FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor de Fewer stealer-type malware

Ook bekend als: Fewer malware
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat voor soort malware is Fewer?

Fewer is de naam van een soort stealer-malware. Dit schadelijke programma is ontworpen om kwetsbare gegevens te onttrekken aan geïnfecteerde systemen en apps die erop zijn geïnstalleerd.

De Fewer stealer wordt door de ontwikkelaars gepromoot op het web; daarom kan de manier waarop deze malware wordt verspreid verschillen, afhankelijk van de cybercriminelen die het op dat moment gebruiken.

Fewer malware detecties op VirusTotal

Fewer malware overzicht

Volgens het promotiemateriaal van Fewer stealer is het een malafide kwaadaardige software. Dit programma kan internetcookies, autofills en opgeslagen wachtwoorden uit browsers halen. De doelbrowsers zijn Google Chrome, Microsoft Edge, Brave, Opera, Opera GX, Opera Neon en Yandex.

Fewer richt zich ook op het verkrijgen van Discord tokens en informatie geassocieerd met de FileZilla FTP (File Transfer Protocol) applicatie. De dief richt zich op Instagram-, Reddit-, Roblox-, Telegram- en TikTok-sessies. Daarnaast richt Fewer zich op het stelen van meer dan vijfentwintig cryptowallets en cryptocurrency-gerelateerde browserextensies (volledige lijst).

Het moet worden vermeld dat malwareontwikkelaars hun programma's en methodologieën vaak verbeteren; daarom kunnen toekomstige varianten van Fewer aanvullende/verschillende doelen of mogelijkheden hebben.

Samengevat kan de aanwezigheid van kwaadaardige software zoals Fewer op apparaten leiden tot ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Fewer malware
Type bedreiging Trojan, stealer, password-stealing virus, data-stealing malware.
Detectienamen Combo Cleaner (Heur.BZC.MNT.Boxter.371.5154F576), DrWeb (BAT.Starter.467), Emsisoft (Heur.BZC.MNT.Boxter.371.5154F576 (B)), VIPRE (Heur.BZC.MNT.Boxter.371.5154F576), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Trojans zijn ontworpen om heimelijk te infiltreren in de computer van het slachtoffer en stil te blijven, waardoor er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar zijn op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, schadelijke online advertenties, social engineering, softwarekrakers.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer toegevoegd aan een botnet.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Stealer-type malware voorbeelden

We hebben duizenden schadelijke programma's onderzocht; SapphireStealer, Wise Remote stealer en Agniane zijn slechts een paar voorbeelden van dieven waarover we onlangs hebben geschreven.

Malware die informatie steelt kan zich richten op specifieke details of op een breed scala aan gegevens. Bovendien kan kwaadaardige software verschillende soorten mogelijkheden hebben. Het doet er echter niet toe hoe malware werkt, omdat het hoe dan ook de integriteit van apparaten en de veiligheid van gebruikers in gevaar brengt. Daarom moeten alle bedreigingen onmiddellijk worden verwijderd zodra ze worden ontdekt.

Hoe heeft Fewer mijn computer geïnfiltreerd?

Op het moment van schrijven werd Fewer gepromoot op hackerforums. Hoe het wordt verspreid, hangt daarom af van de cybercriminelen die het op dat moment gebruiken.

Over het algemeen wordt malware verspreid door gebruik te maken van phishing en social engineering-technieken. Kwaadaardige software wordt meestal vermomd als of gebundeld met gewone programma-/mediabestanden. Dit kunnen archieven zijn (RAR, ZIP, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), documenten (Microsoft Office, Microsoft OneNote, PDF, enz.), JavaScript, enz.

Malware wordt het meest verspreid via drive-by (stiekeme/bedrieglijke) downloads, online zwendel, schadelijke bijlagen en koppelingen in spammail (bijv. e-mails, DM's/PM's, sms'jes, enz.), malvertising, onbetrouwbare downloadbronnen (bijv. freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, P2P-sharingnetwerken, enz.

Bovendien kunnen sommige kwaadaardige programma's zichzelf verspreiden via lokale netwerken en verwisselbare opslagapparaten (bijv. externe harde schijven, USB-sticks, enz.).

Hoe vermijdt u de installatie van malware?

We raden aan om voorzichtig te zijn tijdens het browsen, omdat valse en kwaadaardige online inhoud meestal legitiem en onschuldig lijkt. Voorzichtigheid is ook geboden bij inkomende e-mails en andere berichten. We raden u af om bijlagen of links te openen die u in verdachte e-mails vindt, omdat deze virussen kunnen zijn.

Verder moeten alle downloads worden uitgevoerd vanaf officiële/geverifieerde kanalen. En alle programma's moeten worden geactiveerd en bijgewerkt met echte functies/tools, omdat die van derden malware kunnen bevatten.

