De e-mail beweert een wereldwijde update voor alle Truist-klanten en positioneert de informatieverificatie als een maatregel om klanten te beschermen tegen identiteitsdiefstal. Het is belangrijk op te merken dat Truist een legitieme bank is die niet in verband wordt gebracht met deze zwendel.

Het bestand in de bijlage van deze e-mail ("Truist_online security_alert.html", de naam kan variëren) bevat een vals Truist bank aanmeldingsformulier met het verzoek om de gebruikersnaam en het wachtwoord op te geven om in te loggen. Na het verkrijgen van de inloggegevens via het valse Truist bank inlogformulier, kunnen scammers verschillende kwaadaardige activiteiten uitvoeren.

Dit omvat het initiëren van ongeoorloofde transacties, mogelijk geld overmaken naar gecontroleerde rekeningen, identiteitsdiefstal door zich voor te doen als het slachtoffer voor frauduleuze doeleinden en het in beslag nemen van de volledige bankrekening.

Om dergelijke risico's te beperken, wordt mensen ten zeerste aangeraden waakzaam te blijven tegen phishingpogingen, hun inloggegevens zorgvuldig te beschermen en verdachte activiteiten onmiddellijk aan hun financiële instelling te melden.

Samenvatting bedreiging:
Naam Truist Online Banking-profiel e-mailoplichting
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Ontvangers moeten hun e-mailadres of telefoonnummer bevestigen
Bijlage Truist_online_security_alert.html (bestandsnaam kan variëren)
Detectienamen (Bijlage) Avast (Other:SNH-gen [Phish]), AVG (Other:SNH-gen [Phish]), Fortinet (JS/Phishing.AMEX!tr), Ikarus (Win32.SuspectCrc), Microsoft (Trojan:Win32/Phonzy.B!ml), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Vermomming Brief van Truist Bank
Symptomen Ongeoorloofde online aankopen, veranderde online accountwachtwoorden, identiteitsdiefstal, illegale toegang tot de computer.
Distributiemethoden Misleidende e-mails, malafide online pop-upadvertenties, zoekmachinevergiftigingstechnieken, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Soortgelijke oplichtingsmails in het algemeen

Dit soort e-mails doet zich meestal voor als legitieme instellingen, zoals banken, en gebruikt urgentie of veiligheidsoverwegingen om onmiddellijke actie te stimuleren. Veel voorkomende elementen zijn het verzoek om gevoelige informatie, een gevoel van urgentie waarin wordt gedreigd met consequenties bij niet-naleving, en een oproep tot actie waarbij op koppelingen moet worden geklikt of bijlagen moeten worden gedownload.

Bovendien kunnen deze e-mails algemene of onpersoonlijke aanhef bevatten en grammaticale fouten. Het uiteindelijke doel is om ontvangers te misleiden zodat ze persoonlijke informatie vrijgeven, zoals inloggegevens, die kunnen worden gebruikt voor financiële fraude, identiteitsdiefstal of andere kwaadaardige activiteiten.

Voorbeelden van soortgelijke e-mails zijn "Wachtwoord Moet Dringend Behouden Worden", "IMAP-beëindigingsproces", en "Aknknowledged Response". Het is belangrijk om te weten dat bijlagen en koppelingen van cybercriminelen kwaadaardig kunnen zijn.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Gebruikers infecteren hun computers via e-mail door interactie met schadelijke elementen zoals bijlagen of ingesloten koppelingen. Cybercriminelen verbergen malware in ogenschijnlijk onschuldige bijlagen die, wanneer ze worden geopend, malware in computers kunnen injecteren. Klikken op links in e-mails kan ook leiden tot het downloaden en uitvoeren van malware.

Cybercriminelen gebruiken vaak uitvoerbare en JavaScript-bestanden of maken gebruik van documentformaten zoals PDF's of Office-documenten om malware via e-mail te verspreiden. Andere bestanden die vaak worden gebruikt om malware te verspreiden zijn ISO-bestanden en archieven zoals ZIP of RAR.

Hoe vermijd je de installatie van malware?

Vermijd het openen van bijlagen of links in verdachte (bijv. irrelevante of onverwachte) e-mails van onbekende adressen. Houd uw besturingssysteem, geïnstalleerde programma's en antivirussoftware up-to-date en voer regelmatig scans uit op uw computer. Wees voorzichtig bij het downloaden van bestanden en programma's van het internet en gebruik alleen betrouwbare bronnen, zoals officiële pagina's en app stores.

Vermijd interactie met twijfelachtige inhoud (bijv. schaduwadvertenties, pop-ups, aanbiedingen, software-updates) tijdens het bezoeken van dubieuze websites. Download geen illegale software, crackingtools of keygenerators. Als u al schadelijke bijlagen hebt geopend, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te elimineren.

Tekst in de e-mailbrief "Truist Online Banking Profiel":

Subject: Action Required: Secure Your Account

Truist

Dear ********
An update on your Online Banking profile
This is an automated message. Please do not reply directly to this email.
Important Security Update.

We need you to confirm your email address and phone number for up to date account information details to reduce identity theft.

Failure to do this within 24 hours may lead to cancellation of incoming and outgoing transactions until you do so.

Please download and open the secure attachment file to verify identity.

This is a global update, as we need to verifying all Truist customers information to protect you from identity theft

Valse website gepromoot via deze phishingcampagne:

Phishing HTML-document verspreid met Truist Online Banking-profiel (voorbeeld 1)

Een ander voorbeeld van een phishing HTML-document dat met deze spamcampagne is verspreid:

Phishing HTML-document verspreid met Truist Online Banking-profiel (voorbeeld 2)

Nog een voorbeeld van een e-mail van de spamcampagne "Truist Online Banking Profile":

Truist Online Banking Profile e-mailoplichting (2024-01-11)

Tekst binnenin:

Subject:An Urgent Review Requires Your Attention Immediately

Dear truist Client
An update on your Online Banking profile
This is an automated message. Please do not reply directly to this email.
Account Ownership Verification Process.

Your account requires verifying some information

This is your last chance to confirm your identity before we suspend it. Follow steps to confirm your account ownership.

Please Click Here to complete a one-time verification process.

This is a global update, as we need to verifying all Truist customers information to protect you from identity theft.

Screenshot van de gepromote phishingsite:

Phishingsite gepromoot via Truist Online Banking Profile scam-e-mail (2024-01-11)

Nog een voorbeeld van een e-mail van de spamcampagne "Truist Online Banking Profile":

Truist Online Banking Profile e-mailoplichting (2024-01-12)

Tekst binnenin:

Subject: An Urgent Review Requires Your Immediate Attention

TRUIST

Truist Bank Important Security Check

Hello -,

Your access to Truist online banking hs been locked and under review  for security check. Please follow steps to unlock access and secure your online banking.

We may cancel all incoming and outgoing transactions untill account verification process is completed and verified.
Instructions
Please Click Here to complete a one-time verification process

Thanks for choosing Truist.

Nog een voorbeeld van een spam-e-mail met Truist-thema die een phishingsite promoot:

Truist e-mailoplichting (2024-01-17)

Tekst binnenin:

Subject: Action Required! Important Security Notification On Your Truist Account

TRUIST
Important Notification On Sensitive Account Features


Hello ********,

We wanted to let you know that your account requires an important update. We strongly recommend you to upload the following informations metioned below:
What should i update
Update your primary E-mail address and contact information for preventive measure.

Please Click Here to complete a one-time verification process.
Thanks for choosing Truist.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Phishing-e-mails worden vaak verzonden naar een groot aantal verschillende ontvangers met de bedoeling hen te misleiden zodat ze gevoelige informatie vrijgeven, zoals inloggegevens of financiële gegevens. Cybercriminelen gebruiken deze brede aanpak in de hoop dat sommige individuen binnen het doelpubliek in de frauduleuze opzet worden gelokt.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door deze e-mail, wat moet ik doen?

Werk de wachtwoorden voor de getroffen accounts snel bij. Neem onmiddellijk contact op met je bank om ze op de hoogte te brengen van de situatie en controleer je financiële transacties op tekenen van onbevoegde activiteiten.

Ik heb een bestand in de bijlage van deze e-mail gedownload en geopend. Is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het bijgevoegde bestand is niet ontworpen om computers met malware te infecteren. Niettemin kunnen e-mails worden gebruikt om malware af te leveren via bijlagen of koppelingen.

Ik heb de e-mail gelezen maar de bijlage niet geopend. Is mijn computer geïnfecteerd?

Het openen van een e-mail kan geen kwaad. Systeeminfecties kunnen optreden wanneer gebruikers schadelijke koppelingen in e-mails openen of bijgevoegde bestanden openen.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties die aanwezig waren in e-mailbijlagen?

Combo Cleaner kan bijna alle malware-infecties identificeren en verwijderen. Het is belangrijk om te weten dat geavanceerde malware zich vaak diep in het besturingssysteem verschuilt. Daarom is het uitvoeren van een uitgebreide systeemscan noodzakelijk.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Truist Online Banking Profile phishing-campagne QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Truist Online Banking Profile phishing-campagne op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.