We moeten benadrukken hoe belangrijk het is om een goede antivirus te installeren en up-to-date te houden. Met beveiligingssoftware moeten regelmatig systeemscans worden uitgevoerd en gedetecteerde bedreigingen worden verwijderd. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Screenshot van Fewer malware gepromoot op een hacker forum:

Fewer malware online gepromoot

Lijst van cryptowallets en cryptocurrency-gerelateerde browserextensies die het doelwit zijn van de Fewer stealer:

 • Authenticator
 • BinanceChain
 • Coin98
 • Crypto.com Wallet
 • EVER Wallet
 • Exodus
 • Guarda
 • Jaxx Liberty
 • KardiaChain
 • Keplr Wallet
 • Martian Aptos Wallet
 • Math Wallet
 • MetaMask (Edge, Opera)
 • Nami Wallet
 • OKX Wallet
 • Petra Aptos Wallet
 • Phantom
 • Ronin (Edge)
 • Temple Wallet
 • Terra Station
 • TON Wallet
 • TronLink
 • Trust
 • Wombat
 • XDEFI Wallet
 • Yoroi (Edge)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijdert u malware handmatig?

Het handmatig verwijderen van malware is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus- of antimalwareprogramma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen, raden we aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat wordt uitgevoerd op de computer van een gebruiker:

Malwareproces actief in Taakbeheer

Als u de lijst met programma's die op uw computer worden uitgevoerd hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt geïdentificeerd dat er verdacht uitziet, moet u doorgaan met deze stappen:

handmatige stap voor het verwijderen van malware 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma vindt automatisch gestarte toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

Autoruns-applicatie-uiterlijk

handmatige stap voor het verwijderen van malware 2Herstart uw computer in de veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer op in Veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten en klik op OK. Druk tijdens het starten van uw computer meerdere keren op de F8-toets op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Voer Windows 7 of Windows XP uit in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 7 start in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Start Windows 8 in Veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het Startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, selecteer in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer start nu opnieuw op in het menu "Geavanceerde opstartopties". Klik op de knop "Problemen oplossen" en klik vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". Klik in het scherm met geavanceerde opties op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Opnieuw opstarten". Je PC zal opnieuw opstarten in het scherm Opstartinstellingen. Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Voer Windows 8 uit in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 8 start in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het aan/uit-pictogram. Klik in het geopende menu op "Opnieuw opstarten" terwijl u de toets "Shift" op uw toetsenbord ingedrukt houdt. Klik in het venster "Een optie kiezen" op "Problemen oplossen" en selecteer vervolgens "Geavanceerde opties".

Selecteer in het menu "Geavanceerde opties" "Opstartinstellingen" en klik op de knop "Opnieuw opstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Voer Windows 10 uit in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die laat zien hoe u Windows 10 start in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige stap voor het verwijderen van malware 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak het Autoruns.zip-archief uit en voer de Autoruns.exe-toepassing uit

handmatige stap voor het verwijderen van malware 4Klik in de Autoruns-toepassing op "Opties" bovenaan en schakel de opties "Lege locaties verbergen" en "Windows-items verbergen" uit. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Vernieuw de resultaten van de Autoruns-applicatie

handmatige stap voor het verwijderen van malware 5Bekijk de lijst die wordt geleverd door de Autoruns-toepassing en zoek het malwarebestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het erg belangrijk om te voorkomen dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam en kiest u "Verwijderen".Verwijder malware in Autoruns

Nadat u de malware hebt verwijderd via de Autoruns-toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij de volgende keer opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.Zoek naar malware en verwijder deze

Start uw computer opnieuw op in de normale modus. Als u deze stappen volgt, wordt alle malware van uw computer verwijderd. Houd er rekening mee dat voor het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist zijn. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat het verwijderen van malware dan over aan antivirus- en antimalwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om een infectie te voorkomen dan om te proberen malware later te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates van het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden we aan deze te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met Fewer malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Nee, de meeste schadelijke programma's kunnen worden verwijderd zonder te formatteren.

Wat zijn de grootste problemen die Fewer malware kan veroorzaken?

De gevaren die gepaard gaan met een infectie hangen af van de mogelijkheden van de malware en de doelen van de cybercriminelen. Fewer is een programma dat informatie steelt. Dit soort infecties kan leiden tot ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Wat is het doel van Fewer-malware?

Over het algemeen wordt malware gebruikt om inkomsten te genereren. Kwaadaardige software kan echter ook worden gebruikt voor het amusement van cybercriminelen of om processen te verstoren (bijv. websites, diensten, bedrijven, enz.). Aanvallen kunnen worden gemotiveerd door persoonlijke wrok, hacktivisme en politieke/geopolitieke redenen.

Hoe is Fewer malware mijn computer binnengedrongen?

Malware wordt voornamelijk verspreid via drive-by downloads, spammail, online oplichting, malvertising, onbetrouwbare downloadbronnen (bijv. freeware en websites van derden, Peer-to-Peer netwerken voor het delen van bestanden, enz. Sommige kwaadaardige programma's kunnen zichzelf verspreiden via lokale netwerken en verwijderbare opslagapparaten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het moet worden benadrukt dat het uitvoeren van een volledige systeemscan van het grootste belang is omdat geavanceerde kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verstopt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Fewer malware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Fewer malware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